Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

#676 Příspěvek od Drondys »

Petricius píše:Nejak jsem prehlidl tohle vlakno a nasel ho az ted. Snazil jsem se to procist, ale je to ho nejak moc. :) 4.4. odesel mi balik z Zurichu sem. Tudiz predpokladam, ze uz je nejaky ten tyden v Praze. Ale nedostal jsem nic, zadny dopis nebo tak. Co tedy ted? Vyckavat, nebo dojit na postu / celnici?

Pokud už to bude na poclívací poště Praha 120 tak se můžeš zkusit zeptat na číslech 257 019 301 nebo 605 220 190, a to ve všední den od 8.00 do 17.30 hodin.
tocamac

#677 Příspěvek od tocamac »

Ahoj Drondys,

mam takovy navrh. Tema diskutovane v tomhle vlakne je pro spoustu lidi zajimave, ale vetsina dulezitych informaci je rozptylena v ohromnem mnozstvi prispevku. Vubec se nedivim tem, kterym se nechce vsechno procitat a proto se stale znova a znova ptaji na to same a ty jim znova a znova odpovidas.
V takovych pripadech se to vetsinou resi tak, ze se aktualni stav (navod, postup atd.) popise v uplne prvnim prispevku daneho vlakna (jehoz autorem jsi ty a muzes ho tudiz upravit). Kazdy, kdo tema otevre, si potom muze okamzite precist co a jak bez sloziteho hledani a nebude zahlcovat diskusi neustale se opakujicimi dotazy.
DaveX

#678 Příspěvek od DaveX »

Zdravím Vás. Hned na začátek bych chtěl napsat, že nejsem modelář, pouze jsem na googlu hledal nějaké fórum, kde se řeší aktuální situace na poště, tak snad nevadí, že píšu :)

Vzhledem k tomu, že mi už došla trpělivost s čekáním na zásilky, chtěl bych Vás požádat, zda-li by byl někdo ochotný zaslat kopii JSD, podle které bych si vyplnil svůj formulář, vím že je to drzé, ale chystám se, že si tam z Ostravy udělám takový menší výlet a chci náklady snížit na minimum :oops:

A mám ještě jeden dotaz, na který jsem nenašel odpověď ... Nechávám si zasílat zboží přes zásilkovou společnost u které mám na účtě peníze na poštovné a u aktuálních zásilek se pošt. hradilo ze starých peněz, které byly vloženy na český účet, nemám ani doklad o poštovném ... otázka tedy zní: Je potřeba toto poštovné přiznávat? Zásilky jsou v hodnotě 2* 200 dolarů.

Když ještě bylo 150 eur, zásilky se mi bez poštovného vždycky do tohoto limitu vlezly a ani tehdá se mě nikdo na poštovné neptal, i když z papíru, který u balíku byl, bylo zřejmé že částka je bez poštovného ... Ptám se proto, abych věděl co říct, kdyby se náhodou ptali až tam budu :)

Děkuji za případné odpovědi, ať jsou jakkoliv užitečné :)
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#679 Příspěvek od Michal Matějka »

Papir píše:
Petricius píše:Nejak jsem prehlidl tohle vlakno a nasel ho az ted. Snazil jsem se to procist, ale je to ho nejak moc. :) 4.4. odesel mi balik z Zurichu sem. Tudiz predpokladam, ze uz je nejaky ten tyden v Praze. Ale nedostal jsem nic, zadny dopis nebo tak. Co tedy ted? Vyckavat, nebo dojit na postu / celnici?

Diky, za radu

Šetři nohy :D , pokud to má Tracking Number tak se můžeš ptát i zde: 800177889
Bez ohledu na to, jestli to pro tebe v systému ČP zobrazí nebo ne. Je to linka právě na sledování zásilek.

Na tu osmistovku jsem taky zkoušel volat. Balík mi odešel obdobně z Zurichu 15.4. ale tam ho nikde nedohledali a ani ho nevidí, že s toho Zurichu odešel. Takže tyto balíky dál prostě sledovatelný nejsou.
Petricius
Kontaktovat uživatele:

#680 Příspěvek od Petricius »

Drondys píše:

Pokud už to bude na poclívací poště Praha 120 tak se můžeš zkusit zeptat na číslech 257 019 301 nebo 605 220 190, a to ve všední den od 8.00 do 17.30 hodin.

