Taylorcraft od HANGAR 9
- traxxamiya
Taylorcraft od HANGAR 9
Prosím o info, níže uvedený model mám v plánu na letošní léto. Pokud létám s 2 metrovým Piper Hangar 9 a minifuntana e-flite, zvládnu uřídit i toto?
http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... od=HAN4900
http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... od=HAN4900
- traxxamiya
- traxxamiya
Jsem amatér, původně jsem měl letadýlka z hobbykingu a pádů bylo víc než je zdrávo. Pak mi známý doporučil velký hornoplošník a s tím létám v pohodě. Ten e-flite minifuntana jsem chtěl na nacvičení - chtěl jsem něco divočejšího, pro získání zkušeností, ne na vyloženou akrobacii - v jiném vlákně mne od toho převážně všichni zrazovali a přitom jsem s tím v poho hned letěl. Nejsem přehnaně skromnej, ale určitě nejsem dobrý RC-pilot, mám návyky a postřehy z aut, ale podvědomé reakce pro letadla nemám, proto se ptám. Od toho přeci doufám forum je...
To je těžký, jak ti někdo může zodpovědně říct, jestli to uřídíš? Sám musíš nejlíp vědět, jaký jsi pilot. Můžeš se maximálně zeptat na letové vlastnosti a pak sám usoudit, jestli to zvládneš..
Takhle mi to připomíná jeden známý rozhovor z filmu na samotrě u lesa...
Takhle mi to připomíná jeden známý rozhovor z filmu na samotrě u lesa...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
- traxxamiya
ok. dotaz tedy konkretizuji:
1. je třeba ve srovnání s tím "blbuvzdorným" piperem hlídat víc minimální rychlost?
2. je přistávnání na o dost větší rychlosti?
3. jsou nějaké záludnosti při letu?
4. je znát za letu o dost větší plošné zatížení?
5. jsou nějaké specifika když vezmeme ten referenční piper?
1. je třeba ve srovnání s tím "blbuvzdorným" piperem hlídat víc minimální rychlost?
2. je přistávnání na o dost větší rychlosti?
3. jsou nějaké záludnosti při letu?
4. je znát za letu o dost větší plošné zatížení?
5. jsou nějaké specifika když vezmeme ten referenční piper?
- traxxamiya
no mně tak úplně stejný jako ten piper nepřijde, rozpětí stejné, ale přes 3 kila váhy navíc...
můj dotaz ohledně náročnosti na pilotáž mi tak zcestný nepřijde, když jsem pořizoval pipera, 2 majitelé tohoto modelu mně varovali, že hned po startu má model tendeci zatočit skoro o 90 stupňů doleva a že má tendeci zakopávat přes kola dopředu....nevědět to, asi bych leatadýlko rozbil.
proto se ptám i v tomto případě...
krom 1 příspěvku od "TERAZKY" jsem se nedověděl nic
můj dotaz ohledně náročnosti na pilotáž mi tak zcestný nepřijde, když jsem pořizoval pipera, 2 majitelé tohoto modelu mně varovali, že hned po startu má model tendeci zatočit skoro o 90 stupňů doleva a že má tendeci zakopávat přes kola dopředu....nevědět to, asi bych leatadýlko rozbil.
proto se ptám i v tomto případě...
krom 1 příspěvku od "TERAZKY" jsem se nedověděl nic
Musíš počkat, jestli se objeví někdo kdo to éro má. Jinak to budou jen dohady a bláboly. Zkus se podívat na youtube, jak s tím kdo lítá, jak to přistává. Pak to sesumíruj s tím, jak lítáš ty a rozhodni se.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.