Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#601 Příspěvek od sharkcom »

To je hrůza. Ať s tím udělaj něco ti pitomci co zchválily ten zákon...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Dr.LuckyLuke
Kontaktovat uživatele:

#602 Příspěvek od Dr.LuckyLuke »

Tak kolegovi dneska konečně došel balíček, který čekal na proclení od 5.4. Nevím, jestli po něm chtěli plnou moc nebo ne, ale aspoň je úspěch, že DPH vyměřili správně a ze správné částky. Za zásilku za 88.31 dolarů (vč. poštovného) chtěli 305Kč, což dokonce odpovídá kurzu na webu celní správy.

Jak tak koukám, tak tohle byl jeden z těch lepších případů, kde až na zdržení nedošlo k potížím.

Jen mě rozesmál doručující pošťák, který (bohužel) nic nevěděl o tom, kolik má od adresáta vybrat a proč je na složence na balíku 305Kč a na nějakém jiném doběrečném dokladu 485 Kč. Ale po vysvětlení přes telefon to pochopil docela rychle a zanadával si, že mu to taky mohl šéf říct...
Blade mCX a mSR, AXN Floater, MPX TwinStar II, FPV Shark, Spektrum DX7,... Je toho už prostě hodně.
LUJdeCHUJ
Kontaktovat uživatele:

#603 Příspěvek od LUJdeCHUJ »

Drondys píše:
LUJdeCHUJ píše:prosím o radu.někde to tu je už jsem to četl,ale nemůžu to najít včera mi přišel balík z HK,bohužel musí zpátky na reklamaci co musim udělat aby prošel bez DPH

Celní zákon na to pamatuje. Používá se k tomu celní režim pasivního zušlechťovacího styku (PZS) a můžeš si to zařídit na místním celnímu úřadu tj. ten co je nejblíž tvému bydlišti. Jedná se v podstatě o dočasný vývoz z EU v daném případě za účelem opravy (i výměna za nový kus téhož zboží v rámci záruční opravy se dá považovat za opravu) s tím, že se zboží zase bude po opravě vracet zpět do EU. Při vývozu se DPH nepočítá a při zpětném dovozu celníci pak příslušnou věc propustí do režimu volného oběhu bez DPH a bez CLA. Úplné podrobnosti k tomu nevím, ale poptej se na to na celním úřadě v místě bydliště tj. Celní úřad Chomutov viz tento odkaz. Tam ti poradí přesně jak na to. Napiš pak něco o podrobnostech jaký to mělo průběh ať jsou tady informace pro ostatní.

tak na celnici v Chomutově jsem zjistil toto,
až půjde balík zpátky tak doložím že jsem již DPH a CLO zaplatil a to prý stačí.no a já nato že nic takového nemám že jsem nic neplatil že jsem se
vešel do 150éček,ale do 22e se teď už nevejdu.tak mi řekl že se mám
domluvit s číňanem ať uvede na zásilku že se jedná o reklamaci a prý
to bude snad stačit,ale jistej si nebyl.
měl jsem pocit že tady dělaj jenom auta z ameryky a otomhle moc neví
asi ještě zavolám na poštu 120 a pak se uvidí jestly se na to nevykakám
a nepustím se do opravy samodomo
DX6i,Messerschmit BF-109,Parabolic-Robbe,Capriol-Scorpio,
Micron,Etalon-LSmodel,BuggyRanger-Reely
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#604 Příspěvek od strycArtus »

LUJdeCHUJ píše:a nepustím se do opravy samodomo

Návrat před rok 1989 ....
Drondys

#605 Příspěvek od Drondys »

LUJdeCHUJ píše:tak na celnici v Chomutově jsem zjistil toto, až půjde balík zpátky tak doložím že jsem již DPH a CLO zaplatil a to prý stačí.no a já nato že nic takového nemám že jsem nic neplatil že jsem se vešel do 150éček,ale do 22e se teď už nevejdu.tak mi řekl že se mám domluvit s číňanem ať uvede na zásilku že se jedná o reklamaci a prý to bude snad stačit,ale jistej si nebyl. měl jsem pocit že tady dělaj jenom auta z ameryky a otomhle moc neví asi ještě zavolám na poštu 120 a pak se uvidí jestly se na to nevykakám a nepustím se do opravy samodomo

