Vyřazení Mi-24

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
kovaco

ss20

#61 Příspěvek od kovaco »

:lol: Kluci, že vás to baví. Popište jed jedinej cíl v ČR, který by stál za to, aby byl zničený, resp. napadený. Vedete teorie o (.....) , no domyslete si to.
Žádnej zdroj ropy, zemního plynu, diamantů. nerostů.........
Tak prosím vás, jděte na louku a zalítejte si. To je lék nás všech. :-)
OK53 :lol:
JMalik

#62 Příspěvek od JMalik »

Je tady legrace :lol:
Ale jenom tak k těm vrtulníkům. Když někam zakličkuješ kam nemáš s UL, Piperem....., tak tě doprovodí na nejbližší letiště vrtulník, ne stíhačka. Tu rouru tam pošlou dnes jenom proto, aby tě rychle sundala, jinak tyhle záležitosti s přehledem vyřeší všude (ne jen v ČR) vrtulník.
I v ČR je dost pilotů, kteří by o tom mohli povyprávět :wink:
(tím neříkám, jestli se mi zdá Mi 24 vhodný, použitelný....)
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Milan Nes »

JMalik píše:Je tady legrace :lol:
Ale jenom tak k těm vrtulníkům. Když někam zakličkuješ kam nemáš s UL, Piperem....., tak tě doprovodí na nejbližší letiště vrtulník, ne stíhačka. Tu rouru tam pošlou dnes jenom proto, aby tě rychle sundala, jinak tyhle záležitosti s přehledem vyřeší všude (ne jen v ČR) vrtulník.
I v ČR je dost pilotů, kteří by o tom mohli povyprávět :wink:
(tím neříkám, jestli se mi zdá Mi 24 vhodný, použitelný....)

jasně to plně chápu, já jen že se mi nezdál piper nebo UL jako zbraň teroristů :) to max někde v jižní americe kde teda spíš se jedná o
drogy ... viz taky nasazení vrtulníků v rámci zajímavé mise proti pirátům
a jiným narušitelům u afriky, prěkvapilo mne jak moc se tam Evropa angažovala ... ale jasně ochrana dopravy byla už dost klíčová

já pouze reagoval na efektivitu Mi-24 v boji proti "nízkoletícím teroristickým cílům" ... pak se stačí podívat jeké heli se na to u nás něbo ve světě spíš používají ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
JMalik

#64 Příspěvek od JMalik »

Milan Nes píše:..........já jen že se mi nezdál piper nebo UL jako zbraň teroristů :) to max někde v jižní americe kde teda spíš se jedná o
drogy ...

Pojistky letadel teď už asi tři roky sjednává kolega, takže už ani nevím jak to máme přesně pojištěné, ale před těmi cca třemi roky, když jsem to vyřizoval, tak tam bylo součástí povinné pojištění UL proti terorismu. Dost zhovadilost, protože ti to musí napřed někdo ukrást atd.
Ale z technického hlediska i ten mrňavý UL uveze bez problémů 300kg nějakého čvachtu, odstartuje to z lepšího pole, koupíš to bez problémů a piloťák si na to uděláš za 50k za půl roku. Takže z tohoto pohledu dost obtížně kontrolovatelná situace a nebudu tady rozvíjet teorie jak by šlo zabránit tomu, aby s tím takhle naloženým nějaký idiot nefláknul do plného stadionu lidí.......
Takže radši unesu ty vrtulníky co na tebe můžou poslat když se jim něco nezdá, než po jediné takovéhle akci se chodit na letadla jenom dívat do hangáru.
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od ZIPP »

corona píše:
ZIPP píše:... JSEM ZVĚDAV JESTLI SE TU OBJEVÍ TEN PŘECHYTRALÝ TÝPEK, KTERÝ MI TVRDIL DO OČÍ, ŽE V ŽATCI NA LETIŠTI BYLI NAŠE MIGY SCHOVANÉ POD ZEMÍ ...

Lidi blbnou a nerozlišujou mezi ÚLem a něčím jiným.
Pro někoho je cokoliv, na čem roste tráva zkrátka podzemí.
Nedávno mě tvrdil jeden expert totéž o letišti Líně - tam je volně přístupný rozptyl se 12 ÚLy.
No a na téma "raketová sila v ČR" nebo "SS-20 na území ČSSR" je to katastrofa, to je samej "svědek, co je viděl" a "makáč, co u nich byl" atd.

