Současný stav: Model jsem jen sestavil podle návodu. Zatím bez povrchové úpravy, plánuju nastříkat na křídla barevné pruhy a asi nebudu lepit všechny samolepky. Dosud jsem nezprovoznil vztlakové klapky (v křídlech už mám serva - jsou napojená přes Y kabel na GEAR přijímače), ale ještě jsem se neodhodlal klapky proříznout). Křidélka jsou napojená každé na jeden kanál. Do ocasu jsem vložil 10g závaží, aby i tříčlánek 2200 mAh nemusel být posunutý moc dozadu. Přes koncovky táhel jsem pro jistotu přetáhl bužírky. Těžiště vyznačené nálepkami na křídlech (návod uvádí 7 cm od náběžky, neměřil jsem to) se zdá být v pořádku.
Před startem jsem raději trochu trimoval přitažení výškovky, aby model náhodou nešel k zemi, ale od počátku jsem musel spíš potlačovat - zdá se, že při motorovém letu má model trochu větší tendenci zvedat nos. Letový projev je stabilní, nezaznamenal jsem žádné náznaky pádu po křídle - ani při menších rychlostech. Model je hodně citlivý a na plné výchylky reaguje překvapivě ostrými obraty. Motor se mi zdá dostatečně výkonný - na to, aby model vytáhl do výšky, by stačil asi i poloviční výkon. Jediný problém jsem měl při přistávání, protože Phoenix má na mě nezvykle velkou klouzavost a nad zemí se navíc uplatňuje přízemní efekt, takže mi na přistání nestačilo ani cca 100 metrů a ještě jsem o dalších asi 50 přelétl plánované místo přistání a sedl jsem místo na trávu do osetého pole, takže mám čumák a spodek trupu trochu od hlíny, naštěstí jinak bez poškození. Ty klapky budu muset dodělat co nejdřív
Když to teď zpětně probírám, že propagační video od Hobbykingu vcelku odpovídá realitě:
http://www.youtube.com/watch?v=QSwrUf7mz9A
Jo a ještě spotřeba - za 6,5 minuty jsem vybil 386 mAh.