Proč TGY 9X

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
Loner

#16 Příspěvek od Loner »

Milan Nes píše:T9 nekupuj, pokud to nemas jako hobby a bavi te se v tom nimrat :)
je to idealni pro lidi co je to bavi a tunnej jak letadlo tak vysilacku

v T9x se neni treba absolutne vubec nimrat, to tu dela par lidi (a na ty se je treba s upravama obracet, sam pokud nejsi elektrotechnik tak akorat neco zbabras).

Ja jsem svoji vysilacku donesl jednomu mistnimu uzivateli a ten mi to za rozumny kamaradsky peniz komplet vsechno upravil behem hodinky.

ja pak vysilacku pouze spokojene pouzivam, aniz bych se v tom jakkoli nimral.

ovsem varovat nekoho ze jen "pokud te bavi se v tom nimrat" kdyz nimrani je podstatou modelareni, to je skutecne vazne varovani :)
Pajik_CZ

#17 Příspěvek od Pajik_CZ »

Milan Nes píše:T9 nekupuj, pokud to nemas jako hobby a bavi te se v tom nimrat :)

Dovolim si Milane oponovat. Necítím se být ladičem RC souprav, a když se někdo začne bavit o elektronice, začnu koukat, co poletuje za oknem, protože nemám šajn, o čem je řeč. Přesto mi T9x vyhovuje.
Ano, jsem začátečník, a neměl jsem v ruce dražší soupravy. Ale musim se smát, když kamarád s jednou tak dražší Spectrum DX6i skuhrá, že nemá volný mixy... Třeba... nebo volný kanály....
Ano, nelítám s velkým a drahým érem, zatím mi stačí easy glider. Ale na rekreační polítání je to dostačující. Menu možná není intuitivní,ale s pomocí rimrových stránek si naklapu co potřebuju.
zase jen na zemi...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od RiMr »

Hlavně nezapomeňme adepta upozornit na "ID problem". Ještě jsem to nenacpal na stránky, kaju se...
Nemusí to být důvod k nekoupi, ale je dobré to zmínit...

#19 Příspěvek od hemis »

RiMr píše:Hlavně nezapomeňme adepta upozornit na "ID problem". Ještě jsem to nenacpal na stránky, kaju se...
Nemusí to být důvod k nekoupi, ale je dobré to zmínit...

Moch bys to prosim trochu rozvest nekde sem to uz zahlid ale nemuzu o tomto probemu nic najit.Mam ji na ceste tak abych vedel na co si pak dat pozor.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od RiMr »

Prostě se může stát že se setkají dvě T9x v2 se stejným ID vys. modulu. Pak se vzájemně ruší. Šance pramalá, ale děje se to...

Řešení?
JETI nebo FrSky modul (telemetrický).

Aby nedošlo k mýlce, létám i s tím "zahýbacím" modulem, ale do větších ér co létají poměrně vysoko a při dosahu vysílače mohou pobrat vysílání z T9x vzdálené hodně hodně daleko, to nechci rskovat. Takže s malýma létám s modulem v2 (tím originálním), na větší éra mám druhou T9x s FrSkyem.
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od TomasC »

Jen aby se situce vyjasnila pro ty, kteří modelaří "chvilku".

Vysílač Modela T6 AM vypadá takto:
Obrázek
Komplet v analogu!!!

Nákup na záznam byl takový "backorder", člověk si vybral zboží a zapsal se do pořadníku. Jenže to třeba trvalo ROK. Zaleželo na náladě plánovací komise, schopnostech prodavače a počtu jeho kamarádů.

Prostě rakos modelaří přes 25let a ví CO asi tak upotřebí.
Loner

#22 Příspěvek od Loner »

RiMr píše:Prostě se může stát že se setkají dvě T9x v2 se stejným ID vys. modulu. Pak se vzájemně ruší. Šance pramalá, ale děje se to...

Řešení?
JETI nebo FrSky modul (telemetrický).

Aby nedošlo k mýlce, létám i s tím "zahýbacím" modulem, ale do větších ér co létají poměrně vysoko a při dosahu vysílače mohou pobrat vysílání z T9x vzdálené hodně hodně daleko, to nechci rskovat. Takže s malýma létám s modulem v2 (tím originálním), na větší éra mám druhou T9x s FrSkyem.

resilo se od kteryho data vyroby se to vyskytuje, eventuelne jestli se to vyskytovat prestalo? i cinan vi ze stejny id= problem, tak to treba uz vyresili?
nostromo

#23 Příspěvek od nostromo »

Mel jsem ji v ruce a rekl bych, ze na nejake EPP jako TORO dobry. Ale na vetsi letadla uz si clovek koleduje o pruser.

