jaký cenově dostupný vysílač?
jaký cenově dostupný vysílač?
Ahoj všichni, potřeboval bych poradit. 2 roky lítám z Focusem od Pelikána, a chtěl bych pokročit dál a k tomu potřebuju mimo jiné vysílač. V prodejně mi pán doporučil dx7 s příjímačem za 4500kč, no sice mě lítání baví, ale nevím jaký je rozdíl mezi Futabou za 5000kč, dx7 za 4500, nebo hobbykingem za pár dolarů popřípadě turnigy, které stojí na HK 900 kč, u nás kolem 2500kč. Poraďte o čem to je, značka mě nezajímá, potřebuju něco normálního, tak na 5 modelů, no a na co tam je tolik páček
to nevím, využiju to vůbec? díky 
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Tak zalezi s cim chces letat, ja sem s DX7 spokojen, nekdo zase napise ze futaba, nekdo hitec....zalezi jake funkce potrebujes kolik kanalu potrebujes a taky kolik je cenova hranice, DX7 je uz hodne stare radio a uz se jen doprodava....., ale je za dobrou cenu na to co umi...aspon ja teda zdaleka nevyuziju vse co ma...ale mluvim pouze za sebe
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
No lítat budu z Focusem, akorát tam dám stříďák, pak ze zoomem a do budoucna chci easy glidera, lítám většinou sám různě na loukách a polích, takže rušit se s nikým nebudu. Ten vysílač turnigy je dobrý? Nevím co jsou za možnosti, co to všechno umí a hlavně jestli to vůbec potřebuju.., každopádně původní vysílač k Focusu mi už nestačí, je hroznej
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Podivej se na tohle a to ti zodpoví otázky ohledně T9X a já osobně si myslím že ta T9X má z těch co jsi napsal nejvíce funkcí za nejnižší cenu.
No pokud víš, co budeš létat a jaké máš nároky, tak to je jedině dobře. Jak jsem pochopil, tak hledáš kromě jiného vysílač, který ti nějakou dobu vydrží. Pak je sice hezké, že tě značka nezajímá, ale bohužel ty "značkové" ti dávají přeci jen podstatně větší šanci na dlouhodobější spolehlivé používání než vysílače z HC. Proto bych hledal to nejlevnější od Graupnera, Futaby, klidně i to Spectrum, v krajním případě Hitec. Bohužel cena bude tak cca do 5.000,-, ale to je daň za spolehlivost.
Pokud máš odvahu, tak si klidně kup vysílač z HC, jistě tě dost lidí v tom nákupu podpoří, ale nadávat můžeš pak jenom sobě.
Ale ber to jen jako můj názor (a dobře míněná rada
)
Pokud máš odvahu, tak si klidně kup vysílač z HC, jistě tě dost lidí v tom nákupu podpoří, ale nadávat můžeš pak jenom sobě.
Ale ber to jen jako můj názor (a dobře míněná rada
pepet6 píše:...turnigy, které stojí na HK 900 kč...
No lítat budu z Focusem, akorát tam dám stříďák, pak ze zoomem a do budoucna chci easy glidera, lítám většinou sám různě na loukách a polích, takže rušit se s nikým nebudu. Ten vysílač turnigy je dobrý? Nevím co jsou za možnosti, co to všechno umí a hlavně jestli to vůbec potřebuju.., každopádně původní vysílač k Focusu mi už nestačí, je hroznej
Informace k Turnigy alias TH9X viz tento odkaz.
Těch 900 Kč je zkreslující hodnota, protože k tomu je potřeba připočítat poštovné, DPH a poplatky za proclení a pak zjistíš, že výsledná částka z HK v současnosti bude cca 1800 Kč. Nicméně s dobou proclení může trvat doručení i několik týdnů a v horším případě i přes měsíc.
V současnosti je z časového hlediska výhodnější nabídka z Anglie viz tento odkaz a přitom je to za skoro stejnou výslednou cenu cca 1850 Kč včetně poštovného a v ceně už je zahrnuto Anglické DPH a neplatí se žádné celní poplatky ani žádné DPH v ČR a nehrozí ani žádné celní zdržování díky tomu, že je to v rámci EU.
Pokud si koupíš Turnigy alias TH9X ať už z HK nebo dle té nabídky z Anglie a případně ti nesedne a rozhodneš se ji prodat tak není žádný problém třeba i za několik měsíců ji prodat a dokonce i se ziskem, protože o ni je dlouhodobě velký zájem výrazně přesahující nabídku a řada lidí je ochotna zaplatit i o něco víc, jen aby ji měla co nejdříve.
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 16.06.2011 22:35, celkem upraveno 2 x.
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Povedal by som to asi takto: lietam s TGY9x asi rok, v zime, v lete, a nemam s nou ziadne problemy. ALE:
A, Je to cinske radio za 50$ a isiel som do toho s rizikom, ze keby som mal smolu, tak pridem o 50$ ( v zivote som uz prisiel o viac penazi ...)
B, som elektrikar, toz sa viem v tom v krajnom pripade pohrabat.
Nedokazem odhadnut, ake percento ludi s nou malo problemy, ale ked si pozrem diskusie k inym radiam ( a podstatne drahsim ), tak aj tie maju svoje problemy. Ak si ochotny prijat riziko, toz chod do nej, je to super masinka. Ak chces istotu, poohliadni sa inde ( ale neviem kde, kazda technika sa moze pokazit).