Uvedení ze strany prodejce, že se jedná o reklamaci je dle mého názoru nedostatečné a obávám se, že by to mělo při následném dovozu pro celního úředníka asi tak podobnou váhu jako uvedení nápisu Gift (dárek) na balíku tj. buď by to rovnou ignoroval a nebo by od tebe požadoval celní doklady potvrzující dočasný vývoz toho konkrétního zboží za účelem opravy v rámci reklamace a pokud bys je neměl tak by na zboží mohl stanovit DPH. Pokud by totiž stačilo jen uvedení od prodejce, že se jedná o reklamaci tak to by se dalo velmi jednoduše obcházet DPH tím, že by zahraniční prodejci začali na balíky psát, že se jedná o reklamaci i když by nešlo o reklamaci, ale o nákup a nikdo by pak neplatil DPH. Celní úředník při dovozu nemá důvod důvěřovat takovému popisu pokud dané zboží předtím nebylo celní správou zaevidováno jako dočasně vyvezené za účelem opravy v rámci reklamace k čemuž se právě používá celní režim pasivního zušlechťovacího styku (PZS).

Podle mého názoru musí být zboží prohlédnuto celním úředníkem a následně celní správou zaevidováno s uvedením, že se dané zboží dočasně vyváží mimo EU za účelem opravy v rámci reklamace, a to v celním režimu PZS. Toto prohlédnutí a zaevidování by měli provést na tvém lokálním celním úřadě v Chomutově. Teprve potom to můžeš odeslat na reklamaci. To je nejistější způsob jak mít doklady dokazující dočasný vývoz za účelem opravy v rámci reklamace při zpětném dovozu.

Neházej ještě flintu do žita a zeptej se znovu tentokrát na centrále celní správy viz tento odkaz a formuluj svůj dotaz zhruba takto.

Sdělte mi prosím přesný postup při aplikaci celního režimu pasivního zušlechťovacího styku (PZS) při dočasném vývozu zboží do země mimo EU za účelem opravy v rámci reklamace. Jedná se o reklamaci zboží neobchodního charakteru, které je určeno pouze pro osobní potřebu, přičemž hodnota zboží je cca XX EUR, ale vzhledem k tomu, že bylo dovezeno v době kdy ještě nebyl platný limit 22 Euro tj. před 1.4.2011 tak při dovozu nebylo placeno žádné DPH. Nyní bych nerad jen kvůli opravě v rámci reklamace platil při zpětném dovozu DPH a proto chci využít režim pasivního zušlechťovacího styku (PZS) při dočasném vývozu zboží do země mimo EU za účelem opravy v rámci reklamace.

Podle informací, které mám se tento celní režim pro tyto účely používá. Předpokládám, že by lokální celní úřad v Chomutově měl ještě před odesláním zboží na reklamaci toto zboží prohlédnout a následně zaevidovat s uvedením, že se dané zboží dočasně vyváží mimo EU za účelem opravy v rámci reklamace, a to v celním režimu PZS a vystavit mi o tom doklad, jímž budu moci dočasný vývoz za zmíněným účelem doložit k celnímu odbavení při následném zpětném dovozu po opravě, protože pouhé uvedení informace o tom, že se jedná o reklamaci jen ze strany prodejce u něhož to reklamuji by jinak mohlo být celním úředníkem při dovozu považováno bez těchto dokladů za nedůvěryhodné což by mohlo způsobit stanovení DPH a tomu chci předejít.

Proto od Vás potřebuji informace o postupu krok po kroku co mám udělat, jaké dokumenty či formuláře případně vyplnit, kam je odeslat nebo předat atd., abych nemusel při dovozu platit žádné DPH a aby zařízení této záležitosti pro mne bylo i z hlediska ostatních nákladů pokud možno co nejlevnější.

