MX-16s pár otázek

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tommy Zdiby

MX-16s pár otázek

#1 Příspěvek od Tommy Zdiby »

Ahoj, chtěl bychse zeptat na co je tento volný konektor na desce a zda se do toho dá něco užitečného zapojit? Obrázek

Dále bych se chtěl zeptat zda jde nějakým způsobem přehodit tyto ovladače za normální dvoj nebo 3 polohovej přepínač?
Obrázek[/img]
Ty co tam jsou jsem za ty roky co toto rádio používám ještě nepoužil. Děkuji
http://www.natrisky.com
habakuk_cz
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od habakuk_cz »

... ty co tam jsou jsou trimy 5. a 6. kanálu
holda29
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od holda29 »

Tak to asi mame kazdej jiny radio, jsou to jakoby posuvny ovladace, pouze udelany v digitalni podobe.
m2
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od m2 »

Tie mikrospínače sú virtuálne potenciometre. Kolískovými prepínačmi / spínačmi sa samozrejme mechanicky nahradiť dajú, ale stále to bude fungovať rovnako ako virtuálny potenciometer.

Ak to má fungovať ako prepínač ... šlo by to okašlať nejakým jednoduchým obvodom, čo by generoval sekvenciu impulzov.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
geo
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od geo »

... a to si myslím je blbost - myšleno ve vztahu k úpravě. Ale pravdou je to, že je mám snad použitý jen na jednom eroplánu :oops: . Ale už mi nestačí paměť - všech 12 pozic obsazeno. Na ten volnej konektor se podívám - nějak jsem neměl zapotřebí to zjišťovat. Musím se ale přiznat, že mi stačí tohle "redijóu" svou spolehlivostí, ovládáním a zatím nezarušením - ty crashe byly moje ruce :wink: :lol:
Jo Tommy - dobij si ten aku :lol:
geo
vakaruru

Re: MX-16s pár otázek

#6 Příspěvek od vakaruru »

Nechci zakládat nové vlákno, tak doufám že se nebudete zlobit když se zeptám na něco trochu jiného. Mám taky MX 16 a k tomu Mini Titana. Jenže už asi dva měsíce mě nedá spát to že křivka na pitch mě jde z plusové polohy do mínusové. A to samý plyn. Nevím co se stalo, ale najednou jsem zkoušel po několika týdnech lítat s helinou a neodlepila se od země. Musel jsem křivky na kolektiv a na plyn na rádiu zrcadlově otočit. Tzn. ze shora je směrovat dolu. A autorotace je tudíž taky obráceně. Což je docela nebezpečný a na h...o. Poradíte někdo prosím???
elektromodely

Re: MX-16s pár otázek

#7 Příspěvek od elektromodely »

vakaruru píše:Nechci zakládat nové vlákno, tak doufám že se nebudete zlobit když se zeptám na něco trochu jiného. Mám taky MX 16 a k tomu Mini Titana. Jenže už asi dva měsíce mě nedá spát to že křivka na pitch mě jde z plusové polohy do mínusové. A to samý plyn. Nevím co se stalo, ale najednou jsem zkoušel po několika týdnech lítat s helinou a neodlepila se od země. Musel jsem křivky na kolektiv a na plyn na rádiu zrcadlově otočit. Tzn. ze shora je směrovat dolu. A autorotace je tudíž taky obráceně. Což je docela nebezpečný a na h...o. Poradíte někdo prosím???

Zle nastavenie, treba reverz na kanal plynu, ked to chodi naopak a reverz na serva cykliky a/alebo ccpm mix.

Robim to cca takto:

1) necham implicitne krivky (0.50.100) plynu aj kolektivu
2) nastavim reverzy serv a/alebo znamienka hodnot ccpm mixu, aby doska cykliky
chodila spravne: najprv napr. reverz serv aby kolektiv fungoval ako treba, ked potom
klopenie alebo klonenie ide naopak, zmenim znamienko v ccpm mixe (pre NICK/ROLL)
3) skontrolujem kanal plynu, ci treba alebo netreba reverz

v tomto bode sa to uz hybe ako treba, teda krivka kolektivu aj plynu je normalna, nic netreba zrkadlovo otacat

4) subtrimy na nulu
5) dam krivku kolektivu 50.50.50, aby ked ma hocijaku polohu knipla bol vysledok neutral
a ladim mechaniku aby boli paky a tiahla kolmo a doska v strede drahy a uhol na listoch nula
6) doladim subtrimrami ked to mechanicky nejde (vacsinou to nejde)

7) nastavim nazad krivku plynu a nastavim uhly nabehu listov, musia byt rovnake hore aj dole
(teda +x/-x), ked nie su (napr +14/-10), tak nazad bod 5) a posuniem dosku tym smerom, ktorym treba
aby bol vysledok rovnake uhly nabehu na obe strany (+x/-x)

nakoniec nastavim hodnoty ccpm mixu, aby serva nesli za roh (nad limit mechaniky)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“