:D :D :lol: ..koukám, stejné zkušenosti..ještě abych to doplníl...prý v těch úlech jsme měli výtah ( něco na způsob jak je na letadlové lodi ) a pomocí něho se letadla schovával pod zem....a pod letistěm prý bylo vlastně ještě podzemní letiště s pojezdovými dráhami a s hangáry, kam se to vše schovávalo....no mě málem omývali... asi jsem se v úlu blbě koukal, ale za těch x let jsem tam žádný tlačítko na výtah nenašel a nikdo mne nezjebal za to, že své éro neschovávám pod zem do hangáru....:lol: :lol:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
corona

#66 Příspěvek od corona »

ZIPP píše: :D :D :lol: ..koukám, stejné zkušenosti..ještě abych to doplníl...prý v těch úlech jsme měli výtah ( něco na způsob jak je na letadlové lodi ) a pomocí něho se letadla schovával pod zem....a pod letistěm prý bylo vlastně ještě podzemní letiště s pojezdovými dráhami a s hangáry, kam se to vše schovávalo....no mě málem omývali... asi jsem se v úlu blbě koukal, ale za těch x let jsem tam žádný tlačítko na výtah nenašel a nikdo mne nezjebal za to, že své éro neschovávám pod zem do hangáru....:lol: :lol:

Jo, ono podzemní letiště (s ranvejemi ovšem venku) existovalo v Željavě v bývalé Jugoslávii a různí pošuci pak vidí čerty všude a plácají nesmysly.
Tyhle "pacienty" doporučuju na léčbu četbou např. fortifikace.net - a skutečně už se jich několik úspěšně vyléčilo...
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od ZIPP »

corona píše:
ZIPP píše: :D :D :lol: ..koukám, stejné zkušenosti..ještě abych to doplníl...prý v těch úlech jsme měli výtah ( něco na způsob jak je na letadlové lodi ) a pomocí něho se letadla schovával pod zem....a pod letistěm prý bylo vlastně ještě podzemní letiště s pojezdovými dráhami a s hangáry, kam se to vše schovávalo....no mě málem omývali... asi jsem se v úlu blbě koukal, ale za těch x let jsem tam žádný tlačítko na výtah nenašel a nikdo mne nezjebal za to, že své éro neschovávám pod zem do hangáru....:lol: :lol:

Jo, ono podzemní letiště (s ranvejemi ovšem venku) existovalo v Željavě v bývalé Jugoslávii a různí pošuci pak vidí čerty všude a plácají nesmysly.
Tyhle "pacienty" doporučuju na léčbu četbou např. fortifikace.net - a skutečně už se jich několik úspěšně vyléčilo...

Myslím, že citované letiště..teda hangáry... bylo vydlabané do skály....jako to měli v Albánii...ale to naše mělo prý býti pod vzletovou a přistávací drahou.... :lol: :lol:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Pišta
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od Pišta »

Lidi toho nakecaj, dělaj chytrý a hlavně před děckama a ty samozřejmě ty blbosti šíří dál. Osobně jsem před pár lety slyšel jednoho tatínka, který vedouce svého malého synka odpovídal jemu na otázku. Nad námi zrovna prolétávala Z-43, které z nějakého důvodu zachrlal motor. Synek se zeptal tatínka:" Tati, co dělá to letadlo"? Zazněla odpověď, která mě málem srazila na kolena. Odpověděl " ONO ŘADÍ". Na to nedá snad nic říct.
corona

#69 Příspěvek od corona »

Pišta píše:.... Odpověděl " ONO ŘADÍ". Na to nedá snad nic říct.

Já měl tuhle docela problém jednomu zazobanýmu prodejci alkoholických nápojů, cigaret, mobilů apod. vysvětlit, že strojvedoucí v lokomotivě má takovej ten volant (kontrolér) na řazení jízdních stupňů a nikoli na zatáčení.
A von furt, že ne, to přeci není možný, dyk nějak musí řídit po těch kolejích, aby na výhybce zatočil.....
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od strycArtus »

corona píše:
Pišta píše:.... Odpověděl " ONO ŘADÍ". Na to nedá snad nic říct.

