Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
mhabr

#706 Příspěvek od mhabr »

Marek71 píše:Nečítal som to celé, ale ten poplatok pošte 180 KČ za colné zastupovanie musím zaplatiť vždy ? Tá služba je povinná ?

Pýtam sa preto, že som si niečím podobným prešiel v Nemecku. Asi 2-3 krát mi balík neprešiel, pretože bol cez limit 22 eur. Zašiel som si na colný úrad v meste, colník balík spolu so mnou otvoril a skontroloval jeho obsah s tým, čo bolo na faktúre od predajcu a na účte z paypalu. Nikdy som nemal problém s tou uvedenou sumou a následne som zaplatil DPH 19% (žiadny iný poplatok) a balík som si odniesol. Všetko to trvalo cca. 10 minut, žiadne zdržanie, žiadny stres, nič takého...

To len tak na okraj, ako to chodí v civilizovanej krajine.

V Německu je ta výhoda, že mají 34 celních úřadů a navíc protože do jisté míry je celní úřad spojený s finačnéím úřadem, tak spoustu věcí lze řešit přímo na místně příslušném "finančáku".
Osobně si nechávám taky něco posílat do Říše, protože celní úřad je 23km od místa, kam jezdím na služebky cca jednou do měsíce.
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#707 Příspěvek od strycArtus »

Drondys píše:
on-dra píše:Jako zákazník nehodlám řešit jakékoliv doplňující informace k zásilce s celní správou, zásilka byla totiž správně deklarována již v USA, vše by mělo být přiloženo...

Zde chci jen upozornit na to, že o tom zda to co v zásilce přiloženo je nebo není dostatečné k provedení celního odbavení zásilky na území ČR podle platných zákonů ČR nemůže rozhodnout ani odesílatel ani adresát. O tom je oprávněn rozhodnout celní úředník a pokud rozhodne, že je to nedostatečné pak je možné se odvolat a začít dohadovat, ale ke zrychlení odbavení to rozhodně nepovede.

Uvedení odmítnutí poskytnout jakékoli dokumenty k zásilce může být přijato tak, že celní úředník bude-li mít pochybnosti o dokumentech přiložených v zásilce nebo o cenách v nich uvedených pak může stanovit vlastní celní hodnotu, která se může i podstatně lišit od té uvedené v přiložených dokumentech v zásilce a z vlastní stanovené celní hodnoty pak může vycházet jak v případě porovnání s limitem pro DPH 22 EUR tak i CLA 150 EUR a také i při následném výpočtu DPH a případně CLA pokud bude u Vaší zásilky stanoveno.

Kromě toho pokud z dokumentů v zásilce nebude zřejmé, že se jedná o zboží neobchodního charakteru dovážené pro soukromé použití pak může toto odmítnutí poskytnout jakékoli dokumenty k zásilce přijato tak, že celní úředník může konstatovat, že se jedná o zboží, které má obchodní charakter (pozn. dovážené za účelem dalšího prodeje) a v takovém případě se do celní hodnoty zboží porovnávané s limitem 22 EUR pro DPH a 150 EUR pro CLO, kromě vlastní hodnoty zboží započítává poštovné v celkové výši. Podrobněji viz tento odkaz a tam viz sekce Jak se liší zásilky zboží obchodního a neobchodního charakteru.

Dokumenty, které by měl adresát poskytnout pokud bude požádán o doplňující dokumenty k zásilce jsou uvedeny viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce a jsou tam uvedeny i následky, které mohou vyplynout z neposkytnutí těchto dokumentů.

