Optima A123+hardware
OK myslel jsem si to, ale pro jistoto jsem se zeptal. No jo tak nová baterka. To přežiju. Hlavně jestli se mi podaří odlehčit ocas na OPTIME. Zkusím vyrobit lehčí VOP. Tak to snad dopadne. S tím SS Paličkou to stoupe kolem 15m/s takže na začátek asi OK ale pro mě už je to bída. OPTIMA a mozná i ION jsu fakt dobrý stroje.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Dneska prodělala moje OPTIMA XL závažnou operaci.
1. dostala novou VOP. Původní vážila 42g a nynější jen 20,5g. Troufám si říci , že i pevnější než byla ta původní balsová a konečně jsem schopen dovážit OPTIMu do kýženého těžiště s pohonem LiPo
2. dostala nový pohon, a to zamýšlený SK 3548 1100kV s réglem PLUSH 60A a baterkou 3C 3300mAh 30C TURNIGY.
3. dostala novou vrtuli AERONAUTku 12,5 x 7,5.
4. sebral jsem jí baterii pro palubní systém, doufám že to nebude fatální chyba. 3 serva by měl regl dát.
5. po zvážení komplet éra jsem o 100g lehčí, tedy jsem na 1500 g letové hmotnosti.
Zkouška tahu po nabití baterky sytémem CRD se jeví jako dost dobrá proti původnímu pohonu. Takže uvidíme v letu.

1. dostala novou VOP. Původní vážila 42g a nynější jen 20,5g. Troufám si říci , že i pevnější než byla ta původní balsová a konečně jsem schopen dovážit OPTIMu do kýženého těžiště s pohonem LiPo
2. dostala nový pohon, a to zamýšlený SK 3548 1100kV s réglem PLUSH 60A a baterkou 3C 3300mAh 30C TURNIGY.
3. dostala novou vrtuli AERONAUTku 12,5 x 7,5.
4. sebral jsem jí baterii pro palubní systém, doufám že to nebude fatální chyba. 3 serva by měl regl dát.
5. po zvážení komplet éra jsem o 100g lehčí, tedy jsem na 1500 g letové hmotnosti.
Zkouška tahu po nabití baterky sytémem CRD se jeví jako dost dobrá proti původnímu pohonu. Takže uvidíme v letu.

Dneska šla OPTIMA XL do vzduchu s novým pohonem a jsem trochu zmetěný , za necelých 5s ve 150 , možná víc ( budu muset změřit EAGLE TREE) s tím , že mám nastaven rozjezd 2s reglu do plnejch tak ty 2s nepočítám. Ale jinak naprostá spokojenost. Asi jsem objevil konečně kouzlo střídavého motoru...