Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

#916 Příspěvek od Drondys »

koulinek píše:Nemyslel jsem při nevyzvednutí, spíš v situaci že jim nabude stačit ani těch 96 / balík ale budou požadovat i to skladné aby to vydali, už jen z principu že na to mají nárok.

Ať jen klidně požadují, tím víc na ně budou lidi nasraní a budou zásilky víc odmítat a tím víc se to České poště nevyplatí a jen si přidělá práci s větším počtem odmítnutých zásilek, které bude na vlastní náklady vracet zpět. Když to takhle půjde dál tak může přijít i na to, že vedení pošty bude chodit kanálama a bez ochranky nikde nevytáhnou ani paty. :wink:
Kovboj

#917 Příspěvek od Kovboj »

Drondys píše:...může přijít i na to, že vedení pošty bude chodit kanálama a bez ochranky nikde nevytáhnou ani paty. :wink:

Pošta má jednu zajímavou vlastnost - je vlastně anonymní a neviditelná. Nebo mi snad můžeš jmenovat někoho z "vysokého managementu" pošty který by musel chodit kanály? :?

Navíc pošta se bude vymlouvat na ministerstvo, ministerstvo na nařízení z EU, EU řekne že nic takového nepožaduje a vrátí to na ministerstvo, které po roce prohlásí že vytvoří komisi na vyšetření situace. Komise půjde za poštou, ta mu řekne že je to nařízení z ministerstva, tam jim řeknou že jde o EU a tak dál a tak dál. A pak prostě nezávisle na té tuně papíru která na to bude potřeba po nějakém čase vznikne nová směrnice o tom jak zahraniční zásilky vyřizovat.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#918 Příspěvek od koulinek »

Jo tak takhle nějak to chodí, a největší poštovní magič je přece ten doktor Cimrman Jaryn.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Drondys

#919 Příspěvek od Drondys »

Kovboj píše:Pošta má jednu zajímavou vlastnost - je vlastně anonymní a neviditelná. Nebo mi snad můžeš jmenovat někoho z "vysokého managementu" pošty který by musel chodit kanály? :?

Opak je pravdou. Vysoké vedení České pošty vůbec není anonymní. Pro začátek stačí mrknout na viz tento odkaz a jako bonus jsou zde i informace o nejvyšších viz tento odkaz a dozorčí rada České pošty viz tento odkaz

Předchozí generální ředitelka České pošty Ing. Marcela Hrdá (bydliště: Za Štěpnicí 277, 25203 Řitka), je již odvolaná a výběrové řízení na nového generálního ředitele zatím ještě nebylo uzavřeno, ale až bude, pak to bude veřejná záležitost.

Současný generální ředitel Ing. Petr Zatloukal (bydliště: 9. května 480, 79803 Plumlov) dočasně pověřen řízením České pošty, bude vyměněn po ukončení výběrového řízení na nového generálního ředitele.

Kovboj píše:Navíc pošta se bude vymlouvat na ministerstvo, ministerstvo na nařízení z EU, EU řekne že nic takového nepožaduje a vrátí to na ministerstvo, které po roce prohlásí že vytvoří komisi na vyšetření situace. Komise půjde za poštou, ta mu řekne že je to nařízení z ministerstva, tam jim řeknou že jde o EU a tak dál a tak dál. A pak prostě nezávisle na té tuně papíru která na to bude potřeba po nějakém čase vznikne nová směrnice o tom jak zahraniční zásilky vyřizovat.

Vymlouvat se mohou jak chtějí, ale k tomu, aby někdo pořádně nasraný dal do čenichu někomu z vysokého vedení České pošty není potřeba žádných vyjádření EU ani ministerstva. Čím víc lidí proti sobě Česká pošta popudí, a tímto postupem se to rozhodně děje, tím víc to bude pravděpodobnější. :wink:

Vzhledem k tomu, že v dalších zemích EU (viz Slovensko nebo Německo) tyto poplatky nejsou zavedeny není až takový problém si dát dohromady "odkud vítr vane" navíc i díky tomu, že Česká pošta je samostatný podnikatelský subjekt, který si poplatky spojené s celním odbavováním včetně onoho zlodějského poplatku 96 Kč stanoví nezávisle na ministerstvu a tudíž vše jednoznačně ukazuje na vedení České pošty.
Naposledy upravil(a) Drondys dne úte 24.05.2011 20:09, celkem upraveno 1 x.
aref

#920 Příspěvek od aref »

Kovboj píše:
aref píše:Sám vedoucí pošty, kterej nechce mít pod. problémy může díky tomu sám do budoucna iniciovat konec týhle zlodějny nebo nařídit svým zaměstnancům aby pod. zásilky do budoucna tímhle poplatkem nezatěžovali..

