Proč TGY 9X

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

#91 Příspěvek od Drondys »

Ten dvoukanál nemá smysl k FS-TH9X kupovat. Cena, váha i rozměry jsou naprosto totožné s tím tříkanálem. Tak proč kupovat dvoukanál ?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od RiMr »

Tyhle dva accu mají na HC skladem...
A jeden z nich je v Německu.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=18090
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=6955

Odkud jsi?
Rádio ti přeflashuju není problém. Když tak si tam kup i podsvícení.

#93 Příspěvek od Drondys »

aivn86 píše:Ta FlySky verze je již s tím firwarem ER9X nebo bych ti to rimre měl poslat na přehřání? Pokud by mi to teda přineslo nějakou výhodu :-D

I u FS-TH9X impliitně není firwarem ER9X tj. je potřeba ho tam flashnout, ale když se domluvíš s RiMrem tak ten ti to určitě udělá.

aivn86 píše:[color=green]Předpokládám, že i zde je to bez baterek. A na HK je taky nemají skaldem. Můžete mi poslad odkaz na ten leadershobby která baterka je ta správná? Já když to rozkliknul tak nevím co tam přesně hledat. :-) Rád bych to objednal všechno z jednoho místa.

Transmetic 2200mah 11.1v lipo battery for FS-TH9X
https://www.leaderhobby.com/product.asp?ID=9394001220731

Odhadované doby provozu na jedno nabití accu při využití cca 80% jeho jmenovité kapacity.

2200 / 0.8 = 1760 / 150 = 11.73
cca 12 hodin provozu při odběru cca 150mA což by mělo odpovídat odběru při aktivním VF modulu.

2200 / 0.8 = 1760 / 40 = 44
cca 44 hodin provozu při odběru cca 40mA což by mělo odpovídat odběru při neaktivním VF modulu tedy při provozu se simulátorem na PC.

Třípinový konektor co je na té lipolce a ve kterém jsou zapojeny jen dva vodiče černá/červená přesně sedí do protikusu konektoru v těle FS-TH9X viz obrázek.

Obrázek
Naposledy upravil(a) Drondys dne pát 10.06.2011 13:11, celkem upraveno 1 x.
aivn86

#94 Příspěvek od aivn86 »

Děkuju moc za odkazy. Jinak já jsem z Třebíče. a bývám často v Brně nebo v Jihlavě. Podsvícení asi netřeba. Večer už raději lítat nebudu :-D Takže bych to objednal všechno najednou baterku, vysílačku, serva pro deltu, motorek a malý příjmač. Teď už jenom zjistit jaké je poštovné. A co vůbec clo a DPH jak se to vůbec teď platí???
zdzd

#95 Příspěvek od zdzd »

Drondys píše:ST-1 i když to není žádná sláva, snad budou ještě fungovat a když tak si k tomu přečti téma viz tento odkaz.

TESLA-ST1 bych do motoráku rozhodně nedával. Jednak jsou příšerně pomalá, druhak jsou uvnitř přívody k motoru z drátu, nikoliv licny. Navíc je na nich odrušovací kroužek, takže vibracemi od motoru se to spolehlivě uklepe...
Drondys

#96 Příspěvek od Drondys »

zdzd píše:
Drondys píše:ST-1 i když to není žádná sláva, snad budou ještě fungovat a když tak si k tomu přečti téma viz tento odkaz.

TESLA-ST1 bych do motoráku rozhodně nedával. Jednak jsou příšerně pomalá, druhak jsou uvnitř přívody k motoru z drátu, nikoliv licny. Navíc je na nich odrušovací kroužek, takže vibracemi od motoru se to spolehlivě uklepe...

Vycházel jsem z toho co zde uvedl a na co se ptal aivn86 a ten psal, že má starý model, ve které už ty serva jsou zamontovaná. Pokud by model teprve osazoval pak by bylo samozřejmě vhodné tam dát nová serva, ale takto netuším nakolik by bylo problematické je za každou cenu vypreparovávat z toho starého modelu a tudíž pokud chce tak ať je zkusí použít a novým přijímačem. Pokud to nebude problém vypreparovat pak samozřejmě doporučuji dát tam raději nová serva.
Drondys

#97 Příspěvek od Drondys »

aivn86 píše:Teď už jenom zjistit jaké je poštovné. A co vůbec clo a DPH jak se to vůbec teď platí???

