Poradte prosim nezkusenemu s vrtulnikem.

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Sefis8

#196 Příspěvek od Sefis8 »

Myslim ze crewe najviac pomozeme tym, ked ho nechame aby sa dalej pytal a si z nasich roznych pohladov a nazorov nakoniec vybral to, co mu najviac sedi.
T8FG, T-REX 600 ESP, T-REX 450 Sport, DX8, mCPX, mSR, Phoenix, Raytronic C60
buki

#197 Příspěvek od buki »

napsat, ze mSR je mrdka umi kazdy, ale chtelo by to taky rict proc ... jinak je takovy nazor uplne bezpredmetny a neznamena vubec nic.

chtelo by se vic zamyslet nez neco napisete! celkove bych rekl, ze postradate pohled na to, jakemu cloveku ten vrtulnik doporucujete a resite jen osobni pohled a to jak byste si vybrali vy ve vasi situaci.[/quote]

Právě proto, že se člověk zamyslí píšeme to co píšeme. Buď jde člověk svoji cestou, a nebo si nechá poradit. Když se zde někdo chce naučit lítat s vrtulníkem a žádá rady tak píši jaká je podle mých zkušeností ta nejméně bolestivější cesta jak se to (pokud ho to chytne) naučit. Nepíši dohady a doměnky, těch je tu plné forum. Jinak patent na rozum nemám jen 9 let zkušeností s vrťasy, proto píši svůj názor. A o tom by to tu mělo být.
marshalx
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od marshalx »

Myslíte, že by pro začátečníka bylo rozumné koupit vysílačku DX6i (3000-3500kč, a který přesně typ) + třeba PC simulátor a k tomu do začátku nějaký menší vrtulník (2000kč, colibri V4.5, ...) a později větší a lepší až se naučím trošku "lítat"?

Jde mi o to, že pro začátek nechci velký vrtulník a drahé ND, páč počítám, že ho určitě občas (často) někde ťuknu :-)
Když koupím samostatný vysilač ten nerozbiju a můžu jej použít na další modely.

(pořád špekuluju co koupit)

Dík
zdzd

#199 Příspěvek od zdzd »

Mně to přijde jako šetření za každou cenu. Ať to stojí, co to stojí.

DX6i budeš poměrně brzo měnit. S tím menším vrtulníkem se nic nenaučíš a dost pravděpodobně do něj vrazíš dost peněz na tuning. Pak zjistíš, že to stejně nepomáhá a vyhodíš to všechno. S velkým vrtulníkem budeš bourat stejně málo či hodně bez ohledu na to, zda jsi předtím něco zkoušel na hračkoidním. Protože je to úplně jiné. A nebourá se proto, že je to jiný vrtulník, ale proto, že jsi se nedostatečně připravil, nebo něco ošidil, nebo se přecenil. A právě tam se dá ušetřit.

Kup slušnější rádio a simulátor. A trénuj. Na tom si nacvičíš taky tu trpělivost, protože to moc nebaví. Ale ovoce se dostaví. A až ti to půjde, kup lepší helinu a pokud nebudeš blbnout a střečkovat, tak ji hned tak nerozbiješ.
marshalx
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od marshalx »

Rádio DX6i jsem napsal, protože je tu docela rozšířené. Jaké má omezení v dalším růstu? VĚTŠÍ VRTULNÍK V BUDOUCNU PLÁNUJI TAK DO 10.000kč max.
Naposledy upravil(a) marshalx dne pát 03.06.2011 10:43, celkem upraveno 1 x.
marshalx
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od marshalx »

Rádio a PC simulátor bych chtěl abych se připravil na větší vrtulník a měl rádio pro všechny další vrťase. ALE chtěl bych taky něco na letní "hraní NE učení" než koupím vrtulník větší.
Syslík

#202 Příspěvek od Syslík »

zdzd píše:DX6i budeš poměrně brzo měnit.

Prosím o informaci, proč?
Domníval jsem se, že DX6i je pro elektrické vrťasy optimální volba.
Maxir, T-REX 450, Sniper a Multiplex EVO 9.
zdzd

#203 Příspěvek od zdzd »

Řekl bych, že je to minimální možná volba.
marshalx
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od marshalx »

Syslík píše:
zdzd píše:DX6i budeš poměrně brzo měnit.

Prosím o informaci, proč?
Domníval jsem se, že DX6i je pro elektrické vrťasy optimální volba.

Taky si myslím, že na el.vrtulník do 10.000kč to bohatě postačí.
zdzd

#205 Příspěvek od zdzd »

Postačí, ale rozhodně ne bohatě.

http://vitocz.net/rc/rc_vysilace.htm
raging

#206 Příspěvek od raging »

marshalx píše:Rádio DX6i jsem napsal, protože je tu docela rozšířené.
Snad jen proto,že je levné.
marshalx
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od marshalx »

Přesně tak jak je tam napsáno: rekreačnímu modeláři může splnit jeho očekávání a sloužit mu mnoho let.
buki

#208 Příspěvek od buki »

marshalx píše:Přesně tak jak je tam napsáno: rekreačnímu modeláři může splnit jeho očekávání a sloužit mu mnoho let.

Rekreační modelář, kor ve vrtulnících je prosím kdo?
marshalx
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od marshalx »

Jak jsem již psal, chtěl bych radio Spektrum DX6i, propojit s PC a učit se lítat a připravit se na dospělejší model. No a souběžně s tím koupit nějaký menší model na vyblbnutí. Podle mě a toho kolik lidí má DX6i, je to dobrá volba, ne? A plánovaný postup k větším helinám taky dobrý, ne? Větší helina je pro mě do 10.000kč a to myslím DX6i , stačí ne? Jaký by byl důvod kupovat dražší radio s milionem funkcí, které stejně nevyužiji?
:-)
cilek

#210 Příspěvek od cilek »

buki píše:
marshalx píše:Přesně tak jak je tam napsáno: rekreačnímu modeláři může splnit jeho očekávání a sloužit mu mnoho let.

Rekreační modelář, kor ve vrtulnících je prosím kdo?

Myslíš, že takový neexistuje? Třeba já. Když mě to chytne, lítám třikrát týdně, když mě to přejde, nelítám třeba měsíc. Jsem věčný začátečník, nechci být mistr světa, ale občas se odreagovat lítáním. Vrtulník i vysílačka mě nestály víc než 10 tisíc.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“