Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
bekmen píše:...Koupil jsem si Betu – dodávám, že nejsem začátečník létám něco přes 3 roky. Betu jsem si pořizoval jako nosič kamerky a je to můj 7. model. Sám jsem s ní „učil“ létat 2 nováčky, proto vím, že létá slušně. Koupil jsem verzi bez RX, TX a baterky – čili drak s motorem, regulátorem a servy cca za 2.300,-. ...
Myslím, že po tom, co jsi popsal, tak prodejce reagoval správně.
A technik od Pelikána může mít prostě jen spoustu zkušeností.
Sám jsem jeden čas dělal na oddělení, kde je hledalo, kudy unikají peníze. Po čase a na základě zkušeností kolegů si prostě začneš všímat detailů a náznaků, které jsou jasnou řečí.
Je to prostě setkání profesionála, který podobných věcí řešil stovky s amatérem.
Po tom, co jsme výrazně zvedli objasněnost a rychlost řešení, tak problémy skoro ustaly. Berte to jako příklad
...jaké má ten "technik" zkušenosti nevím, ale je pro mne opravdu absolutně nepřijatelné, aby mě tvrdil že není pravda něco, co jsem na rozdíl od něj viděl na vlastní oči!!! Navíc každý kdo měl kdy Betu v ruce ví, že ta spojka praskne i za letu při trochu "riskantnějším" manévru - a při pádu je v háji 100%...
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
Já jak mám WD, tak tam přestala fungovat obě serva po sobě, naštěstí po přistání, jinak by se to vysekalo tak, že by to šlo do koše. Nereklamoval jsem to, protože to bylo koupeno přez net a navíc v krámě, kterej nereaguje na mejl. Vzal jsem servo a šel do modelářskýho krámu poblíž a oni mi dali podobný. Paka se zničilo další servo, udělal jsem to samé, avšak to servo, co mi dali, bylo nějaký špatný (pozval jsem kamarády, aby se šli kouknout na louku, jak lítám a asi víte, co bylo, když jsem zjistil při předletové kontrole, že to nefunguje.. ). Servo jsem se neopovážil nijak otevřít, hned jsem ho šel reklamovat a po pár týdnech bylo nové.
Bety jsem zalétal dvě. Ta s výkonějším motorem uměla i výkruty do kruhu. Po předání jsem viděl obě havarovat několikrát. To je osud těchto letadel. Nicméně spojka praskla jen jednou. Tolik asi k a při pádu je v háji 100%...
A ono upřímně, co se děje, když letadlo prolétá stromem je těžké odhadovat.
...tím spíše by si měl "technik" své dedukce odpustit?!?
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
Spojka v Bete je fakt nanič. Jeden začiatočník u nás na letisku sa s tým učil lietať, padal, ťahal, padal, ťahal... a to už som naň hulákal, nech ide rýchlo a jemne dolu... Tak nejako pristál a bol fakt najvyšší čas - uhol krídel sa pomaly blížil k 90 stupňom... Je to proste bordel a osobne by som to vymenil ešte pred prvým letom.
Čo sa týka kvality čínskych serv, tiež mám na ne svoj názor. Kúpil som Minimou od Art-Techu a prvé, čo som spravil, bolo, že išli preč zabudované servá a boli nahradené výrazne kvalitnejšími HXT-900vkami. Teda, nie že by som si robil o kvalite HXT-900 nejaké ilúzie, ale boli skutočne výrazne lepšie...
Alebo teda česky: když je to levné, není to pevné...
To RiMr: Nebuď zlej Bětku mám a jako začátečníkovi se mi s ní lítá parádně je pravda, že jsem ji hodně upravoval podle tvých návodů a fotek na AXN, ale teď je s ní parádní polítání za to velký dík.
Vím, že mazákům se neodmlouvá, ale ta obluda co jsi postnul je strašně ošklivá, jestli dobře vidim tak nemá křidýlka ale hlavně je hrozně ošklivá Všechno myšleno v dobrym né aby ses zlobil
S tou výztuhou už jsem to tu někde psal při záletu a prvním létání jsem po zbalení zjistil, že uprostřed je výztuha podélně rozpraskaná a to jsem s tím ani jednou nešvih a žádná akrobacie se taky nekonala jak jsem psal, byl to první let tak si dokážete představit jak jsem letěl, vystoupat a plachtit a znovu a znovu a zase. Takže výměnu výztuhy doporučuji ještě před záletem.
Reklamací jsem si bohužel taky prošel nešel spárovat výsilač, ale s reklamací nebyl žádný problém.
loxcom píše:...ta obluda co jsi postnul je strašně ošklivá, jestli dobře vidim tak nemá křidýlka ale hlavně je hrozně ošklivá Všechno myšleno v dobrym né aby ses zlobil ...
Já se nezlobím leč musím poznamenat, že Beta je (za stejné nebo i větší peníze) rachitická krpatá rakovinou prolezlá uchrchlaná čínská běhna, oproti mohutné, dobře rostlé a kvalitně vybavené, jódlující čistotné německé Hildegardě, tedy Graupner Rookimu
A Floater Jet je takový prdlý ale výkonný Kato na steroidech... A EasyStar spolehlivý houpací koník s airbagy...
