Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
koulinek
Kontaktovat uživatele:

Re: zásilky pod 22€

#1051 Příspěvek od koulinek »

cbdave píše:
koulinek píše:A k tomu zasílání podkladů předem, vůbec bych se nedivil kdyby emaily bez náležitostí jako je jejich skladové číslo a podací číslo zásilky rovnou padaly někam do /dev/null

Janse nemam skladove cislo, ale cislo baliku jsem jim posilal. I pod timto cislem tuto zasilku vedou, takze sparovat to jak je :-(( Bohuzel dokud se jim tam situace neustali a nebude kdo mit zpracovavat maily, tak jim budu muset pokazde posilat plnou moc, i kdyz ji tam uz ode me 3x maji :-(

nevidím do těch jejich systémů ale něco mi říká že když tam není to jejich skladové číslo tak je to více práce a to by se někomu muselo chtít. Plnou moc jsem poslel jen poprvé a u další zásilky jen uvedl že plná moc byla odeslána při vyřizování minulého balíku a je platná do odvolání a taky to podle posledních zpráv prošlo a je to v procesu, ale ty prodlevy, na ten poslední už čekám přes 2 měsíce...
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#1052 Příspěvek od Jetson »

cbdave píše:Díky za infa. Jde mi ale o princip. Kvůli celníkově náladě záleží, jestli blbost co mi přijde pod 22€ zaplatim 96,-?? Vždyť to přeci nejde!!!! CO stím můžeme dělat?

V ČR jde, ale už jsem poslal reklamaci, až jí zamítnou, tak ombudsman ČP a potom už ombudsman opravdový a nakonec ústavní soud, aby se zabránilo do budoucna takovému postupu. No a nakonec normální soud, kde budu chtít od pošty všechny prachy, co to celé bude stát.

Navíc, pošta to všude vykazuje jako celní deklaraci, kterou jsem si dělal sám.
Victronix
Kontaktovat uživatele:

#1053 Příspěvek od Victronix »

Jetson píše:
cbdave píše:Díky za infa. Jde mi ale o princip. Kvůli celníkově náladě záleží, jestli blbost co mi přijde pod 22€ zaplatim 96,-?? Vždyť to přeci nejde!!!! CO stím můžeme dělat?

V ČR jde, ale už jsem poslal reklamaci, až jí zamítnou, tak ombudsman ČP a potom už ombudsman opravdový a nakonec ústavní soud, aby se zabránilo do budoucna takovému postupu. No a nakonec normální soud, kde budu chtít od pošty všechny prachy, co to celé bude stát.

Navíc, pošta to všude vykazuje jako celní deklaraci, kterou jsem si dělal sám.

Ty máš "koule" 8). Snad potom přijde změna. Snad....
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#1054 Příspěvek od Jetson »

koulinek píše:řekl bych že stím nenaděláme nic, k tomu aby prošel balík se dá napomoci tlakem na odesilatele aby co nejdůsledněji vyplnil celní deklaraci, ale ani to nezaručí že pro celníka nebude něco podezřelé.

Problém je v tom, že k celníkovi se to ani nedostane a to je oč tu běží. Nějakej superpošťák má absolutní moc nad Tvým balíkem.
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#1055 Příspěvek od Jetson »

Victronix píše:Ty máš "koule" 8). Snad potom přijde změna. Snad....

To není o koulích, ale o tom, že mne dost nasral tenhle systém, který staví na tom, my máme Tvůj balík a Ty buď zaplatíš co si řekneme, nebo ho nedostaneš. Což je porušení základních práv a svobod a nemá to žádnou oporu ani v celním kodexu, na který se pošta odvolává, a hlavně ani v platných zákonech ČR.
Victronix
Kontaktovat uživatele:

#1056 Příspěvek od Victronix »

Jetson píše:To není o koulích, ale o tom, že mne dost nasral tenhle systém, který staví na tom, my máme Tvůj balík a Ty buď zaplatíš co si řekneme, nebo ho nedostaneš. Což je porušení základních práv a svobod a nemá to žádnou oporu ani v celním kodexu, na který se pošta odvolává, a hlavně ani v platných zákonech ČR.

