Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Mě zatim prošly 2 (z Readyheli a RC711 došly v pátek 22.4.) z 5 které jsem objednával po 1.4. Jeden z očekávaných opustil HK 13.4. a dva šly swisspostem a z Zurichu odešly 15 a 20.4. Takže zatim dobrý a vyčkávám věcí příštích.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Kamarád volal, že mu přišli baterky , kde na baliku bylo napsano 55dolarů, bez čehokoliv navíc.
Takže asi nějaký happydays pořádají.
Mě dnes přišla baterka za 22dolarů, s deklarovanou plnou cenou, za 10 dní od "shipped". Bez čehokoliv navíc.
Takže asi nějaký happydays pořádají.
Mě dnes přišla baterka za 22dolarů, s deklarovanou plnou cenou, za 10 dní od "shipped". Bez čehokoliv navíc.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
-
midolek
- Kontaktovat uživatele:
Dnes mi došel balík z HK v hodnotě 59$ bez poštovnýho. DPH dělalo 295 Kč což je víc ne 28% (divný, clo bylo 0). Ke všemu včera bylo na stránkách český pošty ve "Sledování zásilek" Zásilka dne 02.04.2011 předána k celnímu řízení a pošťák dnes zazvonil a chtěl po měl 492 Kč.
Co mě nejvíc naštvalo, že k tomu byla vyplněná plná moc, že zplnomocňuji poštu...(nikdy jsem jim nic nepodepsal) ke všemu papíry byly v nalepené za zavařené folii na balíku.
Pěkný parchanti na poště...vuškubali mě navíc o 492 Kč- 295 Kč = 197 Kč. Pěkna svi*árna a DPH taky není 20%
Co mě nejvíc naštvalo, že k tomu byla vyplněná plná moc, že zplnomocňuji poštu...(nikdy jsem jim nic nepodepsal) ke všemu papíry byly v nalepené za zavařené folii na balíku.
Pěkný parchanti na poště...vuškubali mě navíc o 492 Kč- 295 Kč = 197 Kč. Pěkna svi*árna a DPH taky není 20%
Tak se konečně dohledal můj balíček z Readyheli
. Odesláno 11.3. a po pár urgencích se objevil track, že 26.4. zásilka opustila USA
Psal mě že se jim tato politováníhodná událost stává max. 1x za 10 let. A pokud by se neobjevil track že je v cz do 4 dnů, tak pošle peníze zpět.
Takže s potěšením oznamuju že bordel nemá jen česká pošta, ale i ta JůůEsss.
Psal mě že se jim tato politováníhodná událost stává max. 1x za 10 let. A pokud by se neobjevil track že je v cz do 4 dnů, tak pošle peníze zpět.
Takže s potěšením oznamuju že bordel nemá jen česká pošta, ale i ta JůůEsss.
blesk píše:klucí klucí, mě už to před 20-ti dny údajně odešlo z švajcu (Departure from border point of origin country Wed 06.04.2011 17:26) a pořád nic,.... čekat? urgovat?
Zkus se poptat na číslech 257 019 301 a 605 220 190 (kontakty fungují ve všední dny od 8.00 do 17.30 hodin). Tohle zpoždění je běžné. To, že to někomu tu a tam projde dříve je jen štěstí, na které se nedá spoléhat.
midolek píše:Dnes mi došel balík z HK v hodnotě 59$ bez poštovnýho. DPH dělalo 295 Kč což je víc ne 28% (divný, clo bylo 0). Ke všemu včera bylo na stránkách český pošty ve "Sledování zásilek" Zásilka dne 02.04.2011 předána k celnímu řízení a pošťák dnes zazvonil a chtěl po měl 492 Kč.
DPH není 28%, ale jen 20%.
Měl jsi tam konkrétně rozepsané co přesně tvoří tu částku 492 Kč nebo to jen odhaduješ ?
492 - 180 není 295, ale 312 (pokud v tom nebylo zahrnuto ještě něco jiného)
Kromě toho hodnota zboží bez poštovného se používá jen pro porovnání s limitem 22 Euro, ale jakmile je limit překročen pak už mohou počítat DPH ze sumy hodnota + poštovné. Pokud bylo DPH 312 pak by to odpovídalo sumě cca $90 včetně poštovného ovšem pouze podle kurzu na webu celní správy (ten jediný je pro stanovení DPH relevantní).
Pokud jsi platil něco okolo těch $90 včetně poštovného pak je to OK.
midolek píše:Co mě nejvíc naštvalo, že k tomu byla vyplněná plná moc, že zplnomocňuji poštu...(nikdy jsem jim nic nepodepsal) ke všemu papíry byly v nalepené za zavařené folii na balíku.