Kontrolní otázka - šikmooká milenka (není to nic nemožného, hezkých číňanek se tu potuluje celkem hodně) mě chce překvapit dárkem k narozeninám a pošle mi ze svého bydliště balík o kterém nebudu vědět. Co budu dokladovat, jak budu dokladovat, že mám na cestě balík nevím a už vůbec nevím co v něm je :wink:
Drondys

#708 Příspěvek od Drondys »

strycArtus píše:Kontrolní otázka - šikmooká milenka (není to nic nemožného, hezkých číňanek se tu potuluje celkem hodně) mě chce překvapit dárkem k narozeninám a pošle mi ze svého bydliště balík o kterém nebudu vědět. Co budu dokladovat, jak budu dokladovat, že mám na cestě balík nevím a už vůbec nevím co v něm je

Pokud tě nevyzvou abys něco dokladoval tak není třeba nic dokladovat. Pokud tě vyzvou pak ti samozřejmě sdělí informace o zásilce, která pro tebe přišla do ČR a je na poště Praha 120 tedy mimo jiné odesílatele, hmotnost zásilky a případně i podací číslo. Takže z toho oznámení, ve kterém od tebe budou žádat doložení doplňujících dokumentů se dozvíš, že máš balík a od koho je a případně se na informace o té zásilce můžeš ještě zeptat emailem na adrese sklad.praha120@cpost.cz. Pokud od příslušné osoby (odesílatele), kterou ti sdělí neočekáváš zásilku koupeného zboží tak budeš implicitně předpokládat, že se jedná o dárek. Pak už budeš postupovat dle návodu viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce a dále viz sekce Pokud se jedná o dar. Je tam vše podstatné vysvětleno.
profik

#709 Příspěvek od profik »

Hosana, u mě zásiky došlo konečně k vývoji...

Zásilka dne 09.04.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka dne 09.04.2011 předána k celnímu řízení.
K zásilce vyhotoven celní výměr - přiložena celní daňová složenka.
Zásilka dne 08.05.2011 celně propuštěna do další přepravy.
Zásilka přepravována k dodací poště.

Samozřejmě, že jsem žadnou plnou moc neposílal a ani ji po mě nikdo nechtěl. Pokud ovšem bude DPH odpovídat tak vlny dělat nebudu.
Podle datumu to vypadá že opravdu makají i v neděli.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#710 Příspěvek od jyrry »

muj dotaz:
> Dobrý den,
> příležitostně nakupuji na internetových obchodech v "třetích zemích".
> Včera (2.5.2011) jsem dostal první proclený (lépe řečeno
> zpoplatněný)
> balíček od doby platnosti nových odmínek.
> Platil jsem DPH (přiložený rozpis platby od celnice), poplatek
> poště
> (180,-Kč, doloženo rozpisem platby od Č. pošty) a dále jakousi
> částku
> 22,-Kč.
>
> Žádám o vysvětlení:
> a) jak to, že k proclení došlo i bez toho, že bych poště
> podepsal plnou
> moc k zastupovánív celním řízení?
> Očekával jsem výzvu k buď proclení vlastními silami nebo k
> vyplnění
> plné moci.
>
> b) co je to za poplatek oněch 22,-Kč?
> Podle kolegů z internetové diskuze, kteří si toto
> zjišťovali na
> svých poštách, je to údajně "částka za odeslání daňové
> složenky". Kde se
> o tomto dočtu na oficiálních stránkách ČP, proč to není zahrnuto
> v
> částce 180,-Kč za celní odbavení?
> Proč tuto částku platil jen někdo, kdežto někdo jen DPH a
> poplatek
> 180,-Kč? Proč jsem na tuto částku nedostal potvrzení (nebo
> útržek oné
> "daňové složenky"?
> Nejde mi o tu malou částku, jde mi o princip.
>
> Předem děkuji za informace k mým dotazům
>
> S pozdravem

odpoved:

1) 22,-Kč jste zaplatil za poukázání finančního obnosu za DPH/clo
celní správě. Tuto transakci zajistila ČP neboť celní poplatky jí
nenáleží,ale jsou příjmem ČR resp. EU.