Pošta je především ÚŘAD kde kraluje NAŘÍZENÍ. Nějaký vedoucí s tím neudělá nic, nemá žádnou pravomoc. Jen bude ještě víc naštvaný na všechny kolem. A bude sice naštvaný na své nadřízené, ale s tím nic neudělá. Tak si to vyleje na podřízené - se kterými musíš jednat ty. Takže ve výsledku budou všichni na poště ještě naštvanější než teď ale přitom se reálně nezmění nic.

No tak podle týhle tvý logiky by asi bylo nejlepší nedělat nic, smí;řit se s tím a dál poslušně platit, platit a platit..
Já spoléhám na to, že vedoucí tyhle pošty určitý pravomoci nebo aspoň slovo mít musí - tahle celní pošta je totiž jenom jedna.

Jinak je poznat, že i tamní poštovní úředníci a zaměstnanci považujou tenhle poplatek (v mým případě) za zcela absurdní a nesmyslnej, byť se mi to bojej říct nahlas.. jak mi bylo řečeno "kdybych vám řekl co si o tom myslím, tak byste to proti mě mohl zneužít"
aref

#921 Příspěvek od aref »

Jinak dneska jsem tam byl (a vystupoval jsem dost zostra) a zítra tam jdu znovu - mám to domluvený na určitou hodinu.
Nevím kdo to tady všechno může číst, takže podrobnosti o dnešku a zítřku dodám následovně..
Drondys

#922 Příspěvek od Drondys »

Pro aref:
Nějaký lokální vedoucí na poště s tím opravdu nic nenadělá, ale takový generální ředitel to už je jiný kafe. :wink:
aref

#923 Příspěvek od aref »

Drondys píše:Pro aref:
Nějaký lokální vedoucí na poště s tím opravdu moc nenadělá, ale takový generální ředitel to už je jiný kafe. :wink:

Možná máš pravdu - já fakt nevím jaká hierarchie a pravomoce u ČP panujou, kdo je schopnej s tím něco udělat a kdo ne.. do toho prostě nevidím. Každopádně i vedoucí tý pošty podle mě může podat nějakej podnět aby se určitý věci změnily. Možná je v tom ten vedoucí opravdu nevinně.. ale já snad kruci ne??
Klidně půjdu i ze generálním ředitelem a pošlu ho do pr.. s tím nemám problém, ale pochybuju že by mě k němu pustili... spíš budu jednat zase jen s nějakým úředníčkem ze stížnostního, kterej je v celý týhle zlodějně taky nevinně..

Já prostě v týhle chvíli nemám díky času jinou možnost.. pokud budu čekat měsíc na nějaký vyjádření, tak moje zásilky už budou dávno returnovaný zpátky v Guernsey..
Kovboj

#924 Příspěvek od Kovboj »

Drondys píše:
Kovboj píše:Pošta má jednu zajímavou vlastnost - je vlastně anonymní a neviditelná. Nebo mi snad můžeš jmenovat někoho z "vysokého managementu" pošty který by musel chodit kanály? :?

Opak je pravdou. Vysoké vedení České pošty vůbec není anonymní.

Asi jsme si nerozumněli. Já nemyslel že nejde zjistit šéfa pošty, to samozřejmě není problém. Jde mi o to, že ty lidi nechodí do televize, nejsou s nima rozhovory v novinách. Člověk prostě vůbec netuší jak ty lidi vypadají a i pokud bys na něj narazil na ulici tak tě nenapadne že "tenhle za to může". Takže kanálama chodit nemusí...
Drondys

#925 Příspěvek od Drondys »

aref píše:
Nějaký lokální vedoucí na poště s tím opravdu moc nenadělá, ale takový generální ředitel to už je jiný kafe. :wink:

Možná máš pravdu - já fakt nevím jaká hierarchie a pravomoce u ČP panujou, kdo je schopnej s tím něco udělat a kdo ne.. do toho prostě nevidím. Každopádně i vedoucí tý pošty podle mě může podat nějakej podnět aby se určitý věci změnily. Možná je v tom ten vedoucí opravdu nevinně.. ale já snad kruci ne??