Zeptat se muzu. Doufam, ze je to ta na Plzensky. Pokud ano, tak tam zajdu v patek, kdy budu doma. Mam to asi 400 metru od baraku, takze to neni az takovy problem.
Drondys

#681 Příspěvek od Drondys »

tocamac píše:Ahoj Drondys,

mam takovy navrh. Tema diskutovane v tomhle vlakne je pro spoustu lidi zajimave, ale vetsina dulezitych informaci je rozptylena v ohromnem mnozstvi prispevku. Vubec se nedivim tem, kterym se nechce vsechno procitat a proto se stale znova a znova ptaji na to same a ty jim znova a znova odpovidas.
V takovych pripadech se to vetsinou resi tak, ze se aktualni stav (navod, postup atd.) popise v uplne prvnim prispevku daneho vlakna (jehoz autorem jsi ty a muzes ho tudiz upravit). Kazdy, kdo tema otevre, si potom muze okamzite precist co a jak bez sloziteho hledani a nebude zahlcovat diskusi neustale se opakujicimi dotazy.

Tak jsem se pokusil vše shrnout a dal jsem to do úvodního příspěvku v rámci tohoto vlákna viz přímo tento odkaz, ale i tak je toho celkem dost a stejně se asi někteří budou ptát dál i na věc co tam už jsou, protože to nedokážou přečíst celé. :wink:
Drondys

#682 Příspěvek od Drondys »

DaveX píše:Vzhledem k tomu, že mi už došla trpělivost s čekáním na zásilky, chtěl bych Vás požádat, zda-li by byl někdo ochotný zaslat kopii JSD, podle které bych si vyplnil svůj formulář, vím že je to drzé, ale chystám se, že si tam z Ostravy udělám takový menší výlet a chci náklady snížit na minimum

Při vyplňování JSD (Jednotný Správní Doklad) se máte opravdu na co těšit, protože to není až tak triviální záležitosti. Jen pro zajímavost se můžete mrknout na zhruba třicetistránkový návod postupu pro vyplňování viz přímo tento odkaz, ale raději doporučuji se předem ještě poradit na lokálním celním úřadě ve Vašem případě doporučuji se raději předem poradit ohledně vyplnění JSD na

Celním úřadu Ostrava (CZ146300)
Vítkovická 1, 70200 Ostrava
Telefon: 596 663 900
Fax: 596 663 999
E-mail: podatelna146300@cs.mfcr.cz

Je tam mnoho možných variant a niancí takže si vůbec netroufám zde rozvádět popis postupu při vyplňování JSD.

DaveX píše:A mám ještě jeden dotaz, na který jsem nenašel odpověď ... Nechávám si zasílat zboží přes zásilkovou společnost u které mám na účtě peníze na poštovné a u aktuálních zásilek se pošt. hradilo ze starých peněz, které byly vloženy na český účet, nemám ani doklad o poštovném ... otázka tedy zní: Je potřeba toto poštovné přiznávat? Zásilky jsou v hodnotě 2* 200 dolarů.

Podle zákona ano, protože výše poštovného se zahrnuje do výpočtu DPH pokud je cena zboží nad limitem 22 EUR. Takže nepřiznání by v případě, že by na to nějak později přišli mohlo být považováno za daňový únik.
Naposledy upravil(a) Drondys dne stř 04.05.2011 22:12, celkem upraveno 1 x.
ross4435897

#683 Příspěvek od ross4435897 »

Nevyjadrujte svoji nespokojenost na diskuzich, to je k nicemu. Svoji nespokojenost ventilujte u regulatora = CTU, ktereho si take platite ze svych dani. Ja uz to udelal. Staci poslat email na podatelna@ctu.cz Cim vic se nas sejde, tim lepe. CTU se ze zakona musi stiznosti zabyvat. Uz me to zkratka nebavi ...
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#684 Příspěvek od koulinek »

