Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
JirkaA píše:těch 50ms je latence samotného přenosu dat. Další latence a to dost podstatná bude při zpracování obrazové informace jak na vysílací straně tak na přijímací a další latenci musíš počítat pro nakešování datového toku
Při dobrém HW na vysílací i přijímací straně bude latence nízká.
JirkaA píše:Další a podstatná věc je ta, že operátor cpe 3G prioritně tam, kde se mu to zaplatí, tedy do hustě osídlených městských oblastí.
JirkaA píše:Další a podstatná věc je ta, že operátor cpe 3G prioritně tam, kde se mu to zaplatí, tedy do hustě osídlených městských oblastí.
Pokrytí se časem zlepší.
Proč? Operátoři nemají žádný rozumný důvod (neboli vidinu zisku) aby sítí 3G pokrývali řídce nebo dokonce neobydlené oblasti. Vždyť i teď jsou místa kde je i obyčejný signál hodně mizerný a nějak je to netrápí...
Kovboj píše:Vždyť i teď jsou místa kde je i obyčejný signál hodně mizerný a nějak je to netrápí...
Nic není 100%, ale to neznamená, že rozvoj pokrytí nejde kupředu a půjde i v oblasti rozšíření 3G. Stačí se podívat na rozvoj pokrytí 3G/HSPA u T Mobile v Německu.
Raptor52 píše:Soudruhu Maliku,tvoje snaha ostatním FPV znechutit je marná.
Nikdy jsem nebyl příslušníkem žádné politické strany a ani to neplánuji, takže oslovení jsis popletl, máš to asi ještě zafixované z minulé doby a možná z toho budeš mít ten komplex nepovolených kmitočtů.
Osobně se mi FPV líbí, pokud to půjde létat legálně, tak to určitě vyzkouším.
Zatím ne, protože je kolem toho dost problémů a ty problémy násobí idioti, kteří nemají potíže s výkony, kmitočty, letovými hladinami a prostory, protože to "testovali" a je to OK (OK podle nich).
JMalik píše:Osobně se mi FPV líbí, pokud to půjde létat legálně, tak to určitě vyzkouším. Zatím ne, protože je kolem toho dost problémů...
S tím si dovolím nesouhlasit. FPV lze v současnosti létat zcela legálně a bez nějakého množství problémů na povolených frekvencích s povoleným výkonem. Samozřejmě na kratší vzdálenosti. Nesdílím názor, že to není FPV když se neletí na vzdálenost mnoho km.
JMalik píše:Osobně se mi FPV líbí, pokud to půjde létat legálně, tak to určitě vyzkouším. Zatím ne, protože je kolem toho dost problémů a ty problémy násobí idioti, kteří nemají potíže s výkony, kmitočty, letovými hladinami a prostory...
To jako že to teď nejde? Přenos obrazu na 2,4/5,8 GHz s výkonem do 0,1 W a létání v okruhu přímé viditelnosti je snad normálně legální.
A ještě jsem se chtěl zeptat, tak trochu mimochodem: Ty opravdu dodržuješ striktně všechny předpisy? Třeba když jedeš autem?
JMalik určitě autem nejezdí a přepravuje se jenom MHD, vlakem a podobně, protože to je relativně bezpečnější. Jezdit autem to by přece s jeho zásadama nemohl riskovat, protože je s tím dost problémů a ty problémy násobí ti, kteří nemají potíže s hazardováním na silnicích a kdyby jezdil autem tak by nikdy nemohl mít jistotu, že mu někdo z nich nezkříží cestu a nedojde díky nějakému hazardérovi ke smrtelné nehodě.
Mrzí ma, keď vidím, ako dosť veľa tém sa zvrhne na osobné útoky. Začala to tu vskutku pozoruhodnou konštrukciou termálneho vetroňa, schopného letieť ohromné vzdialenosti bez motoru a skončilo to... No veď vidíte.
FPV je rovnako ako hocičo iné hlavne o zdravom rozume. 500mW na 2,4GHz je niečo, čo je síce nelegálne, ale nikomu to (technicky vzaté) nemá ako vadiť či ublížiť. Prsty by som ľuďom lámal v dvoch prípadoch:
- ak lietajú na komerčných či inak využívaných frekvenciách (DME, GSM a pod.)
- ak píšu na sklo akí sú frajeri, lebo majú 8W zosilovač a môžu letieť do nemlátom...
