Futaba 8FG

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
OPR
Kontaktovat uživatele:

#556 Příspěvek od OPR »

frontier píše:ten hladký plíšek musíte našroubovat do té druhé protilehlé díry na destičce, trošku jej přihnout a vytvořit tak příslušný tlak, potom to chodí nádherně, troufám si říc že líp než u FX30 :wink:

Ano to je jasný - bez otočení montáže toho plíšku bych to sem ani nepsal.
....... nevím tedy jak plyn chodí u FX-30 (předpokládám že je to tak jak píšeš) ale na Auroře plyn chodil taky exelentně. Nevím pohraju si s tím a uvidím. Nicméně ono to půjde :wink: :D
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#557 Příspěvek od gamer007 »

Tak baterie na mě začala řvát u 6,8V a je to po 15hod. provozu. Docela se mi to páčí :lol:...
Jinak ten plíšek na plynu, jsem hodil na druhou stranu a tam to klouže o něco líp, pořád ale cítím trochu zoubky. Taky jsem ale měl jinou T8FG v ruce, kde šel plyn pěkně hladce ale přitom s protitahem. Nechápu, budu muset kámošovi Futabku rozebrat, jestli to nemá náhodou hladký...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
OPR
Kontaktovat uživatele:

#558 Příspěvek od OPR »

gamer007 píše: ........ ale měl jinou T8FG v ruce, kde šel plyn pěkně hladce ale přitom s protitahem. Nechápu, budu muset kámošovi Futabku rozebrat, jestli to nemá náhodou hladký...

Byl bych Ti vděčný kdybys mu ji rozebral a mrkl jak to tam má. Ty pidizoubky co tam sou cítit pořád mi celkem lezou na nervy. :evil:
frontier
Kontaktovat uživatele:

#559 Příspěvek od frontier »

hladký plíšek naohýbejte tak aby styčný bod se zoubky byl přesně uprostřed plochy, když to tam dáte rovnou z pytlíku tak to najde, většinou zoubky drhnou. dělal jsem to už na několika Tx, když to trefíte chodí plyn nádherně :wink:
OPR
Kontaktovat uživatele:

#560 Příspěvek od OPR »

frontier píše:hladký plíšek naohýbejte tak aby styčný bod se zoubky byl přesně uprostřed plochy, když to tam dáte rovnou z pytlíku tak to najde, většinou zoubky drhnou. dělal jsem to už na několika Tx, když to trefíte chodí plyn nádherně :wink:

Já jsem si s tím hrál prvně kdy to bylo jen po přehození bez naohýbání hodně špatné. Drobným přiohnutím se to docela zpravilo ale Ok to ještě rozhodně není. Zkoušel jsem to znova a moc možností jak jinak to naohýbat mne nenapadá - velmi mi to vadí a na simu s tím nejsem schopnej ani zaviset. Jak to bude vypadat v reálu netuším. Ten plíšek jak se jednou ohne špatně nebo chytne špatnej směr...... je to v riti. Novej asi těžko seženu tak si asi si něco vyrobím .... :?
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#561 Příspěvek od gamer007 »

Kolegovi mbsped, jsem T8FG na letišti rozdělal a nic zásadního jsem tam nenašel. Plíšek má na vrchní dírce a nijak zvlášť to neohýbal. Chce to fakt zkoušet, nebo něco vyrobit...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
frontier
Kontaktovat uživatele:

#562 Příspěvek od frontier »

OPR píše:
frontier píše:hladký plíšek naohýbejte tak aby styčný bod se zoubky byl přesně uprostřed plochy, když to tam dáte rovnou z pytlíku tak to najde, většinou zoubky drhnou. dělal jsem to už na několika Tx, když to trefíte chodí plyn nádherně :wink:

Já jsem si s tím hrál prvně kdy to bylo jen po přehození bez naohýbání hodně špatné. Drobným přiohnutím se to docela zpravilo ale Ok to ještě rozhodně není. Zkoušel jsem to znova a moc možností jak jinak to naohýbat mne nenapadá - velmi mi to vadí a na simu s tím nejsem schopnej ani zaviset. Jak to bude vypadat v reálu netuším. Ten plíšek jak se jednou ohne špatně nebo chytne špatnej směr...... je to v riti. Novej asi těžko seženu tak si asi si něco vyrobím .... :?

