Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
coro

#1621 Příspěvek od coro »

RiMr píše:..... Tito lidé (obecně ročníky kolem 1970 a mladší, s tím že se to dále urychluje) jsou schopnější "irelevantního myšlení ve více rovinách", dokáží myslet na víc věcí najednou ...

Nepitval teplého? Tých je tiež čím ďalej viac a ženský princíp obsahuje aj schopnosť myslieť na viac vecí naraz, už od doby keď v jaskynich strážili oheň aj deti naraz...
Sorry za off topic ale nedalo mi to , nejak sa mi to prepojilo medzi hemisférami.. :) (a nič proti nim nemám, ak neotravujú...)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1622 Příspěvek od RiMr »

coro píše:...ženský princíp obsahuje aj schopnosť myslieť na viac vecí naraz...

Myslíš třeba zároveň řadit, brzdit, dávat blinkr a kontrolovat jestli někdo nejde po přechodu? :D

Mimochodem moje starší dcéra, ketrá érům moc nerozumí, pochopila strukturu Er9x raz dva i když neví co to vlastně ve výsledku dělá. Prostě chápe jak docílit toho aby se tehdy a tehdy na nějakém výstupu něco dělo. Dělá mi anglické překlady, tak tomu musí trochu rozumět a myslel jsem že to budu dlouho a těžko vysvětlovat a prdlajs. Bylo jenom "ježííííííš já víííím fůůůůrt!!!" :D
Kontaktovat uživatele:

#1623 Příspěvek od boboland »

to coro:
ako som napisal :) - neviem sice ako sa dany mix vola (a aj naco), zapnem, napipam a lietam. Ja mi nad slonko jasne, ze ked jedno kridlo ide hore, musi ist druhe dole, aby sa to otocilo :) Tak dam 100 a -100.
A ono sa to aj nejako vola, ale lietadlu je to jedno a mne zatial tiez.

a to ze prepinac ma napisane AIL - a to je co?
no predsa nazov prepinaca :D - a ovlada mi pri vetroni prepinanie medzi mod1 a mod3. a to preto lebo je pri pake plynu a tam mi to vyhovuje, nech by sa volal ako-kolvek - ked prepinam aj tak naň nepozeram.
cumim na model aby mi nežral travu.

to RiMr.: presne tak som to myslel - nic ma neucia - nastavim si aj zlozito nazvany mix - staci mi len vediet co to ma robit a za chvilu to aj tak robit bude.

A ze plyn na ch3, a smerovka na ch2 a ine predpisy ? naco ?
v polovici modelov to mam hocijako - tak ako sa mi to lepsie, prehladnejsie a logickejsie pripajalo v mašine.

EDIT: RiMre precital som si prave tvoj clanok a pozeram, ze nazor na er9x mame rovnaky :) - a samozrejme je to super napisane. Diki.
http://bobo.matej.name
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1624 Příspěvek od jyrry »

RiMr píše:...........

Zeptam se jen a pouze ze zvedavosti (mozna to tu uz bylo, prosim netlouct...) - to radio je 9-ti kanal. Jaky z nej leze PPM - 9x2ms je 18ms - to natahli ramec nad 20ms aby nezmizela synchronizacni mezera?
Snek
Kontaktovat uživatele:

#1625 Příspěvek od Snek »

Kdyz tam frknes er9x frimware, tak umi PPM4/6/8/10/12/14/16
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1626 Příspěvek od jyrry »

Snek píše:Kdyz tam frknes er9x frimware, tak umi PPM4/6/8/10/12/14/16

No, a co jako? Co z toho pak leze? To mne zajima.... :-)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1627 Příspěvek od jyrry »

Napada mne, ze treba vysilac to deli dvema a prijimac pak nasobi...??????
Teda tu delku kanalovyho pulzu....
Drondys

#1628 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:No, a co jako? Co z toho pak leze? To mne zajima.... :-)

Sežeň si nějaký osciloskop a podívej se výstup PPM s ním a uvidíš co z toho leze. :wink:

V minulosti někdo dával v jiném tématu tento obrázek viz níže jako ukázku měřeného výstupu PPM u T9X. Možná ti to bude pro začátek než si to změříš přesněji a sám stačit. :wink:

Obrázek
coro

#1629 Příspěvek od coro »

boboland píše:to coro:
ako som napisal :) - neviem sice ako sa dany mix vola (a aj naco), zapnem, napipam a lietam. Ja mi nad slonko jasne, ze ked jedno kridlo ide hore, musi ist druhe dole, aby sa to otocilo :) Tak dam 100 a -100.
A ono sa to aj nejako vola, ale lietadlu je to jedno a mne zatial tiez.

a to ze prepinac ma napisane AIL - a to je co?
no predsa nazov prepinaca :D - a ovlada mi pri vetroni prepinanie medzi mod1 a mod3. a to preto lebo je pri pake plynu a tam mi to vyhovuje, nech by sa volal ako-kolvek - ked prepinam aj tak naň nepozeram.
cumim na model aby mi nežral travu.
..

