Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
coro

#1216 Příspěvek od coro »

RiMr píše:Úprava je hotová, tady jsem ji zpracoval jako článek:
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/jak-na- ... ni-modulu/

Pozerám, že zeme máš obidve, a aj 35MHz anténu si mu pre istotu doprial aby mu nič nechýbalo. :) Osobne by som ale nepoužil tie zastrihnuťé piny na hlavnej doske, a kábliky prestrčil do dierok čo by po nich zostali..
KarelSkala

#1217 Příspěvek od KarelSkala »

coro píše:
RiMr píše:Úprava je hotová, tady jsem ji zpracoval jako článek:
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/jak-na- ... ni-modulu/

...a aj 35MHz anténu si mu pre istotu doprial aby mu nič nechýbalo...

8O Kde by se vzala MHz anténa u Turnigy 9X V2, ta je u FS-TH9X, ale Turnigy 9X V2 ji vůbec nemá. Navíc i kdyby to byla FS-TH9X tak připojovat MHz anténu k VF modulu 2.4 GHz by byl nesmysl. :wink:
mijou

#1218 Příspěvek od mijou »

To bol vtip. coro myslel ze v tom navode je zadratovane uplne vsetko, aj to co nemusi (napr. pin pre MHz antenu) :D
mijou

#1219 Příspěvek od mijou »

to RiMr Argo22
na popisoch sa pracuje. Odkaz na album bol upravený.
https://picasaweb.google.com/114611553451481095718/TurnigyT9xMOD?feat=directlink

Inak sa mi stratilo par fotiek, tak budem musiet fotit znova :-(
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1220 Příspěvek od RiMr »

No víš co, rači o drát víc než míň. Obzvláště když o tom někdo ví kulové jako já... :D

Včera jsem zkoušel dosah jen doma, přes 3 železobetonové zdi to chodilo. Tak jsem majiteli kladl na srdce ať to pořádně odzkouší.

#1221 Příspěvek od coro »

RiMr píše:No víš co, rači o drát víc než míň. Obzvláště když o tom někdo ví kulové jako já... :D

Včera jsem zkoušel dosah jen doma, přes 3 železobetonové zdi to chodilo. Tak jsem majiteli kladl na srdce ať to pořádně odzkouší.

Fakt to bol len vtip a nemá to žiadne negatívne efekty - to by som povedal rovno.
Keby to ale niekto letoval do originál JR rádia, tak vedľa prvého pinu je v nich 6V a nie zem, takže to zapojiť nesmie (a ak by chcel len strčiť modul tak to takisto nesmie! musel by tú dutinku nejak vybrať), a posledný pin (dolu) je tá 35MHz anténa čo tam u vás nie je namontovaná ale vedenie tam je..
Stačia 3 dráty, 1,3,4 = ppm, +, -
boboland
Kontaktovat uživatele:

#1222 Příspěvek od boboland »

RiMr píše:No víš co, rači o drát víc než míň. Obzvláště když o tom někdo ví kulové jako já... :D

nema dovod byt problem.

ja mam napr. aj antenu strcenu do vnutra a dosah TX je cez 2km. Viac som neskusal, nebol dovod.
http://bobo.matej.name
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1223 Příspěvek od RiMr »

stejně mám z toho rádia blbý pocit...
Například konektory co jsou na desce nad displejem byly dva nacvaknuté tak napůl, šikmo... Ta díra v desce kterou vede anténa tak tam byly ostré špony které bily do očí, stačilo to aspoň ulomit, ale tyhle detaily evidentně toho konkrétního člověka co to rádio skládal (kontrolu někým jiným já osobně už vůbec nepředpokládám) naprosto nevzrušily...
Přitom jsem nedávno kontroloval a flashoval T9x, kde měla ta díra pro anténu dokonce nějak jakože stržené hrany a byla s rezervou chycená kouskem lep. pásky k desce, aby neplandala pod ty nožičky co doléhají při zavření vysílače na pocínované plošky.

Skutečně loterie a přijde mi že čím dál větší.

EDIT: Tak teď mi volal Martin, že to už zase nechodí... Takže znovu a lépe. Zkusím propájet to co propájet jde a buď to půjde, nebo to nepůjde...

Shodli jsme se, že to na nás působí jako "opravené" rádio z nějaké reklamace...
Kontaktovat uživatele:

#1224 Příspěvek od boboland »

mal som na stole už niekoľko kusov:
veľké rozdiely vo vyhotovení, ale bohudík, žiadny kus nebol vadný hardvérovo (len soft)

podľa odliatia plastov a spájkovania, tipujem, že to nerobí stále tá istá fabrika. Rozdielne výlisky, osadenie, montáž ....
Rovnaké boli skutočne vo všetkých len základné dosky a display.

Keď trafíte "lacnejšiu" výrobu, tak je to potom tak ako RiMr píše.
Že by niektorí kus opravovali v reklamácii neverím. Vzhľadom na ich nákup by to bolo nerentabilné a stavím sa, že prípadné reklamácie takýchto lacných vecí riešia ako ja - druhý kus a kôš.
Naposledy upravil(a) boboland dne čtv 28.04.2011 13:51, celkem upraveno 2 x.
http://bobo.matej.name
Drondys

#1225 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:stejně mám z toho rádia blbý pocit...

EDIT: Tak teď mi volal Martin, že to už zase nechodí... Takže znovu a lépe. Zkusím propájet to co propájet jde a buď to půjde, nebo to nepůjde...

