ASW 28

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Milan Nes »

to co ti poslal Abu je fakt dobrej stroj ... na termiku a za ty peníze ...

jinak optic 6 je dobrá volba (hlavně ne sport)

jinak Juniora sem měl a na svahu lítal i v 12m/s a byl to docela zážitek,
ale na moje levý ruce termiku sem nedával
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
PEO
Kontaktovat uživatele:

Re: ASW 28

#17 Příspěvek od PEO »

Klubas píše:Ahoj, jsem začátečník lítající s Betou 1400 (myslím si že už dost slušně) a mám dobrou nabídku na letadlo ASW 28 od Pelikána. Letadlo se mi velmi líbí, je sice už trochu "jeté" ale zase má pár vylepšení: zlepšené vzpětí, předělaný mechanismus křídélek atd. Bohužel na něj slyším dost špatných referencí - že padá po křídle a je náchylné na vývrtku atd. Tak se ptám, je na to letadlo opravdu tak špatně? Prosím napište mi sním své zkušenosti. (ti kdo ho mají, nechci tady slyšet že to jsou vyhozené peníze od někoho kdo letadlo nikdy neviděl, díky)

Mám ho 3roky,úprava vzepětí,serva hs55,nástřik na modrožluto,motor vyosen dolů.Maketové éro,co se musí maketově řídit,vyžaduje stálou pozornost,možno proto tolik kritiky.Z ničeho nevyplachtí samo,odmění se ale vzhledem makety,nejlepší jsou jeho pomalé nízké průlety,za větru přidávám olovo do těžiště.Lítá s tím můj 14-letý syn amatér.Musíš trochu experimentovat,pak až nadávat :wink:
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Bartn »

Taky pěkný model je od Robbe ASW 15.Rozpětí 205 cm. Ovládané M,K,V,S.Kit lze pořídit cca za 1700 Kč.RTF je pod 6000 Kč. Pěkně lítá i pěkně vypadá.http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?kategorie=71&polozka=1131&stranka=0&polozek=144.Rovněž Parabolic http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?kategorie=71 není špatné éro.
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Klubas »

PEO píše::lol: :lol: :lol: nenech se odradit :wink:

Dík, před chvíli jsem s prodávájícím dost dlouho mluvil. Rozhodl jsem se že ho vemu. Má zvětšené vzepětí, předělaný mechanismu křidélek, zvětšenou plochu křidélek, výškovky a směrovky. Říka že dá krk na to že to bude lítat dobře.. Prý chodí domů až když se mu chce a o baterky se nestará. Model chytá skvěle termiku. Myslím že to pro mě bude "krok dopředu" :D Ještě je stříknutý na žluto červenou takže je ve vzduchu dobře čitelný. Serva moror i regl jsou původní - nikdy s nimi nebyl problém. Možná časem vyměním. Tak mi držte palce ať to dobře dopadne :)
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
robotmz

#20 Příspěvek od robotmz »

hlavne to nafoť a nakameruj ako to lieta...
Na mojom mi pôjde kolega meniť servá, lebo tie čínske už akosi nestačia, aj regulátor. Lieta to ale parádne, aj to dobre plachtí...
Borek
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Borek »

Klubas píše:Vy mi dáváte, už jsem byl připraven na koupi.. :D Ale díky za názory.
Od dalšího letadla očekávám klidné polítáníčko, ale aby trochu chytalo termiku a nepadalo k zemi jako Beta bez motoru (opravdu plachtí dost málo)

Málo? Minutu stoupám do 100-200 m, pak 3-4 minuty kroužím bez motoru. IMO docela dobré na 1,4 m rozpětí. Každopádně, zvažoval jsi Phoenix 2000? Má to "kompozitový" trup a EPP křídla a co jsem viděl, tak to lítá moc pěkně.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
robotmz

#22 Příspěvek od robotmz »

ja s WH /čo je podobné ako beta/ robím rekordy v plachtení aj výškové, lieta to veľmi dobre aj v termike a ASW jednak do takej výšky nedostaneš lebo ho neuvidíš a plachtí trochu menej ako WH, resp. beta.
S ASW je lietanie úplne o inom ako s WH, resp. s Betou.
PEO
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od PEO »

Borek píše:
Klubas píše:Vy mi dáváte, už jsem byl připraven na koupi.. :D Ale díky za názory.
Od dalšího letadla očekávám klidné polítáníčko, ale aby trochu chytalo termiku a nepadalo k zemi jako Beta bez motoru (opravdu plachtí dost málo)

Málo? Minutu stoupám do 100-200 m, pak 3-4 minuty kroužím bez motoru. IMO docela dobré na 1,4 m rozpětí. Každopádně, zvažoval jsi Phoenix 2000? Má to "kompozitový" trup a EPP křídla a co jsem viděl, tak to lítá moc pěkně.