...Beta lítá dobře - v tom se jí nedá nic vytknout. Nekvalitní je "elektronika" a ta spojka je k ničemu. Jde spíš o to, že jak je z řešení reklamace vidět mají Pelikáni asi zákazníků, že by je mohli přehazovat vidlema ! A než by vyreklamovali servo za 50,- (za víc těžko stojí), tak raději naserou zákazníka - já si od nich nekoupím už ani vteřiňák - protože představa že přidávám na výplatu toho "technika" se mi opravdu příčí. A když slyším nářky, jak je číňani drtí - říkám si, jestli to vlastně není dobře!
Vidím že tu píšte svoje skúsenosti s firmou Pelikán, tak tiež jednu pridám. Ako prvé lietadlo som kúpil model Skylady II, čo dodnes ľutujem, túto voľbu. Model sme poskladali, vyskúšali ovládanie, všetko išlo. Počkali na prvý deň, keď nebude fúkať a išli vyskúšať. Lietadlo som vyhodil, išlo asi 5 sekúnd a nekontrolovateľný pád (podotýkam že som letel prvý krát v živote s real modelom, predtým len pár skúšok na simulátory). Lietadlo to sídce prežilo, ale krídlo nie. Objednal som nové krídlo, poskladal znova všetko, a pri prvom bezveternom počasí opäť išiel vyskúšať. Opäť to isté, ale tento krát sa už aj trup ohol do L-ka. Tak sme zisťovali kde je problém a netrvalo to dlho. Zapli sme elektroniku, pridali plyn, asi 5-10 sekúnd motor išiel a hneď vypol a skončil (baterka nabitá na plné). Skúšali sme to viac krát a stále to isté. Problém s regulátorom. Model šiel na reklamáciu. Samozrejme tá trvala 29 dní a presne v 30-ty deň sa model vrátil podľa nich opravený. Tak už poučený, najrpv sme riadne vyskúšali motor. Na naše "prekvapenie" presne to isté..........asi 10 sekúnd išiel a hneď sa vypol. Tam som ho šiel znova reklamovať. Bolo mi povedané, že musia používať špeciálne ekologické cínovanie a že to moc extra nedrží a spoje sa odpájajú, tak asi je problém v tom. Keď som pozrel na regulátor ešte doma pred druhou reklamáciou, bol tam "mne doteraz neznámy drôtik" navyše, ktorý mi nik nevedel vysvetliť na čo slúži. Na prvej reklamácii Pelikán nejak upravil regulátor a pridal drôtik, ktorý ale vplyvnom ich ekológie nedržal. Ale to som už bol poriadne naštvaný a žiadal vrátiť peniaze, na čo nechcel predajca pristúpiť. Momentálne mám model Beta 1400 a s tým som spokojný, lietal, prežil toho už dosť veľa a funguje.
Na pelikána momentálne nemám ani jedno pochvalné slovo. Týmto bych rád pozdravil aj jedného nemenovaného predajcu modelov a rc vecí v Trnave a jeho "úžasné jednanie s zákazníkom" pochválil. Chyba bola evidentná, ale nechcel ju priznať, o vrátení peňazí (model bol len raz pustený do vzduchu a hned chyba elektroniky, žiadal som vrátiť peniaze) nechcel ani počúvať, došlo až k hádke s predajcom. Jeho "úžasné jednanie" počas reklamácie spôsobilo, že do tohto obchodu som od vtedy ani raz nevstúpil a mojim známym a kamošom taktiež dávam info, nech si tam dajú pokoj.
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
Ahoj, reklamoval jsem vadný Easycopter V4,5 Colibri, kde pískal vysílač a docházelo k občasným výpadkům v řízení. V krámě mi říkali, že pokud reklamaci neuznají (u Pelikána), že mi naúčtují poplatek za dopravu tam i zpět a za provedenou práci. Kouknul jsem na reklamační řád Pelikána a tam nic takového nebylo. Vy jste něco za neuznání platili?
...to by ti asi chtěl účtovat přímo tvůj prodejce - protože ten to k Pelikánům posílá?!? Ten u kterého jsem to kupoval já sice něco takového taky mlel, ale vzhledem k mé "naběhlé žíle" které si po opakované neuznané reklamaci zajisté všiml, už nic nepožadoval a asi byl rád, že jsem jeho provozovnu opustil bez vážnější domolice
Taky se přidám. Koupil se u Pelikána F4,a při druhém letu odešlo dmychadlo. Prostě se rozletěl rotor.Dovedete si asi představit, jak vypadal Phantom po pádu bez motoru ze 100M. Psal jsem jim tedy mail,prý to nemá cenu abych to posílal. Jenže co čert nechtěl asi za dva dny jsem jel služebně do HK. Domluvil jsem si schůzku,a stavil se tam osobně.Po delším čekání na recepci přišel technik, a povídá: ,to jste s tím fláknul, a rotor se rozlámal". A pak ještě dodal ,když budu chtít, tak neuznám žádnou reklamaci,je to čistě na mém uvážení".Takže tolik má zkušenost s naším největším modelářským velkoobchodem. A jen pro srovnání.Nedávno jsem si koupil letadlo v eshopu Hangár2. V křídle chybělo servo.Napsal jsem tam,a dnes mi přišlo nové