Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
seltino

#541 Příspěvek od seltino »

ahoj na to vyšprtnutí to chce trochu více síly. Ty plastové čudlíky na hřídeli,co drží rotorové listy mi taky upatly, mrkni o pár stránek zpátky, mám tam pár fotek, jak jsem to opravoval a i úpravu pádel z MSR na colibříka, třeba ti to pomůže..
winkja

#542 Příspěvek od winkja »

Koukal jsem :) no mam v planu pravděpodobně koupit Xtreme hlavu tak tam naštěstí toto už nehrozí.
NE Solo Pro
nunasjiri

#543 Příspěvek od nunasjiri »

Ten caplík musíš vytlačit něčim tvrdším než špendlíke, včera jsem to dělal velmi slabým šroubovákem a úzkejma kleštičkama vytáhnout.
Podívej se sem na konec strány tam maj hlavu z kovu. Tady: http://www.rcking.eu/125-solo-pro-i-ii?n=50&id_category=125
Po těhle ližinách pokoukávám dlouho,tady je maj uplně dole: http://www.rcparty.com/lang-cs/6031-solo-pro-xtreme, už jsem je včera málem objednal.KLdybysme dali dohromady nějakou objednávku tak by to bylo fajn, se podělit o poštovný.
Nyní: DJI Spark
Dříve: Blade McpX - Phoenix v.3, Dx6i - Toro 600, Toro 900, Blade mQX
saint21

#544 Příspěvek od saint21 »

Kovové věci na colibri se už řešily a moc bych je tám nedával. Přece jenom 28g je dost nizká váha a už to nebude lítat tak jako předtím.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
winkja

#545 Příspěvek od winkja »

tak jsem dnes zkompletoval pádla místo stabilizatoru, a zkoušel 2min zálet v pokoji... musim prohlásit že s nimi mi vrtulník připadne o dost stabilnější, jen mi furt zatáčí lehce, snad to pude vytrimovat :) rovnou sem hodil i nové listy (staré už byli celku omlácené).. až bude pěkně zalítnu ven a hodim hlášení :)

k tomu musím řict ž je to suprová věc protože (alespoň zatím) pádla nedosáhnou na kabinku ani ocas. přikládám fotky
http://winkja.rajce.idnes.cz/SoloPro/
NE Solo Pro
nunasjiri

#546 Příspěvek od nunasjiri »

dneska jsem taky zkracoval flybar, ty pádla vypadaj moc pěkně, z čeho jsou a na kolik přišli?
winkja

#547 Příspěvek od winkja »

pádla jsou z Blade MSr vyjdou na 100kč :) uřizlé, spilované a přilepené epoxidovým lepidlem k "párátkám" z stabilizatoru V4.5 (udělalo to krasne přechody mezi padlem a tyčkou (snad sem tam dal lepidla dost a neni vevnitř bublina - no to zjistim až mi jedno pádlo uletí :D ))
NE Solo Pro
nunasjiri

#548 Příspěvek od nunasjiri »

Díky za tip :D
Pilot 731

pro winkja

#549 Příspěvek od Pilot 731 »

prosimtě napiš mi ještě co jsi myslel tím uřízlé a spilované. Děkuji a hned si je objednám. Vypadá to pěkně
winkja

#550 Příspěvek od winkja »

no pádla z MSr se prodávají takto. já jsem je uřízl uplně na konci těch tyčinek a spiloval aby byli na kocích hladké. z té druhé strany (venkovní) mají dutinky kam se pak dobře dávají ty tyčky z stabilizatoru :)
NE Solo Pro
Pilot 731

pro Winkja

#551 Příspěvek od Pilot 731 »

dík za upřesnění
winkja

#552 Příspěvek od winkja »

mám otázku. poslední dobou mi při letu vrní ocas jak vibrátor (ne že bych ho někdy měl v ruce :D ) a je to celku vidět na ocasním křidélku. nemá to zatím vliv na let. má otázka je, když chytnete ocas jakoby prsty nahoře a dole a jako by ho mezi nimi třete, máte ho taky jakoby na dva kusy (jelikož uvnitř jeho je drátek tak to chapu, jen si řikam zda to má byt pohyblivé nebo spíš pevně spojené)

a ještě...
po skompletování vrtulníčku sem zjistil že na trimu klopení (pokud je to dopředu dozadu 8) ) 0 mi vrtulník sám strašně klopí dopředu, tak sem dal trim uplně dozadu. pak už je vrťas celku ovladatelný, ale zas mam omezené klopení dozadu (jelikož servo už ma menší operativní místo)...
chci se zeptat, toto se dá něják nastavit těmi táhly, že? nikdy jsem moc nechapal k čemu a jak se nastavuji tak se raději ptam :)
NE Solo Pro
JosefSvejk

#553 Příspěvek od JosefSvejk »

winkja píše:... poslední dobou mi ... vrní ocas jak vibrátor...,.. když chytnete ocas jakoby prsty nahoře a dole a jako by ho mezi nimi třete, máte ho taky jakoby na dva kusy..
:lol: :lol: :lol: :oops:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
winkja

#554 Příspěvek od winkja »

tu je vidět na co kdo myslí, co? ;)
NE Solo Pro
nunasjiri

#555 Příspěvek od nunasjiri »

Ten ocas je ze dvou kusu slepenejch k sobe.Že ti jde oc dopředu: sundat táhlo, zapnout vysílačku, nechat trimry ve středový poloze (on i motorek bude ve střední poloze) a zkrátit nebo prodloužit táhla aby cyklika byla v rovině.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“