Proč TGY 9X
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
To Milan> 4letové režimy na T9X s ER9X http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/tur ... x-f3k-4let
Milan Nes píše:-otazka znela :
CO BYSTE ZACATECNIKOVI DOPORUCILI ?
.....
To je ťažké... Priam by to bolo úplne choré, keby existovala jasná odpoveď
Jeden ledva naškrabe na to aby si kúpil jedny baterky, druhý nevie a nechce vedieť ako to vyzerá zvnútra ale zaplatí koľko mu povieme, tretí nevie a nechce vedieť že jedno servo môže chodiť v závislosti od 6 vstupov a už vôbec nie nastavovať si to..
A mnohým postačí základné nastavenie "čo knipel to servo" na dlhý čas - ale to urobia s každým z vysielačov a bez zložitých nastavení aj s tým 9x.. Rozdiel príde o pár mesiacov či možno rokov. Nerád radm ľuďom niečo čo o pár mesiacov budú nútení predať v bazare..
Ale podstata je že každému sa hodí úplne iný vysielač - aj ako prvý.
Ale z pohľadu začiatočníka mi programovanie ER9x (nie originál čína) pripadá veľmi poučné - má tam presne vymenované, ktoré vstupy a ako hýbu jednotlivými servami.
Tak sa to môže naučiť, čo robí ktorý riadok a či je to dobre.
- Lebo nemyslím že je úplne ideálne že väčšina začínajúcich ani nevie že krídelkové servá chodia rovnako a klapky zrkadlovo - veď u kormidiel to je naopak..
Práve nutnosť kliknúť tam to mínus pre druhé servo klapiek alebo aj krídelka pre vstup z brzdy či výškovky, im to ukáže jasne. A nech mi nikto netvrdí že to je príliš zložité - je to vysvetliteľné pár slovami.
Ancistrus01 píše:To Milan> 4letové režimy na T9X s ER9X http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/tur ... x-f3k-4let
pěkný ale 2 servové křídlo ... ne nechci se hádat ano T9 má potenciál,
je zajímavá, chápu lidi co si s ní hrajou a i ty co jí užívají
tohle byl jenom muj názor ... a to že začátečníkovi bych raději doporučil Optica, kvůli jednoduchosti a spolehlivosti ...
... popravdě ve mě T9 po tom co vim jak na ní lidi spadli nebo jak
se občas stane že číňan měl svůj den něvěřim, ...
popravdě sem si pro radost jednou rozdělal různý produkty od turnigy
(používám je tak ne že z nějakýho hanění ..)
4 serva do křídla ... hmm každý servo jinak spájený,
1 líp jak hitec 1 tak průměrně 1 tak jak bych to pájel já a 1 tak spájený že sem se málem poblil ... (ano trocha exprese) jo ještě musim dodat že to "samé" servo mělo dvakrát uplně jiný střeva ... hmmm
ne prostě popravdě rx tx je jedna věc kde já za sebe neexperimentuju,
a raději volím cestu klidu
jo a add nastavení, už mi i psali začátečníci jestli bych jim neporadil s T9 že sou uplně v háji a že se večer snažej a prd, ano ... netvrdim že by se jim to nestalo i s opticem ale když mi potom jeden psal celej nešťastnej že po měsíci čekání a dni seznamovánim se dočkal toho že mu zdechla vysílačka (vypla se na špatnej kontakt napájení) a napálil sto s větroněm kolmo do země tak promiň pak nemůžu doporučovat ...
navíc tady utekla důležitá věc, psal že chce to na spalováka ...
kdyby chtěl epp gumolet tak jo přinejhoršim slepí a asi nikoho neohrozí
ale v 1,5 m spalováku nevim ... opravdu souhlasíte s tím že to je bezpečné ?
já přesedlal z assana na "lepší" systém jenom proto abych měl čisté a klidné spaní ... s tím že 2 metrovym erem co má hmotnost 1,5 kila
minimaluzuju riziko že to někam pošlu a někoho nebo něco sejmu
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Milan Nes píše:nebo jak se občas stane že číňan měl svůj den něvěřim, ...
Při výrobě té Aurory co má Dejfak asi taky neměli nejlepší den a navíc ani při dvou následných opravách v servisu. Třetí reklamace v krátké době po sobě. To by snad u RC soupravy takové kategorie jako je Aurora ani nemělo nastat už z principu tj. už když se jim to podruhé vrátilo do servisu tak mu to měli rovnou vyměnit za kompletně nový kus a ne to takto doslova pytlíkovat.
A když si tohle dovolí pustit výrobce a autorizovaný servis u vlajkové lodi Hitec tak není žádná jistota, že se to nestane i u slabší třídy Optic.
