Dx7

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
vrabec1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od vrabec1 »

Ahoj, DX7 má už pár rokov takže čosi mám na nej odprogramované.
Máš tam servomonitor takže tak ako to máš "napípané" prelez cez ponuku do servomonitora a skús tu výškovku pokiaľ ukazateľ chodí podľa pohybu páčky je servo v háji ak nie je chyba niekde v programovaní. tak skús a daj vedieť.
Ticcino

#17 Příspěvek od Ticcino »

Jak psal vrabec1, na rádiu je Servo monitor (str.66 originálního návodu). Tam přesně vidíš, co leze ven. Pokud se na servo monitoru nehýbe výškovka, pak jsi někde asi naklikal nějaký nesmyslný mix. Začni znovu na čistém modelu.
Pokud se výškovka na servo monitoru hýbe, bude špatné servo výškovky nebo třeba i přijímač.
Nepodléhej panice, mně nefungoval aux2 kanál a až po hodině laborování jsem zjistil, že jsem ovládání toho kanálu vypnul a pak jsem na to zapomněl.
jurajM

#18 Příspěvek od jurajM »

všetkým ĎAKUJEM :P
Ticcino

#19 Příspěvek od Ticcino »

Nemáš zač, ale nás by zajímalo, jak to dopadlo...
jurajM

#20 Příspěvek od jurajM »

No na začiatok ešte raz ďakujem - predošlý problém bol vyriešený- restatom nastavení- potom som zistil že na serve boly zuby v prd.. akurát na tej strane kde som to potreboval -to som v rýchlosti pretočil a fičíííí- (ale kúpil som už 7-nových) :twisted:

Včil by ma zaujímalo ako do kelu donútim vysielač aby otáčky motora boly regulované po celej dráhe knipla- teraz som na 100% už v polovičke - v návode je to spomenuté ale iba pre vrtulníky - pre liet. som to nikde nenašiel ani v návode ani v menu vys.

toš Vám zase vopred ďakujem :twisted:
cilek

#21 Příspěvek od cilek »

Musíš zkalibrovat regulátor. A taky se podívej na servomonitor, jestli ti chodí kanál plynu po celém rozsahu.
jurajM

#22 Příspěvek od jurajM »

:lol: :oops: skalibrovat :roll: ked mi povieš ako :wink: mám tam Trunigy 25A -je červený al oranžovo červený - ked ho zapnem tak si to popíípa nastavia sa servá a hotovo - ked mám plyn hore tak to neprestane pípať -
scarabeus

#23 Příspěvek od scarabeus »

Zkontroluj si servomonitor, jak ti tu kluci rikaji. Pri plnem plynu musi byt vazne uplne na te hlavni carce. Sam jsem s tim nekdy bojoval, taky mam DX7. Pokud ale bude plyn na servomonitoru spravne, do programovaciho rezimu se samozrejme dostanes.
jurajM

#24 Příspěvek od jurajM »

to som pozeral šicko je tak ako má byť-na vys.-
vrabec1
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od vrabec1 »

ahoj,

ak vysielač chodí ako má tak postup kalibrácie (nastavenie dráhy plynu) regulátora je myslím nasledovný. dáš plný plyn zapneš vysielač, zapneš prijímač, a po základnom odpípaní regulátora sca 2sek. stiahneš plyn dole. regulátor by mal znovu niečo odpípať a už by mal plyn fungovať normálne v celom rozsahu páky na tx.
edit:
a nezabudni pri tom držať model a byť z dosahu vrtule už som zažil aj to že po zapnutí sa motor rozbehol keďže to bolo blbo nastavené a zreverzované.
cilek

#26 Příspěvek od cilek »

Ano, tak nějak se to, myslím, kalibruje. Hlavně poctivě čekej vždycky na to zapípání.
scarabeus

#27 Příspěvek od scarabeus »

Pri programovani reglu se NIKDY nedoporucuje mit nasazenou vrtuli nebo rotor vrtulniku. Zasadne vse mit dole a predejde se tak jakemukoliv urazu.

U Turnigy se po 2 vterinach ozve dvojite pipnuti, pak paku dolu a je nastaven maximalni plyn.
jurajM

#28 Příspěvek od jurajM »

No ty koky a ja som sa s tý sra.... neviem ako dlho kua :lol:
a ono to chcelo len tak málo, aby plyn chodil tak ako má

som very happy :wink: díík
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“