Poradte prosim nezkusenemu s vrtulnikem.

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#106 Příspěvek od Standapass »

Maxipes píše:
Nebo lze hledat pres google, staci napsat klicove slovo a za to dopsat "site:www.rcmania.cz" napr: "autorotace site:www.rcmania.cz"

To je dobrý . No to se mohlo nováčkovi napsat hned a nemuselo se zde okolo řešit x stránek. Hold není to zde až tak dokonalé. Na jiných stránkách zadáš klíčové slovo, a najde to klíčová slova. Zde to je jinak. Ale dík. Možná už nebudu tápat při hledání. Závěr: Stačí dobře poradit. Dííííík Standa
HTC evo3d
tox232
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od tox232 »

Zdravím

Můj šéf mne poprosil abych mu doporučil nějaký vrťas.Já bohužel létám letadla a nenechal si to vymluvit.
Chce aby to mělo gyro.
Můžete mi prosím doporučit něco na venkovní létaní za barakem má hřiště.
A asi bych mu doporučil simulátor.Jaký?
Může to bejt z HC nebo z jiných obchodů.
Vlákno sem pročítal ale ten doporučuje toto ten toto.

Jen mne nasměrujte.
Děkuji

Za pomoc přidám jednu veselou příhodu z loňského roku:

Jeden můj známý si řekl že chce vrtulník.V životě neřídil ani auto na vysílačku a koupil si nějakej vrtulník okolo pěti tisíc.
Když jel domu míjel posekané pole nenapadlo ho nic lepšího že si zalétá protože prodavač mu řekl že baterie je nabitá.
Zastavil (kdo zná Chomutovskou Bandu) u vodní nádrže a přes silnici bylo to pole tam vrťas zapojil přidal plyn vrťas prý vylétl do výšky okamžiě páčkoval přelítl silnici a dopadl asi padesát metrů od břehu do vody.
Helikoptéru nikdy nenašel.
http://tox232.webnode.cz
dagx
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od dagx »

Tu historku si měl povědět tvému šéfovi.Pokud na to má tak je to celkem jedno jak drahej vrtulník pošle do řeky.Nejdřív by se měl rozhodnout do jaké kategorie vrtulníků by chtěl jít,to znamená že nejlepší rada pro něj bude aby si to tady trochu pročetl.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
zablabla

#109 Příspěvek od zablabla »

tox232 píše:Zdravím

Můj šéf mne poprosil abych mu doporučil nějaký vrťas.Já bohužel létám letadla a nenechal si to vymluvit.
Chce aby to mělo gyro.
.

Ježísmariá, to Ti nezávidím. Asi bych se ho nejprve zeptal, kolik tisícovek je ochoten v tento okamžik vyhodit do popelnice.

ale vážně.
asi bych to řešil step by step
Než mu hned doporučovat jakýkoli konkretní vrťas ( protože až to rozbije, může to být taky tak, že jsi mu špatně poradil), bych se asi snažil sehnat někoho, kdo má Phoenixe, ať si to nejprve osahá na simu. Až si ověří že na to má dostatek trpělivosti a času, a že by ho to mohlo bavit tak, si nakonec stejně vybere sám na co se bude cítit.
Jinak ten simulátor stojí cca 3000, dále je potřeba kompaktibilní vysílač.- Když si něco chce nermomocí koupit, ať začne tímhle. To bych já tak viděl jako minimalizaci maléru.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Samolepka

#110 Příspěvek od Samolepka »

Zdravím na foru,
je mi 47 a helinám se věnuji dva roky. Moje zkušenosti jsou takové: První helina SPIRIT fun od Robeho - špatně, drahé díly a dlouhá doba dodání, po dvou měsících poskakování šla do skříně, druhá volba ale podstatně dražší Mini titan a vysílač Spektrum DX6i - správná volba, relativně levné díly a téměř okamžitě. Každý začátečník sem tam vorá brázdu. Pak následoval trenl Phoenix a večery na trenlu, víkendy na louce. Je to hold vše o snaze. Poskakoval jsem s křížem půl roku a dnes již lítám po obloze a musím uznat že je to super zážitek a že to vše stálo za tu námahu. Nic není zadarmo. :D
Jelikož jsem samouk, veliký přínos pro každého začátečníka mají právě RC fora a příspěvky na nich i když někdy všelijaké.
Mini titan 325, T rex 600 N, JR DSX9, Phoenix RC
Alios

#111 Příspěvek od Alios »

Dobrý večer, chtěl bych se zeptat zkušených na pár věcí ohledně vrtulníků, tak využiji tohle téma, ať nedělám nepořádek.

Hned na začátek poravdě uvedu, že s RC modely nějaké zkušenosti mám, ale spíše s auty, s letadly moc ne a vrtulníky vůbec.

