Čo sa deje s Fasstom 2.4GHz?
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Ne s Fasstem se děje to co napsal ZD. Zkoušel jsem to taky nasimulovat když se objevily první poplašné zprávy někdy před dvěma, třemi roky.
Přijímač to nechce balit do molitanu, tak jak byl zvyk u 35MHz, ale nalepit přes oboustranku a ne na plochu, ale na dvě kolejničky. Aby pod ním mohl proudit vzduch. No a nenechávat model na sluníčku. Pak k zamrznutí na teplotu nedojde.
Jo a bazén udržujeme mezi 30-34°C
Přijímač to nechce balit do molitanu, tak jak byl zvyk u 35MHz, ale nalepit přes oboustranku a ne na plochu, ale na dvě kolejničky. Aby pod ním mohl proudit vzduch. No a nenechávat model na sluníčku. Pak k zamrznutí na teplotu nedojde.
Jo a bazén udržujeme mezi 30-34°C
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- jurenko
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo sa deje s Fasstom 2.4GHz?
fly-up píše:jurenko píše:V poslednej dobe sa deju nedokazatelne veci...nejako zacina blbnut system Futaba Fasst. Neviem ci je niekde nejaky velky zdroj rusenia ci zapojene nejake pasmo ale par ludi co poznam zacinaju mat problem s Fasstom, nejdu prijimace popripade vysielace ako napr. FF-10, ci FX-30 a podobne, lietame F5J, a ja som 2-tyzdne dozadu rozsrotil STORK 3 Elektro na prach z asi 30 metrov..prijimac sa asi po 3 sek. zamkol, takisto teraz v Madarsku na sutazi boli problemy s dosahom systemu Fasst. Prijimac aj vysielac som poslal panovi Hnizdilovi no povedal ze chybne nie su.Co sa teda deje medzi zemou a Fasstom?
Pokial viem,ten primač na ktorý bol v tom storku si mal pred tým v búranom modeli ... tam zrejme nie je co riesiť ,tiez som mal problém s novým primacom,vyhadzoval FAIL SAFE v relativnej blizkosti,primac testovali / renomovaný servis / a na nic neprisli ,dalsi test v modeli ukazal ze primac je vadny a bol vymenený za nový.
A problémy v Madarsku boli na 99% mechanického rázu .
B.
No pravdepodobne bude mat pravdu fly-up pretoze prijimac ak lietam sam bol vpoho no na sutazi sa z nicoho nic zamkol..je po pade a dovod to moze byt aj tym..cize po pade je rozladeny elektronicky..
Re: Čo sa deje s Fasstom 2.4GHz?
jurenko píše:pretoze prijimac ak lietam sam bol vpoho no na sutazi sa z nicoho nic zamkol..
Byl to určitě přijímač? Jak jsi to prokázal?
zdzd píše:Upečený FASST jde do FS při 75°C teploty uvnitř přijímače a obživne při poklesu pod 60°C. Pokud někdo připisuje nějaké krátkodobé výpadky teplotě, tak je vedle jak ta jedle. Pokud má okolí přijímače míň jak 70°C, tak nevypadne, protože se nedokáže přehřát. A při vyšší teplotě zase rozhodně nevystydne na 60°C za pár vteřin.
P.S. Pokud někdo dovolí aby měl v modelu teplotu k 70°C, tak má asi vadu asi někde jinde než v RX.
Hodně lidí má problém mezi ušima...
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Dzordzik píše:
Troufal bych si trvdit, že ve 42°C ve stínu běžně ani neběžně nelétáš a i kdyby to bylo 32, tak to je běžná teplota a když byla, tak jsem byl osobně svědkem toho, že FASST se zamkl a nefungoval dokud jsme ho neochladili. Ostatní systémy, a že jich tam bylo, jely v pohodě.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Dzordzik píše:pkotatko píše:Co jsou "zasrate vysoké teploty" ?
Lítám Fasst běžně při teplotách 42°C ve stínu.
Troufal bych si trvdit, že ve 42°C ve stínu běžně ani neběžně nelétáš a i kdyby to bylo 32, tak to je běžná teplota a když byla, tak jsem byl osobně svědkem toho, že FASST se zamkl a nefungoval dokud jsme ho neochladili. Ostatní systémy, a že jich tam bylo, jely v pohodě.
Tak to zkusíme ne?
Já za Tebou přijedu, vezmu hrst přijímačů a když jediný z nich vypadne při téhle teplotě, tak ti dám deset litrů.
Když nevypadne ani jeden, tak mi zaplatíš cestu a napíšeš sem, že jsi blb.
Souhlasíš?