Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
tomasCR

#691 Příspěvek od tomasCR »

Michal Matějka píše:
Papir píše:
Petricius píše:Nejak jsem prehlidl tohle vlakno a nasel ho az ted. Snazil jsem se to procist, ale je to ho nejak moc. :) 4.4. odesel mi balik z Zurichu sem. Tudiz predpokladam, ze uz je nejaky ten tyden v Praze. Ale nedostal jsem nic, zadny dopis nebo tak. Co tedy ted? Vyckavat, nebo dojit na postu / celnici?

Diky, za radu

Šetři nohy :D , pokud to má Tracking Number tak se můžeš ptát i zde: 800177889
Bez ohledu na to, jestli to pro tebe v systému ČP zobrazí nebo ne. Je to linka právě na sledování zásilek.

Na tu osmistovku jsem taky zkoušel volat. Balík mi odešel obdobně z Zurichu 15.4. ale tam ho nikde nedohledali a ani ho nevidí, že s toho Zurichu odešel. Takže tyto balíky dál prostě sledovatelný nejsou.

Já bych to potvrdil, zásilka typu Air Mail (SwissPost přes Zürich) asi sledovatelná v ČR není. Volal jsem na 800177889 a v systému neexistuje a to 15.4. odešla ze Švýcarska.
Alpha 1500, AT-6 Texan, FunCub, T9x(Open9x)
Bobeš Havran

#692 Příspěvek od Bobeš Havran »

Drondysi, děkuji za tvou reakci Právě mi naskočil u jedné ze zásilek stav: Pro další informace volejte naši infolinku - tel. 800 177 889.

Čekal jsem spíše na větu co se tu popisovala "Řízení zastaveno ... "
Uvidíme co mi řeknou, každopádně asi nebude třeba nikam jezdit.

Ale řeknu Vám ... je to boj

Stav: Pro další informace volejte naši infolinku - tel. 800 177 889
Tak tato informace mě po třech týdnech naskočila k informacím o balíku také. Volal jsem proto na toto číslo a paní mi řekla, že tato informace tam po nějakém čase, když se se zásilkou nic neděje, naskočí automaticky. Takže další zbytečnost... (jestli je to tedy pravda, že?)
:::T14SG:::T-REX 550E HC3sX:::T-REX 450PRO(prodáno):::Walkera HM59D
http://bboobbeess.rajce.idnes.cz
Drondys

#693 Příspěvek od Drondys »

Bobeš Havran píše:Stav: Pro další informace volejte naši infolinku - tel. 800 177 889 Tak tato informace mě po třech týdnech naskočila k informacím o balíku také. Volal jsem proto na toto číslo a paní mi řekla, že tato informace tam po nějakém čase, když se se zásilkou nic neděje, naskočí automaticky. Takže další zbytečnost... (jestli je to tedy pravda, že?)

Pokud je to opravdu zcela zbytečná informace a zákazník v takovém případě volá zbytečně pak je to "jako vyšité" na stížnost. Na postup ČP v takovém případě posílejte stížnosti na adresy uvedené viz přímo tento odkaz.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#694 Příspěvek od koulinek »

Můžu vám potvrdit že tam mají těžkej chaos, to celníci sou ještě v relativním klidu ale na té poště, co přepážka to dvě báby jedna soustavně přehrabuje papíry a druhá komunikuje s lidma a vyřizuje požadavky, do toho telefonáty, moc se nedivim že vám to neberou. Mám tam ještě jeden balík, někde je tam zahrabanej a ještě mi nedošlo ani to oznámení tak ten sem se rozhodl zatim ignorovat, přestože sem tam byl osobně, nestojí mi za to urychlení a přeplácení služeb pošty. S oznámením v ruce to ale namístě lze vířídit celkem fajně, viz moje osobní zkušenost výše, ikdyž nepopírám že co pošták to možná jinačí přístup. Byl jsem tam v 15 a pani si chudera stěžovala že se odrána nezastavila, ani na jídlo, to ale né mě, nýbrž jakémusi "mirečkovi z užumbury" kterej tam vymrzoval že chce vyzvednout balík za kohosi jinačího.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Drondys

#695 Příspěvek od Drondys »

tomasCR píše:Já bych to potvrdil, zásilka typu Air Mail (SwissPost přes Zürich) asi sledovatelná v ČR není. Volal jsem na 800177889 a v systému neexistuje a to 15.4. odešla ze Švýcarska.

