Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

#1456 Příspěvek od Drondys »

jaro6136 píše:1. neviem, ked idem do mixu tak je tam source-cyc1, weight-100, offset-0, bez kriviek. takze to je nejak prednastavene aby to mixovalo cykliku...

Myslím, že je to takto. Buď se spokojit s tím jak je to přednastaveno a tak s tím i lítat a nebo se poradit s lidmi co už nějakou dobu také létají heli typu 450 s T9X a zjistit od nich případná jiná konkrétní nastavení a ty pak použít namísto toho a k tomu doporučuji kontaktovat přes SZ PeeKay viz tento odkaz a netos viz tento odkaz a zeptat se jich jak si s tím poradili oni.
Naposledy upravil(a) Drondys dne ned 15.05.2011 20:31, celkem upraveno 1 x.
jaro6136

#1457 Příspěvek od jaro6136 »

to Coro: mam limiti sto percent + aj -.
skusil som povolit E. Limits ktore umoznuju ist az na 125%+- a predlzilo mi to o tych 25% drahu ale stale to nieje ani na tristvrtine drahy kniplu. docela to nechapem pretoze je to prednastavenie na heli z vysielacky. bud som nieco prehliadol alebo je to na chuja naprogramovane. dalo by sa to naprogramovat vsetko od zakladu rucne, lenze to je zlozite (pre mna)
T-rex 450 PRO
Turnigy 9x, ER9X
jetylo

#1458 Příspěvek od jetylo »

to Drondys: Nebud chobot, to ze to nerobi tebe este neznamena, ze to nerobi inym. Robi to aj mne. Najprv som si myslel, ze je to chyba FW, ze mi nespravne zapisuje hodnody trimov do subtrimov, pretoze vzdy ked som vzlietol s prvou baterkou bol model cely roztrimovany a musel som ho vytrimovat. Po par minutach som zase pomalicky trimoval spat. Dalsie baterky uz som lietal v pohode. Az ked mi Coro popisal tento efekt a dalsi den som to vyskusal, sa mi to potvrdilo, ze jednoducho vysielac musim nechat pred prvym letom "zohriat" 1 casovat naprazdno a potom lietam bez problemov. Mam novy vysielac (len par tyzdnov), zrejme cinania spravili nejake "vylepsenie", ktore sposobuje tento efekt. Ked o tom viem, uz mi to nevadi a naucil som sa s tym existovat. Teraz cakam na frsky modul.
KarelSkala

#1459 Příspěvek od KarelSkala »

jetylo píše:to Drondys: Nebud chobot, to ze to nerobi tebe este neznamena, ze to nerobi inym. Robi to aj mne. Najprv som si myslel, ze je to chyba FW, ze mi nespravne zapisuje hodnody trimov do subtrimov, pretoze vzdy ked som vzlietol s prvou baterkou bol model cely roztrimovany a musel som ho vytrimovat. Po par minutach som zase pomalicky trimoval spat. Dalsie baterky uz som lietal v pohode. Az ked mi Coro popisal tento efekt a dalsi den som to vyskusal, sa mi to potvrdilo, ze jednoducho vysielac musim nechat pred prvym letom "zohriat" 1 casovat naprazdno a potom lietam bez problemov. Mam novy vysielac (len par tyzdnov), zrejme cinania spravili nejake "vylepsenie", ktore sposobuje tento efekt. Ked o tom viem, uz mi to nevadi a naucil som sa s tym existovat. Teraz cakam na frsky modul.

Mě to taky nedělá. Možná nějaký série z poslední doby. Mohl by to zkusit RIMR ten má největší zkušenosti a má přístup i k více vysílačkám T9X včetně těch kupovaných v poslední době, ale chce to udělat i serióznější testy s vyloučením serv a kniplů jak psal Drondys. RIMR myslím ten zmiňovaný servotester má takže by to pro něj neměl být žádný problém.
olisoft

#1460 Příspěvek od olisoft »

Pouzivate origo HK moduly v T9X? To je na 99% dovod toho rozladenia...
Niekto setril a objavila sa seria modulov v ktorych nie je jeden krystalovy oscilator a tak sa casom "odladuju" koli zahriatiu na pracovnu teplotu.
Toto je popisane aj na HK fore, nasi madarski kolegovci to zistili.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1461 Příspěvek od RiMr »

RiMr nic měřit nebude, RiMr má práce nad hlavu :D obzvláště když už to někdo fundovanější zjistil :)

Myslím, že se pomalu blíží chvíle, i díky tomuto "vylepšení" co způsobuje ten problém se zahříváním, kdy začnu (začneme) říkat "T9x ano, ale s jiným modulem".