Samozrejme si tady prihreju polivcicku, mam DX7 s prijimacem AR7000 nova mod 1 za 4500Kc.
Mrkvak

#24 Příspěvek od Mrkvak »

Loner píše:resilo se od kteryho data vyroby se to vyskytuje, eventuelne jestli se to vyskytovat prestalo? i cinan vi ze stejny id= problem, tak to treba uz vyresili?

To bude problém všech RC souprav, které nekomunikují obousměrně, ne?
Paczqo
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Paczqo »

Řešil jsem stejný problém a ve vysledku jsem šel do skoronove DX7 a jsem rád, jsem s radiem maximalně spokojen. pravda je že ty přijmače něco stojí ale daji se sehnat bazarove nebo orange za dobre penize takže zas tak strašné to není.
Graupner MX-12 HOTT, VA-Models Pegasus, Toro 900 TP
coro

#26 Příspěvek od coro »

Nepáči sa mi že tak striktne spájate vlastnosti vysielača (možnosti mixov,...)
s prenosovým systémom - originál FlySky.

Hodnota Turnigy=Flysky(originál) modulu sa ťažko vôbec odhaduje, a príjmače stoja 9 dolárov - no a čo aj keby to fungovalo len na 100m.. Aspoň by si to vymenilo viacej ľudí za lepší. Akože Ok, funguje to, nejak, mne to teda pri skúške bez chyby bežalo na 2,6km, ale má to jednu anténku a nemá to failsafe... Ok, funguje od nízkeho napätia, nemrzne, reštart trvá zlomok sekundy, to je bonus, ok.. ale to nie je vlastnosť rádia!
Ja tam mám Jeti. Ak prepnem v menu, funguje to ako 16 kanál - čo s tým ?
Niekto si tam dá FrSky - bude mať na displeji telemetriu, príjmače s diverzitou antén a failsafe..
Ale nebude to iné rádio.
Rozdiel je medzi firmwarom napr. ER9x a nejakým čínskym originálom - to je skorej iný vysielač. Ale ak sa hovorí o spoľahlivosti 9x, tak to nemá podľa mňa byť o príjmačoch.

Pripadá mi to ako keby som napísal o EVO alebo nejakej MC-24, že je vhodná len do EPP, - a to len preto že ja k nej mám 40MHz Rex5+ príjmač s dosahom 150m..

Asi nemá význam začínať ďalší flame, ale aspoň podľa správ na internete - "značkové" vysielače či príjmače, blbnú viac než táto 9x.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Milan Nes »

Loner píše:

v T9x se neni treba absolutne vubec nimrat, to tu dela par lidi (a na ty se je treba s upravama obracet, sam pokud nejsi elektrotechnik tak akorat neco zbabras).

Ja jsem svoji vysilacku donesl jednomu mistnimu uzivateli a ten mi to za rozumny kamaradsky peniz komplet vsechno upravil behem hodinky.

ja pak vysilacku pouze spokojene pouzivam, aniz bych se v tom jakkoli nimral.

ovsem varovat nekoho ze jen "pokud te bavi se v tom nimrat" kdyz nimrani je podstatou modelareni, to je skutecne vazne varovani :)

promin pro men neni zabava se snazit hodiny neco napipat na to mi stacila Eclipsa :-d, ja se rad nimram ale v letadle ...
vysilacka je pro mne bod od kteryho se pro mne odbiha modelarina ...
jako po tom co sem prisel na techniku rx tx o dve letadla a treti sem pomlatil tak sem prehodnotil, radsi mam horsi era a lepsi vysilacku, a postupne vylepsuju era :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Drondys

#28 Příspěvek od Drondys »

rakos píše:Jde mi hlavně o dosah (normální, +- abych viděl 1,5m motorové éro, at spalovák či elektro)

Dosah s implicitně dodávaným VF module Turnigy je cca 2 až 2.5 km. Opět se můžeš domluvit s Rimrem na případném přeměření u konkrétního kusu co budeš mít.

