PBY Catalina z Hobbycity

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
Vity

#46 Příspěvek od Vity »

Ahoj, jak to zalítáváš? Hodem z ruky? Nebo startuješ ze země? Já jsem s tím nikdy z ruky neodstartoval, 2x jsem to zkusil a vždycky se vzepjala pád po křídle, tak jsem to zkusil rovnou z vody a super, nebyl s tím problém.
rudix999
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od rudix999 »

Start ze země - sněhu
Vity

#48 Příspěvek od Vity »

Máš tam střídáky nebo ty 370 s převodovkama?
rudix999
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od rudix999 »

370 s převodama, ale táhne to dobře, přemýšlím je časem vyměnit.
Zkusil bych posunout těžiště dopředu, natrimovat potlačenou výškovku výškovu. Máš ty osy motorů taky tak nahoru - vztaženo ke křídlu?
Vity

#50 Příspěvek od Vity »

Jo mám ty hranolky co sou na nich motory vzhledem k ose křídla nahoru cca 2-3 °. Původně jsem tam měl ty 370 taky šlo to s nima i z vody, akorát výkonová rezerva nic moc, ale určitě to stačí. Sedí ti křídlo dobře na pilonu? Nemáš tam třeba skříplý dráty od motorů? Mě to lítalo slušně hned od začátku....
rudix999
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od rudix999 »

Zkontroloval jsem těžiště a bylo asi 10-15 mm posunuté dozadu. Je možné, že vliv na let je tak fatální?
Vity

#52 Příspěvek od Vity »

To si nemyslím, já jsem těžiště posouval o cca 15 mm dopředu i dozadu a když bylo těžiště hodně vzadu tak jen musela mít hodně přitaženo ( nezačla sama stoupat) i když letěla rychle, aby neklesala. Je ale pravda, že jsem tam měl už střídáky... Nejsou moc utažený táhla křídel, že by ti deformovali celý křídlo?
kesu

Za letu rozlomená křídla..:(

#53 Příspěvek od kesu »

Ahoj,
tuhle catalinu jsem včera zalétával a létalo to dobře. Bohužel do prvního lopingu, kdy se mi složila křídla. Vám všem co ji máte důrazně doporučuji vyztužit spoje křídel uhlíkem a slepit napevno, ten kus překližky to bohužel neudržel.A nebo alespoň pořádně zalepit konce těch vpěr v křídlech..
Trup jsem naštěstí ještě předtím vystříkal montážní pěnou (jen předek) takže to půjde opravit...
Vity

#54 Příspěvek od Vity »

Ahoj, čím jsi lepil ty překližkový spojky v křídle? Já už PBY nemám protože jsem to narval do stromu a trup nepřežil, ale to křídlo jako jediný drželo skvěle nikdy se s ním nic nestalo....
kesu

Ahoj

#55 Příspěvek od kesu »

ted jsem to celý zalepil epoxidem, trup jsem vystříkal montážní pěnou, celkově to váží 1100g a létá to dobře kupodivu. přidal jsem tam uhlíkovou trubku i pásnici...
Předtím jsem to lepil purexem ale prasklo to načisto přímo v tom spoji.Zlomilo se to když se to jakoby rovnaloz toho lopu takže tomu nepomohly ty vzpěry. Ale asi jsem to nemusel dělat pod plynem no, moje chyba..
Vity

#56 Příspěvek od Vity »

Tak Catalina opět na Hobby Kingu, bohužel za stejnou cenu jako v Čechách :(
klauz
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od klauz »

Vity píše:Tak Catalina opět na Hobby Kingu, bohužel za stejnou cenu jako v Čechách :(

kde ji v Čechách mají tak levně? já jí na hk vidím za 75$ (poštovné 17$), to je pořád (i s případným DPH) mnohem méně, než kostka, nebo bel-shop (oba obchody ji mají za 3500).
když to nedrží vteřiňákem, zkuste víc vteřiňáku!
toro 900 * q10 * Mini DLG Pro
Turnigy i10
Vity

#58 Příspěvek od Vity »

Jestli dobře vidím, tak poštovný je 38$, za 17 je pošta z německa a tou ti to z HK skladu nepošlou, takže cena je 113$. To jsou 2000 s clem a těma šaškárnama co chce česká pošta 2500....
Tady jí mají za 1950 jako kit:
http://www.modelport.cz/index.php/kosik ... egory_id=1
Takže za 500-600 si k tomu dva obyč střídáky, dva regly a 4 serva pořídíš.Při troše štěstí ti ta elektronika projde celnicí a máš to do měsíce doma.
klauz
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od klauz »

tak to jo, to je slušná cena. tenhle shop jsem neobjevil. a s tím poštovným máš pravdu - toho Germany jsem si nevšiml, koukal jsem jen na ceny.
když to nedrží vteřiňákem, zkuste víc vteřiňáku!
toro 900 * q10 * Mini DLG Pro
Turnigy i10
Vity

#60 Příspěvek od Vity »

Já ho objevil kdysi úplnou náhodou :)
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“