Heli HK-450 z HC III.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#256 Příspěvek od Kenny McCormick »

Bizon píše:Malé servo dávám bez rámečku, rovnou na ty bazmeky na ocas.

Jinak to HKS-9257 u mně zatím naprosto v pohodě. Recenze jsou ale dost špatné, jestli odejde tak dám vědět.
male servo jasne, ramcek len na PROcko do drziaka v rame.

O tom HKS som cital, ze by malo ist len do 5V. Ze hori kvli tomu, ze ho prevadzkuju na vyssie napetie. Kolko mas ty na BEC-i?
Pripadne tam dat jednu-dve zenerove diody a zhodit napetie...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
renous

#257 Příspěvek od renous »

Do drziaka na Procku je male. Ja som mal v stavebnici karbonovy ramcek, a to cele islo do drziaka. Pripadne si taky ramcek vyrob z karbonu, laminatu alebo hlinika.

Neválí se doma někomu tato redukce na malé serva? Koupil bych
DX6i, HK-450GT, HK-450TT PRO
http://renous01.rajce.idnes.cz/helinehody
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#258 Příspěvek od Bizon »

Kenny McCormick píše:Kolko mas ty na BEC-i?

Mám 5V.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od koulinek »

renous píše:
Do drziaka na Procku je male. Ja som mal v stavebnici karbonovy ramcek, a to cele islo do drziaka. Pripadne si taky ramcek vyrob z karbonu, laminatu alebo hlinika.

Neválí se doma někomu tato redukce na malé serva? Koupil bych

Jednu karbonovou redukci na micro servo navíc mám, tak kdyžtak SZ.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
janac.marek

#260 Příspěvek od janac.marek »

Kenny McCormick píše:to 9257 som myslel toto, je digi:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=13422

Neutral ma 1520us, bude kompatibilne,...

Okej skúsim to, i keď je tam písane size 500, verím ti, máš lepšie skúsenosti než ja.
T-Rex 600E Pro bude až dakedy koncom júla (keďže nie su nikde skladom). Tak sa veľmi teším zatiaľ na túto lacnú mašinu a veľmi som zvedavý ako to bude lietať.

Ľudí okolo mňa by som ľahšie presviedčal aby do toho išlo, je to cenovo dostupnejšie.
Ja som od holej nuly do T-Rexa 450 Pro investoval už aj cez 1300€ (ale v tom je totálne všetko, Tx, ND, zdroj, charger, baterky, dokonca aj pájkovačka atď..).

Ale ani s HK sa nedá dostať na ultra low cenu. S Tx Turnigy 9ch som sa pod 500€ nedostal. Poštovné bolo celkom vysoké (možno by stálo za zváženie rozdeliť to do viac balíčkov) + treba rátať s nejakým clom a daňou.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Trias

#261 Příspěvek od Trias »

dotaz na Kennyho
na tvou radu si kupuju nd v HW na tarota a chci se zeptat na hlavní hřídel. Původní u HK 450TT(s mont. kroužkem) vibruje, dal jsem tarot s mont .kr. a taky vibruje, dal jsem tarot s pevným kroužkem(značená starší verze) a je klid. Je tam nějaká finta mezi typy konstrukcí nebo je to náhoda?(vše nové,nepoužité)
Dík.
Kenny McCormick

#262 Příspěvek od Kenny McCormick »

staru hriadel s pevnym kruzkom Tarot uz nezozenies, a len tie boli dobre.
Nove, ktore sa pod znackou Tarot predavaju, niesu tarot, je to nejaka kopia z mekkeho zeleza.
tarot predava este toto:
http://www.hobby-wing.com/main-shaft-tl45022-02.html
tvrdost je dobra, len co z toho, ked aj tieto mi uz dosli ohnute z vyroby :evil:
Uz kupujem len align:
http://www.hobby-wing.com/h45022.html

EDIT:
na V2 su este velmi dobre tieto osky:
http://www.ac-rc.com/product_info.php?c ... tjl4lp9g54
rovne, tvrda ocel.
Rozdiel medzi nimi a oskami na PRO:
mensi roztec dier o 2mm ako na PRO, inak sa daju v pohode pouzit.
Cena na tom odkaze je za dve balenia.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#263 Příspěvek od Nakadah »

