Poradte prosim nezkusenemu s vrtulnikem.

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
buki

#211 Příspěvek od buki »

cilek píše:
buki píše:
marshalx píše:Přesně tak jak je tam napsáno: rekreačnímu modeláři může splnit jeho očekávání a sloužit mu mnoho let.

Rekreační modelář, kor ve vrtulnících je prosím kdo?

Myslíš, že takový neexistuje? Třeba já. Když mě to chytne, lítám třikrát týdně, když mě to přejde, nelítám třeba měsíc. Jsem věčný začátečník, nechci být mistr světa, ale občas se odreagovat lítáním. Vrtulník i vysílačka mě nestály víc než 10 tisíc.

Záleží s čím lítáš, ale hlavně jsi se to musel naučit a k tomu nestačí na začátku si jednou skočit za týden. Vrtulník na učení není jako letadlo.To je proti tomu brnkačka.Myslel jsem to tak, že kdo chce jít do vrtulníků tak musí trénovat. Jinak do toho nemá cenu jít. Vyhozené prachy a nasranej modelář,že mu to stále nejde jak si představoval.
marshalx
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od marshalx »

Dx6i + PC simulátor. Připravit se tím na velký vrťas a pak ho teprve koupit. Mezi tím blbnout s menší "hračkou cca za 2000kč" jen tak pro zpestření :-) Podle mě to je pro začátečníka ideální, ne?
OPR
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od OPR »

marshalx píše:Jak jsem již psal, chtěl bych radio Spektrum DX6i, propojit s PC a učit se lítat a připravit se na dospělejší model. No a souběžně s tím koupit nějaký menší model na vyblbnutí. Podle mě a toho kolik lidí má DX6i, je to dobrá volba, ne? A plánovaný postup k větším helinám taky dobrý, ne? Větší helina je pro mě do 10.000kč a to myslím DX6i , stačí ne? Jaký by byl důvod kupovat dražší radio s milionem funkcí, které stejně nevyužiji?
:-)

Je to problém zkušeností a postupného vývoje a růstu.. Absolutně Tě chápu, že v nynější situaci se na tento problém koukáš tak jak se koukáš. Páč ho neznáš z té druhé strany. To že je Dx6i tak hojně používaná ještě neznamená že je to rádio které muséš nutně mýt - jediné co to znamená je to, že je to to nejlevnější a nejzákladnější co lze použit. Ale ne s čistým svědomím to někomu doporučit. Stačí se podívat po bazaru (modelbazar.cz a podobně) a velmi brzo sám zjistíš, že ti kteří Dx6i zakoupili, něco se naučili rázem procitli a toho rádia se snaží co nejrychleji zbavit. Páč to rádio z uživatelskýho hlediska a konfortu nenabízí skoro nic. Skoro cokoliv si vymslíš na tom rádiu udělat něbo nějak očůrat je nezkutečná pakárna kerá ti pokaždý když se budeš o něco snažit bude připomínat Tvých ušetřených pár tisíc. Ano je to otázka peněz kolik si ochtoný dát. Rádio se kupuje obvykle na delší dobu a je lepší i zapřemýšlet v čem by Tě mohlo později omezit. A podle toho vybírej. Také by Ti mohlo pomoct jestli neznáš někoho ve svém okolí. U zkušenějších "ŽIVÝCH" lidí se pomoc hledá vždy líp než když Ti tu někdo něco píše a Ty víš prd co je dobře a co nééé.

všchna rádia od Dx6i víš půjdou bez problému připojit k PC buť rovnou jen nějakým jackem či originální redukcí mezi vysílačem a jeho příslušenstvím. O to se neboj.
marshalx
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od marshalx »

A které rádio by bylo pro začátečníka, který neplánuje utrácet desetitisíce za modely vhodnější než DX6i?
cilek

#215 Příspěvek od cilek »

marshalx píše:Dx6i + PC simulátor. Připravit se tím na velký vrťas a pak ho teprve koupit. Mezi tím blbnout s menší "hračkou cca za 2000kč" jen tak pro zpestření :-) Podle mě to je pro začátečníka ideální, ne?

Víš, pro každého je ideální něco jiného. To platí v životě všeobecně. Někdo je ctižádostivý, chce cíle dosáhnout co nejdříve a taky má ten cíl hodně vysoko. Někdo má spoustu zájmů a modelařina je jen jeden z nich. Někdo je ochoten věnovat koníčku spoustu peněz, jiný ne. Nakonec se budeš muset stejně rozhodnout sám. Z mého pohledu je to rozumná volba, ale do hlavy Ti nevidím. Hlavně ať Tě to baví. :wink:
marshalx
Kontaktovat uživatele:

#216 Příspěvek od marshalx »

cilek píše:
marshalx píše:Dx6i + PC simulátor. Připravit se tím na velký vrťas a pak ho teprve koupit. Mezi tím blbnout s menší "hračkou cca za 2000kč" jen tak pro zpestření :-) Podle mě to je pro začátečníka ideální, ne?

Víš, pro každého je ideální něco jiného. To platí v životě všeobecně. Někdo je ctižádostivý, chce cíle dosáhnout co nejdříve a taky má ten cíl hodně vysoko. Někdo má spoustu zájmů a modelařina je jen jeden z nich. Někdo je ochoten věnovat koníčku spoustu peněz, jiný ne. Nakonec se budeš muset stejně rozhodnout sám. Z mého pohledu je to rozumná volba, ale do hlavy Ti nevidím. Hlavně ať Tě to baví. :wink:

Hezky řečeno.
Mám i jiné zájmy a koníčky a tenhle bude jeden z nich, tak fůru peněz do toho vrážet nechci. Zlatou střední cestu.
zdzd

#217 Příspěvek od zdzd »

marshalx píše:Hezky řečeno. Mám i jiné zájmy a koníčky a tenhle bude jeden z nich, tak fůru peněz do toho vrážet nechci. Zlatou střední cestu.

Obávám se, že pořád ještě netušíš do čeho se hrneš. Létat heliny, byť jen na základní úrovni, rozhodně nejde dělat za podmínek, že tomu nedáš všechno co to chce. Jak prachy, tak tvoje zapojení. Použít helinu jako oddech od jiného hobby je celkem nereálné. Pokud se tedy nebavíme o koaxu.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od OPR »

zdzd píše:
marshalx píše:Hezky řečeno. Mám i jiné zájmy a koníčky a tenhle bude jeden z nich, tak fůru peněz do toho vrážet nechci. Zlatou střední cestu.

Obávám se, že pořád ještě netušíš do čeho se hrneš. Létat heliny, byť jen na základní úrovni, rozhodně nejde dělat za podmínek, že tomu nedáš všechno co to chce. Jak prachy, tak tvoje zapojení. Použít helinu jako oddech od jiného hobby je celkem nereálné. Pokud se tedy nebavíme o koaxu.

On ani numůže vědět do čeho se hrne.
buki

#219 Příspěvek od buki »

zdzd píše:

Pod to co jsi napsal se podepíšu. Stejně si ale musí nabít ústa a pak to teprve pochopí. Proto se tu snažíme poradit(předat své těžce nabyté zkušenosti), aby to bolelo co nejméně, ale jen se tak vykecáme a to je vše. Stačilo by , kdyby si začátečníci přečetli co jsi vložil na začátek fora.
pns

#220 Příspěvek od pns »

tak to panove zase trosku brzdete, pokud si nekdo koupi dx6 k tomu 450procko, 3 bat. z hk, nejakou nabijecku, tak to na zakladni letani s heli bohate bohate staci a ne jen na zakladni letani... a co tyce oddechu a relaxu pri letani s heli, tak od 450 vyse to zadny relax, hobby a odpocinkove letani neni :) jedina heli co se k tomu blizi, je mcpx, bohuzel chybi mechanicky nahon zadni vrtulky, jinak s tou to heli je letani naprosto oddechova zalezitost "s plnohodnotnem" poletani :) co dovoli zadni vrtulka :(
EVIL IS BACK 15.5.2012
marshalx
Kontaktovat uživatele:

#221 Příspěvek od marshalx »

Já mám pocit, že se tady každý začátečník, který žádá o radu co koupit, jak začít, akorát dozví, že musí mít NA ZAČÁTEK drahé a nejlepší vybavení.
To nejde doporučit nějaké základní modely ať už dvourotorové nebo jednorotorové, se kterými by se člověk s RC vrtulníkama seznámil? Je opravdu nutné hned na začátku investovat 5-10-15 tisíc? Sám nevím zda mě bude vrtulník po měsíci lítání bavit, kdo ví. Jak tedy začít? Na jakých strojích? To bych se tu rád dozvěděl. Dík
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#222 Příspěvek od darth.hokro »

Já jsem tedy začínal na PiccoZ, pak Syma Vision S010 3CHN. A skončil jsem u Colibri 4,5. dál si jít netroufám je to nad poje pilotní schopnosti :) kolibřík mi jako vrtulníček na vyblbnutí úplně dostačuje a dá se vzít v kufříku kamkoliv :D
Naposledy upravil(a) darth.hokro dne pát 03.06.2011 15:01, celkem upraveno 1 x.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
buki

#223 Příspěvek od buki »

marshalx píše:Já mám pocit, že se tady každý začátečník, který žádá o radu co koupit, jak začít, akorát dozví, že musí mít NA ZAČÁTEK drahé a nejlepší vybavení.
To nejde doporučit nějaké základní modely ať už dvourotorové nebo jednorotorové, se kterými by se člověk s RC vrtulníkama seznámil? Je opravdu nutné hned na začátku investovat 5-10-15 tisíc? Sám nevím zda mě bude vrtulník po měsíci lítání bavit, kdo ví. Jak tedy začít? Na jakých strojích? To bych se tu rád dozvěděl. Dík

Přečti si co jsem napsal dříve v tomto foru a pak zjistíš, že tvé pocity jsou mylné. Stačí jen číst. To nemyslím nic ve zlém. A nutné na začátku investovat peníze není, když se budeš věnovat něčemu jinému a né vrtulníkům. Tak to opravdu je.Každá sranda něco stojí.
cilek

#224 Příspěvek od cilek »

buki píše:
marshalx píše:Já mám pocit, že se tady každý začátečník, který žádá o radu co koupit, jak začít, akorát dozví, že musí mít NA ZAČÁTEK drahé a nejlepší vybavení.

Přečti si co jsem napsal dříve v tomto foru a pak zjistíš, že tvé pocity jsou mylné. Stačí jen číst. To nemyslím nic ve zlém. A nutné na začátku investovat peníze není, když se budeš věnovat něčemu jinému a né vrtulníkům. Tak to opravdu je.Každá sranda něco stojí.

Ano, každá sranda něco stojí. Ale proč by musel mít začátečník např. lepší rádio, než tu Dx6? Protože kdyby, kdyby, kdyby..? A co když nebude žádné kdyby? Potom se bude mlátit do hlavy, proč má doma tak drahou hračku. Znám, bohužel, takové případy. Kamarád má doma super autíčko, ještě víc super volantovku (asi za 7 tisíc), tři packy zkorodovaných NiMháček a na otázku, proč si nejde zajezdit odpoví: Víš, mě už to tak nebaví, já mám jiné starosti atd. Nechal se ukecat prodejcem (který závodil) na to nejlepší a bylo mu to k prdu. U heli je to trochu jinak hlavně s kvalitou, ale špičku snad mít začátečník (a možná nepokračovatel) nemusí. :roll:
marshalx
Kontaktovat uživatele:

#225 Příspěvek od marshalx »

buki píše:

Já to chápu. Neměl bych problém kliknout a objednat model za 20tis. V peněžence by mě ani nechyběly, ALE proč investovat tolik do prvního vrtulníku na seznámení? Má představa je kolem 3000-4000kč a nebát se toho že za nehodu vypláznu tisíce. Od prvního vrtulníku očekávám spíš relax a seznámení, než akrobacii, tisíc funkcí a reálné lítání. To bude třeba až ten druhý vrtulník. :-)

Teď je otázka zda jednorotor:
Colibri v4.5
Blade mcx P
Walkera CB180Z
Walkera V200D01 FL - tuning edice
Walkera V120D01_
v jedno obchodě mě doporučili Scorpio 1v23 a EasyCopter Star

dvourotor:
Blade CX3
Eagle Explorer (Lama V3)
Lama V3 (Esky)
Esky HUNTER

Přesně tak, chci alespoň trošku kvalitu, NE špičku.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“