Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Pepe_Lopez
Kontaktovat uživatele:

#751 Příspěvek od Pepe_Lopez »

sharkcom píše:Pepe, poutavý čtení, píšeš nějaký povídky?? :lol:

Ne jen učebnice a manuály :)

jirkati píše:Pepe_Lopez:
To DPH a poplatek 180,- (+22,- za tu složenku) bylo za ten jeden "starší" balík a těch 5 teda prošlo "jen tak", jo?

Ty poplatky byly jen za ten jeden balík v hodnotě něco přes 169 dolarů včetně poštovnýho. Ty malý byly poslány tak, aby podlezly celní limit, tzn že těch 5 prošlo jen tak a ještě po cestě dohnaly ten starý balík :).
I pád je druh přistání .... když tak o tom přemýšlím ... ... přistál já jsem někdy vůbec normálně?Můj hangárOptic 6 Sport - 40 MHz/50 kanál, Optic 6 - Assan // 40 MHz/50 kanál
zdekar

#752 Příspěvek od zdekar »

Papir píše:Jen drobotina. Dneska jsem opět volal a hledal balíček. Mladík byl ochoten a tak z něj vypadlo, že podklady které chtěli a já je poslal mailem 27.4. byli zaevidovány 3.5. Tedy jen vytažení z mailu a evidence dokladů trvala týden.

Njn... to víš... musejí to vytisknout na té staré jehličkové tiskárně. Pak musejí najít ve skladu volnou krabici, do které ty papíry uloží. Když je pak potřebují, tak musejí prohrabat spoustu krabic, protože si nikdo nepamatuje kam se to dalo. Nakonec to vzdají s předpokladem, že to tam někde je a daj to celníkovi ke schválení. Proto taky někomu chodí balíčky aníž by něco podepisoval ;-) Jen doufám, že s tím co jsem napsal jsem daleko od pravdy. Ale podle toho, jak to tam vše dlouho trvá bych se ani nedivil, kdyby to bylo přesně takhle :(
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Lapin

balik z HC

#753 Příspěvek od Lapin »

Moje zkusenosti: 30.3.2011 jsem objednal z HC, cena baliku vč. poštovného: 143 USD.
6.4. to prevzali na poste v Singapuru
11.4. nalozili do letadla
26.4. prevzato postou 120
26.4. predano k celnimu rizeni.
10.5. Celně propuštěna k další přepravě
11.5. Dorazila ke mně domů.
Zajimavosti:
- nečekal jsem až mi pošlou zpravu že něco dorazilo, ale poslal jsem jim sám na mail 22.4. plnou moc k zastupování a fakturu z HC na plných 143 USD.
- žádná odpověd na mailu, snažil jsem se v prubehu kvetna dovolat na sklad praha 120 a naprosto marně, i když jsem je několik hodin vytáčel s pár minutovými intervaly, NIKDY jsem se nedovolal
- faktura na zboží z HC přiložena k zásilce byla na 28 USD :-)

Jako perlička na závěr, když mi zboží dorazilo, byla uvedeno BEZ CLA takže jsem naplatil ani korunu navíc, prostě nic. I přesto že ode mně měli fakturu na plnou hodnotu a plnou moc.

Já jsem připraven DPH případně clo platit, zboží které chci stejně v CZ nikdo nevozí oficiálně, takže je to fajn bonus že to platit nemusím, ale se*e mě že TO TRVÁ TAK DLOUHO !!! :-)
AXN Floater jet - stále v provozu, Multiplex Mentor - skvělý nebýt toho ukrutného větru
Dualsky Yak-55 Depron - čeká na stavbu.
kesi
Kontaktovat uživatele:

#754 Příspěvek od kesi »

chaosak

#755 Příspěvek od chaosak »

čekám taky na zásilku ze zahraničí, chci se zeptat, jestli mi pošta pošle sama nějaký dopis o tom, že mají mou zásilku a vyzvou mě, abych jim poslal co potřebují, nebo jestli jim to mám poslat sám, když očekávám zásilku.
chastra
Kontaktovat uživatele:

#756 Příspěvek od chastra »

chaosak píše:čekám taky na zásilku ze zahraničí, chci se zeptat, jestli mi pošta pošle sama nějaký dopis o tom, že mají mou zásilku a vyzvou mě, abych jim poslal co potřebují, nebo jestli jim to mám poslat sám, když očekávám zásilku.

Mužeš poslat nebo čekat na obesílku, je to na jedno brdo. Čekat budeš stejně. Já bych být tebou počkal a ono to zatim třeba projde netknuté DPH ani CLEM.
ladavalek

#757 Příspěvek od ladavalek »

Jsem zoufalej, uz treti mesic na poste 120 je zasilka z HK a nikdo na nic neraguje. Proste mrtvo. Jsou to hovada zasrany............
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#758 Příspěvek od koulinek »

ladavalek píše:Jsem zoufalej, uz treti mesic na poste 120 je zasilka z HK a nikdo na nic neraguje. Proste mrtvo. Jsou to hovada zasrany............

