Poradte prosim nezkusenemu s vrtulnikem.

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
georgIII

#136 Příspěvek od georgIII »

Alios píše:Toto je opravdu zajímavý názor, beru v úvahu. Jinak myslíte opravdu, že menší stroje více ,,padají"?

Určitě menší stroje víc padají, je pravidlo čím větší vrtulník tím stabilnější a taky je dobře vidět. Já jsem začínal na Walkeře V200D01 a můžu s čistým svědomím říct že to byla hodně špatná volba miniaturní převody a součástky nic nevydrží sebemenší kontakt s trávou a je v háji hlavní ozubené kolo. Tak jsem se naštval a šel jsem do Rexe 450 PRO a to už bylo o úplně něčem jiném jak kvalitou tak stabilitou a letovým projevem a cca za dva měsíce jsem koupil Rexe 550 a to je teprv polétání úžásně stabilní a kvalitní stroj. S tím jsem ještě nespadl.Taky jsem zpočátku nedal na rady zkušených letců že čím větší tím lepší. Kdybych je poslechl mohl jsem ušetřit spousty peněz za díly a místo spravování létat.
T 550E, 600EFL PRO HC3-SX,GOBLIN 700 HC3-XTREM
Futaba T8FG SUPER
psena
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od psena »

Porad nemam uplne jasny nazor, na nejvhodnejsi velikost vrtulniku pro zacatky. Neda se to pausalizovat a pro kazdeho bude vhodne neco jineho.
Vyberu by mel napomoct simulator a osobni pocit.
Ze nejmensi vhodna velikost je 450 je jasne, 500 vypada taky jako vhodna volba, ale nekterym by se ty zacatky s 500kou podle me financne nevyplatily. Zacatky myslim prvni poskakovani, kdy je problem heli vubec udrzet ve visu a take prvni zatacky.
Taky je dobry si uvedomit, ze velikost 450 se hodi i v zime do telocvicny a proto si ji stejne nechavaji i zkusenejsi piloti pote co upgraduji na vetsi velikosti.
Takze ztracena invetsice to urcite neni.
georgIII

#138 Příspěvek od georgIII »

psena píše:Porad nemam uplne jasny nazor, na nejvhodnejsi velikost vrtulniku pro zacatky. Neda se to pausalizovat a pro kazdeho bude vhodne neco jineho.
Vyberu by mel napomoct simulator a osobni pocit.
Ze nejmensi vhodna velikost je 450 je jasne, 500 vypada taky jako vhodna volba, ale nekterym by se ty zacatky s 500kou podle me financne nevyplatily. Zacatky myslim prvni poskakovani, kdy je problem heli vubec udrzet ve visu a take prvni zatacky.
Taky je dobry si uvedomit, ze velikost 450 se hodi i v zime do telocvicny a proto si ji stejne nechavaji i zkusenejsi piloti pote co upgraduji na vetsi velikosti.
Takze ztracena invetsice to urcite neni.

Naprosto souhlasím, 450 jako nejmenší vhodná velikost pro začátky.I když teď skoro pořád lítám 550 jsou občas chvíle kdy rád pustím do vzduchu 450 a mám z ní stejnou radost jako z 550.Létá taky moc pěkně a nechají se s ní dělat psí kusy i na relativně malém prostoru.
T 550E, 600EFL PRO HC3-SX,GOBLIN 700 HC3-XTREM
Futaba T8FG SUPER
insomnia

#139 Příspěvek od insomnia »

ja (z pohledu zacatecnika!) si myslim, ze T-Rex 450 je pro zacatek dobra volba.

1/ Zacatecnik kolikrat nevi, jak moc ho to bude bavit a zda u toho vydrzi, takze nakup vetsiho stroje by mohl znamenat vetsi finacni ztratu v pripade budouciho prodeje

2/ Kdyz fouka mirnej vitr, tak mi to na 450ce nevadi, jen musim o trosku vic packovat. Navic co se naucim na 450ce, tak pak na vetsich strojich uz bude jedna basen.

