Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1036 Příspěvek od koulinek »

Pro ty, jejichž balíky se nachází v procesu celního řízení a rádi by se dozvěděli nějaké podrobnosti o aktuálním stavu sem přikládám rozšíření telefonního seznamu na celní deklaranty pošty 120: 257 019 516, 518, 582.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Drondys

#1037 Příspěvek od Drondys »

hemis píše:
Drondys píše:........
PS:
V případě , že se rozhodnete podat stížnost k ČOI atd, tak zde později napište jak to dopadlo.

Tak balik je doma bohuzel sem nachvili odbeh neco zaridit a postacka prisla zrovna kdyz jsem nebyl doma tak sem balik neprebiral ja takze dph,180,22kc poste zaplatili.Plna moc byla prilozena v obalce.Co myslíte má cenu někam psát když sem poplatky zaplatil, zadne potvrzeni o nevydani zasilky bez zaplaceni nemám...?

Ano má. ČOI je povinna se podáním podnětu i tak zabývat. Čím více stížností na tento postup ze strany ČP bude tím lépe. ČP se spoléhá právě na všeobecnou neschopnost lidí se bránit.
RadovanH
Kontaktovat uživatele:

#1038 Příspěvek od RadovanH »

Tak jsem si včera konečně motor z Ready heli přinesl domů. :D
Cesta dost trvala:
odesláno 11.3.
pak 3x cesta kolem světa
do cz přiletěl 27.4.
propuštěno k další přepravě 24.5.
a od 25.5. to leželo u nás na dodací poště s tím, že k tomu nemají nějaký doplatkový lístky z pošty 120
Obden jsem otravoval vedoucí pošty a ta nakonec s tím, že to tam urguje už tejden a nikdo jí neodpoví na mail a nezvedne telefon, řekla že mě to dál nebude zadržovat a vydala mě to. :wink:
Motor za 250 USD + pošta, deklarovaná cena 50 USD, nechtěli po mě nic dokládat. Přišlo to bez nějaký plný moci a přiložená složenka na 283,-Kč.
Loner

#1039 Příspěvek od Loner »

a to si otravoval vedouci posty 120 nebo u vas na vesnici? :)
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#1040 Příspěvek od strycArtus »

Loner píše:a to si otravoval vedouci posty 120 nebo u vas na vesnici? :)
Dne3šní mládež má problém s pochopením čteného textu. Pak se může zesrat ze státních maturit (neříkám, že jsou bez chyb)
RadovanH
Kontaktovat uživatele:

#1041 Příspěvek od RadovanH »

Vedoucí pošty 120 ani otravovat nelze, tý se nedovoláš. Je problém se dovolat i na info o balíku. Vždy tak va 40. pokus.
Jinak Chrudim už je docela slušná "vesnice", tuším přes 25 tis. obyvatel. :roll:
chaosak

paypal výpis

#1042 Příspěvek od chaosak »

čaute, chci se zeptat v jakém formátu posíláte výpis s paypal účtu na milovanou poštu 120. Já to stáhl v htm a pak hodil do zipu a poslal a už čekám 2 týdny, než se úračí mi poslat zásilku. Teď jsem si všiml na tom dopise co posílají, že tam mají vypsané formáty, v kterých to může být poslané. Je tam pdf, jpg, doc a xls. Nevím, jak mám z toho výpisu z paypalu udělat pdf, takže mám asi smůlu a ty mrdky to pošlou zpátky.
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

Re: paypal výpis

#1043 Příspěvek od strycArtus »

chaosak píše:čaute, chci se zeptat v jakém formátu posíláte výpis s paypal účtu na milovanou poštu 120. Já to stáhl v htm a pak hodil do zipu a poslal a už čekám 2 týdny, než se úračí mi poslat zásilku. Teď jsem si všiml na tom dopise co posílají, že tam mají vypsané formáty, v kterých to může být poslané. Je tam pdf, jpg, doc a xls. Nevím, jak mám z toho výpisu z paypalu udělat pdf, takže mám asi smůlu a ty mrdky to pošlou zpátky.

http://www.slunecnice.cz/sw/pdfcreator/

nauč se ptát strejdy Gůgla a nenadávej
Drondys

Re: paypal výpis

#1044 Příspěvek od Drondys »

chaosak píše:čaute, chci se zeptat v jakém formátu posíláte výpis s paypal účtu na milovanou poštu 120. Já to stáhl v htm a pak hodil do zipu a poslal a už čekám 2 týdny, než se úračí mi poslat zásilku. Teď jsem si všiml na tom dopise co posílají, že tam mají vypsané formáty, v kterých to může být poslané. Je tam pdf, jpg, doc a xls. Nevím, jak mám z toho výpisu z paypalu udělat pdf, takže mám asi smůlu a ty mrdky to pošlou zpátky.