2) Česká pošta vyžaduje zmocnění u zásilek nad 150EUR předem viz. PM na
webu ČP. V případě, že je hodnota zásilky nižšší hodnoty a lze ji
rovnou navrhnout k propuštění zboží do navrženého režimu ČP toto učiní
bez zmocnění , jedná vlastním jménem ve vlastní prospěch a při předání
zboží, které je okamžikem propuštění do režimu vyžaduje PM - tedy ještě
před jeho propuštěním, tak aby došlo k naplnění vztahu mezi klientem a
ČP. Je nám zřejmé, že se toto zmocnění děje již po provedeném úkonu ,ale
ještě vrámci celního řízení. Je to s ohledem na množství zásilek, které
by museli být ve skladu doby opatření plné moci. V případě, že klient
odmítne toto zmocnění a neuhradí dluh, ČP zásilku nepředá a vrátí zpět
odesilateli. ČP je pouze v právním vztahu z odesilatelem zásilky, který
je až do doby doručení jejím vlastníkem a nemá žádný vztah, tedy ani
povinnost příjmeci zboží. Tento má samozřejmě právo si zvolit jiného
dopravce, který mu umožní si uzásilku vyclít sám. ČP samozřejmě tuto věc
také umožňuje ,ale musí mít s příjemcem nějakou dohodo o tom, že si
všechny zásilky bude celně odbavovat sám, bude takto veden v našem
systému. To ale vyžaduje,aby takový klient dříve nežli pošle zásilku na
toto upozornil aby bylo možno ho zavést do evidence osob, kteří so
chtějí zásilky vyřizovat osobně. Je ale třeba upozornit, že osobní
proclení je možné pouze na podobčce celního úřadu v Praze na Plzeńsklé
ulici.
Bereň Miroslav
provozní technolog
pošta Praha 120

muj dalsi postup:

Dobry den,

ad 1) - opakuji otazky - proc jsem na castku 22,.-Kc nedostal zadnou stvrzenku?
Proc tuto castku platil jen nekdo (mam kontakt s radou lidi, nekteri 22,- platili, nekteri ne) ?
Kde to je na strankach CP popsane pro verejnost?
Proc cena teto transakce neni v castce 180,-Kc (ktera poste na rozdil od DPH a pripadneho cla prinalezi)?

ad 2) - Kde je na strankach CP popsane, ze pokud chci proclivat sam, musi posta "mít s příjemcem nějakou dohodu o tom, že si všechny zásilky bude celně odbavovat sám" ? Vycetli a vyzjistili jsme jen to, ze (v normalnim rezimu, ne pri soucasnem prehlceni posty) dostanu vyrozumeni o zasilce a pak se mohu rozhodnout, zda si balik proclim sam nebo poverim postu...???

Dekuji...........................
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#711 Příspěvek od strycArtus »

ať to čtu jak to čtu, tak mi z toho plyne, že těch 96,- korun je výpalné a buď ho zaplatíš nebo ti zásliku nepředají a raději ji pošlou zpět. Svůj díl z poštovného, které zaplatil odesílatel už mají. To vše posvěceno státem.
chastra
Kontaktovat uživatele:

#712 Příspěvek od chastra »

Nemáte někdo kontakt na novinky.cz. Myslím že jejich mystifikační článek by zasloužil poslat do prd@l@!!
link

citace z článku:
.....
Za služby u zboží do hodnoty 150 eur si pošta účtuje 96 korun, u zboží nad 150 eur potom 180 Kč.
.....

Jo holt maji bordel všude. Jen Drondys ví :-D
Drondys

#713 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:2) Česká pošta vyžaduje zmocnění u zásilek nad 150EUR předem viz. PM na webu ČP...

Tak to je vysloveně lež jako věž, protože ta plná moc se sjednává i z důvodu DPH a je to v ní dokonce i nepřímo uvedeno zde je odkaz na plnou moc na serveru ČP a je to tam uvedeno v podobě odkazu na citaci z daňového řádu.

