Geocaching

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od CharlitoCZ »

Lindbergh píše:Kluci díky, zaregistrovanej jsem...Kde ale vzít souřadnice kešek jsem zatím nezjistil....

najdi si kešku u místa cílu a tam to máš :)
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Lindbergh »

No já to fakt nevidím....Kde to tady je? :

http://www.geocaching.cz/mapa.php#lat=4 ... =1&vl=&ve=
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
petrs2010

#18 Příspěvek od petrs2010 »

Přihlaš se na www.geocaching.com V menu na stánce máš "Play" a tam je Hide & Seek Cahce.

http://www.geocaching.com/seek/default.aspx

Koukám, že jsi plzeňák, tak tady jsou dva tipy na super cache:
http://www.geocaching.com/seek/cache_de ... 36b634ba87

http://www.geocaching.com/seek/cache_de ... 25490393e9
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Lindbergh »

Díky všem za odpovědi a za rady, už jsem to vše správně nastavil. Některé kešky budou teda doooost hustý :lol:
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Pajas »

Hlavně pozor na to, když chceš jít hledat někam do lesa, tak GPS navigace, když jedeš autem tě zavede co nejblíž a pak po minicestách, takže zaparkovat někde, kde to ještě jde, pak "ODBOČTE VLEVO" například když se to nejmíň hodí a ještě k tomu do dvoumetrovýho křoví.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od sharkcom »

Tady máš mapu s keškama http://www.geocaching.com/map/default.aspx
Pokud máš telefon z androidem, je dobrej program c:geo . Je tam mapa s keškama v návaznosti na GPS. Překvapuje mě kolik modelážů se tomu věnuje...
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
zdzd

#22 Příspěvek od zdzd »

Na stránce geocachingu se dá stáhnout plugin do Google Earth. Moc přesně to neukazuje, ale pro přehled je to výborné.

Bezvadné situace jsou, když se dostaneš pod kolmou, třicet metrů vysokou stěnou s hromadou sutě pod ní. GPS ukazuje 5m vpřed do sutě, nápověda je pod kamenem. Hodinu si hrejaš na horníka s kameníkem a nic. Vytočený odtáhneš domů. Pak ti to nedá, vrátíš se z druhé strany a nahoře je pěkný trávníček, dva metry od okraje srázu šutr a pod ním keška. To potěší...

Jinak GPS dost kecá právě v blízkosti srázů a v ulicích. Pokud někam jdeš záměrně, je dobré předem zkouknout satelitní mapu u kešky. Není to na milimetr, ale hodně to pomůže jak v organizaci přístupu, tak v samotném hledání.

Díky geocachingu jsem se dostal na spousty zajímavých míst, kam bych jinak v životě nepáchl. Ale taky vyšplhal spoustu svahů, stromů, prolezl hloží a kopřiv, že by se jeden nestačil divit. A vylézt v jednu z postele. kam jsem zalezl před dvěmi hodinami, a jet speciálně zpět 30 km na rozhlednu, kde se odpoledne kvůli návalu lidí nedařilo, jsem zažil taky.

Jó pro blbosti je člověk schopen neuvěřitelných hovadin...
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Lindbergh »

zdzd: No hele pro blbost... Furt lepší pachtit se v přírodě pro "blbost" , než sedět denně v hospodě a nasávat :lol: Jinak dneska jsem ulovil svoje první dvě kešky a nemít na krku ten jebák s názvem mozek, jel jsem domů s nepořízenou :lol: GPS cca 30-50metrů mimo...
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Pajas »

Ano, člověk se dostane do míst, které netušil, že vůbec existují... A to je třeba jenom pár set metrů od svého baráku ;)
zdzd

#25 Příspěvek od zdzd »

Přesně.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Ancistrus01 »

O čem tahle hra vlastně je???
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Pajas »

Vlastně pomocí GPS navigace a souřadnic, které do gps nahraješ hledáš takové krabičky, do které se zapíšeš a můžeš si z ní vzít drobnou věc, s tím, že do ní dáš další drobnou věc. V krabičkách je (pokud nejsou moc mrňavé) vždycky několik těchto věcí. A zásadní podstata geocachingu je spojení moderní technologie s turistikou, protože "běžné" chození např. s dětmi děti nebaví, ale hledat poklady by je už bavit mohlo. Keše se zásadně zakládají na zajímavých místech, kam žíváček nepáchne povětšinou a člověk objeví nové místo, kde nikdy nebyl. Nemá smysl zakládat keš někde, kde je velký ruch atd. Klidně se ještě ptej ;).
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Lindbergh »

Pajas: a třeba dodat, že při prvních čtyřech cache jsem objevil zatím jen dvě. Jedna neobjevená vím kde je, ale bylo tam mudlů jako máku (centrum většího města) Další byla z nejtěžší série a s nulovýma zkušenostma jsem dopadl následně:
Cestou na obchodní jednání jsem se zkusil podívat...Zvedl se mně adrenalin na takovou úroveň, že jsem gatě negatě lezl skrz obilí a pak kopřivy, až jsem zjistil, že jsem celej zahumusenej...Musel jsem jet asi 15km ke kamarádovi se odsmradit, osušit a očistit, obchodní jednání jsem posunul o dvě hodiny. Ale to dobrodružné lechtání na zátylku je boží!!! :lol:
blesk
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od blesk »

Lindbergh píše:Pajas: a třeba dodat, že při prvních čtyřech cache jsem objevil zatím jen dvě. Jedna neobjevená vím kde je, ale bylo tam mudlů jako máku (centrum většího města) Další byla z nejtěžší série a s nulovýma zkušenostma jsem dopadl následně:
Cestou na obchodní jednání jsem se zkusil podívat...Zvedl se mně adrenalin na takovou úroveň, že jsem gatě negatě lezl skrz obilí a pak kopřivy, až jsem zjistil, že jsem celej zahumusenej...Musel jsem jet asi 15km ke kamarádovi se odsmradit, osušit a očistit, obchodní jednání jsem posunul o dvě hodiny. Ale to dobrodružné lechtání na zátylku je boží!!! :lol:

:lol: :lol: :lol:
zdzd

#30 Příspěvek od zdzd »

Lindbergh píše:Pajas: a třeba dodat, že při prvních čtyřech cache jsem objevil zatím jen dvě. Jedna neobjevená vím kde je, ale bylo tam mudlů jako máku (centrum většího města) Další byla z nejtěžší série a s nulovýma zkušenostma jsem dopadl následně:

Jo, v šolně na kopečku v kopřivách, plný ježatých kuliček, polapený plotem a trním, pochcaný z Čmeláka postřikem proti komárům, to znám taky. Plus šestikilometrový pochoďák přes kotáry zpátky na hotel do Budapešti, protože jsem městským vlakem přejel limit města a na zpátek jsem neměl jízdenku. Při hledání kešky asi 300m od hotelu v Berlíně jsem na ulici potkal lišku. Moc důvěryhodně nevypadala a musel jsem řešit, co dělat, když po mně vyjede.

Ale je to jak se vším. Některé kešky jsou super, některé OK, ale občas se objeví z neznámých pohnutek krabka někde, kam nestojí za to vůbec jít.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“