Jakou RC KAMERU??
Jakou RC KAMERU??
Ahoj všichni, prosím o pomoc s výběrem kamery k zavěšení na easy glidera nebo jiného větroně. Na netu jich moc není, fly came one a pak snad další 3. Jde mi o dobrý záznam,aby se na to dalo dívat. Prosím poraďte díky moc.
Re: Jakou RC KAMERU??
pepet6 píše:Ahoj všichni, prosím o pomoc s výběrem kamery k zavěšení na easy glidera nebo jiného větroně. Na netu jich moc není, fly came one a pak snad další 3. Jde mi o dobrý záznam,aby se na to dalo dívat. Prosím poraďte díky moc.
Záleží co od toho chceš čekat, nejlepší je asi GoPro ale to něco stojí. Pokud by stačil takovýhle obraz: http://www.youtube.com/watch?v=SA8Ftwbo8qw tak je to z téhle kamerky: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=13983
pepet6 píše:Ahoj všichni, prosím o pomoc s výběrem kamery k zavěšení na easy glidera nebo jiného větroně. Na netu jich moc není, fly came one a pak snad další 3. Jde mi o dobrý záznam,aby se na to dalo dívat. Prosím poraďte díky moc.
Běž do nejbližší "elektry" a podívej se jaké mají kamery s nahráváním na kartu. Kolem 3 tisíc je už celkem slušný výběr HD kamer, mají sice jen CMOS čipy ale obraz je i tak slušný.
Kolem 2-3 tisíc seženeš i celkem dost foťáků co zvládnou HD video, oproti kameře mají někdy trošku lepší optiku a CCD čip, jsou ale těžší a díky optice náchylnější k poškození. Navíc také né vždy dokážou v průběhu natáčení měnit expozici a přeostřovat.
Osobně jsem si do letadla vybral malou SD kameru od Samsungu a jsem spokojen.
Ahoj díky moc, Contour je paráda, ale nemůžu tolik investovat, kamera co doporučil Salaman je super, levná a fakt hezké video, díky moc, taky si ji objednám.
pepet6 píše:Ahoj díky moc, Contour je paráda, ale nemůžu tolik investovat, kamera co doporučil Salaman je super, levná a fakt hezké video, díky moc, taky si ji objednám.
Jenom aby až ti přijde už nebylo po létě. Momentálně je na HC vyprodaná, k tomu si přičti nějaký ten měsíc než to vyřídí na celnici
Kovboj píše:pepet6 píše:Ahoj díky moc, Contour je paráda, ale nemůžu tolik investovat, kamera co doporučil Salaman je super, levná a fakt hezké video, díky moc, taky si ji objednám.
Jenom aby až ti přijde už nebylo po létě. Momentálně je na HC vyprodaná, k tomu si přičti nějaký ten měsíc než to vyřídí na celnici
Kdyby si objednal jenom tu kameru, tak je to pod 22 eur, takže by to mělo projít celnicí relativně rychle. To že není skladem už problém je. Dále je do ní potřeba SD karta se zápisovou rychlostí min. 6MB/s (class 6) jinak se video seká, ale tu bych koupil u nás někde v elektru. Nebo můžeš kouknout jestli jí nenabízí někdo na modelbazaru či jinde.
- Homer.Simpson
StanleyP píše:Neviem asi som to počítal nesprávne. Ale 1,17GB(1170MB) záznam trval 19,24min(1164sek) . 1170MB/1164sek.= 1,005....
Alebo sa to počíta nejako inak?
Logicky by se to takhle mohlo počítat, ale v reálu je to k ničemu jelikož video se na kartu neukládá plynule stejnou rychlostí, ale nárazově (přerušovaně), takže je k tomu potřeba asi 6x větší rychlost, než se tímto způsobem vypočítá. A 1,17GB je 1198MB to jenom tak pro podrobnost (1,17*1024).
Naposledy upravil(a) Salaman dne čtv 26.05.2011 11:11, celkem upraveno 1 x.
-
strycArtus
- Kontaktovat uživatele:
Salaman píše:Kdyby si objednal jenom tu kameru, tak je to pod 22 eur, takže by to mělo projít celnicí relativně rychle.
A na to jsi přišel jak? Sice máš teoreticky pravdu, ale jak to je ve skutečnosti si přečti zde http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=36818
ContourHD nahrává ve FullHD podle nastavení okolo 16Mbit/s a klidně stačí karta class 2. Fakt je že u těch jednodušších kamer karty s class 2 většinou nestíhají - buď je to způsobem zápisu, nebo používá slabší kompresi a pere tam data skoro nekomprimovaně.. to jsem netestoval. Tady je fak lepší si připlatit.