Poštovné uvidíš při realizaci objednávky. Odhaduji, že to bude z hlediska nákladů na poštovné obdobné jako na HobbyKingu. Pokud jde o celní záležitosti k tomu doporučuji k přečtení úvodní příspěvek v tématu viz tento odkaz. Tam je vše podstatné shrnuto a vysvětleno. Počítej s případným zdržením v řádu od několika týdnů až po měsíc i déle. Clo platit nebudeš. DPH se platí 20% ze sumy cena zboží + cena poštovného dle kurzu na webu celní správy aktuálně platného v době kdy se ta zásilka bude proclívat a kromě toho Česká pošta obvykle navíc účtuje poplatky 180 + 22 Kč. Ostatní informace si k tomu už nastuduj sám viz ten odkaz co jsem zmínil.
aivn86

#98 Příspěvek od aivn86 »

Tak jo dík za odpověďi. Jinak se zeptám ještě na to přehární firmware. Jak to rimmre provádíš? Stačí poslat nějak na tvoji adresu po předchozí domluvě? A co všechno mi ten nový firmware přinese? Ptám se jestli je to teda vůbec hned nutné dělat.?
dokken

#99 Příspěvek od dokken »

aivn86
Odkud jsi? dělám to taky
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od RiMr »

aivn86 píše:Tak jo dík za odpověďi. Jinak se zeptám ještě na to přehární firmware. Jak to rimmre provádíš? Stačí poslat nějak na tvoji adresu po předchozí domluvě? A co všechno mi ten nový firmware přinese? Ptám se jestli je to teda vůbec hned nutné dělat.?

Víš co lidi přivádí k tomu, psát takové stránky?
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x

a mnohé další? Odkazy tu jsou...

To, aby nemuseli na každý dotaz znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu aznovu a znovu pořád dokola psát to samé :) :wink:

#101 Příspěvek od Drondys »

dokken píše:aivn86
Odkud jsi? dělám to taky

Aivn86 už tady psal o pár příspěvků výše, že je z Třebíče a bývá často v Brně nebo v Jihlavě.
Drondys

#102 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:
aivn86 píše:Tak jo dík za odpověďi. Jinak se zeptám ještě na to přehární firmware. Jak to rimmre provádíš? Stačí poslat nějak na tvoji adresu po předchozí domluvě? A co všechno mi ten nový firmware přinese? Ptám se jestli je to teda vůbec hned nutné dělat.?

Víš co lidi přivádí k tomu, psát takové stránky?
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy-t9x

a mnohé další? Odkazy tu jsou...

To, aby nemuseli na každý dotaz znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu a znovu aznovu a znovu pořád dokola psát to samé :) :wink:

To chce klídek, On to s tím dotazem Jak to rimmre provádíš? myslel spíš to posílání poštou a tak a nemyslel tím nějaký podrobný popis přímo toho flashování a kdyby měl přeci jen náhodou na mysli popis tohoto flashování tak o tom si může přečíst viz přímo tento dokz, ale pokud v takových věcech není sběhlý a nemá patřičné vybavení tak se do toho stejně asi sám pouštět nebude. :wink:
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od TomasC »

aivn86 píše:Děkuju moc za odkazy. Jinak já jsem z Třebíče.

V tom případě ti doporučuji kontaktovat lidi ze skvělého třebíčského modelářského klubu.
Osobnímu kontaktu se nic nevyrovná.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od Ancistrus01 »

Jé neflašnul by mi to taky někdo?
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od RiMr »

Prostě to někdo pošle poštou na moji adresu (poskytnu na požádání SZ), přijde rádio, já ho tak během týdne "zpracuju", když je tam nějaká závada tak to může být i na dýl a pošlu zpátky :)

Zpět na „Turnigy T9x“