Já měl tuhle docela problém jednomu zazobanýmu prodejci alkoholických nápojů, cigaret, mobilů apod. vysvětlit, že strojvedoucí v lokomotivě má takovej ten volant (kontrolér) na řazení jízdních stupňů a nikoli na zatáčení.
A von furt, že ne, to přeci není možný, dyk nějak musí řídit po těch kolejích, aby na výhybce zatočil.....

A nevíš jak by se bez volantu trefil do tunelu?
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Milan Nes »

ty voe představ si ten hardcore když by musel zatočit volantem přesně v tý desetině vteřiny aby trefil výhybku, tomu by se říkalo hra na postřeh :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Tomasino

Re: Vyřazení Mi-24

#72 Příspěvek od Tomasino »

Tak teda taky nevim jestli sem psát nebo ne. Měl jsem dobře rozjeto stát se operátorem zbraňových systémů, než se projevila genetická vada barvocitu. Strávil jsem aspoň část školy v LOKu právě u těhle mašin. Seděli jste v tom někdy za letu? Nezlobte se na mě, ale každej modelář ví, kolik literatury slepě kopíruje co už napsal někdo jinej aniž by autoři měli reálnou osobní zkušenost.

Mrzí mě, že nikdo nechápete, jak dlouho tady máme tlaky, který chtějí vyřadit zbraně, který neni možný zapojit do výnosných tendrů, okrádající státy, řízený slabými politiky druhý nebo i třetí kategorie.
Je to stejný jako když jsme se zbavovali MiGů 29. Vojska se taky nikdo neptal, prostě se rozhodlo a podložilo se to ekonomickýma závěrama. Prej problémy s dodávkama dílů, když na Ruzyni přistávaly dvakrát týdně naložený mašiny.
Při jejich modernizaci hned v 90. letech by náš stát i EU nikdy nepřišly o tolik peněz, jako za aféry s Gripenama.

K tomu co jsem tu četl....jo, piloty chrání z boku běžný plexi, ale zkoušeli jste někdy střelit střelnou zbraní do ruskýho vrtulníku??
Chápu, někde jsem četl taky takovej strašně zasvěcenej článek jak afghánci vyvinuli taktiku na sestřelování krokodýlů z boku nebo jak Apache umí střílet přes hory :-))
Vy si myslíte že i dneska v NATO by stačil jeden univerzální sklad dílů a munice? Pamatuje někdo alchymii když se v NATO zaváděly francouzský střely?
Myslete lidi....bílý knihy nepíšou odborníci, ale lobbisti.
Proto museli ustoupit krokodýli... ve prospěch dalšího dojení ve prospěch SEAD a průserům kolem L-159. Koncepci pusťte z hlavy a podívejte se, jak je modernizovala Indie.
corona

#73 Příspěvek od corona »

Tomasino píše:...
Při jejich modernizaci hned v 90. letech by náš stát i EU nikdy nepřišly o tolik peněz, jako za aféry s Gripenama.....

Polsko a Slovensko si je nechalo, Polsko sice má i F-16C/D, ale na to naše hlídání prostoru jsme si Migy nechat mohli.
Za současný situace ale vidím nejvýhodnější nechat tu SAABy na dalších 10 let.

Jenže to je podělaná politika, koryta, osobní prospěch nade vše, sliz, hnus....
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od RiMr »

Mysím, že dnes je to nejen o výkonech jednotlivých zbraní a složek armády, ale o celém systému - sdílení informací v reálném čase a to, jestli se nemýlím, bolševici dohánějí až v posledních letech.
A nepochybuji o tom, že by v českých rukou a pod českými hlavami byly nejen tyto mašiny chytřeji a efektivněji využívány než pod těmi rusáckými. Tím nechci snižovat statečnost ruských pilotů, jen poukazuji na tak známé "nas mnógo"... Ruští maršálové se s tím nikdy moc nemazali. Zrovna čtu o Rusko FInské válce a je to neuvěřitelné...

Zpět na „Smetiště“