...pánové,
vše jsem přečetl, tyhle stránky si vytisknu (opravdu) a přestávám blekotat o TGY 9. Jsem ten modelář (teda spíš skladník) jak jsem psal na začátku, co lítá sporadicky, ale hlavně stylem , co páčka - to servo.(to se mi líbilo) Takže na to mé lítání opravdu pujdu do toho Optika jen proto, abych přešel na 2,4 Giga a měl tu nějakou pofidérní jistotu. Samozřejmě největší problém zustanou ruce. Lítám blbě ale s chutí
Nějaké vychytávky v ovládání snad zvládnu na tom Optikovi a to bude pro mě až až. Jen ještě dodám, ža sem začínal s Gamou, znalci vědí, o čem je řeč. Ta Modela T6AM, to už byl luxus....
Díky za diskuzi a dobrou noc.
..... rakos.....
vše jsem přečetl, tyhle stránky si vytisknu (opravdu) a přestávám blekotat o TGY 9. Jsem ten modelář (teda spíš skladník) jak jsem psal na začátku, co lítá sporadicky, ale hlavně stylem , co páčka - to servo.(to se mi líbilo) Takže na to mé lítání opravdu pujdu do toho Optika jen proto, abych přešel na 2,4 Giga a měl tu nějakou pofidérní jistotu. Samozřejmě největší problém zustanou ruce. Lítám blbě ale s chutí
Nějaké vychytávky v ovládání snad zvládnu na tom Optikovi a to bude pro mě až až. Jen ještě dodám, ža sem začínal s Gamou, znalci vědí, o čem je řeč. Ta Modela T6AM, to už byl luxus....
Díky za diskuzi a dobrou noc.
..... rakos.....
- KarelSkala
rakos píše:...pánové,
Pokud se ti líbí lítání co páčka to servo tak s tím bys u T9x problém rozhodně neměl a ani bys nepotřeboval nic měnit či upravovat. Pokud jsi sednul na lep těm prupovídkám o domnělé jistotě bezproblémovosti u Optika tak to se ti klidně může stát, že skončíš podobně jako Dejfak s tou jeho Aurorou. Přeju hodně štestí s Optikem a držím palec ať té volby nebudeš muset litovat.
No zas tak ale rozdiel tam je - veci kupované v tuzemsku majú 2 roky záruku,
a veci kupované v predajni za rohom stačí do tej predajne zaniesť....
-aj keď, mesiac čakať na opravu, nepoteší... Prípadne sa dozvedieť že ulomený trim je vlastne mechanické poškodenie človekom... Najväčší problém nastane ak ten komplet so zárukou, občas prestane riadiť a padá. Ak je to len občas, je možnosť reklamácie asi nanič -závada sa pri testovaní neprejavila... Narážam na Spektrum.
U 9x je treba opraviť si to na kolene (alebo dať opraviť niekomu akože do servisu),
alebo kúpiť nový (ak odíde displej! najväčší problém 9x - kým niekto nenapíše podporu pre iný bežne dostupný lcd), a osadiť iný modul (prejsť na lepší systém a príjmače - zacvaknutím modulu..).
a veci kupované v predajni za rohom stačí do tej predajne zaniesť....
-aj keď, mesiac čakať na opravu, nepoteší... Prípadne sa dozvedieť že ulomený trim je vlastne mechanické poškodenie človekom... Najväčší problém nastane ak ten komplet so zárukou, občas prestane riadiť a padá. Ak je to len občas, je možnosť reklamácie asi nanič -závada sa pri testovaní neprejavila... Narážam na Spektrum.
U 9x je treba opraviť si to na kolene (alebo dať opraviť niekomu akože do servisu),
alebo kúpiť nový (ak odíde displej! najväčší problém 9x - kým niekto nenapíše podporu pre iný bežne dostupný lcd), a osadiť iný modul (prejsť na lepší systém a príjmače - zacvaknutím modulu..).
Drondys píše:zdzd píše:Ovšem zde jde o jiný případ. Už z výroby vypadávají konfliktní rádia a princip špatného generovanání zřejmě přetrvává. Čím více vyrobených rádií, tím více konfliktních...
U T9X se může jednat o podobný případ (myšleno ne ve vztahu, že si to TX nastavuje sám, ale ve vztahu vůbec nenastaveného GUIDE tj. ZERO GUIDE), protože při výrobě mohli opomenout nastavit v čipu GUID a tudíž některé kusy mohly být prodány se ZERO GUIDE a když se sešly dva takové tak byl problém.
Pokud vím, tak tam je to úplně jinak. U Futab to z výroby bylo vždy nastavené, ale pokud někdo zapomenul zapnutý vysílač tak dlouho, že totálně vybil accu, nebo zaklikal vypínačem tak, že se vysílač nestihnul vypnout či naběhnout, mohlo k tomu vynulování dojít, protože soft nedoběhl jak měl. Týkalo se to asi dvou typů a řešení bylo v náhradě firmware novou verzí.