V řadě případů stačí se nejprve podívat na úvodní příspěvek této diskuse viz tento odkaz a přečíst si to co je tam popsáno tj. není třeba vůbec procházet celou diskusi ani se ptát pokud jsou tam příslušné informace již uvedeny a vše nejpodstatnější je tam skutečně shrnuto a je to i případ tohoto dotazu viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce v tom úvodním příspěvku. Je tam odkaz na software, který umožňuje provádět tisk do PDF souboru například přímo z webového prohlížeče jehož prostřednictvím se přistupuje k PayPal účtu. Kromě toho je tam i postup co a jak pro tento účel z PayPal účtu tisknout.
cbdave

Další zásilka zadržena :-(

#1045 Příspěvek od cbdave »

Aloha. Chvíli mi trvalo, než jsem se opět ve fóru dostal až sem. Balík z HK na něm deklarováno $15,51 i když jsem chtěl v hobbyK aby tam dali 100%
Vysílačka stála $28,99 což spadá pod 22€. I tak jsem s předstihem jim poslal 20.5.2011 všechny doklady. Paypal i objednávku. čili jsem jim doložil, že na můj balíček nemá být uvaleno clo ani DPH.
Bohužel jsem měl smůlu, že celník neměl svůj den a moji zásilku zadržel. Česká pošta zaúřadovala tak, že mi poslali drahý dopis abych doložil doklady, ikdyž je tam mají už od 20.5. Plnou moc jsem jim udeloval 10.4. BORDELÁŘI!!
Předpokládám, že výsledek bude takový, že mi balíček pošlou a budou chtít 96,- + 22,- za převod.
Souhlasíte, že to tak je?
NESOUHLASÍM s tím, abych platil tyto částky jen kvůli tomu, že celník měl svůj den a pošta je bordelář a i když jim balík dorazil a měli ode mě doklady, mohla ČP celníkovi ukázat důkazy, že je to pod 22€.
Vím, že to tady někdo řešil podobný problém s CDčkama. Ale já nechci odmítnout RC vysílač :-)
Kde si prosím mohu případně stěžovat, krom tohoto fóra?? Díky za info.
CB Dave
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

Re: Další zásilka zadržena :-(

#1046 Příspěvek od strycArtus »

cbdave píše:Předpokládám, že výsledek bude takový, že mi balíček pošlou a budou chtít 96,- + 22,- za převod.
Souhlasíte, že to tak je?

tuším jen těch 96
Drondys

Re: Další zásilka zadržena :-(

#1047 Příspěvek od Drondys »

strycArtus píše:
cbdave píše:Předpokládám, že výsledek bude takový, že mi balíček pošlou a budou chtít 96,- + 22,- za převod. Souhlasíte, že to tak je?

tuším jen těch 96

Pokud ti nestanoví DPH pak to bude pouze těch 96 Kč. Těch 22 Kč se účtuje jen v některých případech a navíc jen s poplatkem 180 Kč jelikož je to poplatek za bankovní převod DPH tedy v případech kdy je na zásilku stanoveno DPH, které za adresáta uhradí Česká pošta a pak to DPH spolu s poplatky 180 + 22 Kč požaduje po adresátovi, ale protože v tom mají binec tak jim občas i v těch druhých případech vypadne buď těch 22 Kč nebo dokonce i těch 180 Kč, ale zatím se tady myslím ještě nikdo nezmínil, že by mu poplatek 22 Kč účtovali současně s poplatkem 96 Kč.
cbdave

zásilky pod 22€

#1048 Příspěvek od cbdave »

Díky za infa. Jde mi ale o princip. Kvůli celníkově náladě záleží, jestli blbost co mi přijde pod 22€ zaplatim 96,-?? Vždyť to přeci nejde!!!! CO stím můžeme dělat?
koulinek
Kontaktovat uživatele:

Re: zásilky pod 22€

#1049 Příspěvek od koulinek »

cbdave píše:Díky za infa. Jde mi ale o princip. Kvůli celníkově náladě záleží, jestli blbost co mi přijde pod 22€ zaplatim 96,-?? Vždyť to přeci nejde!!!! CO stím můžeme dělat?

řekl bych že stím nenaděláme nic, k tomu aby prošel balík se dá napomoci tlakem na odesilatele aby co nejdůsledněji vyplnil celní deklaraci, ale ani to nezaručí že pro celníka nebude něco podezřelé. Naštěstí to není tak časté, zatím mám od 1.4 bilanci 4:2 zadrženým. A k tomu zasílání podkladů předem, vůbec bych se nedivil kdyby emaily bez náležitostí jako je jejich skladové číslo a podací číslo zásilky rovnou padaly někam do /dev/null
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
cbdave

Re: zásilky pod 22€

#1050 Příspěvek od cbdave »

koulinek píše:A k tomu zasílání podkladů předem, vůbec bych se nedivil kdyby emaily bez náležitostí jako je jejich skladové číslo a podací číslo zásilky rovnou padaly někam do /dev/null

Janse nemam skladove cislo, ale cislo baliku jsem jim posilal. I pod timto cislem tuto zasilku vedou, takze sparovat to jak je :-(( Bohuzel dokud se jim tam situace neustali a nebude kdo mit zpracovavat maily, tak jim budu muset pokazde posilat plnou moc, i kdyz ji tam uz ode me 3x maji :-(
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“