Turnigy 9x v2 - nefunkční kanál křidélek v simulátoru

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
marmot

#16 Příspěvek od marmot »

Earl píše:marmot - tak jak to dopadlo? Kolega má ten samý problém, tak by mě zajímal výsledek.

zatím řešení nemám, ale nevzdávám to. Jak jsem si všiml při pročítání různých i zahraničních diskuzních skupin, sem tam se tento problém objeví, ale žádná z doporučení zatím nepomohla. Jen jednomu uživateli prý pomohlo zapojení Tx přes vstup zvukové karty.
Dám vědět, až se najde řešení pro USB kabel.
Drondys

#17 Příspěvek od Drondys »

marmot píše:zatím řešení nemám, ale nevzdávám to. Jak jsem si všiml při pročítání různých i zahraničních diskuzních skupin, sem tam se tento problém objeví, ale žádná z doporučení zatím nepomohla...

Zkoušel jsi už i to paralelní namixování kanálů 5, 6, 7 a 8 k tomu kanálu co se hýbe v DISPLAY na Tx, ale nehýbe v simulátoru když hýbeš tím kniplem na Tx? Jak jsem už psal.

Pokud to nepomůže zkus najít jiný ovladač, protože skutečnost, že ti to funguje s jiným typem vysílače neznamená, že to musí fungovat i s Turnigy 9X jelikož při komunikaci přes USB se čte ID typu přímo ze zařízení a podle něj pak ovladač ve Windows, který to obsluhuje provádí čtení dat různými způsoby, které ovšem mohou být odlišné pro různé typy vysílačů. Takže pokud ovladač není stavěn pro podporu daného typu vysílače pak s ním nemusí fungovat zcela správně i když s jiným typem vysílače správně funguje.

Jako další možnost můžeš vyzkoušet přeflashování firmare v Turnigy 9X na ER9X a možná se tím odstraní tento problém.
marmot

#18 Příspěvek od marmot »

Drondys píše:
marmot píše:zatím řešení nemám, ale nevzdávám to. Jak jsem si všiml při pročítání různých i zahraničních diskuzních skupin, sem tam se tento problém objeví, ale žádná z doporučení zatím nepomohla...

Zkoušel jsi už i to paralelní namixování kanálů 5, 6, 7 a 8 k tomu kanálu co se hýbe v DISPLAY na Tx, ale nehýbe v simulátoru když hýbeš tím kniplem na Tx? Jak jsem už psal.

vyzkouším to. zatím s T9x začínám, musím si mixování trochu nastudovat.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od RiMr »

Přesunuto do správného tématu o T9x:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... 172#501172

#20 Příspěvek od marmot »

Drondys píše:Přepni se na displeji Turnigy 9X do režimu náhledu tj. DISPLAY a podívej, se který ukazatel se hýbe když pohybuješ kniplem u toho kanálu co není vidět v tom simulátoru. Pak k tomuto kanálu namixuj v Turnigy 9X postupně kanály 5, 6, 7 a 8 tak, aby s tímto kanálem byly paralelní tj. ukazatele na displeji Turnigy 9X se budou vychylovat při pohybu toho kniplu současně pro ty namixované kanály. Pak to vyzkoušej s tím simulátorem jestli se ti ten čtvrtý kanál neobjeví.

povedlo se, už to funguje. Namixoval jsem v T9X 1. kanál AIL právě a jedině s 8. kanálem AUX (se 7. kanálem AUX to kupodivu nefungovalo) začala pravá páčka reagovat správně v obou směrech.
Díky moc za radu. :D
Drondys

#21 Příspěvek od Drondys »

marmot píše:
Drondys píše:Přepni se na displeji Turnigy 9X do režimu náhledu tj. DISPLAY a podívej, se který ukazatel se hýbe když pohybuješ kniplem u toho kanálu co není vidět v tom simulátoru. Pak k tomuto kanálu namixuj v Turnigy 9X postupně kanály 5, 6, 7 a 8 tak, aby s tímto kanálem byly paralelní tj. ukazatele na displeji Turnigy 9X se budou vychylovat při pohybu toho kniplu současně pro ty namixované kanály. Pak to vyzkoušej s tím simulátorem jestli se ti ten čtvrtý kanál neobjeví.

