Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
hemis

#1021 Příspěvek od hemis »

Drondys píše:
PS:
Lidi proboha nebuďte takové ovce a braňte se!!! Uvědomte si, že takovým postojem neubližujete jen sobě, ale i dalším lidem, protože čím více budou různé nesprávné postupy České poště procházet tím více si bude dovolovat a tím bude hůř pro všechny.

Jo pravě proto to sem píšu. Takže až to bude u nas na poště tak uvidim jak to přesně je,ale myslim že už podle toho infa podle track čisla je jasne že to neudělali správně.Takže to budu řešit nákou stížností at je nás co nejvíc.
Drondys

#1022 Příspěvek od Drondys »

hemis píše:No prave ze to udelali a pocitaj s tim ze jim to podepisu.
Zas nechci byt za blbce kdyz si tam budu stezovat ze to vyridili za me oni by treba ustopili a ja pak to po nich chtel vyridit.Na te plne moci je datum tam me napadlo to podepsat vzit si zasilku vse ok... a pak si stzovat ze celni vymer ze dne .... ale plna moc az ze dne..... .

Za blbce budete pouze v případě, že si to od České pošty necháte líbit.

Plnou moc rozhodně nepodepisovat. Pošta se snaží interpretovat doručení jako pokračování celního řízení tj. pokud jim to při doručení podepíšete bude šance na případné vrácení poplatků velmi malá.

To že od České pošty třeba někdy v budoucnu u jiné zásilky můžete chtít její vyřízení nemá žádnou souvislost s tím, že nyní můžete požadovat vydání zásilky bez poplatků a pokud to pošta odmítne tak podat podnět ČOI.

Takže nepodepsat plnou moc České poště a požadovat vydání zásilky bez poplatků České pošty 180 Kč i bez poplatku 22 Kč. Česká pošta by měla zásilku vydat bez těchto poplatků jinak poruší zákon. Pokud byste měl problémy s vydáním zásilky pak může poplatky zaplatit, ale doporučuji si nechat od vedoucí lokální pošty napsat potvrzení o tom, že by zásilka nebyla vydána bez zaplacení zmíněných poplatků a následně podat podnět na ČOI viz tento odkaz a tam viz sekce "Pokud se vám stane, že Vám pošta doručí zásilku s již stanoveným DPH i když jste ji dosud žádnou plnou moc nepodepsali a nebudete ji chtít ani podepsat " kde je uveden i text základního konceptu k podání podnětu pro porušení zákona a současně v takovém případě doporučuji požadovat vrácení zmíněných poplatků České pošty 180 Kč i 22 Kč pokud byl adresát donucen je zaplatit pod pohrůžkou nevydání zásilky.

PS:
V případě , že se rozhodnete podat stížnost k ČOI atd, tak zde později napište jak to dopadlo.
powder
Kontaktovat uživatele:

#1023 Příspěvek od powder »

Drondys píše:...Pokud byste měl problémy s vydáním zásilky pak může poplatky zaplatit, ale doporučuji si nechat od vedoucí lokální pošty napsat potvrzení o tom, že by zásilka nebyla vydána bez zaplacení zmíněných poplatků a následně podat podnět na ČOI

Tak jsem šel dnes na poštu informačně posilněn, ale stejně mě po půl hodině semleli ;-)
Přestože jsem nepodepsal žádnou plnou moc opravňující ČP k provedení deklarantských služeb, trvali na zaplacení CLA+180Kč+22Kč; jinak mi balík prý nemohou vydat.
Vedoucí pošty rezolutně odmítla možnost vydání potvrzení o tom, že by zásilka nebyla vydána bez zaplacení zmíněných poplatků... Mohl jsem jedině balík i na dále nechat na poště a svou stížnost/požadavek předat na sklad.praha120@cpost.cz nebo tel. 257 019 301
Vedoucí mě také ujistila, že žádná další komunikace mezi její pobočkou a poštou Praha 120 probíhat nebude a dále jako prostředník musím vystupovat já.
To mě dorazilo :-| Takže jsem poslušně zaplatil, plnou moc NEpodepsal a balíček si přinesl domů...
Má přesto smysl se pokusit kontaktovat ČOI?
Loner

#1024 Příspěvek od Loner »

tak dneska dosla zasilka, bez DPH a cla, cinan to poslal pres svycarsko , takze se to tvarilo jakoze to jde ze svycarska )svycarska odesilaci adresa), cenu sam snizil z cca $140 na $22,50 i kdyz ja jsem nic nemenil, nechtel jsem se pripadne nekde dohadovat.

