Byl by zájem říznout křídla či cokoli z EPP a polystyrenu?
- k.a.r.e.lll
- Kontaktovat uživatele:
Tak až to bude hotový, tak to sem určitě napíšu. Každopádně se pokusím to postavit co možná nejrychleji ale nějaký přesnější termín vám nepovím. Takovouhle řezačku dělám poprvé a radši jí nejdřív pořádně vyladím a ozkouším než abych řezal nějak křivá křídla.
Špejle pohybující se spořádaně vzduchem
jsou fascinující - jedno zda borové, nebo z uhlíku…
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Mě to nakonec dělal jeden pod Dvorem Králové. Akorát mi ještě neposlal udělané hřbety na trup F-3A, co jsem mu dal šablony. Asi toho má moc.RadimHnilica píše:Hoki píše:Taky bych měl určitě zájem. Sice stavím konstrukční modely, ale s pol.křídly a VOP potažené balsou. Já nedávno sháněl někoho, kdo mi vyřízne křídla na akrobata a nikoho jsem nesehnal. Tak jaká konkurence.
tak se příště klidně ozvěte na šmignutí jedněch křídel se dohodnem:0)
Hoki píše:Mě to nakonec dělal jeden pod Dvorem Králové. Akorát mi ještě neposlal udělané hřbety na trup F-3A, co jsem mu dal šablony. Asi toho má moc.RadimHnilica píše:Hoki píše:Taky bych měl určitě zájem. Sice stavím konstrukční modely, ale s pol.křídly a VOP potažené balsou. Já nedávno sháněl někoho, kdo mi vyřízne křídla na akrobata a nikoho jsem nesehnal. Tak jaká konkurence.
Napíšu to jak to je
1 pro CNC řezačku žádné šablony nepotřebuješ
2 to co chci řezat musí být zpracované např ( corel modelcad signlab prostě v programu pracujícím s vektorovou grafikou žádné pdf jpg a pod )
3 samotné řezání je to nejmenší co na celém výřezu je
4 většina lidí není schopna v dostatečné kvalitě podklady pro žezání v PC připravit
5 CENA ??? většina firem řeže větší série kde rozpustí do více kusů cenu přípravy Pokud normálnímu modeláři firma napočítá cca 1,5 - 2 hodiny přípravy á 350 - 400 Kč / hod tak jsou pro něho zloději který ho chtějí jen obrat a to nemluvím o tom že to v EPP řeže cca 10 cm za minutu ale do toho je nutné započítat i přejezdy a nájezdy do materiálu
Závěrem
řezání pro normální modeláře je velmi nevděčné
ČEMECH
cemech píše:Hoki píše:Mě to nakonec dělal jeden pod Dvorem Králové. Akorát mi ještě neposlal udělané hřbety na trup F-3A, co jsem mu dal šablony. Asi toho má moc.RadimHnilica píše:Hoki píše:Taky bych měl určitě zájem. Sice stavím konstrukční modely, ale s pol.křídly a VOP potažené balsou. Já nedávno sháněl někoho, kdo mi vyřízne křídla na akrobata a nikoho jsem nesehnal. Tak jaká konkurence.
Napíšu to jak to je
1 pro CNC řezačku žádné šablony nepotřebuješ
2 to co chci řezat musí být zpracované např ( corel modelcad signlab prostě v programu pracujícím s vektorovou grafikou žádné pdf jpg a pod )
3 samotné řezání je to nejmenší co na celém výřezu je
4 většina lidí není schopna v dostatečné kvalitě podklady pro žezání v PC připravit
5 CENA ??? většina firem řeže větší série kde rozpustí do více kusů cenu přípravy Pokud normálnímu modeláři firma napočítá cca 1,5 - 2 hodiny přípravy á 350 - 400 Kč / hod tak jsou pro něho zloději který ho chtějí jen obrat a to nemluvím o tom že to v EPP řeže cca 10 cm za minutu ale do toho je nutné započítat i přejezdy a nájezdy do materiálu
Závěrem
řezání pro normální modeláře je velmi nevděčné
ČEMECH
jen detail pro presnost:
format PDF obsahuje pouze to, co do nej vlozim. pokud do nej vlozim vektorovou grafiku, tak tam budou krivky a je to otevritelne a dale editovatelne jak v corelu tak v cemkoliv jinem, co dokaze pracovat s vektory, pokud do nej vlozim obrazek JPG, tak se bude chovat jako JPG. A zrovna PDF format je vice nez vhodny k jakemukoliv prenosu vektoru a zvlaste pres mail, kde u jinych formatu neni jista bezproblemovost.
