Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení
Re: zásilky pod 22€
Jetson píše:koulinek píše:řekl bych že stím nenaděláme nic, k tomu aby prošel balík se dá napomoci tlakem na odesilatele aby co nejdůsledněji vyplnil celní deklaraci, ale ani to nezaručí že pro celníka nebude něco podezřelé.
Problém je v tom, že k celníkovi se to ani nedostane a to je oč tu běží. Nějakej superpošťák má absolutní moc nad Tvým balíkem.
Pokud je balík zadržen neoprávněně z důvodu svévolného neoprávněného rozhodnutí pracovníka pošty pak je třeba si stěžovat a tvrdě vyžadovat, aby dotyčného někdo pořádně "klepnul přes prsty" viz odkaz na informace, které jsem k tomu již uvedl.
Re: Podnikani
macekkk píše:...Takze ja nemuzu zjistit ten rozdil jake by to bylo kdyby mi to propustili jako obchodni zbozi... Jaky je v tom rozdil?...
Stačí se podívat na první příspěvek v tomto celém vlákně viz tento odkaz. Tam je vše podstatné shrnuto a vysvětleno včetně obecné odpovědí na tento dotaz viz sekce Jak se liší zásilky zboží obchodního a neobchodního charakteru pro zboží nakoupené u zahraničních prodejců mimo EU.
macekkk píše:Co ted?Porusil jsem neco?...
Pokud bylo díky tomu vypočteno nižší DPH o nějakou podstatnou sumu případně pokud by se to mělo opakovat častěji a pokud by se to nějakým způsobem domákl celní úřad, tak to může být chápáno jako celní přestupek se zaviněním z nedbalosti a může následovat správní řízení s následnou pokutou.
Pokud zjistíte, že bylo něco vypočteno špatně tak můžete podat žádost o změnu vyměřených celních poplatků (ať už jde o DPH nebo o CLO) nebo jejich částí. Jak na to je popsáno opět v prvním příspěvku tohoto vlákna viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud zjistíte, že bylo něco vypočteno špatně.
Pro budoucnost doporučuji poště poslat poté co získáte od dodavatele podací číslo balíku oznámení, že balík s tím a tím podacím číslem je obchodního charakteru a že pošta vůbec nemá v tomto případě provádět zastupování jelikož se jedná o zásilku pro podnikatelský subjekt a pak si to už můžete vyřídit buď osobně přímo na celním úřadě a nebo přes zmíněnou firmu poskytující tyto služby pro podnikatele.
Naposledy upravil(a) Drondys dne stř 08.06.2011 18:21, celkem upraveno 1 x.
Re: Platba Kreditní Kartou
Wawro píše:Zdravím,
Platil někdo z vás kreditní kartou? Jak mám doložit doklad o zaplacení, když jsem platil z kreditní karty a výpis mi chodí akorát jednou měsíčně? Stačí jim jenom faktura z eshopu kde jsem to nakupoval?
Pokud byla platba realizována kreditní kartou pak je možné si od příslušné banky, u které je veden účet, ze kterého karta čerpá, přes internetové bankovnictví nechat zobrazit údaje té konkrétní transakce podobně jako se to dělá u PayPalu což je popsáno v úvodním příspěvku tohoto vlákna viz tento odkaz a tam viz sekce Výpis platby z PayPalu.
Podobným způsobem je možné si zobrazit konkrétní platební kartou provedenou platební transakci i v rámci internetového bankovnictví nejrůznějších bank. Tu zobrazenou transakci je pak možné rovnou vytisknout do PDF a k tomu je tam opět uveden postup a takto vzniklý PDF soubor pak už jen stačí poslat jako doklad o platbě s případnými dalšími tam zmíněnými dokumenty.
předložení plné moci a faktury o zaplacení
Chci se zeptat těch, kteří už prošli touto zdlouhavou procedurou jak dlouho trvá, než přijde zásilka od chvíle, co pošlu na email pošty 120 plnou moc a fakturu. Omlouvám se, jestli už to tady někde je. Zkoušel jsem to hledal zpět v tomhle vlákně, ale buď jsem slepý nebo to tu nikdo nepsal.