V první příspěvku, kterým jsem původně založil toto vlákno jsem doplnil další odkazy a výtah z informací různě roztroušených po celém tomto vláknu viz tento odkaz abyste je nemuseli hledat mezi spoustou příspěvků a je tam i zmínka o možném sledování zásilek a jsou tam i příklady, u kterých zásilek dle zvoleného typu poštovného je či není zásilka sledovatelná až k cíli tj. i v rámci ČR.
DaveX

#696 Příspěvek od DaveX »

Bobeš Havran píše:
Drondysi, děkuji za tvou reakci Právě mi naskočil u jedné ze zásilek stav: Pro další informace volejte naši infolinku - tel. 800 177 889.

Tak tato informace mě po třech týdnech naskočila k informacím o balíku také. Volal jsem proto na toto číslo a paní mi řekla, že tato informace tam po nějakém čase, když se se zásilkou nic neděje, naskočí automaticky. Takže další zbytečnost... (jestli je to tedy pravda, že?)

Mohu potvrdit, skutečně bezvýznamná informace ... mám čekat. Kdybych tam teď přijel, stejně by mi to nedali ... asi jen za těch 600 Kč
rudix999
Kontaktovat uživatele:

#697 Příspěvek od rudix999 »

Pánové, jak vytvořím ten výpis z paypalu.
Asi to tu už někde je, nemohu to najít...
profik

#698 Příspěvek od profik »

DaveX píše:
Bobeš Havran píše:

Mohu potvrdit, skutečně bezvýznamná informace ... mám čekat. Kdybych tam teď přijel, stejně by mi to nedali ... asi jen za těch 600 Kč

Potvrzuji, mam balik ve stavu :
Zásilka dne 09.04.2011 předána k celnímu řízení.
Pro další informace volejte naši infolinku - tel. 800 177 889.
Když jsem byl minulý týden na poště, tak se mi celkem ochotná pani i omluvila že ten balík je ještě na rentgenu nebo celnici a dokud nebude ve stavu zásilky, že je uložena ve skladě, tak nemá cenu zkoušet si ho osobně vyzvednout. O 600Kč za expresní vybavení se nezmínila.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#699 Příspěvek od koulinek »

rudix999 píše:Pánové, jak vytvořím ten výpis z paypalu.

Vem ten potvrzovací email co ti poslali a vytiskni si ho na PDF tiskárnu.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Drondys

#700 Příspěvek od Drondys »

rudix999 píše:Pánové, jak vytvořím ten výpis z paypalu.

Je to popsané hned v prvním příspěvku, kterým jsem původně založil toto vlákno viz tento odkaz a tam viz sekce Výpis platby z PayPalu.
on-dra

#701 Příspěvek od on-dra »

ahoj, narazil jsem na toto forum a ač nepatřím mezi modeláře, prošel jsem si to tu a zejména díky uživateli Drondys získal zevrubný přehled o situaci, tímto mu děkuji.

Vložím sem text emailu, který jsem právě odeslal na ČP a na ČTU, asi to nebude v souladu s tím, co zde bylo napsáno co se má kdy kam posílat, ale někomu se to může hodit pro inspiraci v této téměř beznadělné situaci ohledně doručení zásilky.

VĚC : Stížnost na nedoručení zásilky a na postup České Pošty , s.p 6.5.2011

Dobrý den,

Rád bych si touto cestou stěžoval na postup České Pošty v procesu propustnosti zásilek přicházejících ze zemí mimo EU.