Na simulátoru jsem již trochu létal jak s letadly, tak i vrtulníkem.

Nyní bych si chtěl udělat radost a zkusit nějaký vrtulníček. Nemá to být nic extra drahého a složitého, ale když bude potřeba, tak peníze přidám. Hlavně abych z toho měl radost a me smutek.

Již delší dobu studuji problematiku vrtulníků, ale stále jsem nenalezl vhodnou variantu.

Pokud Vás to nenaštve, tak jsem se zabýval tímto výběrem:

Blade MCX2
Blade 120 SR
Blade MSR Micro
Easycopter V 4.5

Vrtulník by měl být určen jak na doma, tak i trochu ven. Procházel jsem i nabídku nahradních dílů, ale moc moudrý nejsem.
Myslíte, že můžete doporučit nějaký hodný vrtulník i z jednorotorové sekce?

Osobně si myslím, že pokud bych trénoval a v mém okolí se nacházejí i zkušení piloti, tak bych mohl i ten jednodušší jednorotor.

Děkuji moc předem.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od František Koudelka »

Tak me osobne delala radost blade msr...nerozbitny strojecek....blade 120je to same jen vetsi......vybiral bych z neceho takoveho...ale jsou tu zkusenejsi nez ja tak treba poradi jinak....s timhle se da jak venku tak doma akorat ta 12SR uz je na doma dost velka...to chce velkou mistnost
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Alios

#113 Příspěvek od Alios »

Ok, díky moc, ještě počkám na další odpovědi, snad nějaké budou :oops: .
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od Gattor »

razeno dle toho, jak bych koupil ja:

Blade MSR Micro - super, odolne, lita jak venku, tak v mistnosti
Blade 120 SR - stejne jako mSR, ale v mistnosti uz zacina byt problem, takze na ven (vetsi skody)
Easycopter V 4.5 - levnejsi mSR, horsi mechanika - vlastnosti, ale ne o moc
Blade MCX2 - dvourotor, jakykoli, prestane bavit behem nekolika mesicu, ale letat (jako zacatecnik) s nim budes nejlepe

kdybych se nemel drzet tveho seznamu a jen MALINKO se odklonil, pak prvni misto by urcite patrilo Blade mCPx. je to nejlepe letajici mikro vrtulnik. temer shodne chovani s velkejma, opravdovejma. pouze je potreba pred zakoupenim trenovat na simulatoru. tyden, dva. ale neni podminkou.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Alios

#115 Příspěvek od Alios »

No ještě popřemýšlím a bude tedy ještě trénovat, ale to Mcp X- ko je už bezpádlo, tudíž bude trochu horší na ovládání než modely s pádly, nebo ne?

Jinak ještě k těm dvourotorům, ten létá pouze nahoru-dolů, popředu a dozadu + rotace kolem osy?

Jenorotor to samé, akorát ještě náklony navíc?

Není někdy stránka s rozepsanými mody ovládání vrtulníků? To by mi dost pomohlo,našel jsem jen letadla. Nebo je to liší jen v ovládání plynu?

Díky moc.
Alios

#116 Příspěvek od Alios »

Ještě jsem našel odkaz na E-sky Big lama, koaxiální čtyřkanál. Co na něj říkáte, jsou i jiné alternativy tohoto hybridního uspořádání? Díky.
corona

#117 Příspěvek od corona »

Alios píše:Jinak ještě k těm dvourotorům, ten létá pouze nahoru-dolů, popředu a dozadu + rotace kolem osy?

Jenorotor to samé, akorát ještě náklony navíc?

Ještě jsem našel odkaz na <a> E-SKY</a> Big lama, koaxiální čtyřkanál. Co na něj říkáte, jsou i jiné alternativy tohoto hybridního uspořádání? Díky.

Dvourotor koax může i do boku, pokud jde o čtyřkanál.
Jednorotor čtyřkanál totéž.

Big Lama je hračka na poletování po obloze za vánku cca do 2 m/s, s lehkými úpravami třeba takto:
http://www.youtube.com/watch?v=FKvvBzslFyU

Pokud chceš časem jít do plnokrevníka T-Rex 450 apod., lepší jiná cesta.
Alios

#118 Příspěvek od Alios »

Lepší cesta, tak přes toho easystara V4.5 či Blade msR?
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od darth.hokro »

Já vlastním Colibri 4,5, jsem relativně spokojenej. Za bezvětří se sním dá venku krásně poletovat. Dnes bych ale asi volil radši T-rex 100 od Alignu, věřím že kvalita bude uplně někde jinde :)
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Tsisters

#120 Příspěvek od Tsisters »

Ahoj, já jsem taky dlouho hledal a přemýšlel do jakého vrtulníku jí a teď už mám pouze poslední dilema a to buď do : Blade 400 a nebo do Blade 450, ale spíše to vidím na tu 450-ku
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“