Pokud s tím konkrétním kusem jsou takové problémy tak bych doporučoval to nelámat přes koleno, ale raději to uvést pokud možno do původního stavu a vyreklamat s tím, že se na podpoře HobbyKingu může zkusit domluvit, že to jim to pošle přes sklad v Německu a oni si to už přepošlou ve vlastní režii ať to má pokud možno za co nejlevnější poštovné. Pokud to bude posílat do HongKongu pak doporučuji ať si k tomu na celním úřadu v místě svého bydliště dříve než to odešle vyřídí tzv. dočasný vývoz v celní režimu PZS viz tento odkaz, který se pro tyto účely používá ať potom při dovozu znovu neplatí zase DPH atd.
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 28.04.2011 12:24, celkem upraveno 2 x.
RcAF
Kontaktovat uživatele:

#1226 Příspěvek od RcAF »

boboland píše:difrenciálne rozdiely vo vyhotovení...

Co su to difrencialne rozdiely? :mrgreen:

Sorry, nedalo mi :D
[color=blue]TGY 9x + RadioClone + FrSky telemetry [/color]
[color=green]lietajuci izolacny material[/color]
[b][url]http://rcairfoam.creathinq.com/?lang=sk[/url][/b]
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1227 Příspěvek od RiMr »

Drondys píše:
RiMr píše:stejně mám z toho rádia blbý pocit...

Pokud s tím konkrétním kusem jsou takové problémy tak bych doporučoval to nelámat přes koleno, ale raději to uvést pokud možno do původního stavu a vyreklamat s tím, že se na podpoře HobbyKingu může zkusit domluvit, že to jim to pošle přes sklad v Německu a oni si to už přepošlou ve vlastní režii ať to má pokud možno za co nejlevnější poštovné.

Uvedení do původního stavu bude stát tolik co nové rádio :)
Majitel už počítá s tím, že asi koupí nové.

Tady to kolečko s reklamací s případným zapojením skladu v Německu jsem zkoušel a je to NEPRŮCHODNÉ, přesně v duchu rčení "když sa ti nechce, to je horší tajak nemožeš". Prostě dělají blbé.

Klasickou reklamaci T9x jsem zažil dvakrát, náklady vzhledem k ceně vysílače jsou nesnesitelné a celé "kolečko" trvalo dva měsíce!!!

A to bylo před 1. dubnem!

Já osobně nikomu reklamaci T9x nedoporučuju, pokud tedy chce někdo létat a ne se dohadovat s kroutícími se Asiaty. Prostě určité malé procento "tédevítek" nefunguje a pokud na chudáka modeláře takové vyjde, je to prostě smůla se kterou musí počítat. Někoho riziko takového rádia dejme tomu 1:70 odradí, někoho ne.

Prostě smůla, špatenka, pech, je třeba koupit ještě jedno a to vadné použít jako zdroj náhr. dílů nebo na sim (pokud to jde), nebo na T9x zanevřít, rozšlapat a při jakékoliv zmínce o úžasné T9x startovat pravým hákem :D

Obojí je lidské... :D

#1228 Příspěvek od coro »

Reklamáciu nepovažujem za rentabilnú..
Skús predtým ako niečo iné urobíš, či chodí so simulátorom. Nezdá sa mi že by mohol robiť problém ten Atmel procesor, takže ten celý problém vyzerá len na pripojenie modulu k doske. A tak naozaj radím odletovať tie piny na ktoré sa nacvakáva, a naletovať drátiky priamo na ich miesta - pritom ale skontroluj či tam nie je prasklina.
Je aj možnosť dať celý modul normálne dnu (bez krabičky), len pozor na šírku, sú tam tie prítlačné pružné plechy - nech to po zložení nevyskratujú. Tak je dokonca možné aj skrátiť anténu ak už je ten koax ohryzený od vyvrtanej diery.. Tak bude po problémoch s kontaktmi a krabičkou..
Stačia tri drátiky http://www.topgun.sk/downloads/Jozo/9xF ... 0_9090.JPG
Drondys

#1229 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Uvedení do původního stavu bude stát tolik co nové rádio :) Majitel už počítá s tím, že asi koupí nové.

8O Co s tím proboha všechno dělal, že to má tak totálně předělané.

RiMr píše:Tady to kolečko s reklamací s případným zapojením skladu v Německu jsem zkoušel a je to NEPRŮCHODNÉ, přesně v duchu rčení "když sa ti nechce, to je horší ta jak nemožeš". Prostě dělají blbé.

Doporučuji neházet flintu hned do žita a zkusit to na podpoře HobbyKingu znovu. Dá se to pak poslat z ČR cca za dvě stovky a nic jiného pak už neplatíš, a to rozhodně není moc. Ono taky záleží na koho zrovna na podpoře trefíš a jak se "vyspal". Když neuspěje na podpoře pak rozhodně doporučuji napsat šéfovi HobbyKingu což je Anthony Hand a email má anthony.hand@hextronik.com. Není to Asiat a dá se s ním prý v případech když neuspěješ na podpoře docela dobře domluvit.

Samozřejmě, že to při reklamaci nějakou dobu cca ty dva měsíce trvat může, ale dvě stovky jsou pořád o hodně méně než skoro dva litry za novou včetně DPH a poplatků (v současnosti zhruba 1800). I když si koupí novou na HobbyKingu tak ho to v současnosti vyjde časově zhruba nastejno.

Takže ano pokud někdo narazí na vadný kousek pak je to "smolík" především v tom čekání. Já doporučuji nevzdávat to bez boje a při neúspěchu s domluvou na podpoře kontaktovat Anthony Handa a domluvit si to přes něj. :wink:
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 28.04.2011 13:14, celkem upraveno 2 x.
olisoft

#1230 Příspěvek od olisoft »

Anthony je australcan... ale to je vedlajsie.

Casto sa da uspiet aj ked je clovek slusne neustupcivy, hlavne ale ak ma vyssi rating (platinum), tak pre neho aj co-to spravia aj keby nemuseli.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“