Ty 3-4 minuty taky nejsou zázrak(na rozpětí 1400mm) , ale to je dáno tím,že Beta není čistokrevný větroň,má boubelaté tvary,motor nahoře :wink:
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Klubas »

PEO píše:
Borek píše:

Ty 3-4 minuty taky nejsou zázrak(na rozpětí 1400mm) , ale to je dáno tím,že Beta není čistokrevný větroň,má boubelaté tvary,motor nahoře :wink:

Ano, mně to taky příde docela málo.. Doufám že to ASW vydrží ve vzduchu podstatně déle! :D
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
PEO
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od PEO »

Ve vzduchu vydrží déle stopro,na to dám krk,vždyť ho mám doma :lol:
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Klubas »

Tak kluci, jestli to ještě někoho zajímá, tady je shrnutí celé "akce".
Jel jsem pro něj někdy na konci května do Pardubic, už s koupenou lipolkou. Pán byl starší, docela milej chlapík. Přepájel mi regl a aku na moje konektory (XT60) a šli jsme zkoušet. Zjistil jsem, že mi prodali podvybitou baterku. (1. signál nekupuj to letadlo!) tak jsme se ji pokusili nabít, ale rychle se vybila - prostě na vyhoz. Vzali jsme jeho aku, já si tam hodil svůj přijímač a tady nastal 2.problém. Měl (nechápu proč a jak se mu to povedlo) opačný konektory na servech prostě samečka místo samice. Svůj Y kabel jsem nechal doma a myslel jsem si že to tak prostě má být a že takhle ty konektory jsou. Myslel jsem si že přijedu domů, hodím tam ten svůj Y kabel a bude to chodit. Vyzkoušel jsem akorát směrovku a výškovku. Tak jsem ho koupil. (2000kč) S tím že doma vyreklamuji tu baterku. Na začátku prázdnin mi ji vyměnili za novou a já se těšil na zálet. Až teď jsem ale zjistil jak to je s těmi servy na křidýlkách. Myslel jsem že bude stačit nějáká normální redukce která se běžně prodává, ale nikdo takovou neznal.. Podle doporučení ostatních modelářů jsem koupil nová serva (E-MAX u pecky 150,-/kus) a chtěl jsem je vymněnit. Už ani nevím proč mi to doma nešlo, neumněl jsem to a neměl jsem ani blbou tavnou pistoli kterou bych tam ty nový serva přilepil. Milan Nes mi nabídnul pomoc s přecvakáním balančáků u nové aku (do té doby jsem ani nevěděl že můžou být různé druhy) a řekl mi že se podívá i na to ASW, že s ním dříve začínal. Pomohl mi dát serva do křídel a až potom (jaké štěstí!) jsme zjistili, že v úžasném mechanismu bývalého majitele je vůle tak velká jako je výchylka serva.. Krásně jsme si zanadávali viď Milane :D Tak mi řekl ať dám serva přímo ke křidélkům, ať tam není žádná vůle.. Chvilku jsem s tím doma bojoval a nakonec se mi to podařilo :) Byl jsem připraven na zálet a už jsem si plánoval jaká to bude krása. Velice vtipně jsem pomocí izolepy přidělal ASW v krabici na skůtr (je mi 15, díky bohu aspoň za ten skůtr :D) A jelo se na letiště. Tam jsem zkontroloval těžiště, správnou výchylku kormidel a křidélek a šlo se na to. Byl jsem dost nervózní ale nakonec jsem to hodil. Stoupal fakt prudce, musel jsem mít dost potlačenou výškovku. Když jsem ale vypnul motor musel jsem pořád přitahovat, protože letadlo šlo neuvěřitelně hodně dolů. Tak jsem chvilku lítal, nahoru dolů a za chvilku mi upadla matička která držela vrtuli a vrt. kužel na motoru. Na letišti jsem další matičku neměl tak jsem musel domů. Tohle se bohužel opakovalo po několit letů, tak jsem sundal vrtulový kužel a matičku zalil lepidlem, od té doby to drželo. Letadlo se ale ve vzduchu opravdu neumělo chovat, hodně rychle opadávalo, padalo po křídle atd, atd.. No vážně jsem si to představoval jinak. Po asi 15 letech kdy někdy byly podmínky vážně termické (i Beta vydržela v luftu pěkně dlouho) a ASW pořád nic jsem se nechal překecat (NunasJiri) a hodil ho na modelbazar i s dalšíma dvěma baterkami které jsem "výhodně" koupil.. Možná to bylo i mýma letovejma schopnostma, ale spíše si myslím že to letadlo prostě nelítá.. :D Joo kluci měli jste pravdu, kéž bych vzal třeba toho Groupnera nebo Radiana Pro. Tak a jdeme spočítat kolik jsem prodělal. Letadlo 2000, 3 baterky 1000, serva a ostatní serepetičky 600. Do světa to celé šlo za 1500. Takže mě celá ta sranda stála 2100. Za to mohl být základ pro nové éro. Potkal jsem díky němu dost nových lidí, a myslím že jsem v modelařině dospěl.. Už nikdy nevezmu letadlo bez letové ukázky, a pokud človéka nebudu dobře znát tak radši budu kupovat jen nové éra. No tak to je všechno, musel jsem se někam vypsat :D Teď jsem koupil Zero na combat a s ním jsem naprosto spokojen, oproti Asw je to nejzlatější andílek :D Tak zase někdy ahoj, až mi budete rozmlouvat můj skvělý nápad :D Letu zdar!
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“