páni potrebujem helpnúť, viem že je to na forach takehoto typu stále dokola omielaná téma, stále chce niekto pomocť a musite dokola odpovedať na stupidné otázky.
potreboval by som pomoc s nákupom nových lacnejších-dostupných vecí pre vrtulník Griffin. Som si vedomý že je to šrot s porovnaním známych overených značiek. Ale ja som si ho vybral na moje prvé lety , a na moje prvé zoznamovanie sa s konštrukciou a elektronikou vo vrtulníkoch. Kúpil som si lacný RTF set Griffin 450 (e-razor). Samozrejme ready-to-fly to nieje, prvé dni som ho len ladil aby som dosiahol nejaké to vysenie. Dá sa to ale samozrejme treba trpezlivosť ktorú som ja vobec nemal ale nejako mi pri tejto zálube nabieha. Dvojrotoráky-4kanale mám zvládnuté , orientáciu v smeroch letu taktiež, simulátor taky.
takže moj nákub by mal pozostávať:
1.
2x nejaká li-pol ktorú by tá helina utiahla, v sete je 2200 mAh, 11.1 V, 20C. Nevyznám sa moc v takejto priamej elektronike, takže toto je premna dosť velká dilema.
2.
Nabíjač nejaký priemerný s balancerom a zdrojom , tiež by som zobral nejakú čínu , turnigy alebo také niečo. Rozmýšlam aj nad Raytronicom C12.
3.
Dalsia moja otázka je že ako to je z výmenou vysielača. Možno tiež nejaká čína.. tá známa turnigy 9x ?? viem že nemožem nič od toho očakávať, som si toho vedomý.
4.
Gyro
Hned dalšiu vec čo by som chcel spraviť je vyváženie listov, objednal som si jednoduchý vyvažovač. Neverím moc tej výrobe RC system tak by som to chcel prevážiť. Akú rolu tam hrá vyváženie listov ? resp. aké sú príznaky zle vyvážených listov ?
poprosím nedávajte mi také rady ako hned to predaj a došpor (ja viem že máte pravdu v tomto), chcem sa najprv naučiť lietať s touto sračkou , a medzitým šporiť na nejakého T-rexa. Dakujem za odpovede.
Pomoc (E-razor,Griffin)
Re: Pomoc (E-razor,Griffin)
Deskrypt píše:páni potrebujem helpnúť, viem že je to na forach takehoto typu stále dokola omielaná téma, stále chce niekto pomocť a musite dokola odpovedať na stupidné otázky.
potreboval by som pomoc s nákupom nových lacnejších-dostupných vecí pre vrtulník Griffin. Som si vedomý že je to šrot s porovnaním známych overených značiek. Ale ja som si ho vybral na moje prvé lety , a na moje prvé zoznamovanie sa s konštrukciou a elektronikou vo vrtulníkoch. Kúpil som si lacný RTF set Griffin 450 (e-razor). Samozrejme ready-to-fly to nieje, prvé dni som ho len ladil aby som dosiahol nejaké to vysenie. Dá sa to ale samozrejme treba trpezlivosť ktorú som ja vobec nemal ale nejako mi pri tejto zálube nabieha. Dvojrotoráky-4kanale mám zvládnuté , orientáciu v smeroch letu taktiež, simulátor taky.
takže moj nákub by mal pozostávať:
1.
2x nejaká li-pol ktorú by tá helina utiahla, v sete je 2200 mAh, 11.1 V, 20C. Nevyznám sa moc v takejto priamej elektronike, takže toto je premna dosť velká dilema.
2.
Nabíjač nejaký priemerný s balancerom a zdrojom , tiež by som zobral nejakú čínu , turnigy alebo také niečo. Rozmýšlam aj nad Raytronicom C12.
3.
Dalsia moja otázka je že ako to je z výmenou vysielača. Možno tiež nejaká čína.. tá známa turnigy 9x ?? viem že nemožem nič od toho očakávať, som si toho vedomý.
4.
Gyro
Hned dalšiu vec čo by som chcel spraviť je vyváženie listov, objednal som si jednoduchý vyvažovač. Neverím moc tej výrobe RC system tak by som to chcel prevážiť. Akú rolu tam hrá vyváženie listov ? resp. aké sú príznaky zle vyvážených listov ?
poprosím nedávajte mi také rady ako hned to predaj a došpor (ja viem že máte pravdu v tomto), chcem sa najprv naučiť lietať s touto sračkou , a medzitým šporiť na nejakého T-rexa. Dakujem za odpovede.
Mas pravdu,s touto "sračkou" se asi litat nenaucis....strasny zmetek!! Mam ho taky a stalo me to vic jak Protos,vymena serv,prijimac vysilac atd......nehlede na nahr.dily ktere nejsou casem skladem.....
čo už , musim pokračovať s tým čo mám
... mne sa ho ale celkom podarilo vykalibrovať, zásobu náhradných dielov mám. Potrebujem len odpovedať na tie otázky čo som napísal..
IVOSGSM píše:Mas pravdu,s touto "sračkou" se asi litat nenaucis....strasny zmetek!! Mam ho taky a stalo me to vic jak Protos,vymena serv,prijimac vysilac atd......nehlede na nahr.dily ktere nejsou casem skladem.....
Ale teď už lítá dobře ne?
Agile 7.2, Agile 5.5, Goblin 700, Protos 500, Chase 360, Optima V, Futaba T14FG
Tiez by ma zaujimalo ako sa ti ho podarilo vykalibrovat. Ako si nastavil trimy?
Johny aka Griffin 450 :) alebo Blade 120 SR :)
johnydoe píše:Tiez by ma zaujimalo ako sa ti ho podarilo vykalibrovat. Ako si nastavil trimy?
Ahoj,zadne trimy jak uz jsem psal setova vysilacka je nanic resil jsem to DX6i ASR6000 serva Savox a Microbeast........pak uz to "nejak" litalo.
Logo550 SE-HC3-SX,Kontronik Jive 80HV+AR8000,MSH-MiniProtos
Spektrum DX8-DSMX.DJI SPARK Combo
Spektrum DX8-DSMX.DJI SPARK Combo