Zde uvádím citaci přímo z textu plné moci ČP

...Zmocňuji podle ustanovení § 27 zákona č. 280/2009 Sb. v platném znění (dále jen daňový řád) zmocněnce Českou poštu, s.p. Politických vězňů 909/4, Praha 1, v rozsahu dle ustanovení § 28 daňového řádu, k zastoupení v celním řízení tak, aby vystupoval vlastním jménem v náš prospěch (nepřímé zastoupení)takto nás zastupoval u celního úřadu:

CELNÍ ÚŘAD PRAHA RUZYNĚ

1. svým jménem, v náš prospěch, jako deklarant, podepisoval
a) veškerá celní prohlášení
b) převzetí rozhodnutí v celním řízení a platební výměry
c) vzdání se opravných prostředků
d) protokoly o ústním prohlášení a protokoly o podaném vysvětlení

2. svým jménem, v náš prospěch, prováděl veškeré úkony související s porušením celních předpisů, včetně převzetí rozhodnutí a podání opravných prostředků, vzdání se odvolání, týkající se celních prohlášení uvedených v bodě 1.

3. svým jménem, v náš prospěch, přijímal veškeré platby a vydával o jejich převzetí celním orgánům potvrzení a přijímal osvědčení a o jejich převzetí vydával celním orgánům potvrzení

Zde uvádím citaci § 27 a 28 zákona č. 280/2009 Sb.

§ 27

(1) Osoba zúčastněná na správě daní si může zvolit zmocněnce, s výjimkou případů, kdy má při správě daní něco osobně vykonat.

(2) Plná moc je vůči správci daně účinná od okamžiku jejího uplatnění u tohoto správce daně, pokud je doloženo i její přijetí zmocněncem.

(3) Plná moc je účinná i vůči jinému správci daně po změně místní příslušnosti, vůči správci daně, který provádí úkony na základě dožádání, jakož i vůči dalším správcům daně, pokud vedou řízení ve věci, pro kterou byla plná moc uplatněna.

§ 28

(1) Zmocnitel je povinen vymezit rozsah zmocnění tak, aby bylo zřejmé, k jakým úkonům, řízením nebo jiným postupům se plná moc vztahuje.

(2) Není-li rozsah zmocnění vymezen nebo není-li vymezen přesně, vyzve správce daně zmocnitele k úpravě plné moci; ustanovení o vadách podání se použije obdobně. O nedostatcích při vymezení rozsahu plné moci vyrozumí rovněž zmocněnce.

(3) Plná moc je vůči správci daně účinná až po odstranění vad. Účinky podání učiněného zmocněncem na základě vadné plné moci zůstávají zachovány, pokud dojde k odstranění vad ve stanovené lhůtě.

(4) Plná moc zaniká z důvodů stanovených občanským zákoníkem, a pokud nezanikla, nelze platně zvolit v téže věci nového zmocněnce.

(5) Zmocněnec, který nemá sídlo nebo bydliště na území členského státu Evropské unie, jiného smluvního státu Dohody o Evropském hospodářském prostoru nebo Švýcarské konfederace, je povinen si zvolit zmocněnce pro doručování se sídlem nebo místem pobytu v České republice, jinak budou pro něho písemnosti ukládány u správce daně s účinky doručení dnem jejich vydání, jde-li o rozhodnutí, v ostatních případech dnem jejich písemného vyhotovení.

(6) Pokud v téže věci jedná zmocnitel i zmocněnec, je rozhodující jednání zmocnitele.

DPH se od 1.4.2011 platí i u zásilek nad 22 EUR a plná moc tedy má být předem vyžadována u zásilek s celní hodnotou nad 22 EUR a ne až nad 150 EUR (to bylo postaru když byl ještě limit DPH 150 EUR).

Zase si to někdo v ČP vyložil nesmyslně a po svém v rozporu se zákonem.

Můžeš jim to klidně napsat, že postupují v rozporu se zákonem a ať už se konečně proberou, protože ta plná moc se vztahuje i na DPH, a to se platí i u zásilek nad 22 EUR.