Fandím Ti - kvůli nám všem.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
macekkk

Podnikani

#1057 Příspěvek od macekkk »

Zdravim,jsem neplatce DPH.Podnikam v oboru nakup-prodej v ramci EU,ale nedavno jsem si objednal zbozi z USA.Od posty mi prisel dopis,ze jim mam dat plnou moc.O tom,ze mam uvest zda je zbozi pro obchodni ci neobchodni ucely nebyla ani zminka.Dal jsem jim tedy plnou moc a posta mi zbozi propustila.Ridici jsem zaplatil clo+dph+poplatek poste.Od celniku mam papir kde je napsana hodnota zasilky a vypoctene clo + dph.Od posty mam zase papir kde je napsano,ze si ode me berou 180kc za deklarantske sluzby + 22kc za slozenku.
Co ted?Porusil jsem neco?
V ramci CLA a DPH mam vsechno poplacene a mam od toho veskere doklady vcetne vypisu od celmiku,takze hrozi mi nejaky postih?
Cetl jsem o tom i nejake diskuze,ze musim mit nejake EORI cislo,ale to mi posta docasne pridelila sama.
Takze ja nemuzu zjistit ten rozdil jake by to bylo kdyby mi to propustili jako obchodni zbozi.To pry posta nedela,dela to KAMA,ale stoji to okolo 600kc.
Jaky je v tom rozdil?Mne jako neplatci DPH staci jen papir od celniku kde je uvedena hodinota zasilky a clo+dph ne?Za tech 180kc co si posta uctuje by to podle jejich popisu mel byt take nejaky JSD doklad.
Nebo potrebuju jeste neco vice co mi posta nevystavi a KAMA ano?
Dekuji vsem za rady
Jetson
Kontaktovat uživatele:

#1058 Příspěvek od Jetson »

lukypav

#1059 Příspěvek od lukypav »

Chci koupit baterky na Flight Power. uk, Doprava EMS, FedEx a HongKong Post Recorded. Ta poslední je nejlevnější,Dotaz: když to pošlu HongKong Post Recorded, tak to příjde jako balík z Číny, nebo z UK na Poštu 120?
corsair
Kontaktovat uživatele:

#1060 Příspěvek od corsair »

lukypav píše:Chci koupit baterky na Flight Power. uk, Doprava EMS, FedEx a HongKong Post Recorded. Ta poslední je nejlevnější,Dotaz: když to pošlu HongKong Post Recorded, tak to příjde jako balík z Číny, nebo z UK na Poštu 120?
na to bych se zeptal u prodejce v uk.Ale jak na to brejlím tak by to poslali z HK z továrny a tedy nastane teoreticky vopruz s poštou a celnicí,i když už je tam započítaná uk VAT/dph po našem,takže dotaz na FlightP,což by jistě těm superdebilům na 120 zamotalo hlavu, ale jsou to ouřadové a bylo by jim to fuk a znova by tě zkasírovali a taky koukám,že nemají paypal....takže by koupil někde,pokud dobře vidím
macekkk

#1061 Příspěvek od macekkk »

Jetson píše:Být Tebou, do toho nešťourám.
http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/ca ... id33092/#2

No jo,ale to potrebuji vedet at se nedostanu do nejakeho pruseru,to mi za to nestoji
macekkk