Až se to bude vracet z opravy pak i když předem upozorníš ČP a pošleš jim třeba i kopii těch dokladů tak se i přesto může stát, že tam bude zase nějaký jedinec co si pravidla vykládá po svém a když třeba nebudeš mít podepsánu plnou moc pro ČP tak za tebe neoprávněně vyřídí JSD a zásilka ti najednou přijde i se stanoveným DPH a poplatkem ČP 180 Kč. V takovém případě doporučuji zásilku nepřebírat, zavolat si vedoucí pošty a ihned sepsat reklamaci s uvedením informací včetně kopie dokumentů potvrzujících dočasný vývoz v celním režimu PZS za účelem opravy a požadovat, aby bylo vše uvedeno na pravou míru a zásilka byla vydána bez DPH a bez zmíněného poplatku ČP.
JM

#606 Příspěvek od JM »

Tak co, už se někomu dalšímu povedlo narazit na "happy day" u celníků? :lol: Tj. že i přes hodnotu vysoko nad limit neměli napočítanou 20% daň??
Ctěl jsem objednat E-Revo z USA (úspora cca 5000 Kč oproti ČR-poukd bych neplatil těch 20%)-což u tak kravskýho balíku asi nehrozí :lol: ale náhoda je blbec, žejo :D
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#607 Příspěvek od Jindra_S »

Tak mi včera přišel mail od Č.Pošty - asi po 10 dnech od nich přišla tato kuriozně psaná odpověď:
Dobr=FD den=2C =

V=E1mi dodan=E9 podklady byly p=F8ed=E1ny k celn=EDmu odbaven=ED=2E Po c=
eln=EDm odbaven=ED a propu=B9t=ECn=ED Va=B9=ED z=E1silky=2C bude odesl=E1=
na na Va=B9i adresu=2E Vzhledem k nedostate=E8n=E9mu deklarovan=E9mu zbo=
=BE=ED u velk=E9ho mno=BEstv=ED po=B9tovn=EDch z=E1silek je odbaven=ED=
=E8asov=EC velmi n=E1ro=E8n=E9=2EProto nedok=E1=BEeme v tuto chv=EDli =
ur=E8it konkr=E9tn=ED term=EDn doru=E8en=ED Va=B9=ED z=E1silky=2ES po=
zdravem po=B9ta 120=2E =
=
=

=
Josef K=E1ninsk=FD

Ani poštovního klienta už neumí nastavit :)
coro

#608 Příspěvek od coro »

sharkcom píše:To je hrůza. Ať s tím udělaj něco ti pitomci co zchválily ten zákon...

Kto to vlastne spáchal, nech sa trochu zorientujem v politike u susedov?
Drondys

#609 Příspěvek od Drondys »

coro píše:Kto to vlastne spáchal, nech sa trochu zorientujem v politike u susedov?

Tohle spáchal Evropský parlament. ČR byla snad jediná kde poslanci udělali v roce 2009 změnu na 150 EUR, která zůstala v platnosti až do 31.3.2011 a teprve od 1.4.2011 srovnali celní zákon ČR s legislativu EU. V jiných zemích EU limit 22 EUR platí už dávno a ani v jiných zemích EU neplatí celní správa ani stát za vzniklé náklady v souvislosti se zdržením při celních odbaveních, které následně dopravci mohou účtovat adresátům podle mezinárodních poštovních předpisů, které umožňují tyto náklady účtovat a které jsou rovněž v souladu s legislativou EU.
vacal

#610 Příspěvek od vacal »

Drondys píše:
coro píše:Kto to vlastne spáchal, nech sa trochu zorientujem v politike u susedov?

Tohle spáchal Evropský parlament. ČR byla snad jediná kde poslanci udělali v roce 2009 změnu na 150 EUR, která zůstala v platnosti až do 31.3.2011 a teprve od 1.4.2011 srovnali celní zákon ČR s legislativu EU. V jiných zemích EU limit 22 EUR platí už dávno a ani v jiných zemích EU neplatí celní správa ani stát za vzniklé náklady v souvislosti se zdržením při celních odbaveních, které následně dopravci mohou účtovat adresátům podle mezinárodních poštovních předpisů, které umožňují tyto náklady účtovat a které jsou rovněž v souladu s legislativou EU.