Pokud by se plná moc nevztahovala na DPH, pak by ČP nebyla oprávněna zastupovat při celním řízení adresáta u zásilek u nichž je stanoveno jen DPH :wink:

Obecně mohu konstatovat jen to, že pan Bereň Miroslav si vykládá nejen předpisy ČP, ale i zákony velmi pokřiveně a navíc vysloveně lže až se mu od klávesnice práší.

Faktem je a už to tady bylo i několika lidmi potvrzeno, že pokud vůbec podepisují plnou moc je to často až při převzetí zásilky tedy až po ukončení celního řízení při němž bylo stanoveno DPH, a to, že v těchto případech postupovala ČP bez plné moci je v rozporu se zákonem.

Těm co podepisovali plnou moc až dodatečně při převzetí zásilky přesto, že bylo na jejich zásilku v průběhu celního řízení stanoveno DPH doporučuji obrátit se s tímto případem rovnou na ČOI.

Je to ze strany ČP oficiálně potvrzený postup v rozporu se zákonem jako vyšitý.

Navíc ČP přímo na svém webu deklaruje možnost vyřídit si celní odbavení osobně přímo na poště Praha 120 a řada lidí této možnosti již využila což zde bylo taktéž již v minulosti potvrzeno.

Tímto nezákonným postupem ČP bez plné moci při vyřizování zásilek u nichž je stanoveno DPH defacto záměrně lidem znemožňuje tuto možnost využít.

ČP by si měla konečně uvědomit to, že pokud tuto možnost jasně deklaruje pak ji adresát může využít a navíc by si ČP už konečně měla odvyknout porušovat zákon a pokud adresát neudělí ČP plnou moc pak nejen, že ČP nesmí vyřizovat za adresáta celní odbavení u zásilek u nichž má být stanoveno CLO, ale nesmí vyřizovat odbavení ani u zásilek u nichž má být stanoveno jen DPH tedy s celní hodnotou nad 22 EUR, a to nemá žádnou souvislost s odmítnutím převzetí zásilky.

Navíc proč má adresát platit za složenku vysloveně vnucovanou od ČP a navíc, kterou třeba ani vůbec neuvidí, když může provést úhradu bezhotovostním převodem ještě před doručením. Opět vhodné pro ČOI, protože ČP zde vnucuje vlastní službu a záměrně neumožňuje bezhotovostní platbu před doručením.

Balíky stejně leží po vstupu na území ČR nějakou dobu ve skladě pošty Praha 120 a tak by nebyl žádný problém pokud by adresát na vyzvání od ČP emailem obdržel po provedení příslušných úkonů ze strany ČP fakturu zaslanou elektronickou cestou a měl tak možnost zaplatit DPH i příslušné poplatky ČP bezhotovostním převodem a pak už by mu ČP mohla doručit zásilku bez jakéhokoli vybírání peněz v hotovosti a bez zbytečného poplatku 22 Kč za složenku. Dost by se to tím i zjednodušilo.

Žijeme snad v době Internetu a počítačů a ne v pravěku papírových složenek. Tak by se podle toho měla Česká pošta už konečně začít chovat. Spousta lidí co nakupuje z ČR přes Internet mimo EU byť pro osobní potřebu stejně obvykle má účet i počítač k dispozici z něhož by to mohli vše vyřídit. Takže by to bylo přínosem a zjednodušením oproti současnému zatím zbytečně překombinovanému vybírání poplatků v hotovosti.
Drondys

#714 Příspěvek od Drondys »

chastra píše:Nemáte někdo kontakt na novinky.cz. Myslím že jejich mystifikační článek by zasloužil poslat do prd@l@!!
link

citace z článku:
.....
Za služby u zboží do hodnoty 150 eur si pošta účtuje 96 korun, u zboží nad 150 eur potom 180 Kč.
.....

