Nabíjení li-pol

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#91 Příspěvek od JMalik »

LV píše:
JMalik píše:
Nad tím bych ještě popřemýšlel.
Všichni výrobci dodávají lipol nabité na cca 3,8V/čl. Mohli by to vysvětlit tím, že ušetří za el. energii spotřebovanou pro plné nabití.
Ale mají 1kWh po přepočtu za cca 2 Kč.
Tím to nebude :wink:

Všetky LiPolky (ktoré boli v dobrom stave) čo mi prešli rukami jak Hyperiony, tak Himodel mali napätie 3,82-3,85V čo zodpovedá plus minus autobus tým 60%

OK.
Nevím proč jsem si vsugeroval, že někde zpátky píšeš, že je to dobré i dlouhodobě skladovat nabité.
Omlouvám se :oops:
LV
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od LV »

JMalik píše:
OK.
Nevím proč jsem si vsugeroval, že někde zpátky píšeš, že je to dobré i dlouhodobě skladovat nabité.
Omlouvám se :oops:

Netvrdím že je to dobré, ale tvrdím, že zdravým článkom je to v podstate šumafuk či sú nabité na 50,60-100% a či sú skladované pri teplote -20 až +30°C
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od František Koudelka »

Tak ja dnes letal asi po tydnu a pul a baterie sem mel doma celou dobu plne nabite a pred letem jsem nedobijel...v pohode jsem letal stejny cas jako kdyz nabiju treba jen den predem

jeste jeden dotaz kdy mam tu lipolku vyhodit....jak poznam ze e KO...proste az na ne nepujde letat....? baterie jsou po letu zahrate a zda se mi ze se zahrivaji vice nez kdyz byli nove....ale nevim...mozna se mi to jen zda...tak aby mi neshorel cely vrtulnik.... :?
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od František Koudelka »

Uvazuji o te nabijecce accuell 6, koukal jsem aspon na internetu na cesky navod, vypada to slibne na ebay jsem ji nasel asi za 30liber i s postou do toho bych sel, je tato nabijecka dobra vhodna pro zacatek? nevim doc eho jineho jit bud se mi to nelibi a nebo je to drahy jak prase uz.....da se tam nabijet jen pres balanccni konektor nebo musi byt pripojen i ten hlavni silovy? na to asi nebudu mit redukci ale to bych udelal, nejake zkusennosti s touto nabijeckou....diky
zdekar

#95 Příspěvek od zdekar »

František Koudelka píše:Da se tam nabijet jen pres balanccni konektor nebo musi byt pripojen i ten hlavni silovy?

Hlavní je ten silový. Volitelně můžeš připnout i balanční. Na balancování musíš zvolit program "Balance". Jinak lze nabíjet i v režimu "Charge", kde se nabíjí jen přes silové konektory a neprovádí se balancování.
Jen přes balanční konektor nabíjet nelze.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od František Koudelka »

Takze bude asi potreba redukce diky, ja do ted nabijim jen pres balanccni konektor, hlavni ani nemam kam pripojit
koren5

RAYTRONIC C12

#97 Příspěvek od koren5 »

Ahoj, jsem začátečník, mám Raytronic C12 a baterku 7,4v / 1500 mAh Li-Po, nevím na kolik nabíjet? Porádí mi někdo.
Díky
arda1
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od arda1 »

Nastavíš typ článků Lipol- počet 2články a nabíjecí proud 1,5A a nabiješ- o jaké články(výrobce/typ ) se jedná?arda1BOT
ICQ 638556901
Deskrypt

#99 Příspěvek od Deskrypt »

páni, nabíjam obyčajnou setovou nabijačkou na li-pol baterie (1,0 A ,10-15 V, 2-3 cells)... nabíjam batériu 2200mAh , 20C, 11.1V ... je možné že sa nabíja 4 hodiny ? baterka sa nenafukuje ani neprehrieva, nabíjač taktiež , dioda stále červená.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od Ancistrus01 »

Mám orig nabíječku z bety a jsou na ni jen balanční konektory. To jde nabíjet přes balančák???

A když ne tak jak přes ní mám nabíjet??? :? 8O
Drondys

#101 Příspěvek od Drondys »

Ancistrus01 píše:Mám orig nabíječku z bety a jsou na ni jen balanční konektory. To jde nabíjet přes balančák???

Ano jde, ale nižším proudem obvykle okolo 1A. Jednoduché nabíječky podobného typu viz obrázek níže nabíjejí pouze přes balanční konektory.

Obrázek
Drondys

#102 Příspěvek od Drondys »

Deskrypt píše:páni, nabíjam obyčajnou setovou nabijačkou na li-pol baterie (1,0 A ,10-15 V, 2-3 cells)... nabíjam batériu 2200mAh , 20C, 11.1V ... je možné že sa nabíja 4 hodiny ? baterka sa nenafukuje ani neprehrieva, nabíjač taktiež , dioda stále červená.

Tyto jednoduché nabíječky nabíjejí nízkými proudy a nemají možnost žádných extra nastavení jako sofistikovanější nabíječky. Dobalancování článků může u takovéto jednoduché nabíječky zbytečně a dost výrazně prodlužovat dobu nabíjení.

Doporučoval bych zhruba po 3 hodinách nabíjení nebo i déle, pokud ještě nabíjení není dokončeno, lipolku od nabíječe odpojit a změřit nějakým multimetrem napětí jednotlivých článků.
Naposledy upravil(a) Drondys dne sob 09.07.2011 16:10, celkem upraveno 2 x.
Drondys

#103 Příspěvek od Drondys »

...
kubrider
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od kubrider »

Ahoj, chcel by som sa spytat či mozem nabijat 2S 450 Lipol nabijat takýmto nabijačom http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 2S_3S.html
barty7
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od barty7 »

No můžeš,pokud tvoje aku zvládá nabíjení cca 2C.
Pavel Bartoš
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“