Právě jsem se vrátil z hradu, a sice konkrétně z vyclívací pošty Praha 120, tak se podělím o zkušenosti. Měl jsem totiž cestu do Prahy a jelikož mi došlo oznámení o uložení zásilky ze zahraničí tak sem se tam zastavil abych si vyzkoušel jak to bude probíhat. Dostavil jsem se tedy s papírem na přepážku pošty, kde sem vyčkal 3 lidi než mi dohledali a předali papír pro celníky, s tím sem si vystál cca 10 minut před kukaní celníků, kterou vehementně šroubují a rozšiřují a budují nové přepážky (funkční byly v tu dobu 3, příprava probíha tak na 6) Příjemně vystupující pani celnici sem předal podklady od pošty a vytisknutý výpis paypalu a maily s potvrzením objednávky a odeslání balíku od eshopu, ta mi smutným pohledem sdělila že bude třeba uhradit DPH a nechť se nachvíli posadím a cosi tam datlila a pak mi předala papír se složenkou "Sdělení výše celního dluhu" kterou sem valil uhradit na pokladnu (stanovené DPH + 22 za složenku, ústřižek mi předali. Na tom Sdělění je i číslo účtu a VS, KS pro platbu převodem ale to bych si neodnesl hned. S ústřižkem mě již bez čekání zase odbavila celnice a potvrdila mi papír pro vydání zásilky poštou, tak šup k přepážce "výdej" na poštu, kde sem vypláznul 96,- za poplatkový lístek - "Služby celní deklarace - odbavení SD" a postoupil sem ke skladníkovi kde mi balíček předali. Na poště sem tedy strávil tak půlhodinku a vyřízeno. Co sem podchytil od ostatních aj od pracovníků tak JSD chtějí jen u balíků na firmu. Tak jsem si alespoň o pár dnů zkrátil čekání na doručení balíku :D
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Drondys

#685 Příspěvek od Drondys »

koulinek píše:...Co sem podchytil od ostatních aj od pracovníků tak JSD chtějí jen u balíků na firmu. Tak jsem si alespoň o pár dnů zkrátil čekání na doručení balíku :D

Pokud by to byla skutečně pravda pak by to byl naprostý nesoulad s faktem, že ČP skutečně účtuje poplatky 180 Kč za vyřízení JSD fyzickým osobám i u zboží neobchodní povahy tedy u balíků, které nejsou na firmu. :wink:
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#686 Příspěvek od koulinek »

Drondys píše:
koulinek píše:...Co sem podchytil od ostatních aj od pracovníků tak JSD chtějí jen u balíků na firmu. Tak jsem si alespoň o pár dnů zkrátil čekání na doručení balíku :D

Pokud by to byla skutečně pravda pak by to byl naprostý nesoulad s faktem, že ČP skutečně účtuje poplatky 180 Kč za vyřízení JSD fyzickým osobám i u zboží neobchodní povahy tedy u balíků, které nejsou na firmu. :wink:

Já nic takového nevyplnoval a předemnou tam byla pani co si šla pro balík a něž se domluvili co že chce tak řekla že na firmu, tak ji pomalu vykázali že bude třeba JSD no ale zní vylezlo nakonec že to má jen zaslané na firmu, ale zboží je soukromé, neobchodní povahy tak pak že je to vpořádku a JSD netřeba vyplnovat a normálně jí to nakonec vydali tak jako mě.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Drondys

#687 Příspěvek od Drondys »

koulinek píše:Já nic takového nevyplnoval a předemnou tam byla pani co si šla pro balík a něž se domluvili co že chce tak řekla že na firmu, tak ji pomalu vykázali že bude třeba JSD no ale zní vylezlo nakonec že to má jen zaslané na firmu, ale zboží je soukromé, neobchodní povahy tak pak že je to vpořádku a JSD netřeba vyplnovat a normálně jí to nakonec vydali tak jako mě.