Dneska se mi na webu objevil tento dotaz, další "hřebíček do rakve":

"RE: Náměty k tématu T9x
Citace 9750730:
Ahoj Modeláři,
Když zapnu já moji vysílačku T9X a můj kamarád zapne svou, tak serva na mém modelu chodí křečovitě a zpožděně, není to ani tak rušení ale hodně opozdilé a trhavé rakce. Když pak T9X vypne, tak mi vše chodí normálně.
Jinými slovy" když jsou zaplé dvě vysílačky tak jedna drouhou ruší"
Připadá mi to dost divné. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Zkoušel jsem to znovu popárovat a toto zlobení přetrvává. Můžete mi prosím někdo pomoci a poradit co s tím??

Děkuji Martin

Ahoj,
velká smůla...
Patříte mezi nešťastníky, jejichž dva moduly se vzájemně ruší... Spulu nemůžete létat... Jedině někoho poprosit o výměnu za jiný vysílač (vykuchávat modul se nikomu nebude chtít), nebo zabudovat jiný modul, např. FrSky).
Je to pruda, je to opruz, jste už třetí "pár", o kterém vím...
Zkus se poptat na RCManii... Když někdo létá sám, tak je mu to jedno, protože to riziko má ve výsledku stejné. Ale jestli se někdo najde, to netuším..."

RiMR"

#1462 Příspěvek od Drondys »

Mám originální VF modul Turnigy a nedělá mi to.
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#1463 Příspěvek od Bumpy_SK »

pichol som to do lietadla, serva power hd 1900a prijimac hk tr6a v2, pekne pocujem ako mi to tu cuka, ked som sa na to pozeral tak krasne cukalo kridelko hore, minutku je uz klud tak sa asi zohrial...
jetylo: za aky cas sa ti "zahreje"?
ak by som chcel iny modul, ake mam moznosti? telemetriu nepotrebujem, chcelo by to 6k dostupne prijimace (ale ak sa to za 5min zohreje a zostane tak ako je tak no problem, to je cca cas kym prijdem na letisko)
jetylo

#1464 Příspěvek od jetylo »

Skusim sa este opytat kolegu, ten ma tiez T9X (kupovali sme to spolu) a ma tam este aj povodny FW, nech skusi aj on pripojit nejake servra na prijimac a skusi ci sa mu v priebehu cca 5 minut neposunu stredy. Mozno je to naozaj len nejaka varka, kde sa pouzila ina seria suciastok alebo nejake vylepsenie. Tak ma napadlo, ked pripojim na vstup kanalu citac, tak ten by mohol odmerat dlzku impulzu celkom presne. tym by sa bud potvrdilo alebo vyvratilo, ci ta teplotna nestabilita je alebo nie je.
Naposledy upravil(a) jetylo dne ned 15.05.2011 22:02, celkem upraveno 1 x.
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#1465 Příspěvek od hanz393 »

ma nekdo ve zline a okoli tuto vysilajdu?to "ruseni" bych taky rad otestoval
Graupner MX-16 HoTT Cap 232 - 1,9m , ZDZ 40Piper 2,3m, Saito FA-100atd...
Drondys

#1466 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:RiMr nic měřit nebude, RiMr má práce nad hlavu obzvláště když už to někdo fundovanější zjistil

Už jsem napsal SZ miorovi s návrhem na testy stability signálu na kanálech. Pokud je to zaujme a pokud si na to najdou čas tak se možná v budoucnu na stránkách http://rcmodely.cevaro.sk objeví seriózní test této záležitosti. Mají tam různé podobné testy a dělají je i na celkem dobré úrovni.

RiMr píše:Myslím, že se pomalu blíží chvíle, i díky tomuto "vylepšení" co způsobuje ten problém se zahříváním, kdy začnu (začneme) říkat "T9x ano, ale s jiným modulem".

Spíš jen smůla, že těch pár kusů zrovna montoval nějaký obzvláště vypečený neumětel a na výstupní kontrole zrovna chrněli po nějakém flámu. Vzpomeň na dobu co se začaly objevovat kusy s chybným firmware a taky se to zakrátko zlepšilo.