3/ Je jedno jakou mas velikost, stejne musis vse zkouset prvne na simulatoru (Phoenix) a pak si zachovat respekt a nedelat voloviny, kdyz to zkousis na ostro

4/ levnejsi ND a baterie
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
crewe

#140 Příspěvek od crewe »

Ahoj, jsem tu na fórku nový a pročetl jsem celou tuhle diskuzi a jsem pořád na rozpacích. Něco o sobě: Začínal jsem jako malý s nějakými autíčky z globusu apod. Ve 12 jsem dostal první RC autíčko, ale bohužel, to mě nějak moc nechytlo, jelikož jsem pojem internet neznal a nebyl jsem moc technicky nadanej, takže jsem věčně bojoval s baterkama, až jsem přestal bojovat a vykašlal jsem se na to. V 15 jsem dostal spalovací autíčko MTA 4, avšak zase jsem byl závislej na jiné věci( na online hrách), ale za to jsem docela vděčněj, protože se s autíčkem nejezdilo a mně vydrželo až doteď... :-) A teďka si ho krásně vymazluju a užívám si s ním pořádně. Ale teďka k dotazu, upozorňuji, že jsem student, takže čerpu z rodičů, mám něco našetřeno a blíží se léto( brigády) ä zajímá mě, jaký vrtulníček byste mi doporučili, nechci si kupovat simulátor, protože, když si to spočítám, tak mě vrtulníček vyjde na stejný peníze a hlavně si nechci kupovat simulátor, protože ani nevím, jestli mě heliny chytnou:-), ale doufám, že jo. Proto bych potřeboval, nějaký modýlek do 4-5 tisíc. Nechci to na akrobatiku, jde mi hlavně o vyzkoušení a pro ten pocit, takový klidný let ;-) (každý z toho máme jiný pocit). Chci aby to mělo všechno, co je k letu potřeba. Koukal jsem na mSR, nebo 120 SR, ale nevím, které by se pro mne více hodilo. Díky za jakékoliv rady.
EDIT: Zapomněl jsem říct, že bych s tím chtěl lítat i na zahradě, na zahradě nefouká, samozřejmě, že když je vítr, tak jo, ale když je menší větřík, tak tam vůbec, protože je to ze všech stran krásně kryté tůjemy :-)
insomnia

#141 Příspěvek od insomnia »

Idealni volba v teto cenove relaci je Blade mSR + vysilac Spektrum Dx6i. Pro zacatek nebudes vic potrebovat a aspon si zkusis ovladani stabilnejsiho jednorotoru, se kterym muzes litat doma po byte nebo za bezvetri venku. Kdyz zjistis, ze mas chut pokracovat, tak si dokoupis simulator Phoenix a nejakou vetsi heli jako treba Blade 450 nebo T-Rex 450
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
Sefis8

#142 Příspěvek od Sefis8 »

Moje skusenosti s mSR su take, ze nema rado lietat vonku. Aj ked sa Ti zda ze nefuka, tak urcite trocha fuka. Nejaky pohyb vzduchu je proste vzdy aj ked to mas chranene. mSR je super na doma alebo do haly, nie na vonka. Je moc lahky + nema vykon na to aby zabral hoci len proti slabemu vanku. Na doma je ale super! Na vonka do zahrady pouvazuj nad mCPX - ten v pohode zvladne aj vetrik. Ale zas nie je na doma.
T8FG, T-REX 600 ESP, T-REX 450 Sport, DX8, mCPX, mSR, Phoenix, Raytronic C60
Mikelo

#143 Příspěvek od Mikelo »

Skutečně dobrá rada v tomto případě neexistuje. Jednoduše proto, že neexistuje strojek jen tak na zahradu (nebo na doma), který by se choval jako budoucí plnohodnotný model vrtulníku. Ani ne za uvedené peníze. Nejde zdaleka jen o nákup, na provoz musíš počítat s dvojnásobkem peněz.
Jsi v omylu, že simulátor vyjde dráže. Je to vždy přesně naopak, jen to zatím nevíš. Zrovna díly na věci od e-flite jsou předražené enormně, stačí porovnat s mnohem většími stroji. Navíc to co bylo jmenováno se plnokrevníku nepodobá ani tolik, aby jsi se dověděl zda tě vrtulníky chytnou. Jako by jsi chtěl ze svlíkací propisky zjistit, zda se ti budou líbit ženský.
Takže simulátor je nakonec právě to jediné na čem to můžeš za levno zkusit. A to jej sám nemám moc rád, protože sedět u virtuálního lítání doma na prdeli mě nebaví.
insomnia

#144 Příspěvek od insomnia »

Mikelo píše:Skutečně dobrá rada v tomto případě neexistuje. Jednoduše proto, že neexistuje strojek jen tak na zahradu (nebo na doma), který by se choval jako budoucí plnohodnotný model vrtulníku. Ani ne za uvedené peníze. Nejde zdaleka jen o nákup, na provoz musíš počítat s dvojnásobkem peněz.
Jsi v omylu, že simulátor vyjde dráže. Je to vždy přesně naopak, jen to zatím nevíš. Zrovna díly na věci od e-flite jsou předražené enormně, stačí porovnat s mnohem většími stroji. Navíc to co bylo jmenováno se plnokrevníku nepodobá ani tolik, aby jsi se dověděl zda tě vrtulníky chytnou. Jako by jsi chtěl ze svlíkací propisky zjistit, zda se ti budou líbit ženský.
Takže simulátor je nakonec právě to jediné na čem to můžeš za levno zkusit. A to jej sám nemám moc rád, protože sedět u virtuálního lítání doma na prdeli mě nebaví.

no nevim, nechci se hadat se zkusenejsim, ale...