Pokud jsi jim nepodepsal plnou moc a přesto vyřizovali JSD za tebe, pak postupovali v rozporu se zákonem jelikož ti neumožnili volbu zástupce nebo osobní vyřízení. Doporučuji napsat stížnost a jako kompenzaci požadovat vrácení poplatku, který jsi platil ČP. Stížnost směruj na adresy uvedené v mé odpovědi viz tento odkaz.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Tak a k mému překvapení ten balík co dnes dorazil je ten "poslední objednaný" co opustil Zurrich 20.4., je na něm razítko z rentgenové kontroly 23.4. Ty co byly expedované dříve, poslední dva, tak předpokládám se na celnici zdržely a teď mě čeká to zařazení do fronty ostatních čekatelů.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
Mohu poprosit Drondyse aby to mi, lamě objasnil? Protože mi u ČP taky něco leželo a leží a prostě jsem nevydržel, naškrábal jsem stížnost viz níže, a dokonce mi přišla i odpověď. Ale ta mne drobet udivuje. Jeden balík (původně druhý a později odeslaný z HK) je uložen ve skladu a čeká na mne, a na druhý (původně první) je uvaleno clo. No a teď čemu nerozumím. Jak může být na zásilku uvaleno clo, když jsem nebyl vyzván k ničemu, když to asi nebylo v celním skladu a tedy ČP pošta nemohla zastupovat? A pokud vzali na vědomí mnou předem zaslané podklady mailem, a použili je tedy k zastoupení jedné zásilky, proč je tedy nepoužili i k té druhé? Abych řek pravdu, začínám se jaksi ztrácet v systému. Dopotud jsem rozuměl takto:
1) přijde balík z mimo eu a je nad limit
2) ČP se jej pokusí propustit do volného, to neprojde a uloží jej do skladu
3) vyzve "pachatele" k součinnosti a čeká
4) pachatel pošle co je třeba a teprve teď je možno se bavit o cle dph a podobně.
Nějak mi do toho balík 2 nepasuje. Vše viz níže.
Dopis já jim:
Dobrý den,
Rád bych si touto cestou stěžoval na postup České Pošty v procesu propustnosti zásilek přicházejících ze zemí mimo EU. Chápu, že změna zákona v oblasti DPH způsobí jisté problémy, ale na tuto změnu měla být Česká Pošta připravena, protože jak ČP tak i ostatní, koncoví odběratelé, jsme o této změně věděli dlouho dopředu. Nechápu tedy z jakého, tak strašného důvodu, mi jedna ze dvou zásilek leží na Pražské vyclívací poště 4 týden. Důvod, že toho má ČP hodně, pro mne, jako adresáta není důvodem. Pro mne je důležité, že ať volám, kam volám, vždy mi je sděleno čekejte. Jaksi ztrácím trpělivost. Zásilka, která je doručena přes půl světa za 4 dny do České Republiky, převezme ji ČP a je konec. Zásilka 5.4. předána k celnímu řízení. OD 5.4. !!!!!!!. Dnes je 21.4. tedy. Nedostal jsem prozatím ani výzvu, kterou by ČP měla poslat a vyzvat mne ke spolupráci s vyclíváním. Opravdu je tak náročné požádat o podklady k vyclení? Mimo jiné jsem plnou moc, čísla zásilek a faktury poslal iniciativně předem minuly týden, na mail Českou poštou k tomuto určený a nestalo se vůbec nic. Má představa, že tím cosi urychlím byla asi bláhová. Snaha jít ČP naproti skončila opravdu jen u té snahy. Jednak se nic neurychlilo a co hůř, nedostal jsem ani jakoukoliv odezvu, že můj mail, tedy moje plná moc, moje faktur, moje čísla zásilek dorazili. Prostě nic. Velmi povedená služba ČP, za kterou je pochopitelně účtována odměna. Nemám nic proti odměně za slušně provedenou práci, ale pod pojmem "slušně provedenou", si představuji něco úplně jiného!
Závěrem čísla zásilek:
1) CP8443xxx57HK - již zmiňovaná 5.4. předána k celnímu řízení. Dle vaší infolinky od 7.4. v návrhu na vyclení. Znovu dnes je 21.4
2) RS9043xxx44CH - tato tuším 13.4. předána k celnímu řízení. Proč jen tuším? Protože i když mám číslo, tak jej ČP na webu nezobrazuje. Ale ČP ví kde zásilka je, ale je nutno si zavolat a nechat si informace sdělit. Chápu že jde o konkurenci, ale já volám pro informace na linku ČP a zatěžuju tedy pracovníka ČP, kterého platí ČP a potažmo já. Nezobrazování informací na webu se pro mne rovná opět plýtvání penězi.
Poprosil bych tedy o reakci co mám v této situaci dělat já, aby bylo výsledek, včasné dodání zásilek ze strany ČP? Co bude dělat ČP mne opravdu nezajímá. Stejně jako u všeho mne nezajímají postupy, řeči, sliby, zajímá mne výsledek a kolik mne to bude stát. Zatím vím jen to, že mne to něco bude stát, ale výsledek je v nedohlednu!!!
Ještě jednou děkuji za reakci a včasné vyřízení.