Osobne si však myslím, že v oboch prípadoch sa časom týmto indivíduám klepne po prstoch - v prvom prípade si ich nájdu iní (ktorým lezú do kapusty) a v druhom prípade sa "udajú" sami... Načo z toho robiť vedu. Evolúcia sa postará...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Jameson píše:FPV je rovnako ako hocičo iné hlavne o zdravom rozume. 500mW na 2,4GHz je niečo, čo je síce nelegálne, ale nikomu to (technicky vzaté) nemá ako vadiť či ublížiť.
Kdyby se lidi řídili zdravým rozumem, tak nejsou v podstatě žádné zákony vůbec nutné. Jenomže lidi jsou takový jací jsou a s tím se musí počítat...
Navíc mají lidi snahu "o kousek" ty zákonné bariéry překračovat, takže pokud je 500mW rozumné tak je stejně tak "rozumné" že zákon říká 100mW aby tam byla rezerva. Protože pokud by zákon povoloval třeba těch 500, tak by to plno lidí "o kousek" překročila na 1kW a podobně.
Raptor52 píše:Soudruhu Maliku,tvoje snaha ostatním FPV znechutit je marná.
Osobně se mi FPV líbí, pokud to půjde létat legálně, tak to určitě vyzkouším.
To jako že to teď nejde? Přenos obrazu na 2,4/5,8 GHz s výkonem do 0,1 W a létání v okruhu přímé viditelnosti je snad normálně legální.
A ještě jsem se chtěl zeptat, tak trochu mimochodem: Ty opravdu dodržuješ striktně všechny předpisy? Třeba když jedeš autem?
Na to abych s tím zatím létal na přímou viditelnost a tak jak píšeš, mě zase tolik neláká, zdá se mi to hodně podobné normálnímu RC.
Nedodržuji strikně všechny předpisy. Když je ve městě padesátka a spěchám, tak jedu 60, asi by mi někde naměřili 70, pokud přehlédnu ceduli tak asi i víc.
Ale nepoletím tam 150, protože snadno někoho přešmelcuju, nebo ten kdo vyjíždí z vedlejší na hlavní nebude mít šanci.
Jestli je někde nějaké letové omezení, omezení vysílacích výkonů...., tak bych to možná taky nějak překročil.
Ale ne násobně
JMalik píše:Na to abych s tím zatím létal na přímou viditelnost a tak jak píšeš, mě zase tolik neláká, zdá se mi to hodně podobné normálnímu RC.
Při FPV řídíš z pohledu pilota jako bys byl v kabině modelu i když přitom stojíš na pevné zemi, a to je znatelný rozdíl nejen v ovládání, ale i v úplně jiné perspektivě pohledu a právě v tom je podstata FPV a ne v nějakých dálkových letech na 100 Km vzdálenosti.
JMalik píše:Nedodržuji strikně všechny předpisy. Když je ve městě padesátka a spěchám, tak jedu 60, asi by mi někde naměřili 70, pokud přehlédnu ceduli tak asi i víc. Ale nepoletím tam 150..., Ale ne násobně
Na silnici vůbec nejsou potřeba násobky a k neštěstí může stačit klidně i těch 70 namísto povolených 50 a i v místě kde si ty myslíš, že je to z tvého pohledu v pohodě to být v pohodě nemusí. Vážných nehod i při menším překročení už bylo dost.
JMalik píše:Na to abych s tím zatím létal na přímou viditelnost a tak jak píšeš, mě zase tolik neláká, zdá se mi to hodně podobné normálnímu RC.
Při FPV řídíš z pohledu pilota jako bys byl v kabině modelu i když přitom stojíš na pevné zemi, a to je znatelný rozdíl nejen v ovládání, ale i v úplně jiné perspektivě pohledu a právě v tom je podstata FPV a ne v nějakých dálkových letech na 100 Km vzdálenosti.
JMalik píše:Nedodržuji strikně všechny předpisy. Když je ve městě padesátka a spěchám, tak jedu 60, asi by mi někde naměřili 70, pokud přehlédnu ceduli tak asi i víc. Ale nepoletím tam 150..., Ale ne násobně
Na silnici vůbec nejsou potřeba násobky a k neštěstí může stačit klidně i těch 70 namísto povolených 50 a i v místě kde si ty myslíš, že je to z tvého pohledu v pohodě to být v pohodě nemusí. Vážných nehod i při menším překročení už bylo dost.