Jo holt maji bordel všude. Jen Drondys ví
:-D

Novinky.cz to opisují z deníku PRÁVO. Takže pokud se ti chce pak napiš spíš do deníku PRÁVO na adresu redakce@pravo.cz, že to co tam píšou není zcela pravda a navíc bych doporučoval jim navrhnout ať Českou poštu properou v tom smyslu, že porušuje zákon viz v mé předchozí reakci jasně zmíněné porušování zákona ze strany České pošty. Takový titulek článku ve stylu Česká pošta nestíhá a porušuje zákon (daňový řád) při odbavování zásilek ze zemí mimo EU by pro ně mohl být zajímavý. :wink:
profik

#715 Příspěvek od profik »

Nevite nekdo jak je to presne s vymerovanim DPH? Rad bych vedel, z ceho celnik to DPH nakonec vymeril, protoze na papiru o propusteni do volneho obehu (nic jineho jsem od CP nedostal) je ze celni hodnota celkem je 3362Kc (to presne odpovida cene v dolarech ktera byla na baliku) a vymerene DPH 914.6Kc ... coz je o dost vic nez 20%.
Dela to na me dojem, ze proste odhadli kolik stala doprava a z toho napocitali DPH. Protoze pokud HC nedal do baliku nejakou fakturu (ted uz tam nic neni), tak nemohou vedet kolik stala doprava. Dokonce mi pripada, ze ten balik ani nebyl otevren. Samozrejme ze jsem nic nedokladoval a plna moc mi byla predana s balikem...
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#716 Příspěvek od strycArtus »

profik píše:Nevite nekdo jak je to presne s vymerovanim DPH? Rad bych vedel, z ceho celnik to DPH nakonec vymeril, protoze na papiru o propusteni do volneho obehu (nic jineho jsem od CP nedostal) je ze celni hodnota celkem je 3362Kc (to presne odpovida cene v dolarech ktera byla na baliku) a vymerene DPH 914.6Kc ... coz je o dost vic nez 20%.
Dela to na me dojem, ze proste odhadli kolik stala doprava a z toho napocitali DPH. Protoze pokud HC nedal do baliku nejakou fakturu (ted uz tam nic neni), tak nemohou vedet kolik stala doprava. Dokonce mi pripada, ze ten balik ani nebyl otevren. Samozrejme ze jsem nic nedokladoval a plna moc mi byla predana s balikem...

DPH se vyměřuje z celkové ceny, tedy včetně dopravy. Žádat vysvětlení a stěžovat si na postup pošty minimálně s tou plnou mocí
Drondys

#717 Příspěvek od Drondys »

profik píše:Nevite nekdo jak je to presne s vymerovanim DPH? Rad bych vedel, z ceho celnik to DPH nakonec vymeril, protoze na papiru o propusteni do volneho obehu (nic jineho jsem od CP nedostal) je ze celni hodnota celkem je 3362Kc (to presne odpovida cene v dolarech ktera byla na baliku) a vymerene DPH 914.6Kc ... coz je o dost vic nez 20%.

Pokud by odhadli částku na dopravu pak by ji zahrnuli do celkové částky v Kč, která má být uvedena jako stanovená celní hodnota z níž se vycházelo při výpočtu DPH. Takže pokud je tam uvedeno 3362 Kč pak je to nesprávně a skutečná celní hodnota byla stanoven na 4573 Kč nebo došlo k nějaké jiné chybě.

Pokud byla stanovena celní hodnota na 3362 Kč viz to co máš na tom papíře uvedeno jako celní hodnotu pak je hodnota 914.6 Kč za DPH nesprávná.

Takže je potřeba se informovat na celnici a případně se odvolat. Všechny informace k tomu najdeš na úvodní stránce této diskuse viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud dospějete k názoru, že DPH bylo stanoveno nesprávně, Najdeš tam i kontakt pro případ odvolání proti nesprávné výši stanového DPH. Dej pak vědět jak si dopadl.