Klidně půjdu i ze generálním ředitelem a pošlu ho do pr.. s tím nemám problém, ale pochybuju že by mě k němu pustili... spíš budu jednat zase jen s nějakým úředníčkem ze stížnostního, kterej je v celý týhle zlodějně taky nevinně..

Já prostě v týhle chvíli nemám díky času jinou možnost.. pokud budu čekat měsíc na nějaký vyjádření, tak moje zásilky už budou dávno returnovaný zpátky v Guernsey..

Vedoucí lokální pošty s tím aktuálně ve tvém případě nejspíš vůbec nic nenadělá. Pokud se vůbec odhodlá k nějakému podnětu směrem nahoru tak než se to vyřídí tak to bude na hódně dlouho a nejspíš ten jeho podnět stejně skončí u někoho vyššího kdo jen konstatuje, že podnět je to sice pěkný, ale o tomhle holt rozhodujou vyšší páni a tím to hasne.

Pokud se dostaneš ke generálnímu, ať už jakýmkoli způsobem (zatím doručuji pokud možno bez násilí) a podaří se ti ho přesvědčit o oprávněnosti tvých námitek tak ten může tvůj konkrétní případ nechat vyřešit promptně ke tvé spokojenosti i když se tím hned nezmění aktuální stav interních předpisů České pošty a současně tak může vzniknout i popud z nejvyššího vedení k pozdější úpravě interních předpisů.
aref

#926 Příspěvek od aref »

Drondys píše:
aref píše:

Vedoucí lokální pošty s tím aktuálně ve tvém případě nejspíš vůbec nic nenadělá. Pokud se vůbec odhodlá k nějakému podnětu směrem nahoru tak než se to vyřídí tak to bude na hódně dlouho a nejspíš ten jeho podnět stejně skončí u někoho vyššího kdo jen konstatuje, že podnět je to sice pěkný, ale o tomhle holt rozhodujou vyšší páni a tím to hasne.

Pokud se dostaneš ke generálnímu, ať už jakýmkoli způsobem (zatím doručuji pokud možno bez násilí) a podaří se ti ho přesvědčit o oprávněnosti tvých námitek tak ten může tvůj konkrétní případ nechat vyřešit promptně ke tvé spokojenosti i když se tím hned nezmění aktuální stav interních předpisů České pošty a současně tak může vzniknout i popud z nejvyššího vedení k pozdější úpravě interních předpisů.

Ale tohle přece není vedoucí jen tak nějaký lokální pošty z nějaký "horní dolní" kterejch jsou v ČR tisíce. Šámal je vedoucí pošty (jediný v ČR) která má jako jediná za úkol odbavování zásilek pro celou ČR. Tudíž určitý slovo mít musí - všichni hlavouni z ČP s ním musej jednat. Chápeš ten rozdíl mezi vedoucím pošty z nějaký Dlouhý Lhoty a vyclívací pošty pro celou ČR?
Drondys

#927 Příspěvek od Drondys »

Kovboj píše:Asi jsme si nerozumněli. Já nemyslel že nejde zjistit šéfa pošty, to samozřejmě není problém. Jde mi o to, že ty lidi nechodí do televize, nejsou s nima rozhovory v novinách. Člověk prostě vůbec netuší jak ty lidi vypadají a i pokud bys na něj narazil na ulici tak tě nenapadne že "tenhle za to může". Takže kanálama chodit nemusí...

Všichni do televize určitě nechodí a ani v tisku s nimi nebývají články, ale s některými ano a dokonce i s jejich fotkama. Konkrétně generální ředitel to je veřejně exponovaná osoba jen kupříkladu viz tento odkaz na tiskový rozhovor i s fotografii bývalé ředitelky ing. Marcely Hrdé ještě z doby před odvoláním. Další článek i s fotkou předsedy dozorčí rady české pošty Jiřího Macešky viz tento odkaz a najdou se jistě i další a pokud bude Česká pošta pokračovat v této pozici extra vyděrače tak bude článků a různých rozhovorů s hlavounama Česká pošty v médiích přibývat a pak už si mohou ty kanály k chození rovnou začít pronajímat. :wink:
Naposledy upravil(a) Drondys dne úte 24.05.2011 23:06, celkem upraveno 1 x.
Drondys

#928 Příspěvek od Drondys »

aref píše:Ale tohle přece není vedoucí jen tak nějaký lokální pošty z nějaký "horní dolní" kterejch jsou v ČR tisíce. Šámal je vedoucí pošty (jediný v ČR) která má jako jediná za úkol odbavování zásilek pro celou ČR. Tudíž určitý slovo mít musí - všichni hlavouni z ČP s ním musej jednat. Chápeš ten rozdíl mezi vedoucím pošty z nějaký Dlouhý Lhoty a vyclívací pošty pro celou ČR?