:-)
Podpichuješ alebo si sa naozaj sekol, rovnako ako všetci čo sú zvyknutí ne preddefinované mixy? Lebo krídelká idú obidve presne rovnako, kludne môžu byť na "Y" kábli z jedného výstupu príjmača, a jedno ide hore a druhé dole preto že sú namontované zrkadlovo v krídle.. Takže správne dávaš +100 a +100.

Veď ok, ale keď ja som bol zvyknutý že Ail má niečo do činenia s krídelkami a prepínače sú označené nejak univerzálne, ako SW1..SW8 alebo A,B, ...I,J...
Keď som sa s ER9x zoznamoval, nevedel som čo je prepínač a snažil som sa tam dať SW1 a cvakať že ktorý to je, a ani jeden (SWx sú softwarové, definované o obrazovku ďalej ako logické funkcie...)
coro

#1630 Příspěvek od coro »

jyrry píše:Napada mne, ze treba vysilac to deli dvema a prijimac pak nasobi...??????
Teda tu delku kanalovyho pulzu....

To by som sa tešil, kludne by sa zišlo pustiť PPM aj 4x alebo aj viac krát rýchlejšie - ale nemáme modul ktorý by to akceptoval.
PPM16 u ER9x chodí s Jeti TU modulom úplne normálne a nezistil som že by to nejak zdržovalo, ale predpokladám že to natiahne frame až na 34ms... t.j. že sú tam úplne štandardné pulzy 1000us až 2000us a nejaký aspoň 3000us synchronizačný.. ALE nepozeral som sa na to ani do zdrojáku, ani osciloskopom. Len som to vyskúšam nadefinovať a popozeral že to naozaj funguje.
boboland
Kontaktovat uživatele:

#1631 Příspěvek od boboland »

coro píše:
boboland píše:.............
Podpichuješ alebo ..........
Veď ok, ale keď ja som bol zvyknutý že Ail má niečo do činenia s krídelkami a prepínače sú označené nejak univerzálne, ako SW1..SW8 alebo A,B, ...I,J...
Keď som sa s ER9x zoznamoval, nevedel som čo je prepínač a snažil som sa tam dať SW1 a cvakať že ktorý to je, a ani jeden (SWx sú softwarové, definované o obrazovku ďalej ako logické funkcie...)

:D jasne ze rypem :) len netusim preco.

a s tymi SW1 ..., nie si sam, tiez som skusal vsetko prepinat , kym mi to doslo :P

ale nemam zvyky, ze sa nieco nejako vola a vlastne mi to tak zatial vyhovuje - zapamatal som si len 4 nazvy - kridelka, smerovka, motor a vyskovka. Ostatne mi er9x nenuti.
http://bobo.matej.name
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1632 Příspěvek od jyrry »

Drondys píše:
jyrry píše:No, a co jako? Co z toho pak leze? To mne zajima.... :-)

Sežeň si nějaký osciloskop a podívej se výstup PPM s ním a uvidíš co z toho leze. :wink:

....

Osciloskopy mam 2 ale Turnigy 9X ani jednu :-) Jen se ptam tech, co to maji, jestli nevi co z toho leze... A coro mi odpoved dal - klido pido to natahne ramec na skoro dvojnasobek... uz nic merit nepotrebuju.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1633 Příspěvek od RiMr »

No já jsem ti neodpověděl, protože nevím, nerozumím :)
A čekal jsem až se najde někdo kompetentní :)

A jestli je to "natahování nad rámec" dobře nebo špatně netuším, létám v blaženém nevědomí :)
Kontaktovat uživatele:

#1634 Příspěvek od jyrry »

RiMr píše:No já jsem ti neodpověděl, protože nevím, nerozumím :)
A čekal jsem až se najde někdo kompetentní :)

A jestli je to "natahování nad rámec" dobře nebo špatně netuším, létám v blaženém nevědomí :)

s tim jsem si hral, cim vic natazeny ramec (sel jsem az na asi 80ms), tim mekci serva - dostavaji info o poloze za delsi dobu a snaz mu preperes paku :-) Naopak se da jit az na 3-5ms ramec (podle serv), znervozni a maji ukrutnou silu :-D
midolek
Kontaktovat uživatele:

#1635 Příspěvek od midolek »

Asi se ptám blbě...je možný zjistit zda je vadná anténa na přijímači či na radiu (pokud nemám náhradní přijímač ani jiný radio)? Vlastním Turniny s ER9x a 8CH příjímač Turnigy. Mám problém s tím že dosah signálu je do 10 m, kablík na příjimači jsem znovu na základní desku přepájel,ale problém přetrvává.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“