-
Michal Matějka
- Kontaktovat uživatele:
Re: předložení plné moci a faktury o zaplacení
chaosak píše:Chci se zeptat těch, kteří už prošli touto zdlouhavou procedurou jak dlouho trvá, než přijde zásilka od chvíle, co pošlu na email pošty 120 plnou moc a fakturu. Omlouvám se, jestli už to tady někde je. Zkoušel jsem to hledal zpět v tomhle vlákně, ale buď jsem slepý nebo to tu nikdo nepsal.
To je různé, případ od případu. U mne mezi 14 dní až 3 neděle.
Zdravím, s modelařinou nemám sice vůbec nic společného, ale tohle fórum mi v lecčems pomohlo (hlavně Drondysovy postřehy), tímto děkuji. Dneska jsem se vypravil osobně na poštu 120 a tady jsou moje postřehy. Česká pošta totálně nestíhá, co jsem viděl mi připadalo jako groteska. Nejdřív musíte vystát frontu na průvodku nebo jak se to jmenuje, pak jdete k celníkům, tam je vyřízení i zaplacení DPH otázkou cca 10 minut (už nemusíte běhat zaplatit složenku dolů na poštu, ale přímo v kanceláři mají okýnku, kde se to dá zaplatit). Pak vás pošlou zpátky na poštu, kde vystojíte další frontu, dostanete potvrzení, že jste zaplatili DPH (clo) a dostanete další potvrzení+zacálujete 96 Kč, s tímhle potvrzením už jdete k výdeji, kde udejchanej zpocenej borec rozdává balíky houfu čekajících lidí. Občas od lidí vybere ty výdejky co dostanete u posledního okýnka (tam jak platíte těch 96 Kč) a vy čekáte na balík až ho ve skladu někde vyštrachají ( já měl štěstí a čekal jsem cca 20 minut, borec vedle mě měl 3 balíky a čekal prý už 2 hodiny). Jinak co jsem slyšel od paní za přepážkou, sama říkala že pokud na balík spěcháte, tak posílat něco mailem je nesmysl, prý jim chodí týdně 1000 mailů takže totál nestíhaj. Nadřízení jim prý tvrdí, že to bude lepší, ale je to prý čím dál horší. Nevím jak je to v ostatní dny, ale byl jsem tam cca o pul 10 a totalne narvano, vedro, smrad, zoufali cizinci, kteří se snaží dorozumět ( nikdo na přepážce neumí anglicky-k překladu se dneska volal brigádník ze skladu), prostě zoufalost v režii České pošty. Hroznej zážitek
Co se týče dokladů (faktur ke zboží) já měl výpis z Paypalu a printscreen objednávky z eshopu, a na celnici nerekli ani ťuk, vedle byl děda co tam mával bůhví čím a nakonec mu to jako doklad uznali, nějak extra to podle mě nehrotí (narozdíl od ČP).
Co se týče dokladů (faktur ke zboží) já měl výpis z Paypalu a printscreen objednávky z eshopu, a na celnici nerekli ani ťuk, vedle byl děda co tam mával bůhví čím a nakonec mu to jako doklad uznali, nějak extra to podle mě nehrotí (narozdíl od ČP).
renorejns píše:...Jinak co jsem slyšel od paní za přepážkou, sama říkala že pokud na balík spěcháte, tak posílat něco mailem je nesmysl, prý jim chodí týdně 1000 mailů takže totál nestíhaj...
Vyřídit 1000 emailů týdně a třeba i mnohem více včetně zaevidování dokumentů v nich přiložených nemůže být problém za předpokladu, že na to budou vyhrazeni pracovníci. Pokud vyřizují emaily pracovníci, kteří kromě toho dělají spoustu dalších činnosti a ty jim zabírají většinu času pak logicky na vyřizování emailů čas nezbývá a díky tomu pak spousta zásilek zbytečně leží ve skladu i když adresáti potřebné dokumenty poslali co nejdříve.
