Stavba konstrukčního akrobata 1,1m - rady a nápady

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
JMalik

Re: -

#16 Příspěvek od JMalik »

siki píše:................Vypálit pár dílů laserem, sesadit a slepit dohromady je sice pěkný, ale jaksi mi chybí v dílně CNC laserová řezačka. V čem tedy tkví základ úspěchu stavby lehkého pevného éra..........

Nebudeš toho dělat sérii. Místo laseru Ti stačí lupínková pilka a skalpel.
Základ je , podívat se jak to mají oni a odlehčit to :wink:
siki
Kontaktovat uživatele:

-

#17 Příspěvek od siki »

No když se podívám třebas na "rozsyp" Gilese od Stephana Wurmahttp://www.rcalbum.com/data/id_4042/7.jpg, tak si tu stavbu dokážu živě představit (už se těším na večery strávené s lupínkovou pilkou :lol: ). Ale stále by mě zajímalo z čeho udělat ty bočnice a přepážky. Jsem teď dlouhodobě mimo své "domovské letiště" v Medlánkách, takže se k takovým érům asi v brzké době naživo nedostanu.
Šiki
michal.valis
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od michal.valis »

Sice nemám moc zkušeností se stavbou, ale mám akrobata o rozpětí 1,1 metru od pana Flídra. Křídlo je jednoduché konstrukce a jak jsem se i jednou přesvědčil, tak vydrží opravdu hodně. Hlavní nosník tvoří uhlíková trubka (spojka je z uhlíkové tyčky), náběžka je také uhlíková trubka. Jednoduché, pevné, lehké. Trochu je to vidět tady http://www.rcalbum.com/photoView.php?id ... r=2&amode=
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od sharkcom »

LV píše:
sharkcom píše: Samo uhlíková spojka vyhoví taky. Ale né z každý trubky bude vhodná...

Písal som guľatinu a nie trubku :wink:

Jasný, a já psal trubka :wink: Nebyla to reakce na tvůj příspěvěk. Spíš upozornění právě na leckerou tenkostěnnou uhlíkovou trubku.
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Odpovědět

Zpět na „Dílna“