rakos píše:... pánové díky za odpovědi. Ten Laser 6 stál před malinko lety pět tis. s jednim servem, takže skutečně dnes neni problém v podobné hladině pokoupit něco už lepšího. Pročtu příslušné stati a odkazy. Rozhodně se nechci v Tx moc vrtat, cizím jazykem nevládnu, takže něco jak mi radí Milan. jinak lítám už od doby, kdy vyšla Modela T6 AM na záznam...a dodnes sem se to moc nenaučil :D
Tak at to lítá.... :)

Cena RC souprav od výrobce FlySky mezi, které TGY9 patří, se drží tradičně velmi nízko, přestože poptávka zejména po TGY9 dlouhodobě výrazně převyšuje nabídku, a to je také důvod proč je tak často nabízena na Aukru či Modelbazaru.

Doporučuji vyzkoušet si ji. Nejlepší zkušenost je ta vlastní. Pokud jsi z Prahy tak se domluv s RiMrem přes SZ viz tento odkaz. Pokud se ti bude zdát použitelná pro tvoje účely klidně si ji kup abys ji mohl otestovat delší dobu třeba i několik měsíců a když ti nesedne tak ji bez problému a bez ztráty prodáš (klidně i s menším ziskem), protože u TGY9 je douhodobě převaha poptávky nad nabídkou.

Není pravdou, že se v ní musíš hrabat. Spousta lidí to nedělá a přesto TGY9 používají. Prostě jsou spokojeni s tím co TGY9 implicitně poskytuje. Nicméně RiMr ti bez problému aktualizuje firmware a případně i předělá bateriovou klec na lipolku a ty sám v ní nebudeš muset nic upravovat a budeš ji jen používat.
Naposledy upravil(a) Drondys dne stř 01.06.2011 11:01, celkem upraveno 2 x.
Drondys

#29 Příspěvek od Drondys »

Milan Nes píše:promin pro men neni zabava se snazit hodiny neco napipat...

8O Jaké hodiny ??? Na webu RiMra je spousta videonávodů jak v T9X napípat nejrůznější záležitosti dostupné ať už v rámci implicitního firmware nebo v ER9X. Firmware ER9X by Rakosovi jistě zcela bez problému Rimr do T9X případně flashnul. Podle těch videonávodů to zvládne každý průměrně inteligentní jedinec za pár minut. Navíc když se Rakos domluví s Rimrem tak ten mu jistě bez problému napípá to nejzákladnější pro model co Rakos používá a bude mít hotovo.
Drondys

#30 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:Prostě se může stát že se setkají dvě T9x v2 se stejným ID vys. modulu. Pak se vzájemně ruší. Šance pramalá, ale děje se to...

Taky to mohl být jen dočasný problém při výrobě, který se týkal jen několika kusů a jiné kusy to vůbec neovlivňuje. Podobný problém měla v minulosti u některých kusů dokonce i Futaba viz tento odkaz.

Mimochodem. Chtělo by to tento problém pokud se u některého kusu T9x vyskytne, lépe zmapovat, aby nebyl jen v úrovni "mlžného oparu" tj. až se objeví někdo s T9x v2 u koho se to projevuje tak jej požádat o zdokumentování videem případně o umožnění daný kus otestovat proti dalším kusům T9x a pokusit se případně problém co nejlépe identifikovat někým kdo by byl schopen z příslušného čipu zjistit konkrétní GUID a pro tento účel by možná bylo dobré se podrobněji poradit s tím borcem co dělal i různé testy k T9x na RCModelReviews

Obrázek email: queries@rcmodelreviews.com

Následně se případně pokusit vykomunikovat problém přímo s výrobcem FlySky. Možná by se pak dala identifikovat i série T9x, u kterých se tento problém může projevovat a vzhledem k centrálnímu distributorovi HobbyKing by se pak možná dalo určit i časové rozmezí v němž byla daná série T9x prodávána.

RiMr píše:Řešení?
JETI nebo FrSky modul (telemetrický)...

Když už zmiňuješ telemetrický modul FrSky, tak je vhodné informovat i o možném problému ZERO GUIDE, který může nastat při prvním použití telemetrického VF modulu FrSky s netelemetrickými přijímači v režimu V8 viz tento odkaz na popis postupu od výrobce FrSky jak tomu předejít.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“