Zatím co u T9X to snad má být tak, že GUID generují generátorem náhodných čísel. Což je úplný nonsens. Kdyby jeli co kus to +1, nastal by problém až v okamžiku, kdy bude vyrobených více kusů, než stačí čítač. Teď se čísla opakují i průběžně a je to čistě o náhodě.
zdzd píše:...Zatím co u T9X to snad má být tak, že GUID generují generátorem náhodných čísel. Což je úplný nonsens. Kdyby jeli co kus to +1, nastal by problém až v okamžiku, kdy bude vyrobených více kusů, než stačí čítač. Teď se čísla opakují i průběžně a je to čistě o náhodě.
Ale tomu se říká ruská ruleta, ne? Tak takhle s náma snad výrobce nehraje a jestli jo, tak je to napřesdržku.
zdzd píše:Zatím co u T9X to snad má být tak, že GUID generují generátorem náhodných čísel. Což je úplný nonsens. Kdyby jeli co kus to +1, nastal by problém až v okamžiku, kdy bude vyrobených více kusů, než stačí čítač. Teď se čísla opakují i průběžně a je to čistě o náhodě.
Nejspíš si jen pleteš dvě různé firmy FrSky a FlySky. Problém s tím generování co zmiňuješ oznámila pouze firma FrSky u starších netelemetrických VF modulů FrSky. Nicméně firma FrSky nemá s VF moduly Turnigy implicitně dodávanými v T9X, nic společného.
Firma FlySky, která vyrábí T9X a vlastní VF moduly Turnigy pro T9X nic takového neoznámila a navíc VF moduly Turnigy pro T9X jsou úplně jiné než VF moduly FrSky a tudíž je tato informace ve vztahu k T9X jen odhad a nic víc.
Výrobce T9X i vlastních VF modulů tj. firma FlySky dosud vůbec nezveřejnila způsob jakým je GUID definováno ve VF modulech od FlySky. Máš snad odkaz na informace od výrobce FlySky konkrétně popisující tuto záležitost ? To, že někdo odhaduje, že by to možná mohlo takto být ještě vůbec neznamená, že to tak v reálu je.
Ne do detailů jsem to nehledal, to rádio mne až tak moc nezajímá. Vycházím jen z toho, že s podobným jménem tu ten generátor figuroval a coro teď problém s GUI zmínil.
Proto taky záměrně píšu "Zatím co u T9X to snad má být tak". Kdybych to měl ověřené napíšu to jinak. Takto je to jen výkop pro toho, kdo informace má aby to buď potvrdil, nebo upřesnil na správnou informaci.
Proto taky záměrně píšu "Zatím co u T9X to snad má být tak". Kdybych to měl ověřené napíšu to jinak. Takto je to jen výkop pro toho, kdo informace má aby to buď potvrdil, nebo upřesnil na správnou informaci.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Drondys píše: Nejspíš si jen pleteš dvě různé firmy FrSky a FlySky. Problém s tím generování co zmiňuješ oznámila pouze firma FrSky u starších netelemetrických VF modulů FrSky. Nicméně firma FrSky nemá s VF moduly Turnigy implicitně dodávanými v T9X, nic společného.
Firma FlySky, která vyrábí T9X a vlastní VF moduly Turnigy pro T9X nic takového neoznámila a navíc VF moduly Turnigy pro T9X jsou úplně jiné než VF moduly FrSky a tudíž je tato informace ve vztahu k T9X jen odhad a nic víc.
Výrobce T9X i vlastních VF modulů tj. firma FlySky dosud vůbec nezveřejnila způsob jakým je GUID definováno ve VF modulech od FlySky. Máš snad odkaz na informace od výrobce FlySky konkrétně popisující tuto záležitost ? To, že někdo odhaduje, že by to možná mohlo takto být ještě vůbec neznamená, že to tak v reálu je.
I když to chápu tedy alespoň tu část co jsi napsal Ty
zdzd píše:Ne do detailů jsem to nehledal, to rádio mne až tak moc nezajímá. Vycházím jen z toho, že s podobným jménem tu ten generátor figuroval a coro teď problém s GUI zmínil.
Jediné co je zatím zřejmé je to, že VF moduly Turnigy jsou osazeny vysílacím čipem A7105 viz tento odkaz na datasheet. Čip A7105 má 32-bitový registr pro GUID. Jakým způsobem je však obsah tohoto registru generován při výrobě T9X firmou FlySky to není známo.
Nicméně podle popisu v tom datasheetu viz již uvedený odkaz se dá GUID z čipu přečíst. Pokud má někdo dostatečné znalosti a prostředky tak by mohl při výskytu problémových kusů, které se navzájem ovlivňují, zjistit zda je problém skutečně ve shodném GUID či nikoli.
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 02.06.2011 11:11, celkem upraveno 1 x.