...mas pravdu, ze mSR je jinde nez plnohodnotny model, ale je rozhodne bliz nez jine hracky a cenove je dostupny + v celku dost odolny, takze s temi nahradnimi dily to neni tak horke, ikdyz jsou predrazene. Myslim, ze zacatecnika, ktery nikdy nelital, muze vysedavani u simulatoru naopak odradit, protoze chce litat fyzicky a ne virtualne.

Kdyz si student, ktereho zivi rodice, koupi simulator a vysilac, tak vycerpa cely budget a nezbude mu uz na litani, takze treba po mesici zjisti, ze ho to bavi, coz je to super, ale nema na plnohodnotny vrtulnik, takze muze tak leda porad sedet u pc a to je tak asi vse.

Kdyz koupi Blade mSR BNF + Spektrum Dx6i, tak ma hned vse co potrebuje = vysilac, model s prijimacem, nabijecku a baterie

Blade mSR BNF = cca 2600 CZK
Spektrum Dx6i = cca 3300 CZK
nebal bych se nakupu z druhe ruky, coz usetri taky dost na pocatecnich nakladech a mohl by se klidne vejit komplet do 4000 CZK
buki

#145 Příspěvek od buki »

Mikelo napsal: Navíc to co bylo jmenováno se plnokrevníku nepodobá ani tolik, aby jsi se dověděl zda tě vrtulníky chytnou.
Tak to jsi neměl v ruce Blade mCPX. Rozdíl je jen ve velikosti a v citu řízení malého. I v silným větru se s ním dá lépe než s erem.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od koulinek »

jenom škoda že néni mCPX for Futaba, to bych do toho šel hned, takhlenc se mi další TX brat nesce...
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
buki

#147 Příspěvek od buki »

koulinek píše:jenom škoda že néni mCPX for Futaba, to bych do toho šel hned, takhlenc se mi další TX brat nesce...

To máš pravdu, taky mám Futabu na velký vrťasy, ale rysknul jsem to a koupil Spektrum 7 a nikdy jsem se tak nevyblbnul a nenaučil preciznosti na malým place jako s tímto prckem.Co se týká reakcí na řízení, nemá to chybu.
Ale kdo to nezkusil myslí, že je to další malá hračka,kterých je na krámech mraky.
crewe

#148 Příspěvek od crewe »

Jelikož máme velkej důma je tu jedna veliká místnost, tak 30m čtverečních, možná víc, ale jelikoz je leto, takze bych spíš řádil venku, když by nefoukalo :-)
1. http://www.helihobby.cz/eshop/product_i ... cts_id=202 - Je k tomu i ovladač a je to seřízené a spárované, což je u mne velké +.
2.http://www.modelarina.cz/rc-vrtulnik-bl ... p-612.html - je to taky s vysílačkou.
Zajíma mě váš názor, jestli mě to chytne, tak koupím simulátor + pořádnej ovladač. Vidím, to tak, že do října bych vydržel s tímhle, pak si koupil simulátor a s tím lítal až do vánoc :-) A potom, T-Rexe 500, to bych se ještě poptal a zjistil, co a jak. Díky za rady.
EDIT: Spíš se mi zamlouvá, ten druhý ;-)
cilek

#149 Příspěvek od cilek »

Pozor, u toho prvního odkazu není součástí vysílač! A je docela zajímavé, že se ti víc líbí ten druhý, když potom chceš přejít rovnou na vrtulník velikosti 500. Myslím, že ještě trochu tápeš, chtělo by to někde na letišti pokecat. :wink:
Naposledy upravil(a) cilek dne stř 01.06.2011 15:55, celkem upraveno 1 x.
crewe

#150 Příspěvek od crewe »

Aha, tak to jsem si nevšiml, ale píšou tam připraven k letu :-D, tak jsem to bral jako samozřejmost.
EDIT: Ajoo, to je přijímač, já se překoukl a myslel, že to je vysílač. :-(
EDIT: Tak ne, je k tomu vysílač :-) "Ready-to-Fly verze obsahuje vysílač 2,4 GHz DSM2, Kdo již vlastní letecký DSM2 vysílač, je k dispozici Bind-N-Fly verze je bez vysílače."
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“