Jen jestli ono to tam nefunguje jak se zrovna někdo z nich vyspí. Jednou tak a jindy onak nebo podle toho kdo je zrovna u přepážky. Někdo pustí cokoli a jiný ne. Pokud by to bylo vždy jak píšeš pak by ten poplatek uvedený pro fyzické osoby u zásilek neobchodní povahy za JSD vůbec neměl být uveden v ceníku ČP a vůbec by ho neměli účtovat, ale opak je pravdou v ceníku uveden je a ČP ho běžně účtuje lidem za balíky neobchodní povahy, u kterých bylo stanoveno DPH.

Takže to buď nefunguje každý den tak jak to zafungovalo když jsi tam zrovna byl ty nebo se podmínky v tomto ohledu z nějakých důvodů zrovna ode dneška změnily a ještě včera to bylo jinak a nebo ČP účtuje poplatky 180 Kč za JSD u zásilek neobchodní povahy pro fyzické osoby neoprávněně a v tom případě je to jako vyšité na podnět pro ČOI a z hlediska těch adresátů jimž byl zmíněný poplatek neoprávněně účtován by pak byla možnost na vrácení těchto neoprávněně stanovených poplatků. :wink:
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#688 Příspěvek od Dejfak »

Tak jsem vzal číslo co zde bylo na celní správu.
Napsal jsem několik mailů a párkrát zavolal.
Přišla mi odpověd at zašlu tel číslo.
Po odeslání čísla mi paní zavolal a řekla že oni se o to nestarají že musím telefonovat na poštu.
Tak mi dala další dvě čísla z toho jedno nefunkční a na druhé jsem 40min volal v kuse :wink:
Asi to chlapík nervově nevydržel a zvedl to.
Nahlásil jsem číslo balíku.
On na to že balíček je u nich ale že nemá jejich evidenční číslo a že je nemožné balíček vydat nebo proces urychlit.
Od předání celní zprávy na o mají prý podle zákona 3 týdny k vyřízení balíku a to že ho bud pošlou jak je, nebo že odešlou výzvu o ceně.
Takže stejně nic celé to bylo k ničemu.
Prostě mám čekat až něco přijde. :?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Drondys

#689 Příspěvek od Drondys »

Dejfak píše:Tak jsem vzal číslo co zde bylo na celní správu. Napsal jsem několik mailů a párkrát zavolal. Přišla mi odpověd at zašlu tel číslo. Po odeslání čísla mi paní zavolal a řekla že oni se o to nestarají že musím telefonovat na poštu. Tak mi dala další dvě čísla z toho jedno nefunkční a na druhé jsem 40min volal v kuse :wink: Asi to chlapík nervově nevydržel a zvedl to. Nahlásil jsem číslo balíku. On na to že balíček je u nich ale že nemá jejich evidenční číslo a že je nemožné balíček vydat nebo proces urychlit. Od předání celní zprávy na o mají prý podle zákona 3 týdny k vyřízení balíku a to že ho bud pošlou jak je, nebo že odešlou výzvu o ceně. Takže stejně nic celé to bylo k ničemu. Prostě mám čekat až něco přijde.

Každému tvrdí něco jiného asi jak se zrovna vyspí nebo s kým zrovna mluvíš. Jyrrymu tvrdili něco jiného jak uvedl ve své odpovědi viz tento odkaz a viz citace.

Dokud nedostanete oznameni, ze tam zasilku mate v celnim skladu, je to tam zabukovane a odbukovani by prislo na 600,- za vyhledani zasilky mezi ostatnimi, coz mi prislo ponekud mnoho.

Takže podle toho vyjádření co sdělili Jyrrymu by to mělo jít urychlit, ale nebyla by to levná záležitost. :wink:
DaveX

#690 Příspěvek od DaveX »

Drondysi, děkuji za tvou reakci :) Právě mi naskočil u jedné ze zásilek stav: Pro další informace volejte naši infolinku - tel. 800 177 889.

Čekal jsem spíše na větu co se tu popisovala "Řízení zastaveno ... "
Uvidíme co mi řeknou, každopádně asi nebude třeba nikam jezdit.

Ale řeknu Vám ... je to boj :cry:
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“