Tak 3 měsíce je už vážně dlouho, to bych se už snažil zjistit co se děje. Mě zatim od 1.4. prošlo 5 balíků, z toho 1 zásilku jsem si byl po oznámení uložení osobně vyřídit (4 prošly bez DPH ) a jedna mi tam ještě od 20.4. leží, tak u ní doufám v doručení oznámení o uložení každým dnem, pak pošlu podklady a budu dále čekat, nebo si to zas při nějaké cestě do Prahy stavím vyřídit.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
CharlieCh

#759 Příspěvek od CharlieCh »

To je pořádek, člověk volá na 605 220 190 několikrát denně a stále obsazeno, nebo právě hovoří. A když čekám na dokončení hovoru a robot mě spojí, hned je zase obsazeno ! Už mě pěkně serou. To jsou ty nepostihnutelné molochy, co mají na vše dost času a vždy pravdu, bordel hrubého zrna. A ani média zjevně proti té aroganci nic nezmůžou. :evil: :evil: :evil: :!: :!: :!:
Petricius
Kontaktovat uživatele:

#760 Příspěvek od Petricius »

O vikendu mi dosel mail, ze mam jeden balik na celnici. Hned dnes rano jsem prodelal kolecko u 5 okenek:

1: vyzvednout pruvodku na postovni casti
2: u celnika ukazat dokumenty (faktura, vypis z paypal)
3: u jineho celnika zaplatit DPH
3a: u prvniho celnika vyzvednout potvrzeni o procleni po zaplaceni dph
4: znova na poste zaplatit 96 korun - poplatek poste
5: vyzvednou balik

Tedy 5x ve fronte. Nastesti jsem tam vyrazil hned po 8 hodine, takze kolecko mi zabralo necelych 40 minut. Jednotlive fronty byly vzdy o max. 3 lidech. Kdyz jsem odchazel tak fronty uz byly podstatne vetsi.

Trochu mne stve poplatek 96 korun, protoze v nekterych pripadech to muze byt vetsi poplatek nez je samotne dph. Ale hodl narizeni je narizeni.

Jeste jedna vec se zmenila od me predesle neuspesne navstevy pred 14 dny. Uz tam sedi pan v uniforme s napisem security. Zrejme tam obcas nekomu prasknou nervy:).
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#761 Příspěvek od koulinek »

Tak jestli to dobře chápu je vidno že nastal první pokus optimalizace procesu a platba DPH probíhá přímo u celníků a nevydávají už složenku co se musí zaplatit na poště a tedy ušetření 22,- tak to tedy tleskám, btv není to ta přepážka napravo od vchodu kterou při mojí návštěvě teprve budovali?
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
chaosak

#762 Příspěvek od chaosak »

chastra píše:
chaosak píše:čekám taky na zásilku ze zahraničí, chci se zeptat, jestli mi pošta pošle sama nějaký dopis o tom, že mají mou zásilku a vyzvou mě, abych jim poslal co potřebují, nebo jestli jim to mám poslat sám, když očekávám zásilku.

Mužeš poslat nebo čekat na obesílku, je to na jedno brdo. Čekat budeš stejně. Já bych být tebou počkal a ono to zatim třeba projde netknuté DPH ani CLEM.

ok, nechám to tak a uvidím, co se bude dít :) Podle tracking čísla je u nich od 3.5. , nevíte, jak dlouho by to mohlo ještě trvat ??
Petricius
Kontaktovat uživatele:

#763 Příspěvek od Petricius »

koulinek píše:Tak jestli to dobře chápu je vidno že nastal první pokus optimalizace procesu a platba DPH probíhá přímo u celníků a nevydávají už složenku co se musí zaplatit na poště a tedy ušetření 22,- tak to tedy tleskám, btv není to ta přepážka napravo od vchodu kterou při mojí návštěvě teprve budovali?

Pokud myslis prepazku na pravo u celniku, tak ano je to ona. Kdyz vejdes k nim do mistnosti, tak je na pravo.

Stejne, byl jsem tam brzo rano, 3 lidi prede mnou a 40 minut. Nedokazu si predstavit, kdybych tam prisel o hodinu pozdeji a bylo prede mnou 15 lidi ve fronte. Zaroven si neumim predstavit, ze by tohle byl setrvaly stav. Porad doufam, ze je to nejaky docasny:).
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#764 Příspěvek od strycArtus »

Petricius píše:
koulinek píše:Tak jestli to dobře chápu je vidno že nastal první pokus optimalizace procesu a platba DPH probíhá přímo u celníků a nevydávají už složenku co se musí zaplatit na poště a tedy ušetření 22,- tak to tedy tleskám, btv není to ta přepážka napravo od vchodu kterou při mojí návštěvě teprve budovali?

Pokud myslis prepazku na pravo u celniku, tak ano je to ona. Kdyz vejdes k nim do mistnosti, tak je na pravo.

Stejne, byl jsem tam brzo rano, 3 lidi prede mnou a 40 minut. Nedokazu si predstavit, kdybych tam prisel o hodinu pozdeji a bylo prede mnou 15 lidi ve fronte. Zaroven si neumim predstavit, ze by tohle byl setrvaly stav. Porad doufam, ze je to nejaky docasny:).

dočasný = 23 let
Drondys

#765 Příspěvek od Drondys »

A bude ještě hůř. Když to tak půjde dál tak přijde doba, že si při osobním vyřizování postavíte stan nebo karavan na plochu před poštou Praha 120 a když budete mít velké štěstí tak po pár měsících stání po různých frontách budete mít vyřízeno. Ten kdo si to nechá dělat přes Českou poštu tak ten na tom bude ještě mnohem a mnohem hůře a budou případy kdy budou rodiče pro své zrovna narozené dítě nakupovat dárky mimo EU ovšem k jeho 18-náctým narozeninám, protože zhruba tak dlouho bude trvat proclení když to celé bude vyřizovat pošta.

Jediné co by tomu mohlo zabránit by bylo rozšíření EU na zbytek světa.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“