Když se na to koukneš z boku tak přece vidíš jak ten plíšek sedí na zoubkách, je možné že ti drhne o konec toho plíšku a "leze" ti do zoubků, taky už jsem to viděl, pozor na to protože tak zoubky můžeš zničit a už ti pak nemusí chodit nikdy plynule! Obávám se že se ti něco takového už stalo. Jinak to jde dobře seřídit, pravda někdy je s tím víc práce.Na druhou stranu je fakt že tohle Futaba nezmákla, nevím proč to dělají tak hračkoidní :roll: JR to má daleko vymakanější.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#563 Příspěvek od OPR »

frontier píše: .......... pozor na to protože tak zoubky můžeš zničit a už ti pak nemusí chodit nikdy plynule! Obávám se že se ti něco takového už stalo. Jinak to jde dobře seřídit, pravda někdy je s tím víc práce.Na druhou stranu je fakt že tohle Futaba nezmákla, nevím proč to dělají tak hračkoidní :roll: JR to má daleko vymakanější.

Ne, ne. Nic se naštěstí nezničilo. Jo to vše v pořádku. Jen jse mi nepodařilo řádně naohýbat plíšek tak jak si to představuju. Já mám drobet problém s tím, že kolektiv mi musí chodit excelentně a podle mých představ. Bohužel původní plíšek se nepodařilo přemluvit k nějaké zázračné funkci a vůbec ke spolupráci.
Nahradil ho plíšek můj co jsem vystříhal ze starýho těsnění do oken. :lol: :lol: holt i Futaba potřebuje drobet pomoct ...... k té dokonolosti. :roll: :evil: :evil:
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#564 Příspěvek od Marek71 »

Ahoj. Robil som si taký predbežný prieskum trhu a narazil som na dve verzie: T8FG a T8FG-Super. Pokiaľ sa nemýlim (ak ano, prosím o opravu), tak rozdiely sú:
- iný firmware podporujúci 12+2 kanálov
- LiIon (LiPo ?) 2800mAh baterka namiesto NiMh 1700mAh
- iné (lepšie ?) prevedenie bočných potenciometrov

Dá sa povedať, že dnes má zmysel kupovať T8FG-Super, je to tak ? Pýtam sa, pretože ešte dosť predajcov má skladom tú staršiu (povodnú) verziu s NiMh. Napr keď porovnám tieto dve ponuky:
http://www.modelarina.cz/rc-souprava-fu ... p-622.html
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod ... olozek=144

Kostka má verziu Super, je o tisícovku lacnejšia, ale je tam iný prijímač. Aj keď cenovo sú tie prijímače na tom rovnako. Je tam nejaká finta, alebo je proste Kostka lacnejší a výhodnejší ?

Príp. máte niekto tip, kde v Prahe sa dá T8FG-Super vidieť a príp. kúpiť naživo v podobnej cene ako Kostka ?

Díky.

PS:
Zdá sa, že týmto definitívne opúšťam smer Aurora...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
OPR
Kontaktovat uživatele:

#565 Příspěvek od OPR »

A Ty už Auroru vlastníš? Nebo se jenom rozhoduješ který z těchto dvou vysílačů pořídíš?
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#566 Příspěvek od Marek71 »

Vlastním Optic 6 + Assan a premýšľam nad upgradom. Zo začiatku bola Aurora favoritom, potom prišla na trh T8FG...
OPR
Kontaktovat uživatele:

#567 Příspěvek od OPR »

Marek71 píše:Vlastním Optic 6 + Assan a premýšľam nad upgradom. Zo začiatku bola Aurora favoritom, potom prišla na trh T8FG...

Tak to jo. Mne spíš šlo o to kdybys eventuelně přecházel z Aurory na Futabu.
Jinak ber tu verzi T8FG-SUPER s 208SB přijímačem. Třeba od kostky - cenu má dobrou.
zdzd

#568 Příspěvek od zdzd »

Marek71 píše:- iný firmware podporujúci 12+2 kanálov

Na tom nezáleží, firmware si stáhneš od Futaby a nahraješ si ho sám.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#569 Příspěvek od Marek71 »

zdzd:
Áno, to viem. Takže prakticky ostáva ako jediný rozdiel tá LiIon baterka.
slavoo
Kontaktovat uživatele:

#570 Příspěvek od slavoo »

Marek71 píše:zdzd:
Áno, to viem. Takže prakticky ostáva ako jediný rozdiel tá LiIon baterka.

Das tam tuto a mas to vybavene... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“