A co tak nechat vyrobit osky z 5mm hridelky, ocel 14220, cementovat, vykalit, vybrousit nakulato po kaleni? :) Hadam by to asi bylo to jedine co by z vrtulniku vzdy prezilo. Zeptam se kamarada, jestli by to zaridil a co by to stalo. Hridelka se zapichem pro krouzek a 2x dira pro sroubek M2. Nak
kure87
Kontaktovat uživatele:

#264 Příspěvek od kure87 »

Pokud by to vyšlo za nějakou rozumnou cenu tak počítej s tím žebych měl zájem :)
Kenny McCormick

#265 Příspěvek od Kenny McCormick »

Nakadah píše:A co tak nechat vyrobit osky z 5mm hridelky, ocel 14220, cementovat, vykalit, vybrousit nakulato po kaleni? :) Hadam by to asi bylo to jedine co by z vrtulniku vzdy prezilo. Zeptam se kamarada, jestli by to zaridil a co by to stalo. Hridelka se zapichem pro krouzek a 2x dira pro sroubek M2. Nak
VECNA hriadelka na 450-tku :?: :idea: :lol:
Berem 8)
Myslis ze sa nebude lamat /praskat/ pri pade?
janac.marek

#266 Příspěvek od janac.marek »

Ak si to neodnesie hriadeľ, sila sa prenesie inam a môže sa poškodiť dačo horšie :)
Navyše nebude to sranda napasovať vrátane tých dierok, aby to bolo 100% ono.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#267 Příspěvek od Nakadah »

kenny> no uplne vecna a neznicitelna asi nebude. Holanit uz se dnes blbe shani 8) Poresim to behem tydne, akorat tyhle veci "po znamosti" jsou vyrobne tak na mesic. Nak
oscar
Kontaktovat uživatele:

#268 Příspěvek od oscar »

Letadla, auta.
Pavel "Easy"

#269 Příspěvek od Pavel "Easy" »

Chtěl bych od vás poradit, konečně mi dorazil po 38dnech z celnice vrtulník a mám tři problémy. Na rozpěrnejch tyčkách co držej ocas, nedrží ty železný konce, Mám je slepit nebo radši neriskovat a koupit jiný? druhá věc, když přidělám k rotorový hlavě ozubený kolo, tak má vůli odhadem tak 1-1,5mm. Mám to nějak vymezit nebo co s tím? a poslední věc, na servech na cyklice (hk933) jsou plastový páky a v setu u vrtulníku jsou na (kuličkách co držej táhla) šroubky se závitem do kovu. mám si zvětšit díru v páce a dát je tam nebo mám objednat jiný páky nebo šroubky? díky za snahu.
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od AdamProg »

Pavel "Easy" píše:Chtěl bych od vás poradit, konečně mi dorazil po 38dnech z celnice vrtulník a mám tři problémy. Na rozpěrnejch tyčkách co držej ocas, nedrží ty železný konce, Mám je slepit nebo radši neriskovat a koupit jiný? druhá věc, když přidělám k rotorový hlavě ozubený kolo, tak má vůli odhadem tak 1-1,5mm. Mám to nějak vymezit nebo co s tím? a poslední věc, na servech na cyklice (hk933) jsou plastový páky a v setu u vrtulníku jsou na (kuličkách co držej táhla) šroubky se závitem do kovu. mám si zvětšit díru v páce a dát je tam nebo mám objednat jiný páky nebo šroubky? díky za snahu.

1) Vzpery ocasu se lepi, bud sekundakem nebo epoxidem.
2) Kterou vuli myslis? Jesli ti hlavni hridel putuje nahoru a dolu musis, spravne usadit pojistny krouzek(pod deskou cykliky). Vytahnes hridel na horu co to jde, a pak krouzek stahnes co nejvice dolu, a utahnes. Pokud to je zubova vule na nahon vrtulky, tak to mas spatne smotovane, neto je nekde vyrobni vada. Pokud je to zubova vule od motoru, tak musis motor vic posunout k hlavnimu kolu.
3) Tak pokud jsi odvaznejsi muzes zkusit ten sroubek do nejaky dirky narvat a zasroubovat primo do plastu. Ale pro sichr je lepsi dirku zvetsit a dotahnout sroubek z druhe strany matkou(tech reseni je vice).
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“