Futaba bezpádlo CGY750 - tipy, triky, zkusenosti

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
vepr

#76 Příspěvek od vepr »

boZZda píše:4) Právě dodělávám český manuál a tak budete moci bezproblémů sáhnout i do Expertních nastavení......

Libil by se mi hotovy setup od jineho pilota, kteremu to funguje, abych vedel jestli mam hledat mechanicky problem ,nebo lovit v setupu 750.
Co ktera funce dela bude dobre vedet, chtelo by to ale jeste vedet jak se to projevi na heli.
Zkratim paku na vrtulkove servo a jdu letat s T500 .

Pokracovani.
Tak jsem se vratil z litani a asi pockam na nejakyho prukopnika :-) Na vysoke otacky to ted funguje a vrtulka zakmitne az pri zisku 80. Couvat vrtulnik umi spolehlive i vysokou rychlosti.
Kdyz chci ale udelat ostrejsi couvany premet stane se samovolne neco co by se dalo nazvat piroflipem udelal jsem to nekolikrat abch zjistil co kam uhne ale opravdu nevim. Bylo to na infarkt ale mam to cele.
boZZda

#77 Příspěvek od boZZda »

Tak jsem to dnes v Protosovi prubnul a jsem úplně strašně moc nadšený! Nic lepšího jsem ve vrtulníku ještě neletěl.

Pročetl jsem toho celkem hodně a tak jsem při ladění doma dal pozor na toto:

1) těžiště nastavit úplně přesně (s nitrem při 50% paliva)
2) úplně přesně nastavit kolmé páky a desku cykliky taky přesně kolmo na hřídel.
3) zbavit se vibrací co to jen jde, ikdyž tento senzor by měl být vůči vibracím velmi odolný.
4) v případě používání AVCS na vrtulce, tak natavit v CGY750 stejné limity na jednu i druhou stranu ikdyby vrtulka v neutrálu neměla žádný náběh.

Tak jsem vše krásně nastavil, dal si záležet, a šel na letiště.

V čem jsem nadšený?
Všechno chodí brutálně přesně bez odezvy. Prostě zaberu za výškovku a jde přesně jen přes výškovku. Jen pomyslím a než s kniplem pohnu, tak vrtulník jde tam kam chci. Jde tam zase absolutně přesně. Fakt brutál přesné pohyby. Kdykoli si zamanu, tak vrtulník přesně poslechne bez jediného zaškubnutí nebo zaváhání. Prostě paráda.

Vrtulka mi chodí od určitých otáček, ale to je pochopitelné, protože je na Protosovi malá a v malých otáčkách nemá holt záběr. Co si budeme povídat. Vrtulka je vlastně GY711 a to je "pan" gyroskop :)

Zahoďte VBary, Beasty a jiné nesmyslné krabičky :wink: tohle je teprve bezpádlo!
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Kenny McCormick

#78 Příspěvek od Kenny McCormick »

boZZda píše:Zahoďte VBary, Beasty a jiné nesmyslné krabičky :wink: tohle je teprve bezpádlo!
...este pockame... :wink: :lol:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
boZZda

#79 Příspěvek od boZZda »

Kenny McCormick píše:
boZZda píše:Zahoďte VBary, Beasty a jiné nesmyslné krabičky :wink: tohle je teprve bezpádlo!

Na co? :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
Howking
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Howking »

boZZda píše:Na co? :wink:
- na to, jestli budeš časem nadávat, nebo chrochtat blahem i po pár měsících :-) Já byl taky z V-Baru totálně na větvi a teď už vím o tolika mouchách.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Troll

#81 Příspěvek od Troll »

Rád slyším že Ti to výborně funguje, ale já Vstabi do koše asi ještě nehodím. :) Dík že jsi se podělil o informace a první dojmy :D
boZZda

#82 Příspěvek od boZZda »

Howking píše:
boZZda píše:Na co? :wink:
- na to, jestli budeš časem nadávat, nebo chrochtat blahem i po pár měsících :-) Já byl taky z V-Baru totálně na větvi a teď už vím o tolika mouchách.

