PBY Catalina z Hobbycity
Jo mám ty hranolky co sou na nich motory vzhledem k ose křídla nahoru cca 2-3 °. Původně jsem tam měl ty 370 taky šlo to s nima i z vody, akorát výkonová rezerva nic moc, ale určitě to stačí. Sedí ti křídlo dobře na pilonu? Nemáš tam třeba skříplý dráty od motorů? Mě to lítalo slušně hned od začátku....
To si nemyslím, já jsem těžiště posouval o cca 15 mm dopředu i dozadu a když bylo těžiště hodně vzadu tak jen musela mít hodně přitaženo ( nezačla sama stoupat) i když letěla rychle, aby neklesala. Je ale pravda, že jsem tam měl už střídáky... Nejsou moc utažený táhla křídel, že by ti deformovali celý křídlo?
Za letu rozlomená křídla..:(
Ahoj,
tuhle catalinu jsem včera zalétával a létalo to dobře. Bohužel do prvního lopingu, kdy se mi složila křídla. Vám všem co ji máte důrazně doporučuji vyztužit spoje křídel uhlíkem a slepit napevno, ten kus překližky to bohužel neudržel.A nebo alespoň pořádně zalepit konce těch vpěr v křídlech..
Trup jsem naštěstí ještě předtím vystříkal montážní pěnou (jen předek) takže to půjde opravit...
tuhle catalinu jsem včera zalétával a létalo to dobře. Bohužel do prvního lopingu, kdy se mi složila křídla. Vám všem co ji máte důrazně doporučuji vyztužit spoje křídel uhlíkem a slepit napevno, ten kus překližky to bohužel neudržel.A nebo alespoň pořádně zalepit konce těch vpěr v křídlech..
Trup jsem naštěstí ještě předtím vystříkal montážní pěnou (jen předek) takže to půjde opravit...
Ahoj
ted jsem to celý zalepil epoxidem, trup jsem vystříkal montážní pěnou, celkově to váží 1100g a létá to dobře kupodivu. přidal jsem tam uhlíkovou trubku i pásnici...
Předtím jsem to lepil purexem ale prasklo to načisto přímo v tom spoji.Zlomilo se to když se to jakoby rovnaloz toho lopu takže tomu nepomohly ty vzpěry. Ale asi jsem to nemusel dělat pod plynem no, moje chyba..
Předtím jsem to lepil purexem ale prasklo to načisto přímo v tom spoji.Zlomilo se to když se to jakoby rovnaloz toho lopu takže tomu nepomohly ty vzpěry. Ale asi jsem to nemusel dělat pod plynem no, moje chyba..
Vity píše:Tak Catalina opět na Hobby Kingu, bohužel za stejnou cenu jako v Čechách
kde ji v Čechách mají tak levně? já jí na hk vidím za 75$ (poštovné 17$), to je pořád (i s případným DPH) mnohem méně, než kostka, nebo bel-shop (oba obchody ji mají za 3500).
když to nedrží vteřiňákem, zkuste víc vteřiňáku!
toro 900 * q10 * Mini DLG Pro
Turnigy i10
toro 900 * q10 * Mini DLG Pro
Turnigy i10
Jestli dobře vidím, tak poštovný je 38$, za 17 je pošta z německa a tou ti to z HK skladu nepošlou, takže cena je 113$. To jsou 2000 s clem a těma šaškárnama co chce česká pošta 2500....
Tady jí mají za 1950 jako kit:
http://www.modelport.cz/index.php/kosik ... egory_id=1
Takže za 500-600 si k tomu dva obyč střídáky, dva regly a 4 serva pořídíš.Při troše štěstí ti ta elektronika projde celnicí a máš to do měsíce doma.
Tady jí mají za 1950 jako kit:
http://www.modelport.cz/index.php/kosik ... egory_id=1
Takže za 500-600 si k tomu dva obyč střídáky, dva regly a 4 serva pořídíš.Při troše štěstí ti ta elektronika projde celnicí a máš to do měsíce doma.