Date Time Status Processed by Notes
Tue 24.05.2011 10:12 Mailed Swiss Post SINGAPORE
Tue 24.05.2011 10:12 Arrival at border point of origin country Swiss Post SINGAPORE
Tue 24.05.2011 12:02 Departed transit country Swiss Post SINGAPORE
Tue 24.05.2011 12:02 Departure from border point of origin country Swiss Post SINGAPORE
Thu 26.05.2011 12:41 Mailed 8059 Zürich 59 Ausland
Mon 30.05.2011 11:53 Arrival at border point of origin country CH-8010 Zürich 1
Mon 30.05.2011 11:54 Departure from border point of origin country

ma za to ze tedy tahle zasilka prosla bez zdrzeni )mala krabicka, baterky, regly, serva).

Druha zasilka odeslana 18.5 ma od 24.5 stav Pending Custom inspection, je v ni letadlo (mimo jine) takze krabice jak krava celnikove pozornosti asi neujde ....
kure87
Kontaktovat uživatele:

#1025 Příspěvek od kure87 »

Možná tady ta otázka už byla alepokud ne tak se chcu zeptat, u sledování zásilky mi svítí že mám doložit že jde o zboží neobchodní povahy což udělám čestným prohlášením ale dopis který k tomu poslali je poměrně zatečný a podle něj to vypadá že chtějí i výpis z pay paly. Je poteba ho taky posílat nebo stačí plná moc + čestné prohlášní

Podací číslo zásilky přidělené v České republice: CS918234836VV.
Zásilka dne 25.05.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 26.05.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka je od 26.05.2011 ve stavu přípravy k celnímu řízení.
Adresátovi odesláno 02.06.2011 oznámení o uložení zásilky v dočasném skladu na poště Praha 120 - nutno doložit doklady, zda se jedná o obchodní nebo neobchodní zboží.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1026 Příspěvek od koulinek »

Ideální je zaslat krom toho prohlášení také rovnou výpis platby z paypalu a výpis objednávky z eshopu kde jsou patrné jednotlivé položky a jejich cena a taky cena poštovného. Případně také expediční údaje, tedy mail kde je uvedeno že objednávka toho čísla byla expedována balíkem s podacím číslem co odpovídá tomu balíku.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Salaman

#1027 Příspěvek od Salaman »

A jak má to prohlášení vypadat? Je nějaký vzor, který jenom vyplním a nebo tam prostě napíšu: "Prohlašuji že zásilka ta a ta je neobchodního charakteru pro osobní potřebu a podpis"?
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1028 Příspěvek od koulinek »

Salaman píše:A jak má to prohlášení vypadat? Je nějaký vzor, který jenom vyplním a nebo tam prostě napíšu: "Prohlašuji že zásilka ta a ta je neobchodního charakteru pro osobní potřebu a podpis"?

Ju, stačí úplně takhle jednoduché, hlavně aby seděly čísla.
hemis

#1029 Příspěvek od hemis »

Drondys píše:........
PS:
V případě , že se rozhodnete podat stížnost k ČOI atd, tak zde později napište jak to dopadlo.

Tak balik je doma bohuzel sem nachvili odbeh neco zaridit a postacka prisla zrovna kdyz jsem nebyl doma tak sem balik neprebiral ja takze dph,180,22kc poste zaplatili.Plna moc byla prilozena v obalce.Co myslíte má cenu někam psát když sem poplatky zaplatil, zadne potvrzeni o nevydani zasilky bez zaplaceni nemám...?
Imm0rta1

#1030 Příspěvek od Imm0rta1 »

Měl bych dotaz. Je možné že něco podobného tady už bylo, ale raději se připtám. Je tady někdo kdo už podepsal plnou moc? Mam totiž baliček v dočasném celním skladu. Chcou po mně zaslat doklady pro zjištění celní hodnoty. Už 2x jsem jim poslal fakturu, výpis z paypalu, výpis z b.ú. to vše v pdf přesně podle pokynu z dopisu, který jsem obdržel. Když jsem se ptal proč se nic neděje napsali mi, že mam doložit všechny doklady přesně podle pokynu z dopisu. Plnou moc jsem zatím nepodepsal a mam takový dojem, že pokud jí nepodepšíu a nepošlu spolu s doklady tak nehnou ani prstem. Proto se ptám je nutné plnou moc podepsat? Nebudou mi pak účtovat každičký baliček ze země mimo EU? Nějak jim v tomhle nevěřím, ale nakonec ji asi budu muset podepsat jinak se balíku nikdy nedočkám :(

Zásilka dne 07.05.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 10.05.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka je od 10.05.2011 ve stavu přípravy k celnímu řízení.
Adresátovi odesláno 30.05.2011 oznámení o uložení zásilky v dočasném skladu na poště Praha 120 - nutno doložit doklady pro zjištění celní hodnoty.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1031 Příspěvek od koulinek »