Když už Česká pošta neumožňuje celní odbavení na dalších lokálních poštách po celé ČR a celý nápor zásilek ze zemí mimo EU centralizuje na jedné jediné poště Praha 120 díky vlastní neschopnosti a neochotě zřídit příslušná pracoviště na dalších poštách, tak má na poště Praha 120 počítat s podstatně větším zatížením elektronické komunikace. ČR není zas tak malá, aby si lidi z celé země jezdili vyřizovat zásilky osobně do Prahy.
Z toho je patrná jen neschopnost a naprostá zkostnatělost příslušných vedoucích pracovníků České pošty, kteří vůbec nedokáží dostatečně pružně reagovat na pokrytí činností pracovníky České pošty tak, aby k těmto prodlevám nedocházelo.
Žádné výmluvy typ chodí moc zásilek, chodí moc emailů atd., nejsou přijatelné jelikož Česká pošta měla dostatek času na to, aby přijala takový počet pracovníků, který by s dostatečnou rezervou pokrýval všechny potřebné činnosti bez jakýchkoli prodlev.
Stručně řečeno fakt, že pošta Praha 120 nestíhá je neomluvitelný, protože je zaviněn pouze neschopností příslušných vedoucích pracovníků České pošty.
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 09.06.2011 9:34, celkem upraveno 4 x.
Aragor píše:už týden a den mám můj balík za 199$ ve stavu přípravy k celnímu řízení. Balík co mi přišel minulý týden byl v tomto stavu jen 3 dny, takže mi zbývá asi jen čekat že?
Přesně tak a kromě toho jim můžeš rovnou poslat tři základní dokumenty k zásilce, které jsou popsány viz tento odkaz tedy pokud jsi je už neposlal dříve. Vzhledem k tomu, že máš jako bydliště:uveden Havířov tak nepředpokládám, že by ses hrnul do toho vyřídit si odbavení osobně na poště Praha 120 leda že bys měl poblíž Prahy někoho z rodiny nebo známého kdo by to vyřídil za tebe a v takovém případě bys mu měl emailem poslat tebou podepsanou plnou moc, ve které ho zplnomocníš, aby to mohl vyřídit za tebe.
zásilka ze zahraničí
ahojte, v úterý mi přišlo oznámení o tom, že mi přišla zásilka ze zahraničí a oni ji pozdrželi a chtějí k ní dokumentaci. Pročetla jsem si úvod tohoto fora, klobouk dolů před tím, kdo to psal. Opravdu skvělá práce
Mám ale jeden dotaz, snažím se už třetí den dovolat na poštu 120, aby mi ho zodpověděli, ale telefon je pořád obsazený. Chci se zeptat, zda stačí, když na email pošty 120 pošlu podepsanou plnou moc a výpis z paypal účtu. Žádný doklad z eshopu nemám. Bude stačit pouze ten paypal??
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Imm0rta1 píše:Takhle jsem to udelala ja a zatim cekam co se bude dit dal. Posilal jsem jim ty dokumenty to v pondeli. Tak snad mi ten balicek brzo propusti.
Ono to zas tak brzo nebude, já jim to posílal 19.5. a pořád nic, takže si dávají i v této fázi načas. Na telefon se dovolat nedá tak vyčkávam
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Drondys> ono takový zodpovědný vedoucí jak sedí tam by v soukromé firmě dávno nefiguroval. Ale co naděláme když neřeší stav jakej tam panuje. Sám sem si to vyzkoušel když sem tam byl pořešit osobně můj první zadrženej balík a vůbec těm lidem tam nezávidim, a to byla půlka dubna, tak řekněme že se rozjížděli v novém režimu, ale nyní jak vidno je stav čím dál tím horší.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
Imm0rta1 píše:Takhle jsem to udelala ja a zatim cekam co se bude dit dal. Posilal jsem jim ty dokumenty to v pondeli. Tak snad mi ten balicek brzo propusti.
je to reakce na tu mojí zprávu?