Re: Podnikani

#1062 Příspěvek od macekkk »

macekkk píše:Zdravim,jsem neplatce DPH.Podnikam v oboru nakup-prodej v ramci EU,ale nedavno jsem si objednal zbozi z USA.Od posty mi prisel dopis,ze jim mam dat plnou moc.O tom,ze mam uvest zda je zbozi pro obchodni ci neobchodni ucely nebyla ani zminka.Dal jsem jim tedy plnou moc a posta mi zbozi propustila.Ridici jsem zaplatil clo+dph+poplatek poste.Od celniku mam papir kde je napsana hodnota zasilky a vypoctene clo + dph.Od posty mam zase papir kde je napsano,ze si ode me berou 180kc za deklarantske sluzby + 22kc za slozenku.
V ramci CLA a DPH mam vsechno poplacene a mam od toho veskere doklady vcetne vypisu od celmiku,takze hrozi mi nejaky postih?
Cetl jsem o tom i nejake diskuze,ze musim mit nejake EORI cislo,ale to mi posta docasne pridelila sama.
Takze ja nemuzu zjistit ten rozdil jake by to bylo kdyby mi to propustili jako obchodni zbozi.To pry posta nedela,dela to KAMA,ale stoji to okolo 600kc.
Jaky je v tom rozdil?Mne jako neplatci DPH staci jen papir od celniku kde je uvedena hodinota zasilky a clo+dph ne?Za tech 180kc co si posta uctuje by to podle jejich popisu mel byt take nejaky JSD doklad.
Dekuji vsem za rady

No jo,ale to potrebuji vedet at se nedostanu do nejakeho pruseru,to mi za to nestoji
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#1063 Příspěvek od strycArtus »

macekkk píše:Zdravim,jsem neplatce DPH.Podnikam v oboru nakup-prodej v ramci EU,ale nedavno jsem si objednal zbozi z USA.Od posty mi prisel dopis,ze jim mam dat plnou moc.O tom,ze mam uvest zda je zbozi pro obchodni ci neobchodni ucely nebyla ani zminka.Dal jsem jim tedy plnou moc a posta mi zbozi propustila.Ridici jsem zaplatil clo+dph+poplatek poste.Od celniku mam papir kde je napsana hodnota zasilky a vypoctene clo + dph.Od posty mam zase papir kde je napsano,ze si ode me berou 180kc za deklarantske sluzby + 22kc za slozenku.
Dekuji vsem za rady

Myslím, že je nutné si nejdříve odpovědět na otázky
1- kupoval jsem zboží jako soukromá osoba nebo jako podnikatel
2- prodával bych dál tu věc jako soukromá osoba (prostě mi nevyhovuje, nechci ji, atd.) nebo bych ji prodával jako podnikatel (vystavil bych na ni dokla, poskytoval záruku, atd.
a podle toho co si odpovíš potom hledat odpověď na finančním úřadě.
macekkk

#1064 Příspěvek od macekkk »

strycArtus píše:
Dekuji vsem za rady

Myslím, že je nutné si nejdříve odpovědět na otázky
1- kupoval jsem zboží jako soukromá osoba nebo jako podnikatel
2- prodával bych dál tu věc jako soukromá osoba (prostě mi nevyhovuje, nechci ji, atd.) nebo bych ji prodával jako podnikatel (vystavil bych na ni dokla, poskytoval záruku, atd.
a podle toho co si odpovíš potom hledat odpověď na finančním úřadě.

No zbozi jsem kupoval jako podnikatel pro dalsi prodej,ale posta mi to prosúustila normalne za ten poplatek 180kc.Chteli po me akorat plnou moc,ale nedotazovali se zda je zbozi pro soukrome ucely ci na prodej,tak jsem myslel ze tohle nerozlisuji.Az nedavno jsem se dovedel,ze posta podnikatele nedela a dela to KAMA a proto nevim zda mam vsechny potrebne doklady nebo jestli by mi KAMA dala neco navic.Jak uz jsem ale psal,vuci statu(CLO+DPH) jsem vse zaplatil takze bych snad problem mit nemel ne?
Wawro

Platba Kreditní Kartou

#1065 Příspěvek od Wawro »

Zdravím,
Platil někdo z vás kreditní kartou? Jak mám doložit doklad o zaplacení, když jsem platil z kreditní karty a výpis mi chodí akorát jednou měsíčně? Stačí jim jenom faktura z eshopu kde jsem to nakupoval?
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“