Jo to nadšení je ale krásná věc, ale uvidíš co ti to dá práce naučit řezačku řezat tak jak chceš a hlavně spousta problémů se ti ukáže až to budeš prakticky řezat. Ještě připočti cenu řezacího programu, jelikož ne všechny budou dělat právě to co jsi zamýšlel a jak jsi zamýšlel. První měsíc budeš řezat a řezat a učit se a upravovat,překreslovat, zkazíš mraky materiálu a výsledek bude neslavný. Podkladová data jsou kapitola sama pro sebe, jelikož není to jen o tom jak nakreslit požadovaný tvar, ale jak ho do programu řezačky naimportovat, aby řezal to co je nakresleno. Ono to totiž hned tak s něčím nekomunikuje a když už to spolkne, tak Ne vždy bez chyby. Potom musíte zavelet kde se do materiálu najede a kde vyjede, jelikož program klidně vyjede po ukončení řezu středem přes vyřezaný výrobek a ani ho to nijak neštve, ale zato tebe to bude pěkně............... Tak co již začínáte tušit? Vzpomeňte si každý když jste se dívali na kámoše jak litá a říkali si jaká pohoda to je!!!! Vše do chvíle, než jste poprvé řídili a letěli sami a pohoda to rozhodně nebyla, a to vám ještě každý ukázal jak se to dělá a poradil. V této sféře je však o informace nouze. Mám za sebou stavbu a oživení dvou řezaček a frézy, tak vím o čem mluvím. Hodně zdaru a trpělivosti.
- k.a.r.e.lll
- Kontaktovat uživatele:
radis píše:Jo to nadšení je ale krásná věc, ale uvidíš co ti to dá práce naučit řezačku řezat tak jak chceš a hlavně spousta problémů se ti ukáže až to budeš prakticky řezat. Ještě připočti cenu řezacího programu, jelikož ne všechny budou dělat právě to co jsi zamýšlel a jak jsi zamýšlel. První měsíc budeš řezat a řezat a učit se a upravovat,překreslovat, zkazíš mraky materiálu a výsledek bude neslavný. Podkladová data jsou kapitola sama pro sebe, jelikož není to jen o tom jak nakreslit požadovaný tvar, ale jak ho do programu řezačky naimportovat, aby řezal to co je nakresleno. Ono to totiž hned tak s něčím nekomunikuje a když už to spolkne, tak Ne vždy bez chyby. Potom musíte zavelet kde se do materiálu najede a kde vyjede, jelikož program klidně vyjede po ukončení řezu středem přes vyřezaný výrobek a ani ho to nijak neštve, ale zato tebe to bude pěkně............... Tak co již začínáte tušit? Vzpomeňte si každý když jste se dívali na kámoše jak litá a říkali si jaká pohoda to je!!!! Vše do chvíle, než jste poprvé řídili a letěli sami a pohoda to rozhodně nebyla, a to vám ještě každý ukázal jak se to dělá a poradil. V této sféře je však o informace nouze. Mám za sebou stavbu a oživení dvou řezaček a frézy, tak vím o čem mluvím. Hodně zdaru a trpělivosti.
Díky za radu. Ale zkusit si to postavit budu chtít určitě.
to Lukas: Chci stavět něco na tenhle způsob. Ale trošku jí pozměním.
Špejle pohybující se spořádaně vzduchem
- k.a.r.e.lll
- Kontaktovat uživatele: