Poradte prosim nezkusenemu s vrtulnikem.

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
crewe

#166 Příspěvek od crewe »

OK. Díky, jdu číst.
buki

#167 Příspěvek od buki »

crewe píše:Díky moc. A mám si k tomu koupit nějakou "lepší" lipolku?, nebo stačí ty 2? Nebo mi sem prosím napiště, co byste si k tomu ještě koupili :-), myslím tím, nějaké ty náhradní díly, které odcházy při pádu, jako první apod.
Díky Mirek.

Lipolky tyto - Hyperion G3 CX - 1S 240mAh. Jedna stojí 119,-Kč. Každá vydrží 100 nabití a lítá to na ni 5min. Díly nejsou zatím potřeba. Vrťas je stabilní více než jakýkoliv s pádlama. Vydrží neskutečně pádů. V setu jsou náhradní listy,zadní vrtulka,dvě baterie a nabiječka.Takže nic dalšího pro začátek není potřeba.
crewe

#168 Příspěvek od crewe »

Jinak tu baterku můžu nabíjet na nabíječce, co dostanu k vrtulasu? :-) Není k tomu potřeba nějaká redukce? Nebo tak něco? :-)
Sorry za blbé otázky, ale radši se zeptám, než abych vyhodil peníze :-)
buki

#169 Příspěvek od buki »

U té baterky je taky volně přiložen samec,takže se dá redukce udělat v pohodě a nabiječka tu baterku zvládne.Baterka musí být s bílým konektorem.U ní je i samec. Né s červeným.Ten nebrat.
crewe

#170 Příspěvek od crewe »

buki píše:U té baterky je taky volně přiložen samec,takže se dá redukce udělat v pohodě a nabiječka tu baterku zvládne.Baterka musí být s bílým konektorem.U ní je i samec. Né s červeným.Ten nebrat.

Takže jsem vzal blbej? http://www.zizamodelar.cz/zizamodelar/e ... 240mAh-25C :-X
buki

#171 Příspěvek od buki »

Bohužel jo.Tady jde o ten protikus a že to nemůžeš otočit a přepólovat jako tento.
crewe

#172 Příspěvek od crewe »

Takže to mám zrušit? A nemohl by jsi mi poslat link na správnou baterku ? :-) Byl bych moc vděčný.
buki

#173 Příspěvek od buki »

Sefis8

#174 Příspěvek od Sefis8 »

Ja som si dokupil este 2 origos baterky. Mam jeden system a nemusim nic prerabat ani prisposobovat. 4 baterky je uz uplne iny komfort oproti 2 baterkam - kym s 2 lietam, 2 sa uz nabijaju. Cakanie po 2 letoch sa skratilo z 20 na 10 min. Dnes dokupujem este dalsie 2 baterky. Myslim, ze tym clovek neprerobi lebo je jedno ci zodere 2 baterky kazde 3 mesiace alebo 6 bateriek raz za 9 mesiacov, financne je to rovnake. Akurat sa lepsie zabavis + setris cas. Samozrejme, s origos sa da lietat len 4 min., co je proti Hyperionkam mala nevyhoda.
T8FG, T-REX 600 ESP, T-REX 450 Sport, DX8, mCPX, mSR, Phoenix, Raytronic C60
crewe

#175 Příspěvek od crewe »

Tak teďka jsem si zase pročítal nějaká témata a dočetl jsem se, že mcpx není vhodné pro začátečníka, že je vhodnější msr. tak ale myslíte, že bych to nezvládnul, když umím létat s letadlem? No stejnaj už to asi nezmění moje rozhodnutí a vezmu si ten mcpx.
Sefis8

#176 Příspěvek od Sefis8 »

Ak mas nieco nalietane s mSR, zvladnes to! Hlavne aby si sa nemylil v naklonoch lebo na tom to najskor rozbijes. Samozrejme aj ostane treba mat v podvedomi - plyn, doprava, dolava... Ak by si chcel, poslem Ti tipy na nastavenie vysielaca aby Ti to neslo prilis ostro + aby si to uz aj v pripade bliziacej sa nehody vedel naozaj rychlo vypnut.
crewe

#177 Příspěvek od crewe »

Sefis8 píše:Ak mas nieco nalietane s mSR, zvladnes to! Hlavne aby si sa nemylil v naklonoch lebo na tom to najskor rozbijes. Samozrejme aj ostane treba mat v podvedomi - plyn, doprava, dolava... Ak by si chcel, poslem Ti tipy na nastavenie vysielaca aby Ti to neslo prilis ostro + aby si to uz aj v pripade bliziacej sa nehody vedel naozaj rychlo vypnut.

Tak ty tipy by se mi určitě hodili, ale tohle bude můj úplně první vrtulas. já psal, že lítam s letadlem. A co si teďka pročítám o tom mxcp tak jsou s tím jenom problémy.
edit: objednal jsem si baterky(hyperiony), šli by mi kdyžtak i do msr?
Můj mail je: m.horacek2@seznam.cz
Sefis8

#178 Příspěvek od Sefis8 »

Hmmm, tak zacni s DX7 + mSR BNF. Tipujem ze mesiac-dva sa s tym zabavis a dostanes to do krvi. Potom mSR, ak z neho nespravis salat a Ta prestane bavit, predas a kupis mCPX. Ozvi sa potom na to nastavenie mCPX, ked ho budes potrebovat.
Sefis8

#179 Příspěvek od Sefis8 »

...ozaj, problemy mozu byt vzdy nejake ale to so vsetkym. Preco by malo byt mCPX vynimkou? Ja mam doma 2 mCPX a nejake vazne problemy naozaj nie su. Snad len na zaciatku, kym sa hlavny motor trocha rozhybal, lebo to vzdy pri nastartovani dost cuklo/trhlo. Na druhej strane, uz som 1 mCPX tak oplieskal, ze sa sam cudujem, ze este lieta. Raz sa dokonca nabural s DOMOM. DOM vydrzal :). Na mCPX sa ohla oska vrtulky + jeden list a jedno tiahlo odislo. Dal som novy motorcek (z mSR pasoval) + nove listy a to tiahlo a lieta zas ako novy. Je to taky maly nezmar. Dat slehu do domu s 450 asi by som musel okrem 450 aj omietku na dome opravovat.
buki

#180 Příspěvek od buki »

Sefis8 píše:...ozaj, problemy mozu byt vzdy nejake ale to so vsetkym. Preco by malo byt mCPX vynimkou? Ja mam doma 2 mCPX a nejake vazne problemy naozaj nie su. Snad len na zaciatku, kym sa hlavny motor trocha rozhybal, lebo to vzdy pri nastartovani dost cuklo/trhlo. Na druhej strane, uz som 1 mCPX tak oplieskal, ze sa sam cudujem, ze este lieta. Raz sa dokonca nabural s DOMOM. DOM vydrzal :). Na mCPX sa ohla oska vrtulky + jeden list a jedno tiahlo odislo. Dal som novy motorcek (z mSR pasoval) + nove listy a to tiahlo a lieta zas ako novy. Je to taky maly nezmar. Dat slehu do domu s 450 asi by som musel okrem 450 aj omietku na dome opravovat.

Souhlasím. Neznám žádný plnohodnotný vrtulník, aby vydržel tolik ran jako tento. Na začátky si myslím, že nic lepšího v této cenové relaci co má vlastnosti jako velký zatím není překonáno. To je můj osobní názor po mnohaletých zkušenostech s vťasy.Ale ať se každý zařídí podle svého,když do toho chce rvát prachy na opravy.A u jiných než se to naučí určitě bude.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“