Otázkou je, zda celníci v ostatních zemích EU postupují stejně jako ti naši... (práce 2 dny v týdnu a "zkoumání" i zásilek které jsou doporučeny k propuštění ...).
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#611 Příspěvek od Dejfak »

Trochu se v tom ztrácím.
Jde tento postup nějak urychlit.
Že bych vzal číslo zásilky výpis z PayPalu a šel někam na tu správu a předložil jim to?
Nebo je to bez šance.
Už mě to opravdu štve.
To DPH klidně zaplatím ale už aby se něco dělo.....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Drondys

#612 Příspěvek od Drondys »

vacal píše:Otázkou je, zda celníci v ostatních zemích EU postupují stejně jako ti naši... (práce 2 dny v týdnu a "zkoumání" i zásilek které jsou doporučeny k propuštění ...).

Někteří celní úředníci z celního úřadu ty 2 dny v týdnu spolupracují přímo s celními deklaranty ČP s tím, že osobně docházejí přímo do celního skladu ČP, ale to rozhodně neznamená, že by ti celní úředníci pracovali jen 2 dny v týdnu, protože celní deklaranti ČP nejsou rozhodně jediní, se kterými vyřizují proclívání zásilek. Celní úředníci ve skutečnosti mají úřední hodiny po celý týden viz níže uvedené údaje ovšem pouze na pracovišti celního úřadu tj. pokud si to někdo vyřizuje osobně nebo přes jiného celního deklaranta než ČP pak je možnost to vyřídit po celý pracovní týden na celním úřadě viz níže uvedené kontakty.

Celní úřad Praha Ruzyně
http://www.celnisprava.cz/cz/crpraha/Stranky/celni-urad-praha-ruzyne.aspx

Oddělení CÚ (externí) 023.1 Celní - Praha - Pošta (CZ175100)
Plzeňská 139, 150 00 Praha 5

E-mail: vedouci1751@cs.mfcr.cz
Tel.: 257 019 111
Fax: 257 225 224
Infolinka: 257 019 256
Info e-mail: info-celniposta@cs.mfcr.cz

Úřední hodiny: Pondělí až pátek 08:00 - 15:30 hod.
V pondělí a ve středu je úřední doba prodloužena do 17:00 hod.

Pokud jde o zkoumání zásilek na to mají právo, které vyplývá ze zákona.
Naposledy upravil(a) Drondys dne pon 02.05.2011 3:32, celkem upraveno 15 x.
Drondys

#613 Příspěvek od Drondys »

Dejfak píše:Trochu se v tom ztrácím.
Jde tento postup nějak urychlit.
Že bych vzal číslo zásilky výpis z PayPalu a šel někam na tu správu a předložil jim to?
Nebo je to bez šance.
Už mě to opravdu štve.
To DPH klidně zaplatím ale už aby se něco dělo.....

Pokud je už zásilka v ČR a pokud už je na poště Praha 120 v celním skladu (tj. pokud ještě "nesmrdí" v nějakém překladním skladu na letišti) pak máš šanci to urychlit, ale jedině pokud si tam zajedeš osobně a vyřídíš to tam na místě. To je v současnosti jediný způsob jak to opravdu urychlit. Pokud ti už ČP odeslala výzvu tak tě to vyjde pouze na 96 Kč za poplatek ČP + DPH, které ti určí celní úředník. Pokud ti ovšem ČP ještě neodeslala výzvu pak je to problém a pokud bys požadoval dohledání zásilky v celním skladu dříve než ti byla odeslána výzva tak by tě to vyšlo na 600 Kč viz tento odkaz na info k tomu.
Papir
Kontaktovat uživatele:

#614 Příspěvek od Papir »

Něudělal by mi prosím někdo print screen výpisu z PayPalu? Nakupuju prvně a zatím ho po mně nechtěli (poslal jsem mailem fakturu a plnou moc), ale až(jestli) budou chtít, tak abych věděl co se po mně vlastně chce. Díky.
ross4435897

#615 Příspěvek od ross4435897 »

Porad tomu nejak nerozumim ...
Pokud nechci vyuzit sluzby Ceske Posty ci jine deklarantske firmy, pak mam jedinou moznost ... si to vyzvednout osobne na poste 120? To me prijde jako napad ze Severni Korei :) Jako logicke bych pokladal pozadat celniky o zaslani zasilky na celnici do nejblizsiho treba krajskeho mesta ... tady v Brne prece taky mame celni spravu i s postou. To me chcete rici ze to nejde, ze uz jsme skutecne v te nejtemnejsi prdeli? Nemate nekdo prostudovany celni ci postovni zakon?
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“