P.S. A ked si ktomu kupis este telemetriu FrSky, tak sice das dalsich 60$, ale si prijemne zvysis uzitnu hodnotu.
A, Je to cinske radio za 50$ a isiel som do toho s rizikom, ze keby som mal smolu, tak pridem o 50$ ( v zivote som uz prisiel o viac penazi ...)
B, som elektrikar, toz sa viem v tom v krajnom pripade pohrabat.
Nedokazem odhadnut, ake percento ludi s nou malo problemy, ale ked si pozrem diskusie k inym radiam ( a podstatne drahsim ), tak aj tie maju svoje problemy. Ak si ochotny prijat riziko, toz chod do nej, je to super masinka. Ak chces istotu, poohliadni sa inde ( ale neviem kde, kazda technika sa moze pokazit).
P.S. A ked si ktomu kupis este telemetriu FrSky, tak sice das dalsich 60$, ale si prijemne zvysis uzitnu hodnotu.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
sám teď používám T8FG od Futaby, ale do těch levnějších šesti nebo sedmikanálových Futab bych absolutně nešel mechanicky je to stajné jako nejobyčejnější čína a programově taky nic moc, to už i ten optic je mnohem lepší, naopak ta DX7 mi teď přijde jako dobrá nabídka, přijímače jsou za pár kaček a v nejrůznějších velikostech a spousta modelů se dělá v provedení Bind N Fly takže to spectrum může mít i tohle využití u hotových modelů.
nahoru může, dolů musí
- kaplik
- Kontaktovat uživatele:
Drondys píše:pepet6 píše:...turnigy, které stojí na HK 900 kč...
Informace k Turnigy alias TH9X viz tento odkaz.
Těch 900 Kč je zkreslující hodnota, protože k tomu je potřeba připočítat poštovné, DPH a poplatky za proclení a pak zjistíš, že výsledná částka z HK v současnosti bude cca 1800 Kč. Nicméně s dobou proclení může trvat doručení i několik týdnů a v horším případě i přes měsíc.
V současnosti je z časového hlediska výhodnější nabídka z Anglie viz tento odkaz a přitom je to za skoro stejnou výslednou cenu cca 1850 Kč včetně poštovného a v ceně už je zahrnuto Anglické DPH a neplatí se žádné celní poplatky ani žádné DPH v ČR a nehrozí ani žádné celní zdržování díky tomu, že je to v rámci EU.
Pokud si koupíš Turnigy alias TH9X ať už z HK nebo dle té nabídky z Anglie a případně ti nesedne a rozhodneš se ji prodat tak není žádný problém třeba i za několik měsíců ji prodat a dokonce i se ziskem, protože o ni je dlouhodobě velký zájem výrazně přesahující nabídku a řada lidí je ochotna zaplatit i o něco víc, jen aby ji měla co nejdříve.
Chci se zeptat, je v te sade co se prodava v UK stejnej modul, jako v sade na HC?
- kaplik
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:Drondys píše:...............Informace k Turnigy alias TH9X viz tento odkaz.
Znáš i jiný TX
Diky uz me to trklo, sel jsem potom hned na stranky RiMra a videl jsem Update Cerver 2011 info, diky.
kaplik píše:Drondys píše:...turnigy, TH9X...
Chci se zeptat, je v te sade co se prodava v UK stejnej modul, jako v sade na HC?
VF moduly dodávané implicitně k Turnigy9X i FS-TH9X jsou vzájemně kompatibilní z hlediska přijímačů. Takže v tomto ohledu jsou stejné. Modul dodávaný k FS-TH9X co se prodává v té nabídce z Anglie je odlišný např. v tom, že má vlastní anténu díky čemuž se dá lehce vyměnit za jiný modul zatímco ten v Turnigy9X na HC má anténu připojenou napevno interně protaženým koaxem. Takže pokud si někdo chce vyzkoušet byť jen na chvíli jiný VF modul tak musí v případě Turnigy9X laborovat s odpojováním a následným připojováním té napevno připojené antény zatímco v případě FS-TH9X prostě modul jen vytáhne, nasune tam jiný a je hotovo, ale to je jen taková drobnost a podstatné je to, že ty moduly jsou vzájemně kompatibilní z hlediska přijímačů.
- kaplik
- Kontaktovat uživatele:
Drondys píše:kaplik píše:Drondys píše:...turnigy, TH9X...
VF moduly dodávané implicitně k Turnigy9X i FS-TH9X jsou vzájemně kompatibilní z hlediska přijímačů. Takže v tomto ohledu jsou stejné. Modul dodávaný k FS-TH9X co se prodává v té nabídce z Anglie je odlišný např. v tom, že má vlastní anténu díky čemuž se dá lehce vyměnit za jiný modul zatímco ten v Turnigy9X na HC má anténu připojenou napevno interně protaženým koaxem. Takže pokud si někdo chce vyzkoušet byť jen na chvíli jiný VF modul tak musí v případě Turnigy9X laborovat s odpojováním a následným připojováním té napevno připojené antény zatímco v případě FS-TH9X prostě modul jen vytáhne, nasune tam jiný a je hotovo, ale to je jen taková drobnost a podstatné je to, že ty moduly jsou vzájemně kompatibilní z hlediska přijímačů.
Diky, tohle jsem presne chtel potvrdit ... Vyhodu vidim jeste pri pouzivani na SIMu, kde se musi modul odpojovat a tudiz dochazi k nesetrnemu "strachani" s modulem