T-rex 450 Pro - zkušenosti II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
harleyr

#751 Příspěvek od harleyr »

RomanAll píše:tak to je pech :(

gripy zadni vrtulky, resp loziska se rozsypala,
obe strany v rozmezi tydne, neprisli jsme na duvod,
takze spis si rikam vadna serie lozisek.
jeste ze se to jenom vysunulo a slo s tim
pristat.

treba uz to bude s tim bad luck u tebe vse :wink:

Po cca 3 hodinkach letu mi taky odešlo ložisko na vrtulce,totálně se vysypalo(bez pádu) už jsem je všecky vyměnil za japonce z TOBEXu a zatim spokojenost.Zdá se mi že ty origo ALIGN jsou pěkny srágorky. :evil: :evil: :evil:
harleyrfutaba T7C T Rex 450 pro super combo Honey bee upgrade Drn
Čmelák ve výstavbě......
OPR
Kontaktovat uživatele:

#752 Příspěvek od OPR »

janac.marek píše:?
Šak, že ktorá bola vyššie.

A neni to jedno který je víš a který níž? Nebo jinak ....... kerej je správně a kerej špatněm? :D
harleyr

#753 Příspěvek od harleyr »

OPR píše:

A neni to jedno který je víš a který níž? Nebo jinak ....... kerej je správně a kerej špatněm? :D

Tipoval bych že by snad měly byt v rovině ne??????? :oops: su začátečnik :roll:
harleyrfutaba T7C T Rex 450 pro super combo Honey bee upgrade Drn
Čmelák ve výstavbě......
DaveLister

#754 Příspěvek od DaveLister »

OPR píše:

Neni, jak poznas kterej list je treba dat dolu a kterej nahoru? Kdyz to udelas opacne tak to prece jeste vic rozhodis.

Jinak dneska jsem si pri letu vsiml, ze ve vrtulniku neco jakoby drzci. Pristal jsem s tim a zjistil jsem, ze se povolil sroubek mezi gripem a pricnou osou. Coz zpusobovalo slusne vibrace. Uz moc otacek nezbyvalo a povolilo by se to uplne. Mohl z toho byt pekny maler..

Zajimalo by me co to zpusobilo, napadlo me ze postupne vyschnulo pricne lozisko a to postupne povolilo sroubek(ktery byl mimochodem dukladne zaloctitovany).
Otazka je tedy, cim to namazat, aby to vydrzelo?
OPR
Kontaktovat uživatele:

#755 Příspěvek od OPR »

harleyr

Tu moji otázku vůbec neber vážně.
Abych to uvedl na pravou míru. hned to vysvětlím

To který z listů při rozjeté stopě je potřeba seřizovat je docela jedno. Vždy ten jeden přizpůsobuješ tomu druhému. Nebo naopak ten druhý to mu prvnímu. :D . Důležité je jen abys výrazně nezměníl úhel (od původní myšlenky) který by pak při vastavení veliké výchylky cyklické nebo kolektivní změny blokoval rotorovou hlavu a její přepákování. Aby se to zkrátka nekouslo. Pokud budeš točit na dlouhých táhlech o 2- 3otáčky na závitu moc tomu neublížíš. Pokud už je potřeba táhlo upravovat razantněji je více nežli vhodné udělat to celé znova a pečlivěji. (seřízení hlavy)

DaveLister

...Neni, jak poznas kterej list je treba dat dolu a kterej nahoru? Kdyz to udelas opacne tak to prece jeste vic rozhodis.......

Ano je to pak celkem jdeno - otočíš jedním táhlem a koukáš jestli je to lepší nebo horší a pak podle toho podnikáš dálší kroky.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#756 Příspěvek od Gattor »

relax> nedavas tam moc lepidla? dava se opravdu malinko, lepidlo od Housky jsem dodelal az po roce. kdyz se to zalepi, neni to potreba utahovat moc silne.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Relax

#757 Příspěvek od Relax »

harleyr : Tak s tím ložiskem jsi mi zkazil radost :-)

Po dvou hodinách lopoty jsem tam dostal nový ložisko od Alignu, který jsem koupil dneska u Houšky. Natěšenej jak to bude minutka a zrada. Ložisko tam nějak nešlo, tak ven a hleďme hleďme - vnější plášť toho vraku tam zůstal ......... Dostat ho ven byla pěkná lopota, úspěch slavil až zubařskej vercajk na restauro :-)

