MZK TWIN 2,4GHz je něco nového ?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
pecold
Kontaktovat uživatele:

#226 Příspěvek od pecold »

Pochopil jsem to tak, že první změna softu z Twin na Twin+, se musí nechat udělat u MZK, pak už je možná změna pomocí terminálu.

Zrovna dnes jsem se chystal psát do MZK, co vše bych jim měl poslat, ale až teď jsem si na to vzpoměl. :idea:
spetrs

#227 Příspěvek od spetrs »

Dají se k TWIN+ připojit Jeti cidla a Jetibox?
jarb
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od jarb »

spetrs píše:Dají se k TWIN+ připojit Jeti cidla a Jetibox?

TWIN +JETI, bez problemu fungjí třeba můj dotaz do fora viz http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... highlight=

mam osobni zkušennost s MUI 75

... ale ted koukam ze ses asi ptal na verzi TWIN + a s tou zkušenost zatím nemám.

ale vzhledem k tomu že od Jeti boxu mam výstup dvě hodnoty, nevím co by se na nich dalo zlepšovat ve verzi + :wink:
spetrs

#229 Příspěvek od spetrs »

Nejde mi o nějaké zlepšování. Ale pokud upgraduji na + verzi tak jestli budu moci také připojit čidla a terminál o Jeti?
teleke
Kontaktovat uživatele:

#230 Příspěvek od teleke »

to by me taky zajimalo. A dalsi vec - prevod na Twin + se tyka pouze prijimacu 7 a vys, nevi nekdo co 5ti a 6ti kanal?
holda29
Kontaktovat uživatele:

#231 Příspěvek od holda29 »

Plus je zpetne kompatibilni s 5 a 6
RCmichal

#232 Příspěvek od RCmichal »

vyjádření MZK cituji

Přijimače TWIN5 a TWIN6 zatím nejsou uzpůsobeny pro Twin Plus, ale v přenosovém protokolu nedošlo k žádným změnám, takže budou pracovat jako předtím tj zobrazovat i telemetrii napěťi, rssi, LQI, atd.
holda29
Kontaktovat uživatele:

#233 Příspěvek od holda29 »

Dneska jsem v MZK byl, pekne popovidani, prijemny pan Kotrba a hlavne uz k me spokojenosti fungujici Twin.
Ze to ale trvalo :)
teleke
Kontaktovat uživatele:

#234 Příspěvek od teleke »

Přijimače TWIN5 a TWIN6 zatím nejsou uzpůsobeny pro Twin Plus
---
znamena to ze pro 5tky se musi porad popojkovat pro zobrazeni dat?
Dzordzik

#235 Příspěvek od Dzordzik »

holda29
Kontaktovat uživatele:

#236 Příspěvek od holda29 »

Dneska jsem mel konecne trochu casu si pohrat a vyvezl jsem telemetricky plne nalozene Minicorado. Vsechno tam nacpat byl sice boj, nakonec se zadarilo.
Osazen prijimac Twin 8, externi vario a UIC50.
Vsechno funguje velmi dobre. Nastavil jsem si alarmy na LQI a vycerpani 1300 mAh z 1,8 Ah baterky.
Vario pipa po vetronarsku, jde nastavit frekvence a v jakych hodnotach ma terminal pipat. Libi se mi vystup na hluchatko, na letisti tak nepipam jak kdyz hraju na vysilaci digihry :)
Ac jsem tomu moc nedaval, tak podle varia se fakt da velice dobre letat termika, lavne pak ve vysce, kdy se uz obtizne cist klesani ci stoupani modelu. Vario ma i jeden velikej neduh, clovek se pokousi trhat rekordy, uz jsem byl s Coradem v 589 m :)
Zobrazit je mozne Vario, prumer varia za 10 a 30 s, AGL, AMSL, AGLMax, teplotu, tlak, napeti na cidle a pocet vypadku napajeni, resp. poklesu tusim pod 4 V na prijimaci.
Mnohem dulezitejsi a pro me smysluplnejsi je sonda UIC na mereni I,U a Q. Tady vsechno funguje bez prekvapeni. Snad jen zajimavosti je nepresnost stopek na pace plynu i kdyz litam vicemene 0/1. Jednou jsem cas vyrazne prelital, jednou jsem zase musel sedat jeste pred uplynutim stopek. Nabite hodnoty do baterky odpovidaly s odchylkou +- 5-10%
Zobrazit lze U, I a Q
Aby nebylo vse tak super, tak stale me hodne vadi ten blbej system propojek, ale brzka verze 1.6 to opravi. V 600 metrech mi obcas zacalo padat LQI a jednou vypadla asi na 1s cela telemetrie. Zcasti to prisuzuju pozici antenek, ktere nebyly nijak zajistene a nejspis se vlivem odporu vzduchu primackly k uhlikovemu trupu. To jeste prozkousim.
A jeste dva screeny ja vypada moje hlavni obrazovka na Terminalu.
Obrázek Obrázek

Konecne teda muzu rict, ze jsem s Twinem spokojenej a jsem rad, ze jsem si pockal, system je velice pouzitelny a hlavne je momentalne v tryskovem vyvoji (SW, nova cidla, regulatory MGM s Twinem..) a miri opravdu na nejvyssi mista. [toto neni reklama] :)
teleke
Kontaktovat uživatele:

#237 Příspěvek od teleke »

Tak uz mam taky nahrany Twin+, dokonce uz s testovaci verzi 1.6, diky niz se nemusi prijimace pro zobrazeni telemetrie pokazde prepojkovat. Twin+ funguje, ale neni kompatibilni (a asi ani nebude) s cidly JETI. Verze 1.6 je super, ale bohuzel je tato vyhoda nanic pokud po sparovani prijimacu vybavenych Twinem+ sparujeme prijimac s obycejnym Twinem. Pak je potreba prijimace s T+ znovu prepojkovat :(. Jinak z rozhovoru s p. Kortbou - je v planu jeste cidlo do 150A, nova verze Rx5 a Rx6 s T+, Rx7 s vestavenym variem, GPS, Pitotka a ve spolupraci s MGM regulatory s vestavenymi cidly pro mereni UIC.
holda29
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od holda29 »

Regulatory uz dokonce jsou.
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#239 Příspěvek od vitousek »

holda29 píše:Zcasti to prisuzuju pozici antenek, ktere nebyly nijak zajistene a nejspis se vlivem odporu vzduchu primackly k uhlikovemu trupu.

Nemáš foto vyvedení antének z trupu ?
Díky
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
holda29
Kontaktovat uživatele:

#240 Příspěvek od holda29 »

Ciste nahodou mam, docela jsem s tim laboroval.
V Minicoradu (fullcarbon, takze pro signal celkem nehostinne prostredi) to je takhle
Obrázek
a chova se to tak jak jsem psal. V te Isis to je bez problemu, ale ta lita vicemene kolem hlavy.

Nicmene jsem do dalsiho vetrone udelal toto
Obrázek
Je to vyrazny posun k lepsimu. Az budu mit vic casu, udelam to trochu hezci a fakt do 90°, mozna i jednu antenku hnu smerem dolu. Podobne jsem to zkousel i na Coradu, ale hodne prasacky jenom zafixovat lakyrnickou paskou a taky to pomohlo.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“