Imm0rta1 píše:Měl bych dotaz. Je možné že něco podobného tady už bylo, ale raději se připtám. Je tady někdo kdo už podepsal plnou moc? Mam totiž baliček v dočasném celním skladu. Chcou po mně zaslat doklady pro zjištění celní hodnoty. Už 2x jsem jim poslal fakturu, výpis z paypalu, výpis z b.ú. to vše v pdf přesně podle pokynu z dopisu, který jsem obdržel. Když jsem se ptal proč se nic neděje napsali mi, že mam doložit všechny doklady přesně podle pokynu z dopisu. Plnou moc jsem zatím nepodepsal a mam takový dojem, že pokud jí nepodepšíu a nepošlu spolu s doklady tak nehnou ani prstem. Proto se ptám je nutné plnou moc podepsat? Nebudou mi pak účtovat každičký baliček ze země mimo EU? Nějak jim v tomhle nevěřím, ale nakonec ji asi budu muset podepsat jinak se balíku nikdy nedočkám :(

Zásilka dne 07.05.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 10.05.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka je od 10.05.2011 ve stavu přípravy k celnímu řízení.
Adresátovi odesláno 30.05.2011 oznámení o uložení zásilky v dočasném skladu na poště Praha 120 - nutno doložit doklady pro zjištění celní hodnoty.

Ano podpesal jsem jim to při prvním zadrženém balíku, kterej sem si nakonec vyřídil osobně, mezitím mi prošly čtyři další a teď tam mám zas jeden odchycenej v celním řízení. Bez tej plnej moci oni fakt budou čekat, bez ní oni řeší jen zásilky kde neni třeba nic dokládat a celníkovi stačí jen data v deklaraci, to pak přibalí plnou moc k balíku při doručování.
Imm0rta1

#1032 Příspěvek od Imm0rta1 »

Ok takže to jdu podepsat, naskenovat a znovu jim to vše pošlu. Díky ;)
Drondys

#1033 Příspěvek od Drondys »

powder píše:
Drondys píše:...Pokud byste měl problémy s vydáním zásilky pak může poplatky zaplatit, ale doporučuji si nechat od vedoucí lokální pošty napsat potvrzení o tom, že by zásilka nebyla vydána bez zaplacení zmíněných poplatků a následně podat podnět na ČOI

Tak jsem šel dnes na poštu informačně posilněn, ale stejně mě po půl hodině semleli ;-)
Přestože jsem nepodepsal žádnou plnou moc opravňující ČP k provedení deklarantských služeb, trvali na zaplacení CLA+180Kč+22Kč; jinak mi balík prý nemohou vydat.
Vedoucí pošty rezolutně odmítla možnost vydání potvrzení o tom, že by zásilka nebyla vydána bez zaplacení zmíněných poplatků... Mohl jsem jedině balík i na dále nechat na poště a svou stížnost/požadavek předat na sklad.praha120@cpost.cz nebo tel. 257 019 301
Vedoucí mě také ujistila, že žádná další komunikace mezi její pobočkou a poštou Praha 120 probíhat nebude a dále jako prostředník musím vystupovat já.
To mě dorazilo :-| Takže jsem poslušně zaplatil, plnou moc NEpodepsal a balíček si přinesl domů...
Má přesto smysl se pokusit kontaktovat ČOI?

Ano má. ČOI je povinna se podáním podnětu i tak zabývat.
Drondys

#1034 Příspěvek od Drondys »

kure87 píše:Možná tady ta otázka už byla alepokud ne tak se chcu zeptat, u sledování zásilky mi svítí že mám doložit že jde o zboží neobchodní povahy což udělám čestným prohlášením ale dopis který k tomu poslali je poměrně zatečný a podle něj to vypadá že chtějí i výpis z pay paly. Je poteba ho taky posílat nebo stačí plná moc + čestné prohlášní

Podací číslo zásilky přidělené v České republice: CS918234836VV.
Zásilka dne 25.05.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 26.05.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka je od 26.05.2011 ve stavu přípravy k celnímu řízení.
Adresátovi odesláno 02.06.2011 oznámení o uložení zásilky v dočasném skladu na poště Praha 120 - nutno doložit doklady, zda se jedná o obchodní nebo neobchodní zboží.

Pošli jim tři dokumenty podrobně popsané viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce a oni už si z toho vyberou co potřebují. :wink:
Drondys

#1035 Příspěvek od Drondys »

Salaman píše:A jak má to prohlášení vypadat? Je nějaký vzor, který jenom vyplním a nebo tam prostě napíšu: "Prohlašuji že zásilka ta a ta je neobchodního charakteru pro osobní potřebu a podpis"?

Vzor je uveden viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce a tam viz Prohlášení o účelu dováženého zboží.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“