Jsem seznámen se změnami zákona v oblasti DPH a tak chápu, že přechod na nový systém vyclívání mohl způsobovat jisté problémy, které jsem byl ochoten tolerovat. Míra tolerance má však své hranice, a není omluvou pro Českou Poštu to, že na změnu nestihla zareagovat.
Kterýkoliv jiný podnikatelský subjekt se musí vhodně adaptovat na připravované změny v zákonech, u Vašeho úřadu to však tak není. Jakožto zákazník jsem velice nespokojen s termínem doručení zásilky z USA, která je neúměrně dlouhou dobu připravena k celnímu řízení.

číslo zásilky je : CG0xxxxxxxUS

Informace o zásilce :
Podací číslo zásilky přidělené v České republice: CSxxxxxxx8VV.
Zásilka podána dne 01.04.2011.
Zásilka dne 02.04.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 06.04.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka dne 06.04.2011 předána k celnímu řízení.
Pro další informace volejte naši infolinku - tel. 800 177 889.
hodnota zásilky je bez poštovného 187$

Jak je vidět, zásilka, která z Kalifornie z USA putuje cca 4 dny, se ve skladu pošty zasekla k dnešnímu dni (6.5.2011) na neuvěřitelných 30 dní. Funkčnost a přebujelá byrokracie tohoto aparátu je katastrofální, po zkušenostech s komunikací ve snaze se dopátrat, co se se zásilkou děje, se raději už ani nepokouším někam dovolat.

Jako zákazník nehodlám řešit jakékoliv doplňující informace k zásilce s celní správou, zásilka byla totiž správně deklarována již v USA, vše by mělo být přiloženo.

Není můj problém to, že je pošta zahlcena zásilkami, jakožto firma na doručování zásilek může mít přehled o tom, kolik zásilek do ČR putuje a podle toho se personálně přizpůsobit.
Na radosti spotřebitele nepřidá ani fakt, kdy v médiích vidí záběry z celního skladu a postup pracovníků při odbavování zásilek. Nezlobte se na mne, ale takovou formu pracovního nasazení by si v soukromé sféře nemohl dovolit absolutně nikdo, logistika veškerá žádná, na první pohled chaos a nezkušení a předpokládám nedostatečně zaškolení pracovníci, připomínají exkurz do dob před rokem 1989.
Nyní je rok 2011 a postupy jsou dle mého velmi podobné.
Nevím, kdo si tento email bude číst (zda vůbec někdo) , ale za tuto "sabotáž" na zákazníky může management společnosti, který by byl ve slušné firmě okamžitě vyměněn. To je ale mimo rámec mé stížnosti, s tím pravděpodobně já nic nemůžu udělat.

Z různých diskusí jsem se dočetl o výzvách s součinnosti v celním řízení a o tom, že zákazníci jsou vyzývání k doplňování informací ohledně zásilek. Nevím, co bych měl případně navíc posílat a dopředu ujišťuji, že tak činit nehodlám, veškeré potřebné údaje jsou ke stanovení CLA a DPH u zásilky, včetně jasně deklarované ceny. Nechci se ani zmiňovat o nesmyslných poplatcích za uskladnění zásilky, nebo o poplatku za JSD, pravidla slušného chování mi nedovolují se nad tímto písemně vyjádřit.

OČEKÁVÁM URYCHLENÉ VYŘÍZENÍ mé stížnosti a samozřejmě doručení zásilky do Českých Budějovic, kde jsem ochoten zaplatit správně stanovené CLO a DPH, i když za takto neprofesionální přístup by se tento úřad měl těchto poplatků okamžitě vzdát a omluvit se všem, kteří na služby čekají i delší dobu než já.
Prosím nepište mi, že máte mnoho práce, stačí mi stručná odpověď, kdy si mohu zásilku v dodací poště vyzvednout.
Na závěr upozorňují, že současně s tímto emailem podávám stížnost na dozorový orgán Český telekomunikační úřad a současně podávám podmět k prošetření stížnosti u České obchodní inspekce.

Veškerou komunikaci jsem ochoten vyřizovat elektronicky, případně mi odpovědi můžete posílat na datovou schránku, záležitost, která také nedělá zrovna dobré jméno České Poště.