Z pohledu vyššího managementu, který o těchto věcech skutečně rozhoduje je to jen obyčejný vedoucí, se kterým nejspíš ani nejvyšší vedení přímo nejedná na to mají nižší hlavouny jako je ředitel regionu atd.. Jak už tady psal Kovboj vedoucí pošty byť je to jediná proclívací pošta v ČR prostě dostane z hora nařízení ohledně celního odbavování a je na něm, aby zajistil jeho technickou aplikaci do praxe. Pokud má nějaké slovo pak jedině ohledně připomínek technického charakteru, vybavení pošty atd., ale ohledně principiálních věcí jestli konkrétní poplatek vůbec aplikovat nebo jej zrušit apod. v tomto ohledu bude jen "pátým kolem u vozu" a prakticky nic podstatného nezmůže, ale když myslíš, že ano tak to klidně zkus u něj a dej vědět jak jsi dopadl.
aref

#929 Příspěvek od aref »

Drondys píše:
Z pohledu vyššího managementu, který o těchto věcech skutečně rozhoduje je to jen obyčejný vedoucí, se kterým nejspíš ani nejvyšší vedení, které o těchto věcech rozhoduje přímo ani nejedná na to mají nižší hlavouny jako je ředitel regionu atd.. Jak už tady psal Kovboj vedoucí pošty byť je to jediná proclívací pošta v ČR prostě dostane z hora nařízení ohledně celního odbavování a je na něm, aby zajistil jeho technickou aplikaci do praxe. Pokud má nějaké slovo pak jedině ohledně připomínek technického charakteru, vybavení pošty atd., ale ohledně principiálních věcí jestli konkrétní poplatek vůbec aplikovat nebo jej zrušit apod. v tomto ohledu bude jen "pátým kolem u vozu" a prakticky nic podstatného nezmůže, ale když myslíš, že ano tak to klidně zkus u něj a dej vědět jak jsi dopadl.

Já si myslím že bejt ve funkci vedoucího jediný vyclívací pošty pro celou ČR (zcela speciální pracoviště) znamená už z podstaty věci že nejde o zcela běžnýho vedoucího. Ty poštovní předpisy ohledně clení apod jsou vydávaný pouze pro něho a jeho poštu, přičemž ostatní pošty o nich nemaj ani šajn. Na týhle poště se neplatěj složenky za nájem a neposílaj dopisy jako všude jinde. Nějak nechápu proč by měl získávat informace nějak zprostředkovaně když jsou všechny ty nařízení vydávány jen pro něj. Já si myslím že spoustu věcí konzultuje osobně přímo s vedením..
Jinak že on sám by měl přímo nějakou moc ze dne na den něco změnit si samozřejmě nemyslím. Určitě musí dělat to, co dostane nařízeno seshora.. Na druhou stranu nějaký slovo mít musí (jak velký netuším) když tuhle poštu řídí. Pokud se vyskytnou nějaký problémy např. s provozem, pokud se mu na hlavu sype spousta stížnosti apod., tak jistě může navrhnout nebo doporučit nějaký změny. On je v první linii, on ví jak to tam chodí v praxi a co by bylo lepší dělat případně jinak.. Vedení sedící někde na ředitelství v kanclu ví houby, a když potřebujou nějakou informaci, tak jistě mluvěj přímo s ním..
Naposledy upravil(a) aref dne stř 25.05.2011 9:26, celkem upraveno 2 x.
Drondys

#930 Příspěvek od Drondys »

aref píše:Sorry, ale bejt bejt ve funkci (mj. super placený) vedoucího jediný vyclívací pošty pro celou ČR automaticky vyžaduje tikání si s gen. ředitelem kterej mj. sídlí nedaleko. Tohle je mi ajko pražákovi zcela jasný...

Nebudu ti brát iluze o jeho možnostech. Když myslíš tak to u něj prubni. :lol: :lol: :lol:
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“