T-rex 450 Pro - zkušenosti II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kra

#766 Příspěvek od Kra »

Chlapi, mam docela problemy s gyrem. Nevite jakou barvu ma ledka "status" na gyru gp780 v HL modu? Navic kdyz gyro prepnu tak, aby status byl zelene, tak mi zacne servo pomalu ujizdet az do krajni polohy :(

A propo nevite jak se na tomtez gyru nastavi limity? Kdyz jdu do toh oSET modu a doklikam na limity, tak mi opet samo od sebe zacne ujizdet paka serva - opet do krajni polohy.

Pri zapinani serva s vrtulnikem par s nehybu, aby se to nerozhodilo.

T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
DaveLister

#767 Příspěvek od DaveLister »

Nemas trim(nebo subtrim) na vysilacce?

Jesli nemas, tak bych to dotrimoval tak aby to prestalo ujizdet. Stred v TX ti pravdepodobne nesedi se stredem v gyru takze trimem bys v tomdle pripade nemel nic zkazit.
Kra

#768 Příspěvek od Kra »

DaveLister píše:Nemas trim(nebo subtrim) na vysilacce?

Jesli nemas, tak bych to dotrimoval tak aby to prestalo ujizdet. Stred v TX ti pravdepodobne nesedi se stredem v gyru takze trimem bys v tomdle pripade nemel nic zkazit.

Diky, bylo to sub trimem, nastavil jsem ho schvalne, abych to mel cca rovne. Kdyz jsem ho dal blizko k 0 tak to prestalo delat. Kdesi sem cetl, ze rudder servo muzu bez problemu subtrimovat. To teda nevim jak to ted srovnam, mi prijde to tahlo na ovladani zadni vrtulky kratke :/

Zelena je teda HL nebo normal mode?

T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
settswat

#769 Příspěvek od settswat »

Zelena je HL
rarko
Kontaktovat uživatele:

Ako dalej

#770 Příspěvek od rarko »

Chcem sa spytat ako dalej. Lietam osmicky uz dost rychlo spravim dva tri premety a chcem sa ucit dalej nieco nove - co mam dalej skusat. Vsetkemu samozrejme predchadza PHOENIX. Teraz sa ucim zatial v sime visiet na chrbte. Neviem ci je to vhodny postup. Inak REXO je super vrtulnik poslucha na slovo. Na jar chcem nejakeho spalovaka ale mam sa este co ucit.
Vbar Control - LOGO 700 XXTREME , Logo 600SX.
Kenny McCormick

#771 Příspěvek od Kenny McCormick »

OPR píše:
Relax píše:Co je to malé množství ??? Muška jenom zlatá :-)

No schválně, "osvěžit závit" na 2-3 mm délky jenom tak aby to nikde neskáplo, prostě že je takovej mokrej ???

Tak akundrát :D

něco mezi "...osvěžit závit na 2-3 mm....." a ".......prostě že je takovej mokrej........" a myslim že to bude dobrý

..... když to se špatně popisuje - lepčí je to vidět.
to je vela a zas to nebude vediet povolit.
1mm na koniec skrutky a otriet skrutku handrickou. Aby bol loctite len v zavite skrutky, inak sa to vytlaci von aj pod hlavicku, alebo do loziska. Je to v navode na T-rexa450, necitate navody?:!:

Ja mam teraz TL242 z HK a javi sa ako super. Je taky gumeny, davam 3mm a skrutka ide von celkom slusne, pritom ale citit tu gumovost, cize na vibracie dobry... To nemoze povolit.. 8)
Ci? :lol:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
janac.marek

Re: Ako dalej

#772 Příspěvek od janac.marek »

rarko píše:Chcem sa spytat ako dalej. Lietam osmicky uz dost rychlo spravim dva tri premety a chcem sa ucit dalej nieco nove - co mam dalej skusat. Vsetkemu samozrejme predchadza PHOENIX. Teraz sa ucim zatial v sime visiet na chrbte. Neviem ci je to vhodny postup. Inak REXO je super vrtulnik poslucha na slovo. Na jar chcem nejakeho spalovaka ale mam sa este co ucit.

Spalováka? Načo takú predpotopnosť?
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
DaveLister

#773 Příspěvek od DaveLister »

Kenny McCormick píše:To nemoze povolit.. 8)
Ci? :lol:

Muze... Jak jsem nekolik prispevku nazpet.
Pouzivam originalni loctite, zavit jsem opatlal po cele jeho delce a stejne se to v pricne ose povolilo ;)
Relax

#774 Příspěvek od Relax »

Kenny - ach ty návody ........ takže dávám trošku víc, a první lepení byly taky občas ještě víc. Orig T43 je taky trochu gumovej, po rozebrání to neodskočí a nechce to dolů, tak beru závitový očko nebo závitnék. Pak je to na druhý lepení OK.