Tak že to vidím podle Tebe v klidu na tři hodiny ( 36 letů je ale o dost víc než těch 16 co mám za sebou :-) a zítra rovnou sháním Tobexy, malý i ty větší, možná i jiná či veškerá ložiska co tam mám .......... :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Relax

#758 Příspěvek od Relax »

Gattor : snad ne, možná ze začátku jsem to asi neuměl tak akorát, teď hodně malou kapičku na špendlík, ten do zívitu abych nepopatlal to čím šroubek prochází ( jako jsem si zalepil mosazný pouzdro v táhlu od smykátka ). Origo T43 z ktabice už dochází, za 60,00 od Houšky jsem přichystal ale dal jsem na jednu radu ze SZ vzít 5ml Loctite 243. Snažím se ale dávat málo - doufám enem že to nebude moc málo :-)
OPR
Kontaktovat uživatele:

#759 Příspěvek od OPR »

Relax píše:....... rovnou sháním Tobexy, malý i ty větší, možná i jiná či veškerá ložiska co tam mám .......... :-)

:lol: Ty co jsi koupil dneska si dej do vitrýny jako výstrahu :wink:

PS: L 243 stačí opravdu malé množství.
Relax

#760 Příspěvek od Relax »

Dneska si dám Trexe s vypnutým gyrem, budu měřit a v % měnit na THR křivce Normal trochu nižší otáčky. Z 3200 až 3300 ot. = 0/76/90/92,5/96 s 13T bych to chtěl snížit někam okolo 2800, což na vis a základní lítání určitě dostačuje a zvednul bych trochu letový čas. Zase ale nevím jak se to chová v letu, možná když tam dám v nulovým náběhu těch 2800, tak to v letu může klesnout ale o kolik ? Jestli tam nedat radši 2900 nebo i 3000.

Na Tx jsem zkopíroval ještě jeden model kde to budu nastavovat a nechám si obě varianty, podle letu se pak dá rozhodovat. PIT křivku nechám jak je.
Relax

#761 Příspěvek od Relax »

Co je to malé množství ??? Muška jenom zlatá :-)

No schválně, "osvěžit závit" na 2-3 mm délky jenom tak aby to nikde neskáplo, prostě že je takovej mokrej ???
OPR
Kontaktovat uživatele:

#762 Příspěvek od OPR »

Relax píše:Co je to malé množství ??? Muška jenom zlatá :-)

No schválně, "osvěžit závit" na 2-3 mm délky jenom tak aby to nikde neskáplo, prostě že je takovej mokrej ???

Tak akundrát :D

něco mezi "...osvěžit závit na 2-3 mm....." a ".......prostě že je takovej mokrej........" a myslim že to bude dobrý

..... když to se špatně popisuje - lepčí je to vidět.
rarko
Kontaktovat uživatele:

ja som dnes nastavoval stopu listov takto

#763 Příspěvek od rarko »

Mam oznaceny jeden list fixkou aby som nastavoval len ten jeden stale. Roztocim v ruke a bud pritahujem na tom jednom alebo uberam az kym to nie je ok. Hlavne pozor !!!
Vbar Control - LOGO 700 XXTREME , Logo 600SX.
OPR
Kontaktovat uživatele:

Re: ja som dnes nastavoval stopu listov takto

#764 Příspěvek od OPR »

rarko píše:Mam oznaceny jeden list fixkou aby som nastavoval len ten jeden stale. Roztocim v ruke a bud pritahujem na tom jednom alebo uberam az kym to nie je ok. Hlavne pozor !!!

Ano ;-) musíš samozřejmě pokaždé hýbat a ladit ten jistý list a k němu příslušné táhlo. Jak začneš hrabat do obou - bývá obvykle veliký problém nedaleko. :) skoro až za rohem :wink:
petrct
Kontaktovat uživatele:

Re: ja som dnes nastavoval stopu listov takto

#765 Příspěvek od petrct »

rarko píše:Mam oznaceny jeden list fixkou aby som nastavoval len ten jeden stale. Roztocim v ruke a bud pritahujem na tom jednom alebo uberam az kym to nie je ok. Hlavne pozor !!!
ja dávám přes list červenou elektrikarskou pvc pasku- proužek a divan se kde je nahořenebo dole. pak označeným listem otočím 1/2 nebo 1 otočku dle velikosti rozdílu zavisím a když jemálo tak druhým listem otočím to sme naopak tak si nerozhodím střed :wink:
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“