RiMr píše:Dneska se mi na webu objevil tento dotaz, další "hřebíček do rakve":

"RE: Náměty k tématu T9x
Citace 9750730:
Ahoj Modeláři,
Když zapnu já moji vysílačku T9X a můj kamarád zapne svou, tak serva na mém modelu chodí křečovitě a zpožděně, není to ani tak rušení ale hodně opozdilé a trhavé rakce. Když pak T9X vypne, tak mi vše chodí normálně.
Jinými slovy" když jsou zaplé dvě vysílačky tak jedna drouhou ruší"
Připadá mi to dost divné. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Zkoušel jsem to znovu popárovat a toto zlobení přetrvává. Můžete mi prosím někdo pomoci a poradit co s tím??

Děkuji Martin

Ahoj,
velká smůla...
Patříte mezi nešťastníky, jejichž dva moduly se vzájemně ruší... Spulu nemůžete létat... Jedině někoho poprosit o výměnu za jiný vysílač (vykuchávat modul se nikomu nebude chtít), nebo zabudovat jiný modul, např. FrSky).
Je to pruda, je to opruz, jste už třetí "pár", o kterém vím...
Zkus se poptat na RCManii... Když někdo létá sám, tak je mu to jedno, protože to riziko má ve výsledku stejné. Ale jestli se někdo najde, to netuším..."

RiMR"

Tohle bylo zmíněno už v minulosti a je otázkou jestli to není ten samý člověk co to zmiňoval i dříve. K tomu bych doporučil jako nejlevnější řešení, aby si jeden z nich koupil jen samostatný VF modul FlySky viz tento odkaz. Tento modul je plně kompatibilní se stávající přijímači Turnigy i HK tak jako původní VF modul Turnigy tj. nebude muset kupovat nové přijímače FrSky či jiné, které jsou dražší.
Naposledy upravil(a) Drondys dne ned 15.05.2011 22:40, celkem upraveno 1 x.
KarelSkala

#1467 Příspěvek od KarelSkala »

olisoft píše:Pouzivate origo HK moduly v T9X? To je na 99% dovod toho rozladenia...

Já mám originální modul Turnigy a nedělá mi to.

Dělá to někomu co máte ty origo VF moduly FlySky co jste kupovali FS-TH9X z Leadershobby ?
jetylo

#1468 Příspěvek od jetylo »

Tak som si to odmeral. Ak by nuiekto chcel spochybnovat presnost, pouzil som univerzalny citat BM 520. A nameral som nasledujuce. Knyplov som sa nechytil, takze boli cely cas v neutalnej polohe. Po zapnuti ukazovla citac dlzku impulzu 1558 mikrosekund po zhruba 10 minutach sa dlzka impulzu zmenila na 1581 mikrosekund a uz sa nemeni. Ja neviem ci to je malo alebo nie, ale rozhodne to je dost na to aby sa servo pohlo. Pokial to bude na kridelkach a pojde to proti sebe, tak je to celkom zaujimava odchylka. Zavery nech si ti skusenejsi spravia sami. Meranie som spravil pri izbovej teplote, teplomer co tu mam ukazuje 23 stupnov. Moe meste slusit vyhodit vysielac von na cerstvy vzduch a ochladenie. Po vychladnuti skusit este dalsie meranie.
JMalik

#1469 Příspěvek od JMalik »

RiMr píše:
.................Dneska se mi na webu objevil tento dotaz, další "hřebíček do rakve":...................

S moderátorem jsem domluvený, že nebudu reagovat na nic kolem TGY9.
Protože se tenhle problém opakuje a setkal jsem se s tím, tak je možné po SZ.
coro

#1470 Příspěvek od coro »

Tie čísla nie sú vôbec vysoké, rozdiel 23mikrosekúnd, z plného rozsahu 1000us, sú cca dve percentá. (Teda ak sa využíva plná dráha serva - kto by lietal s blbo napákovaným servom a nastavením výchylky na 10percent, mal by posun o 23 percent..)

To možno robí aj môj FlySky, a nevšimol som si to.. HiBox ktorý vie merať pulzy z príjmača má väčšiu odchýlku, od zapnutia skáče medzi 1,49 a 1,51 a tak to je aj po čase, presnejší čítač nemám.
Ale servá som cuknúť počul - lenže ja už mám modul prehodený v archaickom analogovom vysielači ktorý nie je riadený kryštálom, (NE5044, princíp ako NE555, nabíjanie kondíku čiže v podstate RC oscilátor), takže možno o ten jeden zúbok trimu cestuje on.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“