Díky
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
rarko
Kontaktovat uživatele:

Spalovak je bomba

#775 Příspěvek od rarko »

Mam 5 lietadiel od 2,5 cm po 8,5 cm. A ziadny baterkac nenahradi nikdy tu silu, ten zvuk, ten pocit natankovat a lietat, svoje caro ma aj vona paliva. Vec nazoru, ale baterkac je pre mna na rychle lietanie na vecer po praci - vybrat z kufra auta polietat za par minut zbalit a ist. Spalovak je spalovak - zatial mam skusenost z lietadlami ale u vrtulnika je to urcite este silnejsie. Ale aj z niektorych elektro strojov ide respekt. Toto som videl nazivo a bol to silny zazitok.

http://www.youtube.com/watch?v=H2kfRamM ... re=related

Ale to do tejto temy nepatri tak sa ospravedlnujem nechal som sa uniest.

Urcite je podla mojho nazoru Trex 450 PRO velmi dobry uvod do sveta vrtulnikov. A za tento skvely typ nakupu tohto vrtulnika dakujem http://www.funmodels.sk/
janac.marek

#776 Příspěvek od janac.marek »

450 je krpec. To je jasné.
Ale taká 700E je už je pekné niečo.

A výkon? Ale prosím ťa. Elektrika je výkonovo všade ďaleko pred spalovákmi a to platí dokonca aj pre autá.
Jediný problém dnešnej doby sú baterky. V tejto oblasti potrebuje ľudstvo prevrat a potom spaľovák zostane doslova pre nostalgikov dokonca aj u automobiloch (hoci pre mňa to platí už dnes - aspoň pre RC modely).
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
rarko
Kontaktovat uživatele:

#777 Příspěvek od rarko »

Uz si niekedy lietal so spalovakom? Ak nie tak to nehodnot. Ak mas skusenost tak v pohode. Ak nie tak prepac ale mudrlantov teoretikov chodi dnes po svete akosi privela.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#778 Příspěvek od pkotatko »

Měl jsem Raptora 50, Raptora 90 a Trexe 600 na spalovák. Předtím jsem lítal dvacet let letadla. Všechny na spalovák.
Z elektrickejch helini jsem měl Protose, Trexe 500 a Trexe 450HDE a S.
Dneska mám Trexe 450Pro a Kasamu 90E.
Nemám problém si spalovák nastavit, uhlídat si teplotu v heli atd.
Spalovák v letadle má svoje kouzlo. Do heli už ho ale nechci.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
rarko
Kontaktovat uživatele:

spalovak

#779 Příspěvek od rarko »

To je pekny prispevok - dik rad si necham poradit od niekoho kto ma skusenosti.
Relax

#780 Příspěvek od Relax »

Zkoušel jsem měřit ty otáčky ( v DIR režimu bez aktivního gyra, upnutý Trex a rotor v nule ) a je není to zrovna jednoduchý..... Jak během pokusů po cca 15 vteřinách klesá napětí na baterce, při stejném % na THR křivce se naměří prostě pořád míň a míň což je logický. Takže jednou tam je na 76% 3000 pak zase 2600 až 2700 ......

Maximum jsem na 100% naměřil 3300 až 3400 při druhým měření na nový baterce, ale spíš bude asi zajímavý kolik se naměři na baterce po pěti minulách letu, na kolika enduje. Úhly se nikdy nezmění, ale v podstatě se začíná a končí na jinou křivku :-) Chtěl jsem ten max sundat na cca 2800 ot. a to naměřil při 72%. Je možný, že s takovým nastavením budu dolítávat na 2400 otáčkách i míň, což už může být na FBL málo.

Abych například udržel stejnou výšku po celých pět minut, na začátku budu mít vysoké otáčky a menší úhel náběhu, Jak půjde baterka a otáčky dolů, budu přidávat na páce čímž sice otáčky doženu ale při vyšším úhlu náběhu NR. Někde může začít oblast, kdy už to přestane být stabilní resp. charakteristika a stabilita visu se změní. Houškovo nastavení je asi vysoký, ale tohle nehrozí a FBL prý má vyšší točky rádo.

Kdy měřit ? v půlce po 2,5 minutách chodu ? U spalováků se například volnoběh nastavuje s polovinou paliva v nádrži, možná by se to dalo nějak rámcově převzít i tady. Jak to vidíte ?
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“