S pozdravem
Vladimír Papírník
A reakce ČP:
Vážný pane Papírník,
Vaše zásilka RS904xxxx44CH byla 22.4.2011 uložena do dočasného celního skladu a byl Vám zaslán doporučený dopis kde budete vyzván k předložení dokladů, které jsou potřeba k celnímu řízení. Bohužel zásilce CP844xxxx57HK bylo vyměřeno clo a čeká na zpracování.Moc se omlouvám,děláme všechno pro co nejrychlejší odbavení ale k vzhledem k množství zásilek nejsme schopni toto urychlit.
Bereň Miroslav
provozní technolog
Drondysovy děkuji za reakci a trpělivou
osvětu.
1) přijde balík z mimo eu a je nad limit
2) ČP se jej pokusí propustit do volného, to neprojde a uloží jej do skladu
3) vyzve "pachatele" k součinnosti a čeká
4) pachatel pošle co je třeba a teprve teď je možno se bavit o cle dph a podobně.
Nějak mi do toho balík 2 nepasuje. Vše viz níže.
Dopis já jim:
Dobrý den,
Rád bych si touto cestou stěžoval na postup České Pošty v procesu propustnosti zásilek přicházejících ze zemí mimo EU. Chápu, že změna zákona v oblasti DPH způsobí jisté problémy, ale na tuto změnu měla být Česká Pošta připravena, protože jak ČP tak i ostatní, koncoví odběratelé, jsme o této změně věděli dlouho dopředu. Nechápu tedy z jakého, tak strašného důvodu, mi jedna ze dvou zásilek leží na Pražské vyclívací poště 4 týden. Důvod, že toho má ČP hodně, pro mne, jako adresáta není důvodem. Pro mne je důležité, že ať volám, kam volám, vždy mi je sděleno čekejte. Jaksi ztrácím trpělivost. Zásilka, která je doručena přes půl světa za 4 dny do České Republiky, převezme ji ČP a je konec. Zásilka 5.4. předána k celnímu řízení. OD 5.4. !!!!!!!. Dnes je 21.4. tedy. Nedostal jsem prozatím ani výzvu, kterou by ČP měla poslat a vyzvat mne ke spolupráci s vyclíváním. Opravdu je tak náročné požádat o podklady k vyclení? Mimo jiné jsem plnou moc, čísla zásilek a faktury poslal iniciativně předem minuly týden, na mail Českou poštou k tomuto určený a nestalo se vůbec nic. Má představa, že tím cosi urychlím byla asi bláhová. Snaha jít ČP naproti skončila opravdu jen u té snahy. Jednak se nic neurychlilo a co hůř, nedostal jsem ani jakoukoliv odezvu, že můj mail, tedy moje plná moc, moje faktur, moje čísla zásilek dorazili. Prostě nic. Velmi povedená služba ČP, za kterou je pochopitelně účtována odměna. Nemám nic proti odměně za slušně provedenou práci, ale pod pojmem "slušně provedenou", si představuji něco úplně jiného!
Závěrem čísla zásilek:
1) CP8443xxx57HK - již zmiňovaná 5.4. předána k celnímu řízení. Dle vaší infolinky od 7.4. v návrhu na vyclení. Znovu dnes je 21.4
2) RS9043xxx44CH - tato tuším 13.4. předána k celnímu řízení. Proč jen tuším? Protože i když mám číslo, tak jej ČP na webu nezobrazuje. Ale ČP ví kde zásilka je, ale je nutno si zavolat a nechat si informace sdělit. Chápu že jde o konkurenci, ale já volám pro informace na linku ČP a zatěžuju tedy pracovníka ČP, kterého platí ČP a potažmo já. Nezobrazování informací na webu se pro mne rovná opět plýtvání penězi.
Poprosil bych tedy o reakci co mám v této situaci dělat já, aby bylo výsledek, včasné dodání zásilek ze strany ČP? Co bude dělat ČP mne opravdu nezajímá. Stejně jako u všeho mne nezajímají postupy, řeči, sliby, zajímá mne výsledek a kolik mne to bude stát. Zatím vím jen to, že mne to něco bude stát, ale výsledek je v nedohlednu!!!
Ještě jednou děkuji za reakci a včasné vyřízení.
S pozdravem
Vladimír Papírník
A reakce ČP:
Vážný pane Papírník,
Vaše zásilka RS904xxxx44CH byla 22.4.2011 uložena do dočasného celního skladu a byl Vám zaslán doporučený dopis kde budete vyzván k předložení dokladů, které jsou potřeba k celnímu řízení. Bohužel zásilce CP844xxxx57HK bylo vyměřeno clo a čeká na zpracování.Moc se omlouvám,děláme všechno pro co nejrychlejší odbavení ale k vzhledem k množství zásilek nejsme schopni toto urychlit.
Bereň Miroslav
provozní technolog
Drondysovy děkuji za reakci a trpělivou
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Malý námět pro stěžovatele - když nereaguje rozumným způsobem pošta, co to takhle zkusit u regulačního orgánu - tím je ČTÚ, bližší i s kontaktem najdete třeba zde: http://www.ctu.cz/pusobnost-ctu/regulac ... posty.html
OK2WY