Děkuji
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#702 Příspěvek od Doktor »

>on-dra
Slušný.
Já čekam do 8.5. (to bude taky akorát jeden měsíc co se nic u mé zásilky neděje). Pak asi taky někam napíšu. Už mi situace okolo vyclívací pošty včetně buzny jménem Šámal začíná pěkně srát. Tenhle hňup měl být už v polovině dubna bez práce!
Drondys

#703 Příspěvek od Drondys »

on-dra píše:Jako zákazník nehodlám řešit jakékoliv doplňující informace k zásilce s celní správou, zásilka byla totiž správně deklarována již v USA, vše by mělo být přiloženo...

Zde chci jen upozornit na to, že o tom zda to co v zásilce přiloženo je nebo není dostatečné k provedení celního odbavení zásilky na území ČR podle platných zákonů ČR nemůže rozhodnout ani odesílatel ani adresát. O tom je oprávněn rozhodnout celní úředník a pokud rozhodne, že je to nedostatečné pak je možné se odvolat a začít dohadovat, ale ke zrychlení odbavení to rozhodně nepovede.

Uvedení odmítnutí poskytnout jakékoli dokumenty k zásilce může být přijato tak, že celní úředník bude-li mít pochybnosti o dokumentech přiložených v zásilce nebo o cenách v nich uvedených pak může stanovit vlastní celní hodnotu, která se může i podstatně lišit od té uvedené v přiložených dokumentech v zásilce a z vlastní stanovené celní hodnoty pak může vycházet jak v případě porovnání s limitem pro DPH 22 EUR tak i CLA 150 EUR a také i při následném výpočtu DPH a případně CLA pokud bude u Vaší zásilky stanoveno.

Kromě toho pokud z dokumentů v zásilce nebude zřejmé, že se jedná o zboží neobchodního charakteru dovážené pro soukromé použití pak může toto odmítnutí poskytnout jakékoli dokumenty k zásilce přijato tak, že celní úředník může konstatovat, že se jedná o zboží, které má obchodní charakter (pozn. dovážené za účelem dalšího prodeje) a v takovém případě se do celní hodnoty zboží porovnávané s limitem 22 EUR pro DPH a 150 EUR pro CLO, kromě vlastní hodnoty zboží započítává poštovné v celkové výši. Podrobněji viz tento odkaz a tam viz sekce Jak se liší zásilky zboží obchodního a neobchodního charakteru.

Dokumenty, které by měl adresát poskytnout pokud bude požádán o doplňující dokumenty k zásilce jsou uvedeny viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce a jsou tam uvedeny i následky, které mohou vyplynout z neposkytnutí těchto dokumentů.
on-dra

#704 Příspěvek od on-dra »

Díky za reakci, já samozřejmě když budou chtít prohlášení o tom, jestli je zboží určeno k dalšímu obchodu nebo ne napíšu, ale z principu se mi to příčí a navíc tímto neustále ona byrokracie narůstá, jen jsem jim chtěl trochu dát najevo, že není zcela v pořádku tenhle postup, tak uvidíme odpověď.
btw v balíku jsou 2 páry bot a hodinky ( vyplněno v celním prohlášení včetně ceny), které jsem měl připraveny jako dárek, akorát že dotyčný měl narozeniny před 14 dny :)
mhabr

#705 Příspěvek od mhabr »

Jenom bych dodal, že dovozcem zboží jste Vy, nikoliv ten, kdo to poslal a už vůbec ne Česká pošta. Celní správa, podle zákona, jedná s dovozcem, tedy Vámi. Záleží, jestli se rozhodnete dovoz zboží s celní správou projednat sám, nebo se necháte zastupovat Českou poštou, nebo někým jiným (těch firem působí na území ČR určitě desítky).
Pokud budete dovážet zboží osobně, tj. například letadlem z USA, tak za vás celní formality taky nebude vyřizovat pilot letadla, protože zboží překročilo hranice v zavazadlovém prostoru letadla, ale Vy sám.
Rozhodně si myslím, že jste si nasral do krku, ale je to na Vás ... :-)
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“