Mám celkem hodně zkušeností s různými bezpádly a prostě tři lety s CGY750 a cítím zásadní změnu oproti ostatním. Je to fakt hodně jiné, ale to se musí zkusit.

Nemyslím si, že bych ostatní bezpádla neměl naladěné, ale prostě tohle není o naladěnosti, ale o celkové charakteristice letu. Futaba je prostě někde jinde. Někomu se to může líbit, někomu zase ne. Já jsem nadšen :) Zdaleka to tak nekecá do řízení, ale to je právě to moc fajn. To spojení s helinou je krása.

Máš pravdu, dáme 100+ letů a potom uvidíme. Tohle jsou moje první dojmy a málem jsem se na letišti rozplakal :wink: Něco takového jsem do dnešního dne hledal...
bavarianDemon 3X a 3SX
Howking
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od Howking »

boZZda píše:Tohle jsou moje první dojmy a málem jsem se na letišti rozplakal :wink: Něco takového jsem do dnešního dne hledal...
- ten pocit znám a už jsem tu i podobné pochrochtáníčko taky prezentoval :-)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Kenny McCormick

#84 Příspěvek od Kenny McCormick »

boZZda píše:
Kenny McCormick píše:

Na co? :wink:
ja musim pockat este na jednu vec - kym sa toho trosku viac naucim :lol: asi by som ho zatial nedokazal ocenit.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
boZZda

#85 Příspěvek od boZZda »

Dnes dalších 6 letů a nadšení neopadlo. Spíš naopak. Je to přesně to co jsem vždycky od bezpádla čekal. Je to prostě super BOMBA!!!
bavarianDemon 3X a 3SX
demolátor

#86 Příspěvek od demolátor »

Začínáš mě štvát....spíš ty řeči v souladu s mou modrou krabičkou. :? :D
Kord když mám ted nějakej divnej ocas.
(nic ve zlim) :wink:
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od gamer007 »

boZZda píše:Dnes dalších 6 letů a nadšení neopadlo. Spíš naopak. Je to přesně to co jsem vždycky od bezpádla čekal. Je to prostě super BOMBA!!!

Ty jsi fakt, teď to každej bude chtít :lol: Ne, opravdu to vypadá fantasticky. Koukal jsem na nějaký videa od Kyle Stacy, třeba tu http://www.youtube.com/watch?v=BbgNcyAz ... re=related a hned je vidět že ta helina prořezává prostor jak břitva. Prodává to někdo u nás v ČR? Nastavování vypadá rozsáhle, nevim jestli bych se v tom pak neztratil...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
demolátor

#88 Příspěvek od demolátor »

No nejvíc mě štve, že mě v-bar stál stejně jako by stála tato fujtajbla. Akorád jsem spektrumák a nevím, jak bych to propojil.
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
boZZda

#89 Příspěvek od boZZda »

Hele nastavování je rychlejší a jednodužší než Microbeast!!! Je tam schované Expert menu, ale tam není důvod chodit. Mají to neskutečně vyladěné.

Mám k tomu ten přijímač 6203SB a ten je jen o malinko větší než Spektrum satelit :)

gamer007 píše:Ty jsi fakt, teď to každej bude chtít :lol: Ne, opravdu to vypadá fantasticky. Koukal jsem na nějaký videa od Kyle Stacy, třeba tu http://www.youtube.com/watch?v=BbgNcyAz ... re=related a hned je vidět že ta helina prořezává prostor jak břitva.

To je přesně ten pocit jaký z toho mám. Ovládání přesné jako břitva.

Osobně si myslím, že tohle bezpádlo je trochu náchylnější na precizní nastavení mechaniky. Kolmé páky serv, kolmá deska cykliky,... ale pak to stojí brutálně za to.
bavarianDemon 3X a 3SX
matrosek

#90 Příspěvek od matrosek »

Naposledy upravil(a) matrosek dne ned 05.06.2011 17:35, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“