Nafouknuté li-polky
Nafouknuté li-polky
Dobrý den,včera jsme letali s elektrovětroněm swing-vyrábí kostka na tríčlánkové li-pol baterie rc systém o kapacitě 2250.Po vyjmutí baterie z letadla jsem si všiml že jsou lehce nafouknuté.V návodě je ze se nesmí propichovat a že jsou mechanicky poškozené ale nikde jsem se nedočetl jesli jsou ještě použitelné?Děkuji za odpověd. 
RC systemy nejsou dobrý lipolky . Pořídil jsem si 3S 1350ky . Nabíjeno max 1,3A na U 12 se zajícovačem nastaveným na 4,19V . Nebyly podbitý a odebíranej stálej proud 16A (na zemi ). 30 cyklů normálka , pak se začaly po letu nafukovat a po dalších 35 cyklech začaly slábnout . Nejprve měkly a pk i začaly ztrácet kapacitu . cca maj tedka 81 cyklů a jsou nepoužitelný . Co tak sleduju osud Lipolek RC system ve svým okolí tak ty moje vydržely proti ostatním neuvěřitelně dlouho .
Tak se take pridam
Mam dva triclanky RC System , jeden 3,3 Ah druhy 4,1 Ah ... prvni se nafoukl behem tretiho letu ( letadlo ma staticky na zemi prikon 42 A ) , druhy se nafoukl hned pri staticke zkousce na zemi ... namereno taktez 42 A, regulatory nastaveny na mekky rozbeh obou motoru.
Litam na ne dal , maji sotva 30 cyklu, zatim zdanlive funguji. Co bude dal se uvidi, v kazdem pripade bych si je znovu nekoupil ...
Litam na ne dal , maji sotva 30 cyklu, zatim zdanlive funguji. Co bude dal se uvidi, v kazdem pripade bych si je znovu nekoupil ...
Pánové, v klidu, mně se nafoukly taky
. Pack 1700, 3s a trvalý proud mají 15 - 20C. Tak jsem je připojil pro jistotu do sestavy jen na 18A regl a motor Python 100. Lítám na čas a jen v 1kg elektrovětroni. Žádný akrobat. A stejně se mi po letu nafoukly. Ze 4 packů mám po 30 cyklech už jen dva, na nich kapacita drží, tak lítám dál...
Naproti tomu mám doma 2 packy E-tech 1500,2S asi 2roky staré a ty byly po letu se "400" vždy teplé. Fungují dál v pohodě a nenafouklé.
Naproti tomu mám doma 2 packy E-tech 1500,2S asi 2roky staré a ty byly po letu se "400" vždy teplé. Fungují dál v pohodě a nenafouklé.
Já mám E-Tech 3S 2250mAh. Taky jsou z obou stran mírně nafouklé.
Ale zdá se mi, jako by byla nadzvednuta jen ta smršťovací foĺie. Třeba teplem? Pohmatem se mi jeví, že mezi nadzvednutou fólií a Li-pol článkem je mezera. Je to možné? Nabíjím Sharkem 20 a balancerem PB5 verze 2.
Ale zdá se mi, jako by byla nadzvednuta jen ta smršťovací foĺie. Třeba teplem? Pohmatem se mi jeví, že mezi nadzvednutou fólií a Li-pol článkem je mezera. Je to možné? Nabíjím Sharkem 20 a balancerem PB5 verze 2.
MX 16S - 35 MHz
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
Asi tři týdny jsem nelétal a koukám na svoje li-pol E-tech 3S a 2S 2250 16C a obě dvě jsou nafouklé... Předtím to určitě nebylo, lítal jsem cca 3x týdně, mají cca 40 cyklů. Tak nevím co s tím... nic špatného jsem s nima nedělal, motor POT 200, proud do 18A. Nabíječ Char 30+ a zajícovač + jsem je při každém nabíjení měřil.