Ohledně provedení celního odbavení při němž bylo stanoveno DPH, a to bez předchozí plné moci to je postup v rozporu se zákonem viz již výše uvedené informace. Doporučuji si na postup ČP stěžovat a stížnosti směrovat na adresy uvedené viz tento odkaz v daném případě zejména viz ČOI a ČTU a vzhledem k porušování daňového řádu by bylo vhodné podat podnět k prošetření postupu ČP i příslušnému pražskému finančnímu úřadu.
profik

#718 Příspěvek od profik »

Drondys píše:Pokud by odhadli částku na dopravu pak by ji zahrnuli do celkové částky v Kč, která má být uvedena jako stanovená celní hodnota z níž se vycházelo při výpočtu DPH. Takže pokud je tam uvedeno 3362 Kč pak je to nesprávně a skutečná celní hodnota byla stanoven na 4573 Kč nebo došlo k nějaké jiné chybě.

Pokud byla stanovena celní hodnota na 3362 Kč viz to co máš na tom papíře uvedeno jako celní hodnotu pak je hodnota 914.6 Kč za DPH nesprávná.

Takže je potřeba se informovat na celnici a případně se odvolat. Všechny informace k tomu najdeš na úvodní stránce této diskuse viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud dospějete k názoru, že DPH bylo stanoveno nesprávně, Najdeš tam i kontakt pro případ odvolání proti nesprávné výši stanového DPH. Dej pak vědět jak si dopadl.

Ohledně provedení celního odbavení při němž bylo stanoveno DPH, a to bez předchozí plné moci to je postup v rozporu se zákonem viz již výše uvedené informace. Doporučuji si na postup ČP stěžovat a stížnosti směrovat na adresy uvedené viz tento odkaz v daném případě zejména viz ČOI a ČTU a vzhledem k porušování daňového řádu by bylo vhodné podat podnět k prošetření postupu ČP i příslušnému pražskému finančnímu úřadu.

Tak uz jsem to nasel, kdybych nehledal 1211 (4573 - 3362) tak to urcite prehlidnu (je to az dole a na celem papiru tohle cislo nikde nefiguruje).
Fakt.cena:3362 Puvod:CN Preference:100 Cel.hodnota: 3362
Cla: 0 SPD: 0 Vedl.V: 1211 DPH: 914.6
Celkem poplatky za polozku: 914.6

No a dle tohoto prikladu http://www.celnisprava.cz/cz/crceskebud ... landu.aspx , jsou ty vedlejsi vydaje doprava, balne atd...

No nic, dopravu prepalili jen o 224Kc ;)
Drondys

#719 Příspěvek od Drondys »

profik píše:No nic, dopravu prepalili jen o 224Kc ;)

Doporučuji napsat stížnost, protože to vyřizovali bez tvé předchozí plné moci což je v rozporu se zákonem (konkrétně s daňovým řádem). Nejde o těch pár korun, o které jsi přišel , ale o princip. Pokud si lidi, na kterých ČP tento nezákonný postup aplikuje nebudou stěžovat a budou to vše přijímat jako ovce tak si ČP bude stále víc dělat co chce.

Mimochodem nenašel jsi na balíku přilepený nějaký další papír s uvedeným poplatkem 180 Kč ?
petrpetr
Kontaktovat uživatele:

#720 Příspěvek od petrpetr »

Zdravím,
nevíte prosím někdo jak se dostanu do evidence osob, kteří si
chtějí zásilky vyřizovat osobně.

Viz:

Bereň Miroslav, provozní technolog píše:Tento má samozřejmě právo si zvolit jiného
dopravce, který mu umožní si uzásilku vyclít sám. ČP samozřejmě tuto věc
také umožňuje ,ale musí mít s příjemcem nějakou dohodo o tom, že si
všechny zásilky bude celně odbavovat sám, bude takto veden v našem
systému. To ale vyžaduje,aby takový klient dříve nežli pošle zásilku na
toto upozornil aby bylo možno ho zavést do evidence osob, kteří so
chtějí zásilky vyřizovat osobně.[quote=Bereň Miroslav ]

Vyřídit si zásliku s podobčkou celního úřadu umím sám a tak nechci dávat těm diletnatum z ČP další šanci jak poškodit a zdržet můj balík.

Od rána se snažiím dovolat na jejich infolinku a dělají mrtvého brouka.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“