povedlo se, už to funguje. Namixoval jsem v T9X 1. kanál AIL právě a jedině s 8. kanálem AUX (se 7. kanálem AUX to kupodivu nefungovalo) začala pravá páčka reagovat správně v obou směrech.
Díky moc za radu.
:D

No vida. Tak se to přeci aspoň takto podařilo zprovoznit. Přeju hezké polítání na simulátoru. :wink:
marmot

#22 Příspěvek od marmot »

Earl píše:marmot - tak jak to dopadlo? Kolega má ten samý problém, tak by mě zajímal výsledek.

tak se to povedlo, zde je podrobný popis:
Přepnout se postupně do
func.settings/ prog.mix/mix1
zde nastavit:
STATE ACT
MASTER AIL
SLAVE AUX (zde je třeba vybrat až ten poslední, tj. tlačítko "+" tisknout až to dál nejde)
OFFSET 000
UPRATE 100
DNRATE 100
SW ON
uložit stiskem MENU
pro kontrolu v menu DISPLAY ověřit, zda-li se hýbou ukazatele AIL a AUX (ten úplně spodní)
vypnout vysílač
zasunout konektor nejprve do vysílače, pak USB do počítače
zkalibrovat, to je vše.
P.S. s předposledním AUX, tj. 7. v pořadí to nefungovalo
Earl
Kontaktovat uživatele:

marmot

#23 Příspěvek od Earl »

Dekuji za pekne popsany postup, predam ho dal. Docela premyslim, ze bych si ten kabel poridil taky, zatim na simu letam s krizovym ovladacem o xbox 360 ten kupodivu funguje bez problemu :D
midolek
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od midolek »

nemáte někdo tento postup pro ER9x ?
taz
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od taz »

A Ahoj, mám podobný problém, zakoupil jsem k Turnigy 9x tento kabel http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=13597 provedl jsem drobnou úpravu s 1k odporem protože vytahovat modul se mě opravdu nechtělo. Předtím i potom jsem nebyl schopen rozběhnout směrovku, prostě nereaguje. Jenže se mi to projevuje korát u Windows 7, teď jsem to zkoušel na Windows 2000 a tam funguje svěle, bohužel počítač nedisponuje takovým výkonem aby se tam simulátor dal spustit. Možná by pomohl novější ovladač pro ten USB převodník ale nikde na netu jsem ho nenašel :(
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od RiMr »

midolek píše:nemáte někdo tento postup pro ER9x ?

Kluci,
pokud nebudete schopni přemixovat natvrdo jeden kanál na druhý, jak chcete pípat COKOLIV jiného? :wink:
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od taz »

RIMr: Já už si napípal Deltu a lítá. er9x mi přijde dobře pochopitelný rádio, neznám sice žádné jiné, ale začal jsem se sním určit v pátek večer na tvém webu :)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od RiMr »

taz píše:RIMr: Já už si napípal Deltu a lítá. er9x mi přijde dobře pochopitelný rádio, neznám sice žádné jiné, ale začal jsem se sním určit v pátek večer na tvém webu :)

Tak to su rád že to k něčemu je, blahopřeju! :)
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od taz »

Problém se Simulátorem a Turnigy 9x vyřešen upgradem na Windows 7 SP1, vzhledem k tomu že tím ustaly i problémy s Joystickem tak to asi nebyla chyba Turnigy.
Turnigy er9x
Drondys

#30 Příspěvek od Drondys »

taz píše:Problém se Simulátorem a Turnigy 9x vyřešen upgradem na Windows 7 SP1, vzhledem k tomu že tím ustaly i problémy s Joystickem tak to asi nebyla chyba Turnigy.

Spousta problémů se správnou identifikací kanálů simulátorem je způsobena pouze použitými SW ovladači, které se mohou chovat pod různými verzemi Windows různě a dokonce v některých případech i na různých konfiguracích téže verze Windows.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“