Poradte prosim nezkusenemu s vrtulnikem.

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
marshalx
Kontaktovat uživatele:

#241 Příspěvek od marshalx »

Jak jsem psal. Chci jedno radio ke kterému si budu kupovat vrtulníky. První vrtulník menší na seznámení, do toho simulátor a pak něco většího. Prostě jít rovnou do většího (Blade 450 3D) nemám odvahu :-) Peníze by byly, ale ta odvaha :-)
kure87
Kontaktovat uživatele:

#242 Příspěvek od kure87 »

K vysílačce, zkus někde sehnat Futabu FX18 V2, já mám V1 koupil jsme ji za cca 1500 a jsem s ní spokojený heli mixy má, všechny základní funkce včetně zpoždění při přepnutí režimů taky, režimů letu má dost (Norm/Idle1/2/autorotace/Tcut) při troše snažení do ní jde nacpat 2,4GHz modul, já tam mám Jetiho, ale jde i jakýkoliv jiný jenom to chce chvíli pájet konektory. Nemá výměnné VFmoduly, bohužel.
zdzd

#243 Příspěvek od zdzd »

Ano, i deset let staré Futaby jako FC-18, FX-18, FC-28 jsou na tom z vrtulníkového i jiných pohledů mnohem líp než DX6 nebo 7.

Jen nemají 2,4GHz. Ovšem jejich PCM 1024 je spolehlivostí skoro srovnatelné.

A spojovat "jít do většího" se slovem BLADE je skoro tak špatně, jako spojit to s WALKERA. Tady není co řešit. Základní a fungující standard je TREX 450 PRO combo. Je v tom všechno kromě accu a RX, Slušně to funguje tak jak to je a za slušnou cenu. Celé řešení v jedné krabici.

Ještě bych uvažoval o Ricco od www.laheli.cz
buki

#244 Příspěvek od buki »

Základní a fungující standard na naučení je Blade mcpX + Spekrtum DX7. Za málo peněz moc muziky. Zatím 640 startů - 54 hodin čistého času ve vzduchu a to ho nešetřím a zatím se nic nepo..., vše původní. Takže s tou výdrží jak píšete, že je to šunt jste krapánek mimo.
zdzd

#245 Příspěvek od zdzd »

Ten je obecně známá výjimka, ale venku si s tím nezalítáš.
buki

#246 Příspěvek od buki »

zdzd píše:Ten je obecně známá výjimka, ale venku si s tím nezalítáš.

A to ti říkal kdo? I v těchto nárazových větrech lítám denně. Kdo nezkusí, neuvěří. Určitě mu vadí míň vítr než, když jsem lítal třeba s Maxirem. To bezpádlo je tam znát.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od František Koudelka »

mohu potvrdit ze vitr mu opravdu nevadi, prijeme me prekvapil, deset baterek tri pady a zatim ok..a to jsem jej vzal od zacatecnika, vice napadal nez naletal, doufam ze me neco nauci
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
buki

#248 Příspěvek od buki »

cilek píše:Jako vždycky, zdzd to ví, i když to v ruce nikdy neměl. Ostatní jsou blbci. Takhle nějak to na mě působí. Ale pozor, je to jenom můj názor, nikomu ho nevnucuji. :wink:

Já se na to dívám trochu jinak a jak jsem říkal již zde několikrát, budu se zase jen opakovat. Když někomu něco radím, tak to mám sám vyzkoušeno a odzkoušeno. Dohady a doměnky (jedna paní povídala)by se měly zde snad zakázat, jelikož to mnohé zblbne a je to o ničem.
marshalx
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od marshalx »

U DX6i se prodává mod1 a mod2, viz. odkaz mod2:
http://www.peckamodel.cz/produkt/856_dx6i-dsm-x-spektrum-air--heli-pouze-vysilac-mod-2-.aspx

Ale u DX7 jsem tohle rozlišení nenašel, viz odkaz http://www.peckamodel.cz/produkt/856_spektrum-dx7-vysilac.aspx

Jaký mod má teda ta DX7?
corona

#250 Příspěvek od corona »

marshalx píše:Jaký mod má teda ta DX7?
Sice jsem nikdy nedržel DX7 v ruce, ale nedokážu si představit, že by takový rádio nemělo možnost volby MODE 1 - 4.
cilek

#251 Příspěvek od cilek »

marshalx píše:U DX6i se prodává mod1 a mod2, viz. odkaz mod2:
http://www.peckamodel.cz/produkt/856_dx6i-dsm-x-spektrum-air--heli-pouze-vysilac-mod-2-.aspx

Ale u DX7 jsem tohle rozlišení nenašel, viz odkaz http://www.peckamodel.cz/produkt/856_spektrum-dx7-vysilac.aspx

Jaký mod má teda ta DX7?

Přehození módu bude asi velmi jednoduché a popsané v návodu, takže je zbytečné prodávat dvě různá a přitom vlastně stejná rádia. Je to tedy univerzál.
Kra

#252 Příspěvek od Kra »

cilek píše:
marshalx píše:U DX6i se prodává mod1 a mod2, viz. odkaz mod2:

Jaký mod má teda ta DX7?

Přehození módu bude asi velmi jednoduché a popsané v návodu, takže je zbytečné prodávat dvě různá a přitom vlastně stejná rádia. Je to tedy univerzál.

Ne, menit se to na DX7 neda. Tedy da, ale clovek to musi rozebrat :roll: A ty mod2 jsou snad temer vsude vyprodane.

T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
pns

#253 Příspěvek od pns »

spektrum je v tomhle pekna sracka, mam vyzkouzene nezavisle na sobe u 3 zacinajicich lidi s modely a kazdy po vyzkouseni sahl po mod2 a spektraci dx7 uz proste nedelaj a nechaj jen sitozni dx8, ktera se jim vcelku sype... zase uza prodejni politika :roll: :roll:
EVIL IS BACK 15.5.2012
Kra

#254 Příspěvek od Kra »

pns píše:spektrum je v tomhle pekna sracka, mam vyzkouzene nezavisle na sobe u 3 zacinajicich lidi s modely a kazdy po vyzkouseni sahl po mod2 a spektraci dx7 uz proste nedelaj a nechaj jen sitozni dx8, ktera se jim vcelku sype... zase uza prodejni politika :roll: :roll:

Zvlastni, ja jsem "zacinajici" a sahl jsem po modu 1 .. asi jsem vyjimka.

T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
kure87
Kontaktovat uživatele:

#255 Příspěvek od kure87 »

Mně jenom překvapuje že to začínající řeší :) Ale je pravda že když jsem začal s letadly tak mi prostě taťka vrazil do ruky vysílačku s plynem vpravo a lítej